Самопростување: Како да си простите себеси, придобивки, афирмации и повеќе!

  • Споделете Го Ова
Jennifer Sherman

Содржина

Зошто треба да вежбам самопростување?

Нема потешко чувство од вина. Чувството дека има грешки и живеењето со тежината на овој неуспех е измачувачко. Колку што личноста се чувствува туѓо на извршените дела, носењето чувство на вина носи сериозна штета, особено на самодовербата.

Грешките се вообичаени во животот на секое човечко суштество. Правењето грешки е дел од опстанокот, но правењето грешки на начин што генерира контроверзии остава сомнителни аспекти во воздухот. Од прва рака, нечиј карактер се става под контрола, што предизвикува конфликтни моменти во животот.

Но, простувањето и самопростувањето се божествени дарови и најголемиот дар што луѓето можат да го имаат. Бришењето на грешките и создавањето нови искуства од нив може да биде поисплатливо отколку што мислите. Сепак, практикувањето на простувањето сè уште е табу во животот на многу луѓе.

Во следното читање, дознајте повеќе за самопростувањето и научете како да ја искористите оваа практика. Запомнете дека, според религиозните учења, се простува со простување.

Повеќе за самопростувањето

Самопростувањето е добро само за оние кои го прават тоа. Тие што прават добро за себе се, вели старата и мудра народна поговорка. За да може личноста да се чувствува подобро, лесно и со чувство на симнување на непроценлива тежина од рамениците, самопростувањето е апсолутно однесување на препознавање на вистината. Не препознавање на реалноста, самоприсутни, ве молам за прошка. Оставете го да исчисти и прочисти, да ги ослободи и исече сите негативни спомени, блокади, енергии и вибрации. Претворете ги тие непожелни енергии во чиста светлина и толку.

Како да заклучам, велам дека оваа молитва е мојата врата, мојот придонес за вашето емоционално здравје, кое е исто како и моето. Бидете добро и додека оздравувате, го велам ова: Жал ми е за сеќавањата на болката што ги споделувам со вас. Те молам за прошка што ми се придружи на мојот пат кон твојот за исцелување, ти благодарам што си тука во мене. Те сакам затоа што си тоа што си.

Си простувам за моите минати одлуки и постапки

За да не се чувствуваш заглавен во она што се случило, размисли и повторувај си дека простуваш себе си за твоите одлуки и минатото. Од суштинско значење е да се чувствувате охрабрени да ја прифатите вашата прошка за себе и на тој начин да отворите нови граници за мудрост и сила.

Сепак, за вашите молитви и медитации да стапат на сила, фокусирајте се на мислите и видете нови можности во иднината. Со тоа, бидете свесни дека ќе имате исполнет живот опкружен со љубов, наклонетост и просперитет.

Имам храброст да ја препознаам светлината во мене

Оваа реченица треба да ви го привлече вниманието. Со оваа порака ќе сфатите дека сте способни да емитувате природна енергија, преку факти кои сакате да ги елиминирате. Во случај на самопростување, со кажување на вашите молитви и размислувањеза вашите постапки, чувствувајте се супериорни во однос на настаните и дека сте способни да се свртите наоколу.

Оставајќи го зад себе она што ве мачело, забележете дека секој ден, вашата самољубие ќе носи светлина и духовна мудрост. за зајакнување на вашата душа за нови моменти кои ќе го опкружат вашиот живот. На крајот, заблагодарете се за секоја енергична сензација што ја добивате.

Имам трпение и разбирање со мене

Трпението е нешто што сепак треба да се разбере. Чувствувајќи се повеќе оставени настрана, наметнувањата на секојдневниот живот создаваат рамнодушно однесување кај луѓето. Дополнително на ова, се создаваат и други однесувања, меѓу кои и недостатокот на трпение.

За жал, нема повеќе разбирање за луѓето. Човечкото суштество на крајот ја стави својата индивидуалност на ум и во пракса. Овој став генерира недоразбирање и недостаток на почит кон другите. Затоа, разберете дека вашите сограѓани се различни и треба да бидат разбрани во нивните постапки. Вежбајте трпение и забележете дека ќе имате можности за ново учење.

Простувам, љубов сум, добар и љубезен и знам дека животот ме сака

Знајте ја оваа мантра и практикувајте ја во вашите афирмации за самопростување.

Целото наше знаење започнува со чувствата.

Моето срце се отвора за простување. Преку простувањето постигнувам љубов. Денес обрнувам внимание на моите чувства и се грижам за себе со љубов. Знам дека сите моичувствата ми се пријатели. Минатото е оставено зад себе, сега нема моќ. Мислите на овој момент ја креираат мојата иднина. Не сакам да бидам жртва. Одбивам да се чувствувам беспомошно.

Јас ја потврдувам сопствената моќ. Си подарувам слобода од минатото и радосно се свртувам кон сегашноста. Помошта што ми треба ја добивам од различни извори. Мојот систем за поддршка е силен и приврзан. Не постои голем или мал проблем што не може да се реши со љубов. Како што ги менувам моите мисли, се менува и светот околу мене. Подготвен сум да бидам излечен. Јас сум подготвен да простам. Сè е добро.

Кога ќе направам грешка, сфаќам дека тоа е дел од мојот процес на учење. Им простувам на луѓето од моето минато за сите нивни грешки. Ги ослободувам со љубов. Сите промени што се случуваат во мојот живот се позитивни. Се чувствувам безбедно. Преку простувањето сфаќам и чувствувам сочувство за сите.

Секој ден е нова можност. Вчера помина. Денес е првиот ден од мојата иднина. Старите и негативни обрасци веќе не ме ограничуваат. Лесно ги отпуштив. Јас сум простлив, љубен, добар и љубезен и знам дека животот ме сака. Со простување на себе, станува полесно да им простувам на другите. Ги сакам и ги прифаќам членовите на моето семејство какви што се во моментов. Простувам, сакав, добар и љубезен и знам дека животот ме сака.

Подготвен сумда се излечи. Јас сум подготвен да простам. Сè е добро

Со практикување на самопростување, ќе сфатите дека ќе се ослободите од можните духовни болести кои ќе ви ги срушат умот и срцето. Ако сте спремни да практикувате простување и да го направите вашиот живот морето од чувства што ги очекувавте, еве ја шансата да го сторите тоа.

За да го направите тоа, ослободете се од зла што ве натера да дејствувате без да ги сфатите вашите ставови. Простете си себеси, практикувајте љубов, негувајте спокојство и прифатете ги вашите сочовечки суштества какви што се.

Јас преминувам надвор од простувањето кон разбирање и имам сочувство за сите.

Знам дека вие сте Негативни обрасци повеќе не ме задржувајте назад.

Лесно ги ослободувам.

Кога си простувам, станува полесно да им простувам на другите.

Им простувам на сите во мојот животен минато, за сите воочени грешки.

Ги ослободувам со љубов. Подготвен сум да бидам излечен.

Подготвен сум да простам. Сè е добро.

Дали погрешните придружници може да се мешаат во моето самопростување?

Ова е тема што може да генерира долги дискусии. Пријателите често се важни и неопходни во сечиј живот. Вистинските пријателства негуваат љубов, наклонетост и разбирање. Но, постои и темна страна, која не секогаш се забележува.

Ова може да доведе до конфликти, бидејќи многу луѓе на крајот оставаат да бидат понесени од мислењата на другите во врска со нивните ставови. И кога има екстремни ситуации, како што е самопростување, тоа можеможе да има екстремни тешкотии во однесувањето.

Точно е дека многу луѓе не знаат да простуваат, а уште помалку да практикуваат самопростување за своите грешки. Тие имаат тенденција да останат нередуцирани, погрешно мислејќи дека ја направиле вистинската работа. Но, тие не. Тие создаваат само непотребно зло и предизвикуваат ситуации кои можат да бидат неповратни.

За жал, лошите придружници може да се мешаат во практиката на самопростување. Негативните влијанија се кулминативни точки за ширење на однесувања и создавање ситуации на лична исцрпеност. Соочени со ова, на виновникот му е тешко да разбере дека треба да се ослободи од злото и дека има луѓе што го тераат повеќе да го храни проблемот. Како совет, не слушајте спротивни мислења за тоа што треба да направите за да се поправите. Кој го одредува вашиот ум сте вие. Изберете подобро вашите патишта и кој оди покрај вас.

ќе им наштети на оние кои ја носат оваа болка. Продолжете да читате и дознајте повеќе што дава самопростувањето.

Придобивки од самопростувањето

Самопростувањето прави секој да се чувствува ослободен од вина, дури и ако нема посложени отежнувачки фактори. Всушност, дури е тешко да се раскажат чувствата на благосостојба што ги дава самопростувањето, но едно е сигурно: оние што си простуваат чувствуваат неспоредливо олеснување пред лицето на животот.

И за оние кои си простуваат гледа однесувањето на самопростување, тој може само да ја пофали личноста која ги препознава грешките и прави се за да се врати на врвот. Колку и да има слабост, секогаш ќе има сила за борба.

Советот е да не се откажувате. Верувајте дека можете да ја усвоите практиката на самопростување и ќе забележите дека, прво за вас, ќе можете подобро да разберете дека грешките се моменти кои поминуваат, но вие сте сигурни во она што се случило.

Последици да не си простуваш

Неприфаќањето грешки е еден од најголемите недостатоци на човечките суштества. Неуспехот да се препознаат неуспесите и нивните последици е полошо од слепилото. Невозможно е да се живее носејќи вина или чувства кои сигурно нема да го остават умот на мир. Има случаи во кои човек се прашува како некој што направил толку сериозни грешки може да ја стави главата на перница и да спие?

Кога некој не си простува ништо, умот непрекинато чека на темата, додека не лице имасвесност и преиспитајте ги вашите ставови. Меѓутоа, однесувањето на личноста може да ги натера да не размислуваат повторно и да го следат својот пат како ништо да не се случило.

Еден факт е сигурен: во очите на оние кои згрешиле, игнорирањето на грешките можеби не е ништо, но пред Бога, ситуацијата е посериозна. Не дозволувајќи ви да носите непотребни тежини, животот ќе тече подобро и ќе обезбеди елементи кои ќе придонесат за добрината и еволуцијата.

Совети како да практикувате самопростување

Особено, ако не успеавте, тој знае дека згрешил, но тешко ја прифаќа ситуацијата, вреди да почнете да го преиспитувате неговото однесување. Како совет, како да ги следите упатствата во темите подолу? Размислете за она што се случило и обидете се да ја искористите ситуацијата и да научите од вашите неуспеси. Без да сфатите, ќе видите дека е време целосно да го промените вашето однесување. Следете ги советите и ќе ги забележите неговите ефекти. Дознајте како да продолжите подоцна.

Размислете за причината за вашите грешки

Ова е одличен момент да застанете, да земете здив и да размислите што се случило. Прегледајте ја целата ситуација и обидете се да укажете на еден фактор за случајот. Соочени со појасни мисли, ќе можете да анализирате и размислувате за проблемот.

Сепак, потребна е дополнителна доза напор за да се достигне врвот на настаните. Почувствувајте дека сè може да биде подобро ако си дозволите да имате подобри моменти. Размислете и дејствувајте мудро. Не преземајте ништо на импулс, само забележетедека ситуацијата може да се промени.

Учете од грешките

Старата и добра поговорка вели дека правењето грешки е добро, бидејќи им овозможува на луѓето да стекнат повеќе искуство и да постигнат подобри насоки на нивните патишта. Кога некој ќе направи грешка, тие си даваат шанса следниот пат да се подобрат и да имаат поголема ментална и духовна еволуција.

Човечкото суштество свесно за своето однесување и надарено со расудување може да добие поголемо задоволство од својот живот. Препознавајќи ги своите слабости, ги користи своите маани за да вежба поучување и да ги води оние на кои им е потребна помош.

За разлика од одредени изреки, правењето грешка еднаш е нормално. Правењето на истите грешки е основно за вашето постоење. Не се обвинувајте повеќе.

Обидете се да научите од вашите искуства

Колку повеќе личноста прави грешки, толку личноста станува посилна и помудра. Како што минува времето, апсолутно е неопходно да се помине низ ситуации кои можат да резултираат со сериозни неуспеси. Со тоа, човечките суштества ќе имаат нови услови да се подобрат себеси и да гарантираат подобар опстанок.

Колку повеќе грешиш, толку повеќе учиш. Меѓутоа, за да се научи од неуспесите, неопходно е да се прифати и разбере што се случува и да се направат димензиите на дупките во животот неопходна можност за да се има повеќе интелигенција и јасност.

Сфатете дека неуспехот толку пати по потреба, тоа е дел од животот. Конфликтите ја тестираат вашата издржливост, издржливости мудрост.

Бидете помалку строги кон себе

Строгоста треба да се користи само кога е потребно. Џабе се обидувате од некого или од себе да барате можности успесите секогаш да бидат присутни во секојдневниот живот. Грешките и успесите се дел од природниот циклус на постоење и тие гледаат кога е неопходно да им се донесе афирмација на луѓето.

Така, да се биде строг кон себе ќе донесе само тензии, стравови, несигурност и немир. За да не влезете во емоционален дисбаланс, не се обвинувајте за ништо и трудете се да се подобрувате секој ден. Не вклучувајте се во однесувањето на самоповредување. Запомнете дека ви треба помош. Не ги влошувајте работите.

Дозволете си да се промените

Смирете се, сега се е во ред. Ако сте стигнале толку далеку, сигурно сте разбрале дека треба да се промените. Значи, ова е шансата да присвоите ново однесување и да научите како да направите одлична лимонада од лимони. Во животот, секогаш ќе имаме можности да видиме што ни претстои и да учиме од пречките што стојат на патот.

За да го направите тоа, видете што ни претстои и обидете се да се пресликате во трансформациите. Ако сакате да се промените, итно треба да го елиминирате она што не ви служи и да заминете на нов почеток. Времето е сега и бидете подготвени.

Оставете го она што се случило зад себе и барајте нови работи

Време е да започнете одново. Имајте го ова на ум. Закрепнат од стравот и свесен што треба да направи,почнете да ги средувате рабовите за нов момент. Вистина е дека минатото не се заборава, но за тоа е потребно да се фокусираме на сегашноста и да ја гледаме иднината.

Дури и да има ситуации кои изгледаат тешки, можеби ќе треба да има малку повеќе бара. Но, постапете природно и не се врзувајте за она што сте го преживеале. Оставете ги штетните настани зад себе, свртете ја страницата и преминете на следното поглавје.

Влезете во патување на самоспознавање

Кога се прават грешки и барем постои свесност за нив, секогаш постојат сомнежи кои лебдат во главата. Прашањата како „како можев“ или „зошто ова или она“ се постојани во умот. И бидејќи ова е константа во секојдневниот живот, време е да почнете да се преиспитувате. Или, со други зборови, време е да се видите себеси.

Затоа, почнете да се преиспитувате себеси во вашите навики. Стратегирајте го вашиот живот и анализирајте како, каде и зошто треба да се менувате. Ова ќе донесе поголема решителност во вашите цели и може да резултира со нови отвори за вашето постоење. Искористете го секој момент за да се прилагодите на новите услови.

Доколку е потребно, посетете психолог

Како последно средство и ако не можете сами да се подобрите, побарајте помош од терапевт. Отворете го срцето и умот за професионалецот. Не кријте ги фактите и не откривајте ги вашите болки, таги, грешки, стравови и фрустрации. Не плашете се да ја зборувате вистината. Ножод терапевтот вашиот најдобар пријател и сметајте на неговата поддршка за овие тешки моменти.

Фрази за самопростување

За да се помогне во самопростувањето, постојат популарни фрази и изреки кои ја засилуваат волјата и желбата за акција. Има многу информации и пораки што ги содржат и тие се совршена шанса да има решителност во целите на прошката. Тие се мотивациони вежби кои ќе додадат вредност и волја за надминување на бурите. За да дознаете повеќе, продолжете во текстот.

Медитација за самопростување

Медитација за самопростување може да биде корисна. За да го направите тоа, треба да бидете подготвени да ги прифатите условите пред да вежбате и да ги изговорите зборовите. Знајте и вежбајте:

За сите работи што се повредив, се повредив, си наштетив, свесно или несвесно, знаејќи што правам или не знаејќи, си простувам и се ослободувам.

Се прифаќам себеси таква каква што сум. Јас сум (наведете го целото име).

За сите луѓе на овој свет кои ме повредија, ме навредија, ми наштетија свесно или несвесно, директно или индиректно, им простувам на секој од овие луѓе.

Се исклучувам од нив во овој момент.

Си простувам. се ослободувам. Се прифаќам себеси таква каква што сум. Јас сум (наведете го целото име).

За сите луѓе на овој свет што сум ги повредил, повредив, навредив, со мисли или зборови, гестовиили емоции, свесно или несвесно, барам од Универзумот прошка.

Hoʻoponopono

За да чувствувате и размислувате, ова ќебе има информации што ќе направат да се чувствувате одлична благосостојба и ќе додаде поголемо чувство за мир и слобода за вас и вашиот дух. Знајте:

Божествен Создател, Татко, Мајка, Син, сите во Едно. Ако јас, моето семејство, моите роднини и предци, го навредувам вашето семејство, роднините и предците, со мисли, факти или постапки, од почетокот на нашето создавање до денес, бараме ваше прошка. Оставете го ова да ги исчисти, прочисти, ослободи и пресече сите негативни спомени, блокади, енергии и вибрации.

Трансмутирајте ги овие непожелни енергии во чиста светлина и тоа е тоа.

Да ја исчистам мојата потсвест од сите емоционален набој зачуван во него, ги кажувам одново и одново во текот на мојот ден клучните зборови на хо'опонопоно: извини, прости ми, те сакам, благодарен сум. Изјавувам дека сум во мир со сите луѓе на Земјата и со кои имам неподмирени долгови.

За овој момент и во твое време, за се што не ми се допаѓа во мојот сегашен живот: извини, прости ми, те сакам, благодарен сум. Ги ослободувам сите оние од кои верувам дека добивам штета и малтретирање, бидејќи едноставно ми го враќаат она што им го направив порано, во некој минат живот: Жал ми е, прости ми, те сакам, благодарен сум.

Иако ми е тешко да простам некому, јас сумМолам некој за прошка сега. За тој момент, во сите времиња, за сè што не ми се допаѓа во мојот сегашен живот: извини, прости ми, те сакам, благодарен сум. За овој свет простор во кој од ден на ден го населувам и во кој не се чувствувам удобно: извини, прости ми, те сакам, благодарен сум. За тешките врски чувам само лоши спомени: извини, прости ми, те сакам, благодарна сум.

За сè што не ми се допаѓа во мојот сегашен живот, во мојот минат живот, во мојата работа и она што е околу мене, Божественост, исчистете го во мене она што придонесува за мојот недостаток: извинете. прости ми, те сакам, благодарен сум.

Ако моето физичко тело доживее вознемиреност, грижа, вина, страв, тага, болка, изговарам и мислам: „Мои спомени, те сакам. Благодарен сум за можноста да те ослободам тебе и мене". Жалам, прости ми, те сакам, благодарен сум.

Во овој момент потврдувам дека те сакам. мои најблиски. Јас те сакам.За моите потреби и да научам да чекам без вознемиреност, без страв, ги препознавам моите спомени овде во овој момент: извини, прости ми, те сакам, благодарна сум.

Возљубена Мајка Земја, која сум јас: ако јас, моето семејство, моите роднини и предци те малтретирам со мисли, зборови, факти и постапки, од почетокот на нашето создавање до

Како експерт во областа на соништата, духовноста и езотеризмот, посветен сум да им помагам на другите да го најдат значењето во нивните соништа. Соништата се моќна алатка за разбирање на нашите потсвесни умови и можат да понудат вредни сознанија за нашиот секојдневен живот. Моето патување во светот на соништата и духовноста започна пред повеќе од 20 години, и оттогаш интензивно студирав на овие области. Јас сум страстен да го споделам моето знаење со другите и да им помагам да се поврзат со нивното духовно јас.