Теме во астрологијата: значење, влијание врз знаците и многу повеќе!

  • Споделете Го Ова
Jennifer Sherman

Што е Vertex во астрологијата?

Во астрологијата, Темето е точка во Роденската карта која астролозите ја гледаат како втор асцендент. Неговата студија се обидува да ги разјасни несвесните карактеристики кои луѓето ги прикажуваат во нивните врски, без разлика дали се романтични или семејни и пријателски.

Вртекс го открил астрологот Лорн Едвард Џондро. Овој факт се случил кога тој правел пресметка што се однесува на средината на небото и релативната положба на поединците на Земјата. Со ова откритие, беше забележано дека Vertex зборува за аспекти врз кои луѓето немаат контрола, како на пример поразителните врски.

Во овој текст ќе научите малку повеќе за овој астролошки елемент, ќе разберете кое е неговото значење во астрологијата, неговото влијание врз секој знак од зодијакот и што открива за личностите на луѓето.

Значењето на Темето во астрологијата

Темето се смета во астрологијата како точка во Астралната карта, како втор асцендент. Студиите за него се насочени кон откривање на несвесните аспекти што поединците ги имаат во нивните меѓучовечки односи.

Во овој дел од статијата, дознајте за некои карактеристики поврзани со Темето, како што се, втор асцендент, аспекти врз кои луѓето немаат контрола , несвесен асцендент на личноста, хаотични и неволни ситуациикармички кои доаѓаат со нивните души, покажувајќи кои ставови може да се применат или избегнат. На овој начин ќе им биде овозможено на овие домородци на поефективен начин да ја исполнат својата судбина на Земјата.

Во денешниот текст се обидуваме да донесеме многу информации за Вертекс, кој е малку познат елемент за оние кои не ја проучуваат природата.Астрологија. Се надеваме дека овој текст придонесува за разбирање на влијанието на овој елемент.

и виртуелни меѓучовечки односи.

„Втор асцендент“

Темето, кое е познато и како Источна Точка, има функција на втор асцендент, тоа е Екваторијален асцендент, кој е како да домородецот бил роден во Еквадор. Поставувањето на Vertex во првата куќа на астралната карта ги прави луѓето егоцентрични, екстровертни. Веќе во 12-та куќа, таа носи точки за интроспекција.

Разликата помеѓу традиционалниот асцендент и електричниот или Теме, е во тоа што првиот зборува за употребата на потенцијалите на знакот во подем за поединецот да ги покаже неговата позиција во светот, привлекување искуства кои зависат од вашата доброволна акција. Од друга страна, електричниот асцендер, или Теме, носи искуства кои не зависат од волјата или разумот на луѓето.

Аспекти кои личноста нема контрола

Темето е поврзано со аспектите што луѓето не можат да го контролираат, односно е поврзано со средбата со другиот. Зборува и за промени во животот, врз кои луѓето немаат контрола. Со неговото активирање, можно е да се регистрира длабока и извонредна средба со другиот.

Покрај тоа, присуството на Vertex блиску до лична планета може да донесе поконзистентни резултати за нејзините домородци, без разлика дали станува збор за студии или работа или живот момци.

Несвесен асцендент на личноста

Како теме асцендент покажува аспекти на несвесната личност.Така, постојат две нивоа на дејства, едно управувано од асцендентот, кој е доброволно, а друго управуван од Темето, што ги прави ставовите и достигнувањата неволни.

Затоа, Темето е поврзано со меѓучовечките односи, состаноци и здруженија, но со неволни дејствија поврзани со судбински средби. Овој елемент е широко користен во студиите за синастрии.

Тој покажува хаотични и неволни ситуации

Една од точките донесени од влијанието на Вертекс е откривањето на хаотични и неволни ситуации, кои се случуваат за време на курсот на животите на луѓето. Овие ситуации се користат дури и за проучување на синастрија и разбирање на љубовни конфликти кои на крајот може да се случат.

Покрај тоа, во врската, доколку постои синхронизација помеѓу поставувањето на Темето во табелата на двајцата партнери, може да има биде магнетна привлечност меѓу парот. Наскоро, тоа ќе биде тој вид на врска што се чини дека доаѓа од други животи.

Влијание на Темето во знаците

Во Астралната карта на луѓето постојат неколку елементи кои внесете различни карактеристики на личноста на секој поединец, бидејќи тие се посебни за секој знак од Зодијакот.

Во овој дел од статијата, ќе дознаете повеќе за влијанието што го носи Vertex врз секој од 12-те знаци , разбирање како ова влијание ја менува личноста и начинот на живеење на луѓето,во зависност од поставеноста на овој елемент и вашиот знак.

Темето во Овен

Темето во Овен покажува дека луѓето со оваа астрална конјукција се предодредени да го преземат водството во некоја итна појава, исто така бидејќи тие се способни да заземат одлучувачки позиции, да даваат нови насоки на ситуациите и, на тој начин, да научат да имаат поголема храброст и да ги надминат стравовите.

Овие ставови ги прават овие домородци способни да одговорат на потребата да се изразат, покажувајќи дека тие се подготвени да ги исполнат своите задачи. На овој начин, ваквите ситуации се појавуваат како предизвик да се покаже капацитетот за иновации и да се изнесат несвесните способности.

Темето во Бик

Влијанието на Темето во Бикот ќе го принуди развојот на чувство на самопочит и самодоволност, особено во материјалната област на животот, без да се потпираат на поддршката на другите луѓе. Веројатно, овие домородци ќе бидат поканети да им помогнат на другите луѓе да постигнат финансиска сигурност или да ја анализираат финансиската состојба на другите.

Така, неопходно е да се разбере дека слободата се постигнува преку финансиска независност, а тоа е поврзано до способноста да се грижи за финансиите, главно елиминирајќи ја задолженоста. Дополнително, важно е да ги одржувате сопствените вредности и принципи, да бидете отворени за одбрана на вашата гледна точка.

Темето кај Близнаците

Присуството на Теме кај Близнаците ќе направипомогнете му на овој мајчин да биде поагилен, изведувајќи повеќе од една активност во исто време, покрај тоа што ќе научи да биде пофлексибилен. Друг повик направен од Vertex е за поучување, презентирање на вашите идеи и апсорпција на нови информации и факти.

Значи, кога Vertex зборува за флексибилност, тој главно се мисли на тоа да можете да го промените вашиот ум преку слушање на други начини да ги видите работите . Можно е, овие домородци ќе бидат поканети да дебатираат и да докажат дека нивните идеи се валидни или правилно да ги пренесат пораките.

Теме кај Ракот

За Раковите, влијанието на Вертекс се издвојува за директно работење со јавноста, со медиумите или дури и со туѓите емоции. Овој повик веќе започнува во семејството, помагајќи во емотивните прашања на луѓето кои се најблиски до овие домородци.

Затоа, важно е тие да бидат подготвени, бидејќи е многу веројатно дека овие домородци ќе се бараат да се смират проблематичните ситуации, може да се побара и да им се помогне на жените воопшто. Со оглед на тоа што знакот Рак е многу фокусиран на општото добро и универзалната совест, тој исто така ќе има можности да помогне во јавните интереси.

Теме во Лав

За домородците на Лав, Вертекс зборува за да научите да се ставате себеси во проекти кои ве тераат да стекнете самопрепознавање. За ова, важно е да се обидете да користите повеќекреативност, развивање на самоизразување и волја.

Иако овој знак има тенденција да се вклучува во групи, Вертекс бара овие домородци да се стремат да ја индивидуализираат својата работа, бидејќи ќе биде неопходно да се користи поличен пристап кон интеракција со други луѓе.

Темето во Девица

Влијанието на Темето во Девица ги наведува овие домородци да понудат услуги што доведуваат нешто до практичен и корисен ред. Ова ќе им помогне да останат спокојни, бидејќи влијанието на анти-темето (антивертекс) ќе ги натера да доживеат моменти на конфузија.

Затоа, во тој момент, Девиците со Теме во Астралната карта треба да научат да стави ред во хаосот што ќе го произведе опозицијата на Вертекс. Затоа, секогаш е важно да се има предвид дека знакот Девица е посветен на корисни услуги, а не на службеност.

Теме во Вага

Луѓето родени во знакот Вага со влијание на Вертекс ќе научи да го надминува противењето на нивните мислења, да посредува во компромиси и, на тој начин, да внесува хармонија, мир и ред во моментите на соживот.

Либрите треба да бидат внимателни да не дозволат личните желби да се мешаат во ситуациите. Неопходно е да се остави егото настрана, да не се осудува однесувањето на другите и да се создаде хармонична средина која носи придобивки за целата заедница.

Vertex emШкорпија

Шкорпиите со влијание на Темето во нивната астрална карта треба да се справат со комплицирани ситуации. Можеби ќе треба да се соочите со злоупотреба на моќта и да се борите за да ги стекнете вашите права, ослободувајќи се од ситуации на експлоатација.

Овие домородци, исто така, може да бидат замолени да им помогнат на другите да постигнат финансиска сигурност и зајакнување. Противник на Вертекс е Бикот, па можно е да сакаат да останат во својата комфорна зона. Исто така, ќе биде неопходно да се има сила и храброст за да се надминат стравовите кои ги тераат да останат во стагнација.

Темето кај Стрелец

За луѓето со знакот Стрелец, влијанието на Вертекс укажува дека потребно е пошироко да се гледаат ситуациите, да може да се има широк поглед на настаните, со можност за донесување поточни заклучоци за фактите.

Затоа, потребно е да се користи мудроста стекната низ животот да ги анализира настаните, без да биде понесен од површни информации или дури и гласини. Темето, исто така, ќе ги натера Скорпиите да гледаат повеќе на филозофските прашања, како и на духовноста.

Темето во Јарец

За Јарците, влијанието на Темето на нивната астрална карта носи развој во потрагата по поголем капацитет за лидерство и одговорност, користејќи организација и трпение. Затоа, важно еги разбираат и прифаќаат должностите и обврските кон другите.

Покрај тоа, точка на која треба да се обрне внимание е да не се дозволи стравовите и постапките засновани на емоции да го попречат рационалниот правец на нивниот живот, без да дозволиме семејни ситуации или дури и несигурностите го попречуваат вашиот професионален раст, внимавајќи да не ги занемарите наклонетоста и вниманието.

Темето во Водолија

Влијанието на Темето во знакот Водолија бара да се фокусирате на учењето толеранција и прифаќање на различните начини на дејствување на другите луѓе. Со мешањето на Уран, огнот и воздухот поинтензивни во овој знак, учењето треба да се фокусира на координирање на напорите со другите луѓе.

Противникот на Vertex е во знакот Лав, што покажува потреба да се слушаат мислењата од други луѓе кога извршуваат задачи и бараат решенија, бидејќи нивните ставови мора да бидат насочени кон колективот, а не само за нивна корист.

Покрај тоа, предрасудите мора да се избегнуваат, бидејќи тие само ќе донесат проблеми на самиот роден. Така, учеството во колективниот напор наместо индивидуално дејствување ќе биде најдобриот став, покрај тоа што ќе биде добар пријател со луѓето. Да се ​​биде толерантен човек во групната работа станува многу поефикасен, а енергијата на синдикатот подобро се користи.

Теме кај Риби

Влијанието на Темето за знакот Риби се издвојувадека ќе биде неопходно да се негува уште поголема чувствителност, што е веќе природна карактеристика на овој родител, особено во однос на нематеријалните нешта. Така, на нивниот пат ќе се појават различни ситуации во кои ќе биде неопходно да се користи сочувство и способност да се слушаат со емпатија маките на другите луѓе.

Со ова, овие домородци ќе бидат почувствителни на тешкотиите со кои се соочуваат другите. Вертекс исто така бара од нив да научат да престанат да ги критикуваат другите луѓе. Од друга страна, влијанието на противникот на Вертекс во Девица ги тера да ја постават својата перцепција на деталите, недостатоците и несовршеностите на ситуациите и луѓето, заклучувајќи ја способноста да се визуелизира целината.

Значи, неопходно е да се полесни, следете ја патеката на текот на животот, без да судите по ригидни правила, користејќи ги и инстинктите и сочувството.

Што може да открие Vertex за несвесното?

Оваа точка на астралната карта претставува оска позната како Теме и Анти Теме, адресирајќи прашања за несвесните мотивации и животните средби, кои се неизбежни. Оваа оска во Астрологијата се гледа како „електрична“ точка во картата на поединецот, која делува преку привлекување и одбивност - дејство кое е поврзано со работи кои поединците имаат потешкотии да ги разберат или прифатат, но со текот на времето, тие ги привлекуваат.

Покрај тоа, спротивставените точки упатуваат и на обврските

Како експерт во областа на соништата, духовноста и езотеризмот, посветен сум да им помагам на другите да го најдат значењето во нивните соништа. Соништата се моќна алатка за разбирање на нашите потсвесни умови и можат да понудат вредни сознанија за нашиот секојдневен живот. Моето патување во светот на соништата и духовноста започна пред повеќе од 20 години, и оттогаш интензивно студирав на овие области. Јас сум страстен да го споделам моето знаење со другите и да им помагам да се поврзат со нивното духовно јас.