Асцендент во Бик: во љубов, на работа, карактеристики и многу повеќе!

  • Споделете Го Ова
Jennifer Sherman

Значењето да се има асцендент Бик

Да се ​​има асцендент Бик ја обликува личноста кон романтизмот и посветеноста во врските. Покрај тоа, луѓето со овој асцендент се сензуални и не штедат напор да ја истражат својата сексуалност.

Тие ја ставаат безбедноста и задоволството на прво место, како и го користат времето во своја полза, па знаат многу и уживаат во животот . Но, тие можат да се изгубат, не исполнувајќи ги своите цели поради мрзеливост, одолговлекување и оставајќи да бидат понесени од моментални задоволства.

Меѓутоа, доколку се доследни, можат да постигнат се што ќе посакаат, бидејќи се практични, интелигентни и решителни. Сакате да дознаете повеќе? Затоа, проверете сè што треба да знаете за издигнувањето на Бикот подолу!

Значењето на знакот што изгрева

Познавањето на знакот во издигнување е важно за да се разбере како личноста се однесува кон другите, како и неговото влијание врз сончевиот знак и личноста. Во продолжение погледнете што е знак во подем и како да го најдете вашиот.

Што е знак во пораст?

Асцендент е знакот што се појавува на источниот хоризонт при раѓањето, преку кој е можно да се утврдат аспектите на личноста на една личност. За разлика од сонцето, кое опишува како некој е внатрешно, асцендентот покажува надворешни карактеристики.

Во оваа смисла, асцендентот дефинира како поединецот ќе биде перципиран од другите за дасонлива личност, но малку објективност. На овој начин, соединувањето со Бикот може да биде многу корисно за да се донесе рамнотежа.

Земјени знаци

Комбинацијата на земјените знаци и издигнувањето на Бик ја фаворизира перцепцијата на реалноста таква каква што е. Земјените знаци даваат мудрост за да можат да ги држат нозете на земја и да дејствуваат со совест и планирање.

Покрај тоа, тие се конзервативни и посветени, добро ги извршуваат повеќето од задачите што ги започнуваат. Сепак, тие можат да негуваат негативни мисли, да бидат многу тврдоглави и отпорни на промени. Затоа, мора да се внимава овие особини да не станат дефекти.

Други информации за Асцендентот во Бик

Има многу важни информации кога станува збор за Асцендентот, па затоа издвојуваме уште неколку релевантни точки на оваа тема. Во продолжение погледнете која планета владее со асцендентот во Бик и нејзината врска со знакот во опаѓање.

Владејачка планета

Владејачката планета за издигнување на Бик е Венера, така што тие се приврзани и добредојдени луѓе, обезбедувајќи внимание и наклонетост во односите. Покрај тоа, тие се генерално многу убави, забележани каде и да одат.

Кој има асцендент Бик добива дарба да дојде на свет со многу шарм и заведување, поради оваа причина, тие секогаш имаат додворувач . Тие се и љубители на уметноста, сентиментални,материјалистички и сензуални.

Сите овие карактеристики ги прават способни да ја привлечат индивидуата што ја посакуваат. Врската со некој со Бик во подем има тенденција да биде многу плодна, бидејќи тие се лојални, романтични и грижливи. Покрај тоа, тие можат премногу да се врзат за работи и луѓе.

Врска помеѓу асцендент и потомок во Бик

Потомокот во астрологијата се наоѓа во 7-та куќа, додека асцендентот е во 1-та куќа, односно асцендентот на источниот хоризонт и потомок на западниот хоризонт.

Потомокот ја попречува визијата што ја има секоја личност во љубовната врска, како и она што го бара кај романтичниот партнер. Тоа е поврзано и со тоа колку напори се вложуваат за одржување на здрава врска со саканата личност.

Односот помеѓу Асцендент и потомок во Бик открива стабилни односи, тие се поединци кои бараат придружници за живот. Затоа, тие не губат време со површни врски и претпочитаат да се предадат и да се посветат на цврсти и трајни врски.

Како да се поврзете со луѓето со Бик во пораст?

За да се поврзете со луѓето со Бик во пораст, треба да бидете сигурни дека сакате да влезете во сериозна врска, бидејќи овие домородци не сакаат да губат време и бараат партнери за да изградат нештосолидна.

Исто така, отворањето на себеси за истражување на сексуалноста и сензуалноста е од суштинско значење, бидејќи ова е една од работите што најмногу привлекуваат внимание за личноста во подем на Бик. Исто така, треба да уживате во тоа што имате многу внимателен и романтичен партнер, како и да можете да се справите со вашата тврдоглава страна.

Сега кога знаете каква е личноста на некој со асцендент Бик, користете го информации во оваа статија за да ги мотивирате вашите постапки и да правите избори мудро и свесно.

вашето враќање. Покрај тоа, се меша и со природните подароци, начинот на изразување и индивидуалноста. Затоа, изгледот, мислењата и постапките се обликувани од знакот во подем.

Како да се знае знакот во подем?

За да го дознаете знакот што расте, мора да го имате при рака точниот датум и време на раѓање, за поголема прецизност може да се побара и местото каде што сте родени. На овој начин се одредува знакот што бил источно од хоризонтот.

Важно е да се знае оваа информација за да се разберат вродените карактеристики на личноста, а асцендентот може да влијае и на сончевиот знак. Од суштинско значење е да се најде рамнотежа помеѓу аспектите на Сончевиот знак и Асцендентот, но тоа е можно само со време и самоспознавање.

Позитивни карактеристики на Асцендентот во Бик

Да се ​​има асцендент во Бик влијае на неколку позитивни карактеристики. Фаворизирање на афективните односи, како и на професионалниот живот. Затоа, проверете подолу како енергиите на овој знак ја фаворизираат практичноста, безбедноста, меѓу другите квалитети.

Практичност

Една од највпечатливите карактеристики на асцендентот Бик е практичноста. Тие се практични луѓе кои не се двоумат да дадат корисни предлози. Освен тоа, не се импулсивни кога имаат должност да извршат некоја задача, па мирно размислуваат пред да почнат да ја извршуваат.la.

Покрај тоа, тие ја користат практичноста во нивниот финансиски живот, бидејќи мразат фрлање и знаат паметно да ги користат парите, заштедувајќи секогаш кога е потребно. Тие се исто така агилни да ги извлечат идеите од хартија, покрај тоа што се реални. Сепак, тие секогаш се занимаваат со безбедноста, спречувајќи ги промените, дури и кога е потребно.

Безбедност

Безбедноста е една од главните определби во животот на оние со Бик што се крева. Тие одат по патишта кои можат да обезбедат гаранција за емоционална и финансиска удобност, оддалечувајќи се од промените, бидејќи сметаат дека постои ризик.

Во оваа смисла, тие се трпеливи и разбираат дека безбедноста мора да се постигне со текот на времето , но можат да се изгубат, да паднат во мрзеливост и одолговлекување. Но, ако знаат да управуваат со времето и површните задоволства, можат да го освојат она што го сакаат, бидејќи се решени да ги применат работите во пракса.

Покрај тоа, сигурноста е карактеристика и на тоа како тие се однесуваат. Тие се сигурни во себе, дури и во напнати ситуации. Покрај тоа, тие бараат удобност и задоволства, но секогаш земајќи ја предвид финансиската и емоционалната стабилност.

Добар вкус

Луѓето со асцендент Бик имаат добар вкус и го покажуваат на многу начини. Без разлика дали посетувате бујни места, купувате убави парчиња или ги цените добрите јадења. Но, без претерување и на мудар начин.

Покрај тоа, тие сеголеми ценители на уметноста и имаат критички поглед, бидејќи естетиката и убавината им се исклучително важни. Затоа, тие можат да завршат да бидат материјалисти, да консумираат убави предмети кои нудат удобност.

Негативни карактеристики на асцендентот Бик

Како што сè во животот има добра и лоша страна, имањето асцендент Бик исто така се меша со истакнување на некои негативни точки. Таквите аспекти можат да бидат штетни во кариерата и врските. Разберете зошто тие се тврдоглави, мрзливи луѓе, покрај другите дефекти.

Тврдоглавоста

Тврдоглавоста е нагласена особина во личноста на оние со асцендент Бик, за да можат да одолеат на промена на мислењето, бидејќи тие обично не ги слушаат другите. кога се менуваат, сепак, тие воопшто не се враќаат назад.

Покрај тоа, тие се приземни реалисти, но и конзервативни. Овие особини можат да бидат позитивни во некои ситуации, но ја потенцираат и тврдоглавоста. Во врските, тие можат да бидат љубоморни, нетрпеливи и нефлексибилни.

Незадоволство

Луѓето со Бик во издигнување имаат многу незадоволство, времето поминува и тие сè уште не им простиле на минатите ќор-сокак. На овој начин тоа е негативна особина за која треба да станат свесни за да можат подобро да се справат со неа.

Нагласено се изразуваат, па затоа во моментите на гнев можат експлодираат, испуштајќи негативни емоции.Складираните поплаки се манифестираат и во епизоди на бес, бидејќи не се ослободуваат лесно од огорченоста.

Одложување

Одложувањето е вообичаено во животите на оние со асцендент Бик. Вистина е дека никој не е имун на оставање важни работи за подоцна, но луѓето со асцендент Бик имаат тенденција да го прават тоа почесто, бидејќи сакаат удобност и лесно се предаваат на задоволување на моменталните задоволства.

Затоа, имаат тенденција да застанат за да започнат некоја задача, а ова се влошува ако активноста е тешка. Исто така, тие се мрзливи и сакаат да направат се во свое време. Можеби ќе можат да ги надминат овие пречки со ставање бариери во одвлекување на вниманието и запомнување дека задачата ќе мора да се заврши порано или подоцна.

Заљубен асцендент Бик

Имајќи асцендент Бик имплицира во многу страсни, сензуални и приврзани врски. Но, овие луѓе можат да држат лутина и да им биде тешко да простат. Проверете повеќе информации за издигнувањето на Бик поврзани со сензуалноста, високото либидо, меѓу другите точки.

Сензуалност

Оние со раст на Бик се добро во врските, бидејќи се управувани од Венера, планетата која одредува афективни и естетски карактеристики. Затоа, тие се сензуални, како и сакаат партнери кои исто така се. Љубовта ја негуваат на заводлив начин, без разлика дали со зборови, гестови инаклонетост.

Покрај тоа, тие не се ограничени, сакаат да ја истражуваат сексуалноста на различни начини. Тие се исто така романтични, нежни и многу страсни, оставајќи да бидат понесени од страста и сетилните задоволства. Тие лесно се забележуваат од другите луѓе поради нивната нагласена сензуалност.

Високото либидо

Високото либидо е впечатлив фактор за оние со асцендент Бик. Тие се заводливи, внимателни и се грижат за задоволството и благосостојбата на партнерот. На овој начин, тешко е да се види дека личноста со овој асцендент е себична и сака да ги задоволи само сопствените сексуални желби.

Покрај тоа, тие бараат партнери кои исто така имаат нагласени физички сензации. Оние со асцендент Бик бараат сигурност во речиси секој аспект, но во сексуалноста тоа не се случува. Кога станува збор за истражување на нивните сексуални желби, тие не се ограничени, сакаат да ги прошират своите чувствителности и да имаат што повеќе задоволство.

Тешкотии во простувањето на предавството

Личност со асцендент Бик тешко простува предавство, но тоа може да се случи ако постои многу силна врска, или можеби емоционална зависност. Затоа, тие долго страдаат, молчат незадоволства и размислуваат за ситуацијата.

Покрај тоа, тие можат да се налутат и да бараат објаснување, но може да се случи и спротивното, едноставно несакајќи разјаснување и крај разговорот.врската. Сепак, можете да пребаруватенова врска потоа да се камуфлира болката.

Бик се крева на работа

На работа, луѓето со бик се креваат може да бидат многу фокусирани и самоуверени. Сепак, тие можат да наидат на проблеми со мрзеливост, одолговлекување и откажување. Подолу можете подобро да разберете зошто тоа се случува, во продолжение проверете кои кариери најмногу одговараат на овој знак.

Одлучноста

Да имате асцендент Бик е показател за решителност и фокусираност за постигнување цели и постигнување емоционална стабилност и финансиска, бидејќи тие ја ценат удобноста. Тие обично го добиваат она што го сакаат, бидејќи се посветени и реални.

Меѓутоа, тие можат да изгубат сè поради својата тврдоглавост, не прифаќајќи дека промените се неопходни. Како и тие можат да бидат оштетени од одолговлекување и мрзеливост. Но, ако успеат да ги заобиколат овие негативни поени, сè може да оди добро, бидејќи тие се многу компетентни во сè што прават.

Тешкотијата да се започне нешто

Започнувањето нешто не е лесна задача за оние со асцендент во Бик, тоа е затоа што се мрзливи и не сакаат промени, можат да одолговлекуваат и да остават сè за подоцна. Но, тие прават многу добро кога треба да работат како тим, продолжувајќи ја задачата што некој друг веќе ја започнал.

Покрај тоа, тие треба да бидат похрабри и да имаат иницијатива. Исто така, постои потреба да се оттргнете од шаблонитенегативни однесувања како што се зависности и песимизам. Покрај тоа, тие сакаат да одржуваат рутина и тоа може да им помогне да започнат проекти и да ги продолжат.

Професионални интереси

Професионалните интереси за оние со подем на Бик се вртат околу материјалните цели, удобноста и физичка и емоционална стабилност. Тие се исто така многу интелигентни, добро се снаоѓаат во кариерата во точните науки, како што се инженерството и сметководството.

Но, тие се исто така одлични во справувањето со јавноста, така што добро се снаоѓаат во работните места фокусирани на комуникација, пишување и продажбата. Покрај тоа, тие можат да изберат професии фокусирани на убавината и естетиката, па дури и на луксузни предмети, како што знаат да ја почитуваат и да работат на сензуалноста. Пред сè, тие се добри претприемачи.

Како Асцендентот во Бик се поврзува со сончевите знаци

Асцендентот во Бик може да генерира добри комбинации со други знаци на астралната карта, подобрувајќи позитивни карактеристики и намалување на негативните поени. Проверете како асцендентот Бик е поврзан со секој од елементите на сончевите знаци.

Воздушни знаци

Да се ​​има сончев знак на воздушниот елемент на картата и Бикот како асцендент симболизира добро врска, бидејќи ја балансира имагинацијата на воздушните знаци со приземјето и реализмот на Бикот. Затоа, од овој спој можат да произлезат добри идеи.

Соединувањето на воздушните знаци со знацитена земјата обезбедува креативност и акција. Воздушниот знак има извонредна имагинација, па сакаат да филозофираат на различни теми, но можеби не се толку цврсти да ги применат работите во пракса. На овој начин, посветеноста и компетентноста на Бикот можат да обезбедат совршено спојување.

Огнени знаци

За оние кои имаат комбинација на огнен елемент и асцендент Бик на мапата, можно е да се очекува баланс помеѓу внатрешните и надворешните мотивации. На овој начин успеваат да ја контролираат импулсивноста, дејствувајќи со поголема мудрост и одговорност, дури и во љубовните врски.

Покрај тоа, огнените знаци даваат поголема храброст, мотивирачка акција и креативност. Подигнувањето на Бикот заедно со овие енергии може да ги балансира одолговлекувањето и мрзеливоста. Но, исто така може да ги подобри моментите на лутина и експлозија.

Водни знаци

Соединувањето помеѓу водените знаци и асцендентот Бик обезбедува великодушност и посветеност, секогаш ставајќи ги другите на прво место. Во љубовните врски тие имаат тенденција да бидат многу внимателни, бидејќи Бикот е приврзан и ја цени емоционалната сигурност, заедно со водените знаци, кои се поемотивни, тие стануваат уште помили.

Покрај тоа, практичноста на Бик и имагинацијата на водените знаци може да бидат идеални за спроведување на идеите во пракса. Тоа е затоа што водените знаци влијаат со промовирање на креативноста и

Како експерт во областа на соништата, духовноста и езотеризмот, посветен сум да им помагам на другите да го најдат значењето во нивните соништа. Соништата се моќна алатка за разбирање на нашите потсвесни умови и можат да понудат вредни сознанија за нашиот секојдневен живот. Моето патување во светот на соништата и духовноста започна пред повеќе од 20 години, и оттогаш интензивно студирав на овие области. Јас сум страстен да го споделам моето знаење со другите и да им помагам да се поврзат со нивното духовно јас.