Како да благословиме? Научете 10 благослови за болести, злото око и многу повеќе!

 • Споделете Го Ова
Jennifer Sherman

Содржина

Зошто да благослови?

Во речникот, благослов значи „да се освети или посветува нешто или личност за обожавање на Бога“. Очигледно, во пракса, благословот е токму тоа. Исклучително е тешко да се најде некој кој е роден пред 2000 година кој не видел или познавал исцелител во детството.

Може да се каже дека оваа практика е културно наследство во Бразил. На овој начин, најголемата вештина на исцелителот е нејзината непоколеблива вера, која усогласена со знаењето за билките и молитвите, прави целосен циклус за да му помогне на оној што го бара.

Благословите се корисни за речиси сè бидејќи тие се молба кон Бога и барање за интервенција во име на таа личност. Ако сакате да дознаете повеќе, продолжете во оваа статија и вашите прашања ќе бидат одговорени.

Како да благословите?

За да го направите ритуалот за благослов, треба да имате многу вера и искрена желба да му помогнете на некој друг. За почеток, само запомнете дека во секое маало или гратче било вообичаено да има свој исцелител, жена која, во повеќето случаи, била постара, живеела во едноставна куќа и секогаш била достапна да му помогне на секој што ќе тропне на нејзината порта.

Познавајќи ги древните обичаи, таа собрала низа знаења за билки, молитви, обичаи, симпатии и се што можело да помогне во тој момент. Со генерациски премин, таа научи да благословува со нејзината баба

Благословот против болестите е нешто магично, луѓето со многу болести можат да се излечат, зависи од верата на секој. Важно е да се разбере дека ако лицето е многу болно, идеално е да се побара третман, да се применува благослов и да се повторува на секои 3, 5 или 7 дена. Како да го направите тоа дознајте подолу.

Индикации

 • Респираторни заболувања;
 • Кожни болести;
 • Внатрешни болести воопшто;
 • Надворешни болести воопшто.

Состојки

 • 7 големи листови портокал или гранка;
 • 1 чаша вода.

Благослов

За да направите благослов да ставите крај на која било болест, ќе треба да користите 7 големи портокалови лисја или гранка, правејќи го крстот во стомакот, веднаш над на главата на лицето, 3 пати на левата страна, 3 пати на десната страна и еднаш во центарот. Потоа треба да се молите Оче наш, Здраво Марија и следнава молитва:

„Оче вечен, милостив и праведен Господи. За воплотувањето, раѓањето, животот, страста, смртта, воскресението и вознесението на нашиот Господ Исус Христос, низ сите овие најсвети тајни, цврсто се молам (именувај ја личноста) да се излечи (именувај ја болеста).

Свети Себастијан, Сан Роке, Сан Лазаро, Санта Лузија, сите свети заштитници против физичките болести, ве молам (повторете го името на личноста) да го исцелите, Господи.Господи, од болеста што те мачи. Во името на Отецот, Синот и Светиот Дух. Амин." 18>

Во благословот да се стави крај на злото око, ќе се користи уште една важна алатка за исцелителите, а тоа е осветена и молитвена амајлија. Чувајте ја оваа амајлија во вашиот религиозен ритуал, без разлика дали е миса или кој било друг, запалете свеќа седум дена и оставете го да изникне и да стане божествена алатка. Разберете повеќе подолу.

Индикации

 • Отстранете го злото око;
 • Отстранете ја скршеноста;
 • Отстранете ја зависта;
 • Отстранете го горото.

Состојки

Амајлија посветена во верата Господова.

Благослов

Пред сè, важно е да знаете дека овој ритуал мора да се прави во текот на ноќта, по можност на крајот на месецот. За почеток, држете ја амајлијата и направете го крстот како покана за благослов Потоа направете го о молитва:

„Пречиста и света Дево, дојди да го смириш нашиот напатен ум. Благословувајте над нашите глави кроткоста на секоја постапка што нè измачува.

Смилувај се на нас и нашите, секогаш биди величенствен меѓу нас. Дека на овој благослов нашата душа може да се радува далеку од подбивачите,нека го имаме мирот што го бараме.

О зли духови, јас заповедам со љубовта што се наоѓа во Бога, да се исфрли се што не е божествено, сè што е безвредно и сè што не е поучено мојот живот сега! Бог ќе се грижи за нас, засекогаш.

Господ ќе се грижи за нас, засекогаш. Бог ќе се грижи за нас засекогаш. Воскреснете го во нашето срце пламенот на мирните бранови и спокојната кротост. Издигнете го нашето битие за да можеме да уживаме во чудата на животот. Биди со нас, Исусе. Благослови не, Дево. Боже, очисти. Амин.“

Благослов за ставање крај на запекот

Многу чест проблем кој предизвикува болка и страдање кај луѓето е запекот, кој може да биде почест кај жените и децата. Оваа болест предизвикува многу болки и непријатност во стомакот, честопати бара хоспитализација, но ова е нешто што може да се лекува со вера и посветеност. Разберете како да го постигнете благословот за да ставите крај на оваа непријатност подолу.

Индикации

 • Запек;
 • Болки во стомакот;
 • Абдоминална непријатност;
 • Оток.

Состојки

● 5 листови сена;

● Чаша вода.

Благослов

Благослов за завршување на злото око се состои од користење на 5 листови сена, ставање знак на крст на стомакот, во пределот на стомакот на лицето, 3 пати на левата страна, 3 пати надесната страна и еднаш во центарот. Потоа изговори ја следнава молитва:

„Земја, море и сонце. Земја која Бог ја сокри. Каде е оваа стомачна болка? Овој Исус Христос ми го одзеде. Како што вели, ветрот тече. Исус Христос овде во исцелување.Со овој ветер трча, лекува.Трчка низ вената за да се стави во ова суштество (кажи го името на личноста).

Со името на Бога Отецот, Боже Син и Светиот Дух, ова зло ќе биде отстрането. Амин." На крајот, замолете го лицето да ја земе целата вода, кревајќи ја главата кон Бога и барајќи очистување на телото, душата и духот.

Благослов да се стави крај на забоболката

Благословот да се стави крај на забоболката е случај во кој е важно да се знае вистинската причина за болката, но целата уста ќе биде благословена. Многу е добро, освен благослов, човекот става и малку кора од калинка за да помогне при воспаление и да го намали отокот. Како да го направите тоа дознајте подолу.

Индикации

 • Болка во устата;
 • Болка во забот;
 • Болка во непцата;
 • Болки во грлото.

Состојки

 • Зелено гранче;
 • Чаша вода.

Благослов

Неопходно е да се молиме еден Оче наш на Санта Аполонија и тројца наши Отци на Света Троица пред да се започне со благословот. Следно, исцелителот мора да прави движења во форма на крст, со зелена гранка, блиску до устата и рацете.образите на болниот, без да се приближат, кажувајќи ја молитвата долу.

На крајот, исцелителот мора да побара од лицето да ја испие целата вода, кревајќи ја главата кон Бога и барајќи очистување на неговото тело, неговата душа и нејзиниот дух.

„Блажена Света Аполонија, која за твојата девственост и мачеништво заслужи од Господа да биде востановена за адвокат против болката на непцата и забите, те молиме, посредувај се кај Бога на милост за ова суштество (кажете го името на болниот) целосно да оздрави. Амин“.

Бензимент за ставање крај на варењето

Болдото е билка позната по варење, чајот му е свет лек, се чини дека го отстранувате со рака и истата делотворност на чајот се пренесува и на благословот.

Индикации

 • Прекумерно повраќање;
 • Абдоминална болка;
 • Болки во стомакот;
 • Варење.

Состојки

 • 5 листови болдо;
 • Чаша вода.

Благослов

Кога благословувате, земете 5 листови Болдо и изговорете ја молитвата подолу, правејќи го крстот на стомакот, во пределот на стомакот на лицето, 3 пати лево страна , 3 пати на десната страна и еднаш во центарот. Направете го овој благослов девет пати.

Молете ги Оче наш и Здраво Марија да завршат и замолете ја личноста да ја земе целата вода, кревајќи ја главата кон Бога и барајќи очистување, на своето тело, на твојата душа и твојадух.

Исус, тоа е светото име на Исус! Каде што е светото име на Исус, никакво зло не влегува.

Ја благословувам оваа табла на слезината, оваа табла на напатените и оваа табла на упатства, нека се врати назад да, напред не, да не достигне срцето .

Во пофалба на Велика Недела, во пофалба на Велики Понеделник, во пофалба на Велики вторник, во пофалба на Велика Среда, во пофалба на Велики четврток, во пофалба на Велики петок, во пофалба на Велика Сабота , во пофалба на Света Ефимија, Света Амаро и Светиот жртвеник, овде ќе пресуши, овде ќе има миро и отсега нема да помине.“

Може ли некој да благослови? 1>

Бензер доаѓа од латинскиот „bene dicere“, што значи добро да се каже, а во нашиот португалски речник значи да се освети или посвети (нешто или личност) на обожавањето на Бога. Затоа, секој што има верата, мудроста и знаењето за алатките што можат да се користат при чинот на благослов може да ја изведат оваа корист за другите.

Важно е да се користат интуицијата, духовноста и љубезноста за станете исцелител, а тоа е достапно за секое човечко суштество да го стекне како вештина и дарба. Како што напредува интернетот, можно е да се научи многу за оваа тема и да се развива со знаење и самоувереност.

и тој го доби повикот да им помогне на другите луѓе преку својата вера.

Благословот не припаѓа на ниту една религија, и е надвор од догмите на црквите, таму единственото нешто што е важно е едноставноста и љубовта кон другите. Љубезно наречена баба или тетка на исцелител, штом ќе влезеш ќе наидеш на таа љубезна и дарежлива фигура, како решението да беше секогаш таму.

Како правилно да благословиш?

Со овој нов момент на спасување на традицијата на благослов, некои курсеви станаа достапни на интернет или лично, а сомнежот дали тие се легитимни се појави природно. Дали е можно да се предава или научи да се благословува на курс?

А одговорот е да и не, не е доволно само да се земе курс за да се стане исцелител. Треба да го примите повикот и, пред сè, да имате непоколеблива вера, едноставност, понизност и легитимна волја да правите добро. На крајот на краиштата, курсот ќе ве научи на практики и традиции, кои во минатото се пренесувале од колено на колено, а на крајот се изгубиле со текот на времето.

Затоа, оставете ја гордоста и суетата, размислете за некој што не го храните храни позитивни чувства, и ако сакате да ја донирате вашата енергија за да ја излекувате таа личност. Тоа ниво на одвоеност е она што е потребно за да се благослови. Да се ​​има разбирање дека вие сте возилото и кој суди дека заслужува исцелување кај таа личност е Бог.

Даротde benzer

Постојат два типа на луѓе, оние кои се родени со дарбата и оние кои ја развиваат оваа дарба, едниот не е подобар од другиот. Нивото на студирање, посветеност и верба и за двајцата треба да биде исто. Има луѓе кои го внесуваат ова духовно наследство во семејството, во кое се подготвени уште од мали нозе, секогаш лесно да ја преземат оваа одговорност.

Бабата подучувала кои билки се користат за одредени болести, кои го течат детето можеше да пие, кои тревки не можеше да се конзумираат и имаше сè во дворот, со лесен пристап. Денес, овој природен дар веќе почнува да исчезнува во големите градови, бидејќи во овие нови градби не е можно ни дворови со земја да се најдат.

На овој начин, развивањето на дарот на благослов значи зајакнување на вашиот вера во Бога, тоа значи вежбајте ја вашата еволуција како личност и како дух, испуштете ги негативните чувства и, пред сè, сакајте го ближниот повеќе од себе. Вежбајте секогаш кога е можно, бидејќи за овој развој е потребно време и пред се многу посветеност.

Употреба на билки

Билките во благословот имаат исклучително важна улога, тие му помагаат на исцелителот со нивната својства магија, својства кои секоја билка ги има поединечно. Сите билки, растенија, цвеќиња и слично генерираат сопствена енергија и имаат свој момент и правилни начини за користење.

Покрај тоаПокрај тоа, тие исто така препишуваат одредени билки кои треба да се земаат како чаеви или да се ставаат на раната доколку е потребно. Секој кој некогаш бил кај исцелител и имал среќа да однесе неколку парчиња алое дома и да го стави на раната, точно го знае значењето на фразата „брзо заздравување“, како и овој, има и други рецепти.

За проблеми поврзани со желудникот, најчеста практика беше да се пие чај болдо, што сигурно стана единствено искуство за оние кои го пробале овој чај. На крајот на краиштата, едно нешто што е непобитно е неговата ефикасност во лекувањето на иритираниот стомак, металоиди, лошо варење, повраќање, меѓу другото.

Билките се дел од културата на општеството. Затоа, лекувањето со нив трае стотици илјади години, вклучувајќи ја и употребата во фармацевтската индустрија. Куриозитет што малкумина го знаат е дека Дипирон и Новалгин се две билки кои можете да ги имате во вашиот двор и да ги пиете во чај ако ви треба за болки и треска.

Да знаете повеќе за билките е една од големите обврски на оние кои сакаат да станат исцелител во одреден момент, бидејќи без нивна помош работата станува исклучително комплицирана, покрај примената на други алатки кои се широко користени.

Благослов за крај на главоболките

Кој никогаш не страдал од таа наизменична главоболка што немало лек да се излечи? Факт е дека овој вид на болкаГлавоболката има повеќе причини и во тоа лежи чувствителноста на исцелителот, бидејќи ако главоболката е предизвикана од забоболка, на пример, правилно е да се благослови и да се грижи за внатрешноста и да се отстрани главоболката во позадина.

Ова доаѓа како форма на интуиција, како форма на чувствителност во рацете или дури и разговор со дотичниот за да се идентификуваат причините и факторите што довеле до таа болест, така што фокусот е насочен прво кон неа, со што се спречува повторување на проблемот.

Индикации

 • Интермитентни главоболки;
 • Мигрена;
 • Главоболка;
 • Чести главоболки.

Состојки

 • Едно гранче магдонос;
 • Чаша вода.

Благослов

Кога го благословувате, користете гранче многу зелен магдонос и изговорете ја следната молитва, правејќи го крстот во воздухот, веднаш над главата на лицето, 3 пати на левата страна, 3 пати на десната страна и еднаш во центарот:

„Земјата роди светилиште, Марија го победи Исуса, „свиркајте“ само спокојните. До „риба“ од тие височини , отстранете ја таа главоболка на ова кутро суштество“. На крајот, замолете ја личноста да ја земе целата вода, кревајќи ја главата кон Бога и барајќи очистување на своето тело, душа и дух.

Самиот благослов да стави крај на болеста

Благословувањето на себеси е малку изложена практика, но многу корисна во амомент на потреба. Идеално, дури и исцелители треба да имаат некој кој ќе им помогне во моменти на потреба. Бог не создал да живееме во заедница, но можно е да се прекрстиш. Ако сте болни, оваа практика може да ви помогне.

Индикации

 • Болести воопшто;
 • Грип или настинка;
 • Болки во грлото;
 • Алергии.

Состојки

Чаша вода.

Благослов

Направете го овој благослов три дена по ред. Пред да започнете, наполнете чаша со вода, направете крст над неа и кажете:

„Ве благословувам за името што ви е дадено во фонтот, во името на Бога и на Богородица и од трите лица на Света Троица, те благословувам Боже, Господе наш кој те исцелува, Боже кој ти помага во твоите потреби.Ти дадоа во јадење, пиење, во насмевка, во потсмев, во твоите убавина, во салото, во држењето, во стомакот, во коските, во главата, во грлото, во црвите, во нозете. ангел доаѓа од рајот, легнува на дното на морето каде што не слуша кокошки или петли да пеат“.

Бензимент до крајот на тортиколис или истегнување на мускулите

Мускулните болки и исчашувања обично се крајно непријатни и болни, има болки кои произлегуваат од траума, но исто такапостојат веќе постоечки болки со кои луѓето завршуваат да се справуваат цел живот. Чинот на благослов и молитва во овие болки може да донесе олеснување и исцелување на луѓето кои страдаат од ова зло.

Индикации

 • Тортиколис;
 • Болки во мускулите;
 • Дислокации;
 • Истегнување на мускулите;
 • Болка во грбот.

Состојки

 • Игла;
 • Бела линија;
 • Чаша вода.

Благослов

Во чинот на благослов, исцелителот мора да помине бел конец низ иглата, преправајќи се дека го шие делот што му пречи на пациентот, но без да го допира. Во меѓувреме, мора да ги кажете следните реченици:

„Што готвам? Скршено месо или виткан нерв? Ако е скршено месо, заварете го пак. Ако е крив нерв, вратете го на место . Во името на Бога и Санто Афонсо. Амин."

На крајот, мора да побарате од лицето да ја испие целата вода, кревајќи ја главата кон Бога, посакувајќи очистување, на неговото тело, душа и дух. многу резултати. Ќе обезбеди добри енергии и ќе ја изостри визијата на личноста за нови можности, покрај тоа што ќе помогне во духовната заштита и ќе ја отстрани негативната енергија што може да ги попречи патиштата.

Индикации

 • Привлекување среќа;
 • Отворање на патеките;
 • Елиминација на негативните енергии;
 • Отворена визија за нови можности;
 • Отворање на љубовта;
 • Отворање на просперитет;
 • Отвореност на духовноста.

Состојки

 • 3 ливчиња за поплочување;
 • Чаша вода.

Благослов

Во времето на благословот за да ги отворите патеките, мора да имате 3 листови од отворачот во вашите раце, изговарајќи ја молитвата подолу. За почеток, направете го крстот во воздухот, веднаш над главата на лицето, 3 пати на левата страна, 3 пати на десната страна и еднаш во центарот.

Кога ќе завршите, кажете три Здраво Марија и трикратната молитва Оче наш. На крајот, замолете ја личноста да ја земе целата вода, кревајќи ја главата кон Бога и барајќи очистување на своето тело, душа и дух. Проверете:

„Јас (кажи го твоето име) објавувам дека Бог е тој што ме создаде, Бог беше тој што ме излечи, Бог е тој што ме лекува, од вода, оган и топлина. Со две те ставаат, со три лечам, со силата Божја и Богородица.

Дали беше поглед, дали беше вештерство, дали беше бела завист, црна завист или црвена завист. Ако беше за убавина, ако беше за интелигенција, нека биде надвор, нека се земе и фрли на брановите на светото море.

Во името на Бога и Богородица, нека моите патишта биди отворенза (љубов, професија, финансиска област, студии). Нека е пофален нашиот Господ Исус Христос и нека е вечно фален.“

Благослов за крај на колика

Благословот за крај на колика се прави за акутни болки кои водат до екстремна непријатност, главно решение кога традиционалната медицина во тој случај не делува. Многупати, овие болки можат да станат нешто посериозно и оневозможувачко, па затоа е добро да сметате на овој благослов.

Индикации

 • Цревни колики;
 • Менструални грчеви;
 • Остри болки во стомакот;
 • Остри болки.

Состојки

 • 3 гранчиња лаванда;
 • 1 чаша вода.

Благослов

За благослов со кој завршуваат грчевите, мора да користите 3 гранки лаванда, правејќи го крстот на стомакот, веднаш над главата на лицето, 3 пати на левата страна, 3 пати на десната страна и еднаш во центарот, кажувајќи ја следната молитва:

„Земја, море и сонце. Земја што ја сокри Бог. Каде е оваа стомачна болка? Овој мој Исус Христос се повлече. Како што пишува, ветрот бега. Трча, лечи, со Исус Христос овде на исцелување. 4>

Со името на Бог Отецот, Бог Синот и Светиот Дух, ова зло ќе се отстрани. Амин“.

Благослов за крај на болеста

Како експерт во областа на соништата, духовноста и езотеризмот, посветен сум да им помагам на другите да го најдат значењето во нивните соништа. Соништата се моќна алатка за разбирање на нашите потсвесни умови и можат да понудат вредни сознанија за нашиот секојдневен живот. Моето патување во светот на соништата и духовноста започна пред повеќе од 20 години, и оттогаш интензивно студирав на овие области. Јас сум страстен да го споделам моето знаење со другите и да им помагам да се поврзат со нивното духовно јас.