Што е тантричка масажа? Предности, прашања, како да и повеќе!

  • Споделете Го Ова
Jennifer Sherman

Содржина

Општи размислувања за тантричката масажа

Тантричката масажа е техника која произлегува од филозофијата на Тантра, а нејзината цел е да создаде длабока врска помеѓу духот, свеста и телото кое ја прима масажата . Тоа им користи и на жените и на мажите, бидејќи сесијата за масажа ќе обезбеди самоспознавање за вашето тело и сетила.

Оваа терапија ја презема целта да создаде енергетски биланс, стимулирајќи го неговото ослободување и енергија преку нејзината техника. енергијата што е концентрирана во Лингам (пенис) или Јони (вагина).

Покрај тоа, тантричната масажа може да им помогне на оние кои имаат проблеми во однос на телото од психолошко потекло, зајакнувајќи ја нивната врска со тело и длабоко разбирање на неговите трауми. Запознајте ја оваа терапија и разберете како таа е способна да изврши таква трансформација во вашето тело и ум!

Тантричка масажа и за што се користи

Тантричка масажа Нејзината цел е да ги дистрибуира сексуалните енергии низ телото, проширувајќи ја вашата чувствителност во целост за да обезбеди уникатно и интензивно искуство со вашето тело. Продолжете да читате и разберете повеќе за овој исклучителен тип на масажа!

Што е тантричка масажа

Тантричката масажа има корени во филозофијата на Тантра, која е родена во дравидската култура вомасажа.

Обидете се да го следите ритамот на примачот во вашите движења, обрнете внимание на границите и полека стимулирајте ги областите каде што таа покажува поголема приемчивост. Како што напредувате во нивоата на возбуда, оваа перспектива на телото може да се промени. Користете го маслото како сојузник за галење, задевање и задоволство, допирајќи го секој дел од вулвата.

Дозволата е неопходна во овој момент, побарајте ја нежно и тоа ќе ви ја заслужи довербата на примачот. Пенетрацијата на прстите не е потребна и треба да се направи само со одобрение на жената.

Завршување на масажата

Масажата никогаш не треба да завршува на врвот на вежбањето, се препорачува да заврши најмалку 30 минути по кулминацијата на задоволството. И во ред е ако личноста не може да почувствува оргазам, идејата за тантричка масажа е да се деблокира телото и свеста за самото тело.

Времето и сесиите ќе го направат тоа со текот на времето, на укажуваат на тоа дека луѓето кои ја примаат масажата се чувствуваат полни со себе.

Демистифицирачка тантричка масажа

Филозофијата на Тантра има перспектива на светот и на човечкото суштество што честопати е погрешно разбрано од општеството западна. Што буди низа митови во однос на неговите концепти и кои се пренесуваат и на тантричка масажа. Разберете повеќе за овие митови и знајте ја вистинската целна оваа терапија во низата.

Не вклучува мастурбација

Тантричката масажа се обидува да ја разбуди рамнотежата на виталната енергија (Кундалини) која е фундаментална за емоционалните, психолошките и физиолошките процеси на човекот битие. Според Тантра, карличниот регион е изворот на оваа енергија и преку масажа ја мобилизирате оваа енергија низ целото тело.

На овој начин се наоѓа енергетската рамнотежа и просветлувањето. Тантричката масажа користи техники кои овозможуваат постигнување на оваа цел, преку нејзините техники кои го стимулираат оргазмот и ја дистрибуираат оваа енергија низ телото на примачот. Затоа, практиката вклучува ерогени зони како што се пенисот (Лингам) и вагината (Јони).

И покрај тоа, тантричката масажа не вклучува мастурбација. Во овој момент, манипулацијата делува само за да промовира стимули низ телото со цел да се дистрибуира оргазмичката енергија низ телото на примачот.

Секој над 18 години може да го стори тоа

Де Според тантрик терапевти, мажи и жени над 18 години можат да се подложат на оваа терапија. И тоа не зависи од вашиот брачен статус, или сексуална ориентација или вашата религија, искуството може да се сподели и помеѓу парот. Важно е дека секој може да има корист од практиката.

Не завршува со оргазам

Тантричката масажа оди многу подалеку од оргазмот, главнатаЦелта на оваа практика е да се создаде врска помеѓу свеста, телото и духот на примачот. Затоа, дразбите не завршуваат со оргазам.

Всушност, се препорачува масажата да продолжи и по оваа кулминација, со што ќе се овозможи дистрибуција на енергијата ослободена од оргазмот низ телото, со што се заокружува крајната цел на масажата .

Колку долго трае тантричната масажа и кој може да ја изведе техниката?

Тантричките терапевти се одговорни за изведување на оваа масажа. Тие исто така можат да ги споделат техниките и движењата за да можете да ги примените на вашиот партнер или на себе.

Сесијата за тантричка масажа вообичаено може да трае од 1 до 2 часа. Бидејќи, во неговата пракса, не се прави само масажа, туку и серија разговори и медитации со цел да се подготви примачот.

Од суштинско значење е да се воспостави однос на доверба помеѓу терапевтот и примачот на тоа практиката ги постигнува посакуваните резултати. Па, тантричката масажа не се користи само за да се постигне релаксација, туку и како терапија способна да делува на трауми и психолошки проблеми.

2500 п.н.е., се смета за форма на терапија со сензуална и духовна врска многу присутна во нејзината практика. Целта на оваа масажа е да се создаде врска помеѓу свеста и телото со цел да се создаде целосна релаксација за лицето што ја прима.

Нејзината практика ги опфаќа чакрите и трансферот на овие енергии како средство за стимулирање на целото тело. Бидејќи се смета за еротска масажа, запомнете дека фокусот на оваа масажа не е нужно да предизвика сексуален однос. Главната работа е да се разбуди сексуалната енергија кај примачот и свесно да се движи низ телото.

Тантричка масажа и повторно откривање на сексуалноста

Нашата перцепција за сексуалноста е изградена од културните вредности кои ни се наметнати од рекламирањето и општеството. Ова генерира искривена перспектива за сексот во однос на потрошувачката, непосредноста и објективизацијата на телата.

Сето практично искуство на човечкиот живот, особено помеѓу адолесценцијата и зрелоста, им се припишува задоволство на нашите ерогени зони, ограничувајќи го сексуалното задоволство на гениталиите на органите. Па, токму преку нив го наоѓаме она што нè возбудува и нè стимулира да постигнеме оргазам.

Тантричката масажа се спротивставува на оваа културна перцепција на телото, разбирајќи го телото во целост како средство за постигнување задоволство. немајќи такаограничувања на стимули и проширување на перцепцијата за тоа што е сексуалност, генерирање вистинска врска помеѓу духот, телото и совеста.

Што е тантричка масажа за

Основната функција на тантричката масажа е повторно поврзување на тело преку движење на сензации создавајќи биоенергетски тек кој е способен да ги измени нашите искуства со телото и со оргазмот. На овој начин, вие сте способни да ги засилите сетилата и дразбите за да ги растворите сите тензии или стресови.

Значи, ќе го условувате вашето тело да чувствува стимули во целокупното битие, мобилизирајќи ги сензациите, создавање нови врски и овозможување нови пристапи до задоволство. Ова му овозможува на примателот на масажата повторно да го означи својот однос со телото, нудејќи на тој начин неколку придобивки за себе.

Општите придобивки од тантричката масажа

Филозофијата Тантра се појавува како универзум кој ја проширува вашата перцепција во однос на сексуалноста, телото и духот. Нејзините концепти се поврзани во практиката на тантричка масажа, со што се нудат неколку придобивки. Дознајте што се тие читајќи подолу!

Тантричка масажа во третман на сексуални блокади и трауми

Терапијата може да се користи за подобрување на односот со вашиот сопружник, бидејќи исто така ќе ви помогне да го разберете сопственото тело создавајќи нови сензорни врски. Ова правиможна е нова перцепција за вашето тело и води до повторно означување на тоа што е секс.

Поради оваа причина тантричката масажа станува пат за сите луѓе кои бараат да ги разберат нивните трауми и да ги разберат нивните влијанија врз вашето тело. Ова овозможува повторно да се поврзете со вашата совест и да ја ревитализирате интимноста со себе.

Тантричка масажа како третман за импотенција и предвремена ејакулација

Човек кој има проблем како што е предвремена ејакулација мора прво да се идентификува изворот на вашиот проблем. Затоа, важно е да се има прв контакт со специјализиран лекар, за да може да се проценат причините. Ако, на пример, се открие некоја психосоматска причина, тантричната масажа може да ви помогне.

Начинот на кој се стимулира мастурбацијата во адолесценцијата може да ги услови машките тела да имаат предвремена ејакулација. Бидејќи единствениот контакт што го имаат со себе е преку повторувачко движење со цел да се постигне моментално задоволство. Што генерира потисната идеја за машкиот оргазам.

Тантричката масажа може да покаже дека целото ваше тело може да ви пружи задоволство, преку тантричките техники ќе станете способни да го идентификувате моментот на ејакулација и да научите да го продолжувате и генерирате поголема задоволство отколку што би можеле да постигнете само со мастурбација илипенетрација.

Тантричка масажа за жени кои не можат да доживеат оргазам

Жените кои не можат да доживеат оргазам бараат во тантричната масажа алтернатива за справување со нивните тешкотии. Сепак, прво треба да се надоврзете на вашиот лекар за да процени што го предизвикува вашиот проблем, дали има некаква физиолошка промена или дали е поврзана со некоја болест.клиничката слика е нормална, многу е веројатно дека вашиот проблем има психолошко потекло . Во овој случај, можете да прибегнете кон тантричка масажа како терапија, бидејќи преку нејзините техники ќе можете да го почувствувате вашето тело и да ги разберете вашите физички пречки.

Потоа ќе можете повторно да се поврзете и да го откриете целосниот потенцијал задоволство што го нуди вашето тело, но тоа беше инхибирано од некоја траума или психолошко нарушување. Преку јони стимулација, масажата може да ја наведе жената да го открие клиторисот, Г-точката и како да го стимулира подмачкувањето во нејзиното тело.

Како да се направи тантричка масажа

Да изврши тантричка масажа, неопходно е да се подготви околината, да се биде свесен за времето на секоја сесија и да се разбере кои материјали се користат. Оттука, ќе бидете на чекор од реализација. Проверете како да ја направите тантричката масажа подолу!

Подготовка на околината

Тантричната масажа се одвивана подот со футон, или можете да импровизирате со душек и на крајот да го направите дури и на креветот. Важно е да имате слобода и удобност да ги правите движењата.

Обидете се да негувате многу интимна и пријатна средина, користете слабо осветлување, ако е можно запалете неколку свеќи. Друг предмет што можете да го користите се аромите како темјан, на пример. Потоа изберете песна која е мирна и служи како музика во заднина, јачината мора да биде мала и пријатна.

Морате да ја составите околината за да внесете леснотија и спокојство, запомнете дека главниот стимул на овој момент е такт. Елементите на сценариото треба да се користат умерено. Затоа, избегнувајте надворешни претерувања за да може личноста да се концентрира само на допирање на вашето тело.

Не грижете се за времето

Кога лицето предлага сесија за тантричка масажа, тој мора да биде свесен дека нема брзање во пракса. Времето не треба да загрижува, инаку може да го прекине протокот на тантра и да го спречи ритуалот да ја достигне својата цел. Затоа, размислете да посветите околу 1 до 2 часа на секоја сесија.

Материјали

Не е вообичаено да се користат многу уреди за да се изврши тантричка масажа, главниот материјал што треба да се користи е маслото, тоа ќе дозволете му на тантричкиот терапевт да може полесно да ги применува техниките на тантра.Во некои случаи, марамите или пердувите може да се користат за истражување на различни сензации на допир на телото.

Побарајте масло за тело со избалансиран мирис, за да не му пречи и негативно да влијае на искуството на примачот . Секогаш запомнете дека фокусот на оваа практика е на допирот и никогаш не треба да се засени.

Чекор по чекор тантричка масажа

Тантричката масажа има потенцијал повторно да ја поврзе вашата свест со вашето тело , проширување на можностите за постигнување задоволство. Но, мора да бидете свесни чекор по чекор за да ви се збуни вистинската цел. Научете го чекор по чекор подолу и откријте се преку оваа практика.

Прелиминарните предлози на тантричната масажа

Прво, мора да се создаде врска помеѓу терапевтот и примателот преку погледот и дишењето. Во прелиминарните натпревари двајцата мора да бидат голи, седнати во положба на лотос еден спроти друг. Во тој момент треба да преовладува тишина и да се случи само размена на погледи и да се бара хармонија преку дишењето.

Почнете од грб

Примачот мора да лежи на стомак за да започне со масажа на грбот на телото прво. Во овој прв контакт, целта е да се изгради доверба со примачот, затоа, допирот мора да биде мек и внимателен кон реакциите на примачот.

Избегнувајте колку што е можно повеќе да создавате непријатност кај личноста која едобивање на масажа. Затоа, бидете свесни за вашите реакции во зависност од областа што ја допирате, користете го маслото за да ви ги олесни движењата и работете на начин што предизвикува релаксација на примачот.

Бидете свесни за телото на другиот преку дланките и врвовите на прстите, секогаш набљудувајќи како таа реагира на различни видови на притисок и допир. Во оваа прва фаза, масажата на грбот треба да трае од 20 до 30 минути.

Преместете се на предниот дел од телото

Кога ќе почувствувате дека примачот е опуштен и посигурен во масажата, прашај -о да се сврти да лаже. Ова е моментот кога треба да ја направите масажата на предниот дел од телото.

Во овој момент треба да го стимулирате целото тело, не ограничувајќи се само да поминете со раката преку ерогените зони, да ги масирате стапалата, прстите. и прстите, стапалата, нозете, рацете, рацете и прстите и секогаш внимавајте на градите и стомакот.

Стимулирајте го телото на почетокот нежно, допирите мора да бидат чувствителни и провокативни за да се зачува самодовербата на примачот. Само откако ќе почувствувате дека примачот е подготвен да продолжи, нежно стимулирајте го јони (вулвата и вагината) или лингамот (пенис).

Запомнете дека овие области се ранливи и нежни кај сите нас, затоа, важно е да се почитува секоја реакција на непријатност од страна на примачот. Како што еволуира дотерапија таа ќе се чувствува посигурна и поотворена за искуството на тантра. Оваа фаза трае во просек 20 минути.

Масажата Lingam Yoni

Оваа техника на тантричка масажа треба да се примени само во последната фаза од сесијата и се применува на половите органи на примателот . Во оваа фаза треба да го почитувате времето и смирено и непречено да ги спроведувате дразбите за да ја придвижите сексуалната енергија низ телото на примачот.

Како да се изврши масажата Лингам

Ритамот на масажата мора да се почитува и мора да се прави бавно за да се предизвика постепено возбудување на телото. Во ред е ако примачот брзо достигне оргазам, важно е да го поттикнете да го чувствува телото свесно за да го прошири неговото разбирање за севкупноста на дразбите.

Потоа, сепак, продолжете со масажата, доколку се појави потреба Лингамот е чувствителен, префрлете го неговото движење на остатокот од телото за да може да ја мобилизира таа енергија низ целото тело. Дозволете му на примачот да ја доживее оваа енергија без срам, доживувајќи го ова уникатно искуство на задоволство.

Како да ја направите масажата Јони

Ова е многу чувствителна положба за жените и ќе ви даде знаци кои ќе покажат дали треба да продолжите или да престанете со движењата. Бидете свесни за одговорите и изразите на телото, почитувањето е од фундаментално значење во оваа фаза за да можете да го достигнете конечниот резултат од

Како експерт во областа на соништата, духовноста и езотеризмот, посветен сум да им помагам на другите да го најдат значењето во нивните соништа. Соништата се моќна алатка за разбирање на нашите потсвесни умови и можат да понудат вредни сознанија за нашиот секојдневен живот. Моето патување во светот на соништата и духовноста започна пред повеќе од 20 години, и оттогаш интензивно студирав на овие области. Јас сум страстен да го споделам моето знаење со другите и да им помагам да се поврзат со нивното духовно јас.