7 срца во Тарот: значење на картата, љубов, работа и многу повеќе!

  • Споделете Го Ова
Jennifer Sherman

Што значи картичката 7 срца на Тарот?

Седумте срца се симбол на универзална дихотомија, како топлина и студ, светлина и темнина, добро и зло. Кога таа се појавува во барањето, таа носи повеќе од едно значење на различни области од животот. Сепак, во оваа статија, ќе можете да го прочитате и разберете секој од нив, како и нивните основи, комбинации и повеќе!

Меѓутоа, накратко, седумте срца укажуваат на тоа дека вашата потсвест се обидува да ве предупреди за нешто или нешто ситуација. Наспроти ова, обрнете внимание на вашите соништа и на она што е во вас, бидејќи тие содржат важни информации што можеби ги запоставувате.

На друг начин, картичката ги означува и соништата што ги имаме за живот. Соништата се неопходни на нашето патување, но треба да бидеме внимателни со нив. Многу е лесно да паднете во илузии или да го поминете времето во мечтаење, но без труд и работа нема да се остварат. Следете ги и откријте ги сите детали!

Основи на 7-те срца

Ја одвоивме оваа тема за да ги претставиме основите на 7-те срца. Ајде да зборуваме за неговата историја, иконографија, костимот на срцата и неговиот однос со водениот елемент. Продолжете да ја читате оваа статија и дознајте повеќе.

Историја

Малку е познато за историјата на Тарот и неговите карти. Во 16 век, вообичаена навика беше да се презентираат овие писма на пријатели или свршени парови, каковнатре во тебе. Овие и други аспекти важат и за вашето здравје.

Картичката може да изгледа и превртена, покажувајќи други значења. Или, исто така, може да се појави во печатен модел со да или не. Во оваа тема имате пристап до тоа што пишува во писмото за овие теми и многу повеќе. Ќе ги видите советите и предизвиците што ги поставуваат. Продолжете со читање.

7 од чаши во здравје

Ако сте во добро здравје денес, картичката 7 од чаши предупредува на одлични вести кои може да се појават и да го потресат ова прашање. Добро се грижам за твоето тело, како храмот што е. Но, избегнувајте ги тие ветувања со лесни решенија за брзо закрепнување. Тие само ќе ви ги земат парите и уште повеќе вашето здравје.

Инвестирајте во ставови за вистинска грижа за себе, одморете за да го олесните умот и вежби и хранливи материи за телото. Без илузии и со трпение, ќе се опоравите од ова.

Превртена картичка

Кога картичката 7 од срцата се појавува превртена, тоа укажува на лош знак. Во оваа позиција преовладуваат нејзините негативни карактеристики, што укажува дека можеби сте немотивирани и живеете далеку од реалноста. Можеби се чувствувате изгубено, без желби, без соништа... Сите ние поминуваме низ ова еднаш во нашите животи и ако сме среќни, поминуваме низ него само еднаш.

Ова писмо го нагласува вашето негирање и апел за продажни места кои не се здрави. Тешкотијата во справувањето со реалноста ве водисе повеќе и повеќе на навиките кои ќе посакувате да не сте ги негувале во иднина.

Позитивниот дел е што оваа картичка го означува крајот на сето тоа. Совршеното време да станете, да ја исчистите прашината и да го покажете лицето е сега. Ќе можете да се ослободите од фантазии, сомнежи и неодлучности и да ги отворите очите за новото. Доаѓаат нови работи, побарајте во себе подготвеност да бидете отворени за нови работи.

7 срца во лентата да или не

Во таротот да или не, 7-те срца срцата не даваат таков објективен одговор. Бидејќи таа претставува море од можности, на сите им одговара „можеби“. Ваше е да ги анализирате сите опции, да ги послушате предупредувањата во соништата и да верувате во вашата интуиција. Сè додека го правите ова, одлуката што ќе ја донесете ќе биде вистинската и сè ќе биде во ред.

Предизвици на 7-те чаши

Во Тарот, предизвикот на Седумте Купови е дека мора да се концентрирате во нивните сопствени ставови. Оваа медитација ќе ве наведе да го видите светот пошироко и многу појасно. Сосема е вообичаено од ова да станат очигледни работи кои ви биле веднаш под носот, а кои воопшто не сте можеле да ги забележите. Ова ќе ви овозможи да се ослободите од она што ве затвора и да ги решите проблемите еднаш засекогаш.

Совети

Соочени со толку многу ситуации и опции што ги претставува 7-то срце, добро е што исто така носи совети со вас. Со твоетонасоки, можеме да ги надминеме неволјите со мудрост и објективност. Затоа, откако ви се појави писмото, следете ги овие совети за да успеете во предизвиците:

Посветете повеќе внимание на вашите соништа. Бидејќи тие се претстава на работи кои поминуваат незабележано, но кои вашата потсвест ги забележала, вреднувајте ги информациите што се во вас.

Исто така, бидете внимателни за она што се случува околу вас и за однесувањето на другите луѓе. Само така ќе ви се изостре интуицијата за да можете да ја следите. Тоа ќе ве води до најдобриот избор, правејќи го тоа мудра одлука која ви носи мир.

На крај, но не и најмалку важно, не давајте простор или кредит на илузиите. Нема потреба да сонуваш без да работиш. Сè во животот има своја цена и цената што се наплаќа обично е труд. Таа поговорка која вели „лесно доаѓа лесно“ се покажува како реалност. Имајте предност за резултатите што произлегуваат од вашата посветеност.

Дали картичката 7 од срцата може да укаже на добро време за вежбање цврстина?

После толку многу значења и совети, сè уште треба да се одговори на едно вообичаено прашање: Дали 7-те срца можат да укажат на добро време за вежбање цврстина? Одговорот е да! Картичката покажува дека треба повеќе да си верувате, да слушате што доаѓа одвнатре, да го вежбате вашето внимание и да донесувате мудри одлуки водени од вашитеинтуиција.

Значи, не може да има подобро време за да вежбате непоколебливост. На вашиот живот му требаат цврсти темели, нема повеќе простор за она што не е конкретно. Затоа, медитирајте и добро наместете се за да се соочите со она што ви претстои.

кои биле украсени со златни листови. Порано имаа рекреативна функција во Европа, но не требаше долго да се појават неколку гатачи кои ги користеа како помошни предмети во предвидувањето на иднината и астролошките студии.

Иконографија

Сликата на картичката прикажува човек кој гледа нагоре, каде што се поставени 7 чаши (симболот на чашите). Овие чинии лебдат на облак. Некои имаат скапоцени камења во себе, додека други имаат негативни работи. Сепак, ние толкуваме поединец со многу соништа и прекумерно материјални вредности.Покрај тоа, неговите цели се со сомнителна вредност, дури и ако се реализираат.

Костум на срца

Најпопуларна форма од костимот на срцата денес тоа е срцето, но во тарот неговата најкористена форма за претставување се чашите. Емоционалната и чувствителна страна на битието е поврзана со нив. Зборува за нашите чувства, интуиција и нашите односи, без разлика дали се тие љубовни, братски и пријателски или работни. Односно, сè што е поврзано со нашите емоции е претставено со костум на срца.

Елемент на вода

Водата, еден од елементите што нè обликува, е поврзана и со костумот на срцата. Чашата го носи течниот елемент кој се прилагодува на сите форми. Како што самиот симбол на чашата е поврзан со чувствата, водениот елемент исто така ги претставува. Зашто, како океанот,чувствата се длабоки, непредвидливи и мистериозни. Така, тие бараат многу внимание.

Значења на картичката 7 од срцата

Бидејќи картичката 7 од срцата изразува повеќе од едно значење, во оваа тема ќе имате пристап на она што на некој начин поконкретно укажува. Доаѓајќи особено како предупредување, таа ве советува да посветите повеќе внимание на она што се случува околу вас, но особено во вас. Важните работи поминуваат незабележано, затоа продолжете да читате и дознајте за што се работи.

Верувајте повеќе на вашата интуиција

Соочени со многу можности, можеби се сомневате кој избор да го направите и да завршите се обидувате да направите сè или уште полошо: не правете ништо. Овие два става ќе ве наведат да гледате бродови, па затоа треба повеќе да и верувате на сопствената интуиција. Набљудувајте ја околината и луѓето околу вас. И, пред сè, бидете внимателни за важни работи. Дури и ако сте самоуверени, ќе мора да научите да управувате со вашето време.

Претпочитани соништа

Вашата потсвест комуницира со вас од соништата, откривајќи работи кои на почетокот не биле толку јасни, но кои созреале во тебе. Значи, кога ви се појавуваат седумте срца, тоа укажува дека треба да обрнете повеќе внимание на вашите соништа. Прекогнитивните соништа ќе ви пренесат важни информации, затоа бидете внимателни и побарајте помош за да ги протолкувате.

Решете ги отворените прашања

Картичката 7th of hearts ви се појавува и како барање да медитирате за вашите постапки, престанете да ги одложувате тие не многу пријатни работи. Ослободете се од она што ве кочи, не ја носите повеќе тежината на недовршените прашања. Со фокусирање на сопствените ставови, светот ќе стане појасен и вашиот живот ќе почне да изгледа поедноставен.

Не губете се во илузии

Со толку многу предизвици, многу е лесно да бидете заслепени од лесните можности или да се изгубите во мечтаењето со соништата и плановите. Картичката 7-ми срца ја покажува токму оваа маана кај поединецот. За време на животното патување, соништата и перспективите се тие што не одржуваат поживи и поенергични, но овие соништа се остваруваат само со цената на работата.

Потпирањето на поедноставени решенија е стапица подеднакво опасна како и поминувањето повеќе време во сон отколку да се реализира. Убави се и удобни, но нема да го вратат потрошеното време и надеж. Не се залажувајте, ако соништата беа толку лесно да се постигнат, тие немаше да бидат соништа. Тие се направени за да се следат, изградени на цврста основа.

7 вљубени срца

Во романтичната област, картичката 7 срца покажува дека сте соочени со избори. Овие избори можат да бидат или помеѓу две лица или помеѓу врска и можност во друг аспект од животот. Писмото, на прв поглед, сугерира смирености проникливост за да не паднете во илузии.

Запомнете дека мора да внимавате на знаците, соништата и да и верувате на вашата интуиција. Добро погледнете што е најважно за вашиот живот и дали врската ветува просперитетна иднина. Ова е време да го ставите разумот пред вашите емоции.

Следното е што сугерира картичката за луѓето кои се веќе посветени и за оние кои се сингл. Продолжете да читате.

За посветените

Ако веќе сте во врска и се наоѓате во проблематичен момент, сè уште не донесувајте сериозни и дефинитивни одлуки. Почекајте додека не се спушти прашината за да можете да видите сè појасно. Ќе се појават многу сомнежи за тоа што навистина го сакате, но важно е да барате разбирање за тоа кои се темелите на овие сомнежи или дали тие навистина постојат.

Бидете реални, ниту една врска не е совршена. Барањето совршена љубов е губење време. Како и секоја врска, љубовта бара трпение, посветеност и труд. Не се залажувајте да мислите дека во која било врска ова ќе биде поинаку или дека ќе биде поедноставно.

За слободните

За слободните, картичката 7 од срцата предупредува за очекувањата. Можеби чекате бајка во која личноста што ве интересира е совршена или блиска до неа. Извадете го коњот од дождот и бидете рационални. Самиот живот е митдалеку од тоа дека е бајка, луѓето имаат свои маани, вклучително и вие.

Барајте и верувајте во вистинските чувства за вистинските луѓе. Љубовта не е едноставна, пеперутките во стомакот не се секогаш пријатни. Луѓето не се такви какви што ги замислувате, тие се многу посложени отколку што би сакале да бидат. Но, да се биде отворен за љубов значи да се биде отворен за предизвици.

7 од чаши на работа и финансиски живот

Откривајќи нови можности и добри шанси, 7 од чаши носи предупредувања, потсетници и совети како да се постапува во секоја ситуација. Ако веќе имате работа, сте невработени или планирате да инвестирате, обрнете внимание на тоа што означува буквата. Прочитајте подолу за тоа како овие значења се однесуваат на вашата работа и финансиска состојба.

За вработените

Професионално, седумте срца укажуваат на тоа дека имате или ќе имате, во кратка иднина, многу можности да ја искористите вашата кариера. Вие само треба да изберете еден од нив, следејќи ја вашата интуиција и да го остварите тоа. Сè ќе функционира сè додека останете активни, будни и продуктивни. Секогаш запомнете да ги следите вашите соништа и да не губите премногу време само сонување.

За невработените

Да се ​​биде невработен и да имате проблем да најдете работа е депресивно. Постојано се наоѓаме себеси безнадежни и само сонуваме за таа понуда која би спасила се. ако наЗа вас се појави картичка 7 од срца, дозволете си да се чувствувате оптимисти, па дури и самоуверени. Тоа значи дека ви се отвораат можности. Но, секако ќе мора да се движите и да трчате по нив.

Финансиска состојба

Грижата е пораката што ви ја испраќа 7-ката од срцата кога се во прашање парите. Иако во моментов се појавуваат многу можности, кои ветуваат дека ќе го подобрат вашиот финансиски живот и ќе ја здебелат вашата банкарска сметка, треба многу внимателно да ја проучите секоја опција. Откако добро ќе ги анализирате можностите, вашата интуиција ќе ве води до вистинскиот избор. Верувајте ѝ и избегнувајте идни проблеми.

Комбинации со картичката 7 од срца

Во Тарот, картите може да се појават во комбинација со други карти на палубата. Овие комбинации можат да претставуваат и добри и лоши работи. Во случај картата 7 од срца да се појави во комбинација со друга карта, во оваа тема ќе претставиме кои се нејзините позитивни комбинации, а кои негативни. Понатаму, да прецизираме што укажуваат овие комбинации. Проверете!

Позитивните комбинации за 7 срца

7 срца може позитивно да се појават со картичката „Будалата“ или „Свештеничката“. Соочени со некоја од овие картички, нема причина да се грижите. Тие најавуваат и ве советуваат да се справите со сегашните ситуации.

Поконкретно, комбинацијата со „наЛудо" укажува дека треба да барате нов почеток. Ако сте оставиле зад себе некој аспект или фаза од животот, како работа, врска или град, знајте дека сте подготвени да продолжите понатаму. Ве очекува нов почеток за таа градба фер и чист.

Инаку, комбинацијата со „свештеничката“ значи независност. Ќе станете понезависни во многу аспекти од вашиот живот, достигнувајќи ново ниво на зрелост. во последно време се потпирате на безбедноста резервира повеќе отколку што би сакале или мислите дека треба, но добрата вест е дека можете да надоместите за се што сте потрошиле во оваа нова фаза во која влегувате.

Негативни комбинации за 7 од срца

Меѓу негативните комбинации со 7 срца е комбинацијата со „ѕвездата". Тие сугерираат тешки чувства во вас, како страв и напуштање. Поради трауми од минатото, може да имате многу проблеми да му верувате на некого повторно.Но ако сте Ако сте во нова врска, запомнете дека минатото не дефинира кој сте денес, ниту пак вашата иднина.

Имате повеќе од право да започнете од почеток, имате должност ако дозволите себе си нешто ново. Заслужувате врска во која ќе се чувствувате целосно среќни и сигурни. Дури и да сте сингл, советите не се разликуваат премногу. Бидејќи верувањето и отворањето кон некој нов може да биде повеќетешко отколку што би сакале.

Но, ова е моментот за да се ослободите од стравот и да живеете нова врска. Верувајте му на вашиот партнер се додека нема причини да ви го каже спротивното. Избегнувајте да се саботирате и можеби ќе бидете изненадени од нивото на мир и радост што оваа врска може да ги донесе во вашиот живот.

Од друга страна, друга негативна комбинација што ја имаме е картичката „Царот“, која покажува како Заглавени во работната рутина во која сте, секогаш загрижени за вашите обврски и обврски. Дополнително, проблемите кои постојано се појавуваат.

Ова писмо сепак доаѓа и ве предупредува да си го поедноставите животот. Ова е време да ја вратите сопствената суштина преку грижа за себе. Ќе можете да се справите со сè по соодветна доза на одмор и релаксација.

Картата исто така предупредува дека треба да се плашите од илузии и гордост. Овие можат малку по малку да го нападнат вашето срце и ум, кога ќе го сфатите тоа, можеби веќе го земате за нив. Веднаш штом ќе го забележите нивното присуство, исфрлете ги. Работете во себе понизност и градете соништа на конкретна основа. Не верувам во лесни решенија, туку решенија кои доаѓаат од вашиот труд.

Малку повеќе за картичката 7 of hearts

Сигурно досега сте забележале дека картичката 7 од чаши укажува на многу опции, како и вреднување на вашата интуиција и ве поттикнува да обрнете внимание на тоа што сте

Како експерт во областа на соништата, духовноста и езотеризмот, посветен сум да им помагам на другите да го најдат значењето во нивните соништа. Соништата се моќна алатка за разбирање на нашите потсвесни умови и можат да понудат вредни сознанија за нашиот секојдневен живот. Моето патување во светот на соништата и духовноста започна пред повеќе од 20 години, и оттогаш интензивно студирав на овие области. Јас сум страстен да го споделам моето знаење со другите и да им помагам да се поврзат со нивното духовно јас.