Разберете ја аурата: што е тоа, како да ја видите, значењето на боите и многу повеќе!

  • Споделете Го Ова
Jennifer Sherman

Што е аура?

Аурата е енергетското поле, невидливо за повеќето луѓе, кое опкружува нечие физичко тело. Ова енергетско поле е под влијание на внатрешни фактори како што се нашата емоционална состојба и расположение, како и надворешни фактори како што се интеракцијата со луѓето и егрегорите на места кои можат да остават впечатоци и да го променат.

Бидејќи тоа е под влијание на нашето емоции и чувства, аурата често ја менува бојата. Секоја боја има специфична асоцијација и се однесува на различни квалитети на емоции, со што се открива нечија емоционална и енергична состојба.

Иако имаме тенденција да ја класифицираме аурата на една личност според главната боја, секоја аура е повеќеслојна и исполнета со повеќе бои. Затоа, вообичаено е да има алтернација на бои, во која една боја станува подоминантна и, следствено, поочигледна од другите.

Знаете кога ќе погледнете некого и ќе успеете да го „прочитате“ личност, чувствувајќи, на пример, негативните енергии кои доаѓаат од неа? Па, тоа значи дека сте биле во можност да ја согледате нејзината аура. Оваа статија е токму за тоа. Разберете го значењето на аурите и научете да ги гледате веднаш подолу.

Значење на боите на аурата

Аурите имаат многу слоеви на бои. Сепак, само една боја има тенденција да биде поочигледна. Оваа поочигледна боја се користи како клуч за отклучување на тајните на енергетската карта.но сè уште не сме се занимавале со многу важна тема: како да ја видиме. Затоа, во овој дел, ви презентираме 6 лесни и докажани техники за иницирање на вашата екстрасензорна перцепција за да го видите вашето аурично поле. Проверете.

Техника на картон

За да ја видите аурата користејќи ја техниката на картон, ќе ви требаат 1 лист сина картон (по можност темно сина) и волонтер. За да го спроведете, најдете тивко место каде што нема да ве вознемируваат и кое задолжително треба да има бел ѕид (или табла).

Волонтерот мора да застане пред белата позадина, гледајќи во вас . Додека таа чека, зјапајте во сината карта околу 5 минути, избегнувајќи да трепкате во тоа време. Кога ќе поминат 5-те минути, погледнете ја личноста поставена пред белиот ѕид. Вашата аура ќе биде видлива.

Техника од броење до 5

Во оваа техника треба да седите пред анализираната личност. Гледајте во областа чакра на третото око на личноста (помеѓу веѓите) и избројте од 1 до 5. Потоа брзо затворете ги очите и држете ги затворени уште пет секунди.

Потоа отворете ги очите повторно и погледнете го коренска чакра која се наоѓа над главата на личноста пред вас. Повторно избројте до пет и затворете ги очите. Потоа, ментално прашајте: штобојата на аурата [името на личноста]? Забележете го името или првата боја што се појавува на вашиот ментален екран. Ова е бојата на аурата на личноста.

Техника за затворање со прст

За да ја извршите техниката за затворање прст, ставете ги рацете пред телото така што тие да бидат оддалечени не повеќе од 5 см од едни со други. Потоа, свиткајте ги сите прсти на секоја рака, со исклучок на показалците, кои треба да бидат исправени.

Потоа, почнете да зјапате во просторот помеѓу показалците, внимавајќи да се фокусирате само на оваа област и игнорирајте ги сите елементи присутни во полето на вашето видување. Избегнувајте трепкање со очите. Со текот на времето, ќе забележите дека вашиот вид ќе почне да се замаглува и дека ќе се појави еден вид чад кој го исполнува просторот помеѓу вашите прсти.

Овој чад се депилира и слабее додека ги раздвојувате или приближувате прстите. Ако успеавте да го видите, честитки, веќе ја гледате сопствената аура.

Техника на набљудување на раката

Во техниката на набљудување на раката, ќе треба да ја истегнете раката, по можност раката што е раката со која пишувате. Кога вашата рака е целосно испружена, испружете ги прстите на раката, истегнувајќи ги колку што е можно кон небото.

На крајот, фокусирајте се на врвот на показалецот. Гледајте додека не видите чад или светлосно влакно над него. Ова е вашата аура.

Техника на лист хартија

Најдете лист бела хартија за обврзници, без упатства. Важно е листот хартија што ќе го изберете да ја собере вашата рака по целата површина. Откако со хартијата, истегнете ја раката врз неа и нацртајте, со помош на молив или пенкало, точка над показалецот.

Како што правевме во претходната техника, ќе треба да ја истегнете вашата рака и држете го вашиот вид во центарот на точката нацртана на хартијата. Гледајте, игнорирајќи го вашиот периферен вид, додека вашата аура не биде видлива. Ќе изгледа како чад или магла и неговата боја ќе варира во зависност од вашето расположение.

Техника на огледало

За да ја практикувате оваа техника, ќе ви треба огледало, кое би можело да биде рачно ваше огледало, како се додека е можно да ја видите целата глава на нејзината површина (за ова, во случај на мали огледала, ќе треба да ја оддалечите главата додека целосно не се рефлектира во неа).

Потоа, погледнете зјапајќи во огледалото, гледајќи само во вашата глава и игнорирајќи го мебелот и сите други предмети рефлектирани во огледалото. Важно е да не трепкате. Во текот на процесот, ќе забележите дека вашето лице ќе открие еден вид чад, кој може да има различни бои.

Овој чад е вашата аура. Забележете ја нејзината боја за да ја протолкувате според информациите во првиот дел од овој напис.

Всушност, можно е да се види аурата со окотогол?

Да. Гледањето на аурата со голо око не е можно само. Иако на луѓето со поразвиени психички способности (познати како медиуми или психички) им е полесно да ги видат аурите на луѓето, растенијата и животните, оваа способност може да ја развие секој, се додека има време да тренира.

Доколку штотуку почнувате во светот на читањето и толкувањето на аурите, можеби ќе ви биде полесно да платите за да направите фотографија со методот Кирлијан и да имате физичка евиденција за постоењето на ауричното поле, но тоа не е неопходно. .

Во оваа статија прикажуваме 6 лесни и евтини техники кои ќе му помогнат на вашиот процес на развој на екстрасензорна перцепција. Затоа ги имате при рака сите потребни алатки за да започнете да го гледате светот низ нов изглед.

Вежбајте ги техниките секојдневно, со различни луѓе и задржете ја навиката. Резултатот ќе биде повеќе од наградувачки: ќе биде изненадувачки.

некој. Дали некогаш сте размислувале да можете да ги дешифрирате луѓето само гледајќи ги? Ако одговорот е да и сте љубопитни да знаете како, ќе дознаете сè што ви треба подолу.

Сина

Сината аура открива личност со лековити дарови. Бидејќи е бојата на ментализмот и духовноста, луѓето со сина аура работат во „други области“, транзитирајќи помеѓу менталниот и духовниот план. Тие обично имаат добро усовршена интуиција и делуваат смирено. Неговите ставови пренесуваат спокојство, а неговата личност е утешна.

Покрај тоа, сината аура открива идеалистичка, искрена личност со силна склоност кон духовноста и натприродното. Сината е бојата на чакрата на грлото, која управува со изразувањето на вистината. Затоа, сината аура значи израз на протокот на внатрешните идеали.

Бела

Белата аура е доста ретка. Таа покажува кон совршенство, со висока ментална будност и нервозна енергија. Ако имате бела аура, имате висок степен на духовност, па дури и можете да контактирате со суштества од други рамнини.

Оваа аура исто така ја открива чистотата и ја поттикнува љубовта кон другите преку вистината. Неговата духовна вистина е дури толку моќна што наликува на светлина обдарена со божествени дарови. Белата боја е светата боја на круната чакра, одговорна за поврзување со нас со енергиите на Универзумот. Поради ова, имате силно чувство за поврзаност сосупериорни суштества и нешто надвор од оваа реалност.

Бело-сребрена

Аурата со тонови кои наликуваат на бела и во исто време сребрена открива некој со напредни чекори во однос на еволуцијата. Имате моќна внатрешна светлина, која ве насочува кон енергиите на космосот и ве става во склад со еволуираните ентитети. Постои еволуиран духовен сјај што произлегува од вас во светот околу вас.

Греј

Сивата аура открива некој кој е прилично скептичен. Ако вашата аура е сива, можеби имате проблеми со самодовербата и затоа сте меѓу луѓето кои имаат тенденција да го гледаат светот од перспектива „чаша полупразна“.

Луѓето кои имаат проблеми со анксиозноста имаат тенденција да имаат вашата аура вибрира во нијанси на сива боја. Исто така, луѓето кои се несигурни, срамежливи и кои се сметаат за „Марија оди со другите“, исто така имаат аура од оваа боја, бидејќи се плашат да ги изразат своите мислења или желби.

Портокалова/Жолта

Често, аурите можат да имаат многу слични тонови кои тешко се разликуваат. Ова е случај за боите портокалова и жолта. Портокаловата аура покажува некого во неговиот креативен потенцијал, бидејќи портокаловата боја е поврзана со сакралната чакра, владетел на сексуалноста и креативноста.

Преку неговата уметност, можно е да се најде мир, но има еден услов: еден чекор во исто време. Ако имате портокалова аура, вие сте во фаза со многуенергија, тогаш од суштинско значење е да се скроти и насочи оваа енергија. Освен тоа, можете лесно да се согласувате со луѓето, затоа искористете ја можноста да работите во група.

Жолтата аура означува оптимизам и врвови на ентузијазам. Време е да се посветите на сегашноста и да не се грижите премногу за она што сè уште не се случило. Како боја на чакрата на соларниот плексус, жолтата аура, исто така, покажува самодоверба и чувство за себе.

Црна

Црната аура не е самата боја на аурата, туку знак дека постои дел од вас кој е крајно уморен. Тоа може да се манифестира со грубо однесување, социјална неподготвеност и себичност. Луѓето кои ја имаат оваа аура дејствуваат инстинктивно, имаат енергија поврзана со срамежливост, бараат знаење и, главно, склоност кон осаменост.

Ако имате црна аура, важно е да се ослободите од вашиот емоционален багаж да се живее најдобро. Обидете се да се одморите и да ги балансирате вашите чакри за да можете да го наполните вашето енергетско поле.

Пинк

Розовата аура покажува на некого „даден“. Ако имате розова аура, целосно се предавате на другите, без да очекувате ништо за возврат. Иако е добро да им помагате на другите, важно е да не дозволите луѓето да ја искористат ситуацијата и на крајот да ве исцрпат енергично.

Розовата аура е бојата на алтруизмот, на сочувството достојна за „срце на раката “, во која љубезностаи емпатијата се усогласени за да се подигне свеста и да им се помогне на другите. Како секундарна боја на срцевата чакра, розовата аура е знак дека вашата чакра е отворена за другите.

Тиркизна

Ако вашата аура вибрира со тиркизна боја, вие сте во позиција на висока креативност. Вашите уметнички дарови се понадминати и ќе можете да комуницирате и да се изразувате преку различни јазици, како што се говорот, па дури и уметноста.

Покрај тоа, ја балансирате рационалната интелигенција и емоционалната интелигенција, имајќи толкување подлабоко од околината. Како резултат на тоа, можете побрзо да реагирате на надворешните дразби.

Зелена

Зелената аура открива некој што ја сака природата. Оваа личност е исто така многу центрирана, вредна и посветена, секогаш отворена за раст и промовирање на раст. И покрај овие исклучително позитивни точки, постои и темна страна на оваа боја на аура: зелената е исто така боја на љубомората и ако вашата аура вибрира во зелена, поголема е веројатноста да сакате да се натпреварувате со другите.

Аурата зелената е исто така аура на самодоверба, бидејќи е поврзана со срцевата чакра. Вие сте во фаза која е многу чувствителна на другите и лесно ќе вежбате доблести како што се простувањето и сочувството. Ова е аура која вообичаено се среќава кај љубителите на музиката, така што аурата на музичарите често вибрира со оваа боја.

Црвена

Црвената е бојата на страста. Ако вашата аура е во оваа нијанса, вие сте водени од вашите желби и вашите сопствени емоции. Да се ​​биде со оваа аура е исто така показател за типично креативна суштина, способна да ги манифестира вашите соништа и цели, покрај тоа што ги инспирира другите преку промени и креативни решенија.

Црвената аура исто така открива стабилно здравје, но постои склоност кон изливи на бес, ако наидете на нешто што е спротивно на вашите планови или желби. Бидејќи е бојата на коренската чакра, ако вашата аура е црвена, тоа значи дека оваа моќна точка е стабилна и деблокирана.

Виолетова/Јоргованот

Виолетова, јоргована или дури и виолетова аура ја открива потребата и постојаната потрага за воспоставување подлабока врска. Виолетовата боја е бојата на духовната свест, емоционалната перцепција и психичките сили.

Оваа асоцијација воопшто не е изненадувачка, ако се потсетиме дека чакрата на третото око, одговорна за психичките способности, е управувана од виолетовата боја. Затоа, ако вашата аура ја разоткрива оваа боја, можно е околу вас да се случуваат „паранормални“ работи.

Затоа, бидете отворени за манифестирање на вашите психички сили во овој период. Покрај тоа, ќе бидете поинтуитивни и ќе можете да предизвикате духовни промени и да инспирирате духовност каде и да одите.

Како да ја зајакнете аурата

Една од главнитесомнежите за работата и почетниот контакт со енергијата на аурите е како да се зајакне. Ако и вие го имате ова прашање, одговорот што го барате ќе го најдете подолу.

Посочуваме како опции кои ќе помогнат во зајакнувањето на техниките на вашата аура како што се создавање навика за молитва, вежбање прошетки и други опции. Откријте ги подолу.

Пазете се од чувствата

Аурата е многу склона кон влијанијата на вашите чувства. Затоа, важно е да бидете внимателни со нив, бидејќи тие се директно поврзани со тоа како ќе реагира вашата аура. Чувствата на низок дух, како што се тага, очај, лутина, завист, мака и страв, завршуваат негативно да ја менуваат вашата аура. од кои многу се психосоматски по природа. Следствено, важно е секогаш да останете во состојба на будност, да го контролирате она што го чувствувате и да ги замените чувствата од негативна природа со оние од високи вибрации.

Избегнувајте ја можноста за стрес

Стрес е еден од главните негативни агенси кои влијаат на умот. Со аурата не можеше да биде поинаку. Кога сме под стрес, ние сме повеќе склони кон промени во расположението и на крајот го намалуваме чекањето за негативни ентитети и ниски вибрациони енергии кои влијаат на квалитетот на нашиот живот и, следствено, на нашиот тон.аура.

Затоа, избегнувајте ситуации кои се сметаат за стресни и, кога не е можно да ги избегнете, обидете се барем да ги идентификувате, за на овој начин да ја зајакнете вашата психичка и енергична одбрана и да ја заштитите вашата integrity aurica.

Утринска прошетка

Не се препорачува пешачење во првите утрински часови само за одржување на вашето физичко здравје. Оваа едноставна здрава навика, кога ќе биде вклучена во вашата рутина, ќе ве натера да ја одржувате енергијата на вашето тело, вклучително и состојбата на вашата аура.

Кога пешачите, обидете се да барате природни области опкружени со зеленило како што се паркови, шуми или повеќе пошумени населби. Ако е можно, шетајте покрај морето или по воден тек за да имате корист од ова позитивно влијание и да ја наполните енергијата на вашата аура.

Моменти на радост

Доброто живеење е исто така уште една ефикасна опција кога се обидувате да зајакнете ја вашата аура. Обидете се да се опкружите со најблиските, правете го она што го сакате и одвојте момент во вашата рутина да си го посветите на себе.

Можно е да најдете мали моменти на радост и среќа дури и за време на вашите обични активности, од тоа го усогласувате вашето размислување со оваа цел и сте подготвени да го подобрите вашето расположение. Инвестирајте во здрава (и вкусна) храна, релаксирачка и повесела музика за да го олесните процесот на зајакнување.

Енергетска бања

Друга опција за оние кои сакаат да ја зајакнат својата аура е да земат енергетски бањи. За да ги подготвите, изберете билки и цвеќиња, по можност свежи, во склад со енергијата за чистење. Билките како смирна, рузмарин, сандалово дрво или кедар се прекрасни за додавање во водата за капење.

Енергетските бањи можете да ги земате и на други начини. Како примери, можеме да ги споменеме месечевата бања, сончевата бања, па дури и звучната или енергичната бања со различни кристали.

Задржете ја навиката да се молите

Вежбајте ги молитвите, особено создавајте -како, е важен начин за зајакнување на вашата аура. Кога ги кажувате вашите молитви, изберете божество или духовен ентитет со кој имате најмногу афинитети. Побарајте ваша заштита и дајте ја вашата согласност за да можат вашите духовни водичи да дејствуваат преку вас за да помогнат во процесот на зајакнување на аурата.

Можете да ги рецитирате вашите молитви во текот на денот, но кога ќе се разбудите и пред спиење најтрадиционалните часови за оваа намена. И покрај овие повеќе фиксни часови, запомнете дека вашиот контакт со божественото го одредува само вие и вашата духовност. Затоа, молете се секогаш кога сакате или чувствувате потреба. Само не заборавајте да го направите овој чин навика.

Техники за тоа како да ја видите аурата

Во текот на статијата зборуваме за тоа како да ја зајакнете аурата, нејзините бои,

Како експерт во областа на соништата, духовноста и езотеризмот, посветен сум да им помагам на другите да го најдат значењето во нивните соништа. Соништата се моќна алатка за разбирање на нашите потсвесни умови и можат да понудат вредни сознанија за нашиот секојдневен живот. Моето патување во светот на соништата и духовноста започна пред повеќе од 20 години, и оттогаш интензивно студирав на овие области. Јас сум страстен да го споделам моето знаење со другите и да им помагам да се поврзат со нивното духовно јас.