Комбинација Лав и Водолија: во љубов, пријателство, работа, секс и многу повеќе!

  • Споделете Го Ова
Jennifer Sherman

Разлики и компатибилност на Лав и Водолија

Водолија и Лав се спротивности кои се привлекуваат еден со друг. Водолијата го има елементот Воздух, додека знакот Лав има елементот Оган и заедно можат да создадат забавна и авантуристичка компатибилност. Со оглед на тоа што на Водолиите им е потребна ментална стимулација, тие можат да му се обратат на Лавот со својата смела и авантуристичка страна за да ја зачинат врската.

Исто така, со тоа што ќе биде смешен, Лавот ќе се погрижи никогаш да не им биде досадно. И двајцата се подготвени да пробаат сè за да ги направат состаноци, пријателства, па дури и врската возбудлива и уникатна. Иако овие два знака обично поминуваат пријатно време заедно, понекогаш можат да станат конкурентни.

Покрај тоа, тие имаат огромна привлечност еден кон друг, што е доста позитивно. Така, ако знаат како да се справат со разликите со зрелост и разбирање, ќе бидат посреќни и поуспешни во нивните односи. Дознајте повеќе за оваа комбинација подолу.

Трендови во комбинацијата на Лав и Водолија

Лавот и Водолијата формираат еден од најкомплетните парови во астрологијата. Навистина, тие имаат некои различни карактеристики, но едното го надополнува другото. Лавот сака да блеска и со Водолијата ќе најде некој кој ќе го стави во центарот на вниманието.

Водолија пак, ќе го освои Лавот со својот екстровертен и комуникативен начин. Со Водолија, тоа е аако знаат да се разбираат, да се разберат, да се сакаат и ценат и да не се обидуваат да го променат партнерот, љубовта може да тече на извонреден начин.

Меѓутоа, за оваа врска да трае, неопходно е Лавот и Водолиите да научат посериозно да гледаат на животот. Само тогаш ќе можат да најдат рамнотежа и радост во врската.

Најдобри натпревари за Лавот

Родниот Лав сака да ја контролира врската и има потреба од партнер кој е свој -свесни, разумни и кои имаат исто интелектуално и забавно ниво како него. Партнерот исто така мора да се чувствува слободен да се изразува и да се бори за себе, бидејќи интензивната светлина на Лавот може да се обиде да ја засени неговата личност.

Накратко, Лавот, кога е заљубен, е искрен, забавен, лојален, почитуван и многу дарежлив. Сака да биде во центарот на вниманието. Тој ќе ја преземе улогата на лидер во секоја врска. Поради оваа причина, најдобри совпаѓања за овој знак се: Стрелец, Вага, Близнаци и Водолија.

Најдобри совпаѓања за Водолија

Водолија е знак кој е многу фокусиран на своите идеали, сака оригиналност , слобода и ексцентричност, имајќи во себе желба и потрага по новина. Во љубовта, Водолијата бара некој кој не ја ограничува сета нивна импулсивност, енергија и потреба за проширување, поради што им е тешко да се посветат на врски кои бараат многу од нивната енергија.

Водолија сешармантни, сонливи и независни луѓе, кои се посветуваат и се трудат да си го најдат своето место во светот. Затоа, најдобри поклопувања за овој знак се Овенот, Близнаците, Лавот, Вагата и Стрелецот.

Дали Лавот и Водолијата е комбинација која би можела да функционира?

Студениот и веселиот знак на Водолија навистина може да најде љубов во прегратките на чувствителниот и топол Лав - а оваа комбинација има сè да функционира доколку и двајцата се посветени. Водолија, единаесеттиот знак на зодијакот и фиксниот воздушен знак, е спротивен, или шест знаци покрај Лавот, воспоставуваат кореспонденција Јин-Јанг.

Управувана од револуционерниот Уран, Водолија може да биде настрана, ладен и платонски менталитет, програмиран да му даде приоритет на рационалното пред чувствата, додека Лавот зрачи топлина, се приспособува на желбите на неговото срце и соништата за филмска романса.

Родниот Лав, исто така, има тенденција да биде фокусиран на себе и би сакале да се гледаат како мисловни лидери, додека Водолијата претпочита ексцентричност, го мрази конформизмот и дава приоритет на заедницата пред себе. Така, тие се надополнуваат и тоа може да биде многу позитивно, се додека размената помеѓу парот е избалансирана и почитувана.

изненадување секој ден, а Лавот сака да бега од рутината. Погледнете повеќе за овој пар подолу.

Афинитети меѓу Лавот и Водолија

Домородците на Лав и домородците на Водолија се два од знаците кои имаат многу заедничко кога станува збор за покажување наклонетост и наклонетост. Овие прават среќна двојка која не се плаши јавно да ги покажува своите чувства еден кон друг и нивната силна љубовна компатибилност е избалансирана со забавна и разиграна природа.

Двајцата се дарежливи и интелигентни, заинтересирани за културниот живот, уживаат да учат и да негуваат прогресивен начин на размислување. Сепак, и двајцата имаат склоност кон инает. Дозите на понизност се од суштинско значење за да можат да ги препознаат своите грешки и да ги признаат своите грешки.

Разлики помеѓу Лавот и Водолиите

Разликите се многу видливи, но тие нема да бидат проблем за оваа комбинација . И Водолијата и Лавот сакаат да бидат во центарот на вниманието, иако во различни ситуации. Едниот е љубоморен, а другиот несигурен. На овој начин, нивната меѓусебна поддршка е она што им дава големи шанси на нивната врска не само да преживее, туку и да напредува.

Додека Водолијата е интелектуалец и е заинтересирана да зборува за она што е важно во неговиот живот, Лавовите се повеќе заинтересирани за нивниот „мал свет“. Родителот на Лав сака разговори за најискрените работи и има тенденција да биде интелектуално изолиран.

Различните интереси и перспективи на Лавот и Водолиите можат да создадат ситуација кога тие имаат малку заедничко да разговараат.

Лавот и Водолија во различни области од животот

Кога да сретнете договори со Лав и Водолија во различни области од животот, тие се одлични пријатели и деловни партнери. Тоа е затоа што тие ги разбираат чудните начини на едни со други, компатибилни во некои области.

Општо земено, тие се разбираат едни со други затоа што и двајцата се спонтани, експресивни и споделуваат добри чувства за сите нешта одлични. Откријте ги сите детали за оваа комбинација подолу.

Кога живеат заедно

Лавот и Водолијата во заедничкиот живот имаат взаемно восхитување. И двата знака се гордеат со својата независност, но може да настанат конфликти ако Лавот изгледа премногу баран или Водолијата изгледа премногу настрана. премногу нестабилен за Лавот.

Меѓутоа, нивниот соживот може да биде плоден, бидејќи Лавот ќе и помогне на Водолиите да бидат поемотивни, додека Водолијата ќе му покаже на Лавот важноста да има помалку конкурентен групен живот. Понатаму, и двајцата се ценат еден со друг затоа што се способни да понудат дружење и реципроцитет.

Во љубовта

Лавот и Водолијата можат да имаат возбудлива и предизвикувачка љубовна заедница, но ако и двајцата партнери се подготвени дакомпромис, оваа романтична заедница може да биде доста наградувачка. Додека сите врски имаат предизвици, Водолијата и Лавот имаат потенцијал да бидат добри пријатели и љубовници.

Во оваа смисла, во љубовта, Лавот и Водолијата се интригантни заедно. Лавот има големо срце, Водолијата има голем ум и двајцата имаат силен и уникатен карактер, а сигурно една работа што веројатно нема да ја направат е да се игнорираат еден со друг.

Во пријателството

The пријателството меѓу Лавот и Водолија е малку трнливо, бидејќи овие два знака сакаат да се борат за внимание. Додека Лавот сака да биде пофален и да му се восхитуваат, на Водолијата не им е грижа што мислат другите, туку мразат да бидат игнорирани.

Исто така, Лавот има топло срце и пријателски расположен, додека Водолијата ги држи луѓето на дистанца и тоа не се отвора лесно. Исто така, мажот Лав е емотивно поотворен, додека мажот Водолија има поаналитички ум.

Ова пријателство меѓу двајцата може да биде комплицирано, затоа, за да имаат хармонично пријателство, треба да разберат и прифатат еден со друг .

На работа

На професионално поле Лавот и Водолијата имаат поафективни односи, што го олеснува нивниот соживот. Лавот гледа можности да блесне на работа и, за него, секоја можност може да донесе радост и слава на успехот. Од друга страна, Водолијата сака да иновира и да наоѓа многу начини за тоарешавајте ги проблемите и бидете професионално креативни.

Значи Лавот и Водолијата заедно знаат да се забавуваат во професионалната средина, без да преминат никакви граници. Тоа покажува и дека двајцата во деловниот свет можат да имаат добри односи меѓу себе.

Лав и Водолија во интимност

Блискоста на Водолија и Лав е интензивна. Иако може да се појават повремени натпревари, никогаш нема здодевен момент во интимноста меѓу двајцата. И двајцата ќе дадат се од себе и затоа интимниот живот е нешто за што не треба да се грижат.

Тие се компатибилни знаци и имаат се за да имаат добра врска и одлична хемија. И двајцата имаат тенденција да бидат идеалистички и многу привлечни еден за друг. Продолжете да читате и дознајте повеќе.

Врската

Односот помеѓу Лавот и Водолија е многу важен, бидејќи овие знаци се спротивставуваат еден на друг, обидувајќи се да најдат рамнотежа со тоа што се во врска. Како најизразен знак на Зодијакот, Лавот е конкурентен, разигран и самоуверен. Водолијата, пак, е револуционерен, социјален, идеалистички и индивидуалистички знак.

На овој начин, доколку успеат заедно да балансираат, многу е веројатна долга врска. Лавот може да и помогне на Водолијата да ги изрази своите социјални вештини, а водолијата може да му помогне на Лавот да открие каде припаѓа и каде најмногу ќе се цени неговиот талент.

Бакнежот

Бакнежот на Лео е впечатлив ивљубен. Домородците од Лав се стремат сè да биде совршено и неверојатно, што го прави бакнежот незаборавен. Што се однесува до бакнежот на домородците на Водолија, тој е интензивен и може да биде изненадување секој ден, бидејќи водолиите сакаат да излегуваат од рутината и да иновираат.

Затоа, бакнежот помеѓу Лавот и Водолија е експлозија од сензации, која може да ги направи работите возбудливи и непредвидливи, бидејќи тоа е многу жежок и заводлив момент. Покрај тоа, и хуморот и околината што треба да се подарат за време на бакнежот, го ценат.

Секс

Лавот и Водолијата се многу сигурни во креветот, што ја прави многу интензивна врска. Има многу сексуална хемија помеѓу овие двајца. Водолијата е подготвена за се, додека Лавот е страствен и креативен.

Значи и Лавот и Водолијата гледаат на сексот како шанса да ги поместат своите граници. Сакаат да видат до каде може да оди нивното задоволство. Покрај тоа, желбата да се задоволат еден со друг ја интензивира врската помеѓу Лавот и Водолија.

Иако тие не се најсекси и најжешкиот пар во астрологијата, нивното време во кревет е радосно, забавно и експлозивно.

6> Комуникација

Комуникацијата може да биде проблем во односот помеѓу Лавовите и Водолиите. Тоа е затоа што иако Водолиите можат да ја ценат креативноста на партнерот, тие можат и малку да знаат сè. Родителот од Водолија не знаеги поедноставуваат работите и може случајно да кажат работи што ги повредуваат чувствата на партнерот, дури и ако тие се наменети да дадат корисни предлози.

Лавовите, од друга страна, можат да бидат малку напорни во врските, особено ако чувствуваат дека не се плаќа, внимание што заслужува. Ова лесно ќе ја налути родителката Водолија, која ќе одговори со игнорирање на партнерот да помине одредено време сами. На овој начин, врската ќе оди напред само ако и двајцата ја подобрат комуникацијата.

Освојувањето

Оваа комбинација на освојување проследено со романса, љубов и секс може да биде забава помеѓу Лавовите и Водолиите. Сите фиксни знаци можат да имаат трајни врски, дури и ако се полни со предизвици и нарушувања, што се случува кога фиксните знаци ќе дојдат на свое место. Романсата можеби не е најинтензивна, но може да биде најекстравагантна или најнеобична.

Всушност, Лавот и Водолијата се знаци кои немаат проблем да бидат во јавност и можат да изненадат кога станува збор за освојување на партнерот , покажувајќи ја својата љубов како да ја претставуваат идеалната верзија на врска која може да заврши на филм или на телевизија.

Лав и Водолија според полот

Кога врската помеѓу формата Лав и Водолија, ќе видите пар кој одлично се забавува. Љубовта доаѓа лесно за овие двајца, кои имаат заеднички интерес да се удрат во општественото коло. Факторот наКомпатибилноста е висока за ова преслатко дуо! И двајцата го сакаат центарот на вниманието и, кога се заедно, сигурно се во центарот на вниманието!

Покрај тоа, мажите и жените од овие знаци, и покрај тоа што имаат различни личности, имаат исти амбиции и желби. Брзо се дружат и се исклучителни љубовници во кревет бидејќи сакаат возбуда. Проверете како тие се совпаѓаат по пол подолу.

Жена Лав Маж Водолија

Не правете грешка, со овие два зголемени интелекти, мажот Водолија и жената Лав имаат моменти на драма, особено кога Емоциите стануваат дел од врската. И двајцата се безгрижни и по малку детски карактер. За таа цел, љубомората и бесот може да се појават од никаде - што може да ја направи врската малку непредвидлива.

Но, ако партнерите Лав и Водолија останат трпеливи, врската има тенденција да биде попријатна. Од друга страна, и мажот Водолија и жената Лав знаат како да ја искористат својата физичка способност. Секој станува експерт за сексуалните предизвикувачи на другиот. Така, нивните редовни сензуални и еротски интеракции доведуваат до огнена емотивна врска.

Жената Водолија со маж Лав

И мажот Лав и жената Водолија се екстроверти. Жената Водолија многу лесно се спријателува, а ја сака и осаменоста. Сепак, таа имасамо неколку блиски пријатели. Понатаму, таа е повеќе интелектуално поттикната.

Од другата страна, мажот Лав, исто така, лесно создава нови пријатели и врски. Сепак, тој не верува во очекувањата од другите и неговата природа е авантуристичка. Вреди да се запамети дека Лавовите можат да бидат себични, па дури и иритирачки бидејќи постојано бараат внимание, но сепак ќе успеат да стекнат многу пријатели поради нивната приврзана природа.

Ако стапат во успешна врска, сепак ќе има страдања и тешкотии со кои треба да се соочиме. Но, ако и двајцата се потрудат, ќе успее, бидејќи тие се многу лојални и искрени во нивната врска.

Малку повеќе за Лавот и Водолијата

Бидејќи Лавот и Водолиите се спротивни знаци во зодијакот, тие можат многу да научат еден од друг. Лавовите се многу импулсивни, додека водолиите имаат порелаксиран пристап кон животот. Едниот може да влијае на другиот да гледа на животот од друга перспектива кога тоа го бара ситуацијата.

Така, за оваа двојка се предвидува интересна врска, бидејќи спојувањето на огнениот знак Лав со знакот Водолија воздух може биде исклучително запалив. Подолу, видете совети за оваа заедница да напредува.

Совети за добра врска

Лавот и Водолијата, за да имаат успешна романтична врска, треба секој да ги земе предвид нивните разлики. ако и двете

Како експерт во областа на соништата, духовноста и езотеризмот, посветен сум да им помагам на другите да го најдат значењето во нивните соништа. Соништата се моќна алатка за разбирање на нашите потсвесни умови и можат да понудат вредни сознанија за нашиот секојдневен живот. Моето патување во светот на соништата и духовноста започна пред повеќе од 20 години, и оттогаш интензивно студирав на овие области. Јас сум страстен да го споделам моето знаење со другите и да им помагам да се поврзат со нивното духовно јас.