6 од мечеви во Тарот: значењето на картата, во љубовта, работата и многу повеќе!

  • Споделете Го Ова
Jennifer Sherman

Што значи 6-тата карта на Мечевите во Тарот?

Кога се појавува во читање на Тарот, картичката 6th of Swords има тенденција да носи важни пораки за промените во начинот на размислување што треба да ги имате и други промени во текот на нештата. Ја прикажува потребната промена, движењето напред, спокојството и повторното воспоставување на сè, по затворањето на еден циклус.

Таа бара подобро да се справи со тешкотиите, заминувањето и научените лекции. Укажува на летаргија, поради проблематичен животен период и направена прошетка. Зборува и за ментални активности насочени и извршени од човечки суштества, со цел да се организираат и усогласат материјалните сили и промените во толкувањето на она што е околу нив.

Затоа, тоа е картата на заслужениот успех и елиминација отколку што предизвикува фрустрација, така што, на крајот, има мир и хармонија. Светлината на крајот од тунелот обично е толкувањето на 3-те мечеви, што покажува дека барателот научил многу за време на искушението низ кое поминал. Тоа е комплимент и аплауз за ставот за подобрување што беше преземен.

Во оваа статија ќе знаете малку повеќе за пораките на оваа Тарот карта. Продолжете со читање и проверете ја!

Основи на картичката 6 од мечови

Со цел да се направи подобро читање на картичката, самостојно или во комбинација со други, таа е важно е да се разбере како вашиотдека се дистанцираме од она што не е добро за нас.

Затоа, секогаш е важно да се биде буден пред опасноста, како и да не се изгуби одлучноста и вербата во подобра иднина. За ова да биде возможно, потребно е да се научи да се решава незавршената работа и да се продолжи со животот, но без да се заборави важноста на простувањето.

Бројот 6 присутен во картичката го зајакнува аспектот на костумот на мечовите , бидејќи тоа е биланс број. Тоа е картичка која обично на позитивен начин ги опишува луѓето кои се многу рационални и посветени на постигнување на целите. Веќе на негативен начин, им укажува на оние кои премногу се потпираат на другите, да ги надминат проблемите.

6 од мечови во лентата да или не

За лентата да или не, картичката 6 од лопати обично покажува да. Промените ќе се случат, тие се неопходни и резултатите ќе бидат позитивни доколку успеете добро да се справите со тоа. Она што изгледа ветувачки ќе биде во ваша корист и може да дојде до помирување по кавгата, освен ако вие и другата личност повеќе не сте заедно.

Да, исто така, покажува дека нечии посебни чувства се на место. развивање. Од друга страна, ако веќе сте во врска, но околностите го оддалечуваат парот, одговорот е не: врската или бракот нема да траат.

Генерално, одговорот може да дојде како можеби , поради постепеното подобрување, но повеќе се приклонува конда.

Предизвици на 6-те мечеви

Како што е типично за оделото на Тарот, 6-те мечеви служи како предупредување за оние кои имаат потешкотии да се справат со загуби и промени. Повеќе од кога било, вашата рационална страна треба да биде присутна, иако интуицијата е исто така важна. Затоа, таа е картичка за интуиција, пораки, духовни водичи и внатрешно водство.

Таа исто така служи како потсетник дека, дури и да го добиете она што го сакате, патот до таму нема да ги има сите цвеќиња. Треба да бидете внимателни кога решавате проблеми и да го олесните чувството дека сте изгубени, што вклучува следење на правилата и управување со сопственото време.

Ако прашањето е поврзано со разбирање на сегашноста, тоа е знак дека вие треба да очекувате промена на подобрување во животот или товар што ќе ве поттикне на нов став. Како и да е, со сигурност дека претстојната иднина ќе биде иднина на раст откако ќе заврши најлошото, 6-те мечеви го означуваат патот кон ментална јасност.

Картичката 6 од мечеви може да укаже на добро време за развој на нови вештини?

Бидејќи се работи за картичка за движење, 6-те мечеви обезбедуваат добра средина за учење нешто ново, со цел да запознаете различни луѓе и од области различни од вашите и да ја искористите вашата способност да придонесете со поправеден светот. На ист начин, можете да се впуштите во авантури, да спроведувате стратегии и да постигнетесоништата.

Сега кога знаете како функционира 6-от меч во Тарот, се надеваме дека ви помогнавме малку да разберете што укажува за време на читањето. Не плашете се да го следите нејзиниот совет, а кога ќе стигнете до вашата дестинација по преминувањето, уживајте во она што ќе го најдете на другата страна!

Делови. Продолжете да ја читате статијата за да дознаете за нив!

Историја

Како дел од палубата Тарот, што се користи и за играње и за гатачки цели во Европа и другите делови на светот, 6-те мечеви Тоа е едно од 56-те сечила на традиционалната Мала Аркана. Најчестото толкување е дека Малите Аркани се одговорни за земните аспекти на животот и одлуките поврзани со нив.

Нивната поделба на 4 одела од по 14 карти, нумерирани во низа, со исклучок на картите на судот, ја прави нумерологијата едно од симболичните средства за толкување за време на читањето, без оглед на линијата на проучување што се следи.

Иконографија

Во традиционалната иконографија на 6-те мечеви, елаборирана од Артур Едвард Вејт и дизајнирана од Памела Колман Смит, гледаме две лица – едно од нив, веројатно дете – одзади, во дрвен чамец управуван од млад човек. Блиску до нив се вградени шесте меча, кои укажуваат на главната симболологија на картата (силната моќ на рационалниот ум).

Возрасната фигура е жена која носи наметка над главата, можеби затоа што таа е во бегство и сака да го скрие својот идентитет и да го потсети барателот на нивните загуби. Ова го тера да ја поврзе картичката со промени, но и со изгледите за подобра иднина.

Мечевите во чамецот, пак, се однесуваат на спомените и емотивниот багаж што ги носи жената и нејзиното семејство.дете. Водите од една страна се бурни, а од друга мирни. Затоа, иако не е баш среќна слика, сепак е надежна.

Понекогаш, се чини илустрирајќи го претставува Мочуриштето на очајот присутно во делото „Аџија – патувањето на христијанинот до небесниот град“, напишано од Џон Буњан и објавен во 1678 година. Во Тарот од Марсеј, кој служи како основа за постојните варијации, мечевите се нацртани како апстрактни заоблени симболи, кои личат на мандорла.

Оделото на мечовите

Костимот на мечеви предизвикува акција посредувана од присуството на мисла и интелигенција и ја претставува воената класа на општеството. Го поттикнува спојувањето и соработката меѓу спротивностите, како машкото и женското, зрелоста, рамнотежата и сè што е поврзано со рационалното, теоретското, филозофското и интелектуалното. Познат е како костум на предизвици.

Покрај тоа, во архетип во палубата е претставена со личноста на витезот, од силфите и џиновите меѓу елементарните духови и е поврзана со сите активности кои Потребен е ред преку оружје и други дејства од продорна природа.

Затоа, таа е моќта поддржана со сила, адолесцентот, кога се гледа во машки аспект, и инспиративните музи во женскиот.

6> Елемент на воздухот

Како и секоја карта од костумот на мечовите, така и поврзувањето на 6-те мечеви со менталниот план е направенопреку елементот воздух и секако со хороскопските знаци поврзани со него: Близнаци, Вага и Водолија, особено. Токму поради тоа, контекстот во кој се појавува картичката мора да се гледа со фокус и од рационална гледна точка.

Значењата на картичката 6 од Swords

длабинското проучување на Таротот, така што читањата стануваат сè поинтуитивни, прецизни и отворени за различни клучеви за толкување. Но, подолу, ќе зборуваме за некои од основните индикации за 6-те мечеви, за почеток на разговор. Проверете!

Moment of Transition

The 6 of Swords има тенденција да се чита како напредок, движење кон смиреност и нешто поинакво и подобро. Затоа, тоа е надминување на тешкотиите, останување доследен на себе и на другите, преку објективност и разбирање. Оваа картичка покажува дека понекогаш најдобриот начин да се справите со нешто лошо е едноставно да си заминете.

Ослободување од минатото

Транзицијата предизвикана од картичката 6 од Swords веројатно била предизвикана од минатото акции, и затоа не среќни, но полни со жалење, без разлика дали тоа било спроведено или не. И покрај тоа, таа се претставува како најдобра опција меѓу сите: оставете ја зад себе и продолжи понатаму, и покрај тагата на процесот. Затоа, каква и да е лошата фаза, знајте дека ќе помине.

Разделба и исцелување

6.Мечевите, генерално, укажуваат на знак на смиреност по бурата, која ја води поединецот до заздравување, откако ќе се соочи со комплицирани препреки во односите и во другите области од животот. Затоа, тоа е картичка која го претставува патот на нов пат кон среќата и стабилноста.

Поволно време за патување

Картата 6th of Swords, во зависност од контекстот во кој се појавува во читање, може да укаже на патувања, патувања (исто така преку море), одмори и моменти на бегство и добри вести. Затоа, промената на сценографијата може многу да помогне во процесот на транзиција.

6 од заљубените мечеви

Трансформациите ветени од 6 од мечеви се однесуваат на љубовниот живот. Подолу ќе ги видите најчестите копчиња за читање, кога ќе се појави буквата одговарајќи на прашање за односите. Проверете!

За посветените

За посветените, читањето на 6-те мечеви во тарот зборува за позитивна промена во врската. Тоа укажува на помирни времиња обезбедени од добрата комуникација и исцелителна сила за напуштање на навредлива врска, за да може да започне поздрава и да се надминат траумите.

Затоа, само немојте да се занесувате од негативност додека се движите низ водите на емоциите. Сепак, може да биде неопходно раздвојување.

За синглови

Во случај на сингл, Тарот картата 6 од Swords го означуваможна потреба да го остават зад себе делот од себе кој ги спречил да ја прифатат љубовта и да се грижат за старите рани, доколку ги има. олеснета со промената на средината. На тој начин, ако ја зедовте оваа картичка, иднината што е во тек ќе ви помогне да не се сомневате дека оваа личност е вистинската.

6 од Мечеви на работа и финансиски живот

Случај Ако вашиот сомнеж во читањето на Тарот е поврзан со тоа како да се справите со парите и професионалните аспекти, може да се појави и 6-от меч. Продолжете да читате за да ги откриете можните одговори!

За вработените

6-те мечеви, во животот на вработените, е картичка која сигнализира турбулентни времиња на работа, во име на некој кој можеби сака да ви нанесе штета или затоа што се чувствувате заробени во работа што само ве прави несреќни.

Оваа картичка, исто така, укажува на доцнење во задачите и другите аспекти од професионалниот живот. Покрај тоа, можни се и работни патувања во странство и промена на позицијата за подобра.

За невработените

Во животот на невработените кои се консултираат со Тарот, картата 6 на мечовите се однесува на напори кои покажуваат резултати малку по малку. Ова, за оние кои бараат работа, може да биде показател дека наскоро ќе пристигнат вести – без разлика дали се работи за можности за работа или за отворање насопствен бизнис. Затоа останете во тек и расположи. Важно е да не се откажувате.

Финансиска состојба

Во случај на финансиски проблеми, присуството на картичката 6th of Swords во читање Тарот зборува за олеснување и подобрување. Но, и покрај тоа, останува предупредувањето дека не може да се избегне справувањето со овие прашања за да трае душевен мир и да се избегне трошење пари. Затоа, бидете внимателни.

Комбинации со 6-те лопати

Во нормална палуба, имаме 78 карти, а 6-те од лопати може да се појават придружени со сите други, што ги ќе направи голема разлика во толкувањето. Следно, ќе видите некои комбинации на картички и што тие би можеле да предложат. Следете го!

Позитивни комбинации за 6-те мечеви

Кога се споени со 5-те мечеви, 6-те мечеви сигнализираат патување на самооткривање. Со Ос Енаморадос, тоа покажува дека нивната врска се развива. До Кралицата на лопати, тоа покажува дека академскиот успех е при рака. Ако падне заедно со кецот на петакулите, се движите кон финансиска стабилност.

Кога 6-ката паѓа со 10-ката на Пики, комбинацијата зборува за добро време за инвестирање во кариерата. Ако ги имате 7-те од стапчињата, оваа картичка покажува дека можете да заземете нова позиција, подобро платена и со повеќе одговорности.

Со Major Arcana Temperance, постои порака што треба да ја следитенапред ќе биде можно, преку добро планирање. Конечно, ако Кочијата дојде до 6-те мечеви, тие предупредуваат дека малото движење расте малку по малку.

Негативни комбинации за 6-те мечеви

6-те мечеви може да имаат малку комбинации негативни за живот. До картичката The Judgment, покажува дека можеби ќе бидете вратени во ситуација која ве оставила емотивно исцрпена и од која веќе сте се обиделе да се извлечете.

Кога тој е со 5-те мечеви, сè укажува дека сте во контекст каде што се чувствувате надвор од место и затоа адаптацијата ќе биде многу потребна. Конечно, ако 6 од мечеви е придружена со картичката Кула, оваа комбинација укажува на радикална или принудна промена во вашиот живот.

Малку повеќе за картичката 6 од мечови

Има некои информации за картичката Tarot 6 of Swords. Подолу ќе најдете повеќе аспекти што може да се наведат со картичката 6 од Swords, како на пример кога се разгледува превртената страна при читањето, во областа на здравјето и многу повеќе. Проверете!

6 од Мечевите во здравјето

Ако сте болни, Minor Arcana 6 од Swords покажува дека наскоро ќе најдете ослободување од симптомите и контрола на ситуацијата на болеста. Значи, ако продолжите да размислувате позитивно, движењето на ситуациите во вистинската насока ќе го компензира чувството на исцрпеност. Исто така, патување или само поминување време во адруго место ќе ви направи многу добро за вашето здравје.

Превртена карта

Превртената 6-ка од мечовите покажува дека мора да бидете внимателни на доаѓањето на проблеми или да избегнувате да се ставате себеси пред од нив, ако е можно. Затоа, укажува на веројатна затворска казна во минатото, враќање на штетните однесувања или лоши ситуации и чувството дека сте заробени и сакате да избегате од она што треба да се соочи.

На овој начин доаѓа до откажување на планови и непосредна близина на финансиски проблеми, во зависност од позицијата во која се наоѓа писмото. Неопходно е да се задржи цврста позиција, наспроти неволјите и донесените одлуки. Оваа картичка зборува за тешкотијата да се остави да завршат ситуациите и да се подлегне на самосаботажа.

Постои присутност на замор и потреба од ментално чистење, што исто така ќе се бори против одвлекувањата што го спречуваат завршувањето на проектите. Затоа, и без помош, многу е важно вкрстувањето да се направи.

Во љубовта, 6-от на мечовите укажува на доаѓање на нова личност во вашиот живот. Покажува отпор кон промените во насоките на дејствување и тешкотии во контактирањето со духовните водичи.

Совети

Можеме да кажеме дека советите донесени во пораката на 6-ти мечеви се дека промените мора да бидат прегрнати и дека мора да прифатиме дека минатото е минато. Тешкотиите мора да се соочуваат рационално и секогаш кога е потребно, тоа е императив

Како експерт во областа на соништата, духовноста и езотеризмот, посветен сум да им помагам на другите да го најдат значењето во нивните соништа. Соништата се моќна алатка за разбирање на нашите потсвесни умови и можат да понудат вредни сознанија за нашиот секојдневен живот. Моето патување во светот на соништата и духовноста започна пред повеќе од 20 години, и оттогаш интензивно студирав на овие области. Јас сум страстен да го споделам моето знаење со другите и да им помагам да се поврзат со нивното духовно јас.