Молитва за љубов: како да се привлечат вистинските, псалмите, заслужните и другите!

  • Споделете Го Ова
Jennifer Sherman
Дали

Молитвата за љубов навистина функционира?

Постојат многу молитви кои имаат за цел да ја внесат љубовта во животот на луѓето и многу молитви гарантирано се непогрешливи. Сепак, вреди да се запамети дека само молитвата нема секогаш да ја направи разликата во овој случај, бидејќи исто така е важно да го направите вашиот дел.

На пример, нема смисла да останете дома сите цел ден, молејќи се да добиеш љубов, ако не излезеш и не си дадеш можност да запознаеш некого. Знајте дека, на овој начин, веројатноста нова љубов да ви тропне на вратата од ведро небо е практично нула.

Понатаму, во зависност од тоа каква е вашата вера, верниците веќе се свесни дека не се што ако прашуваш, ти е одговорено, едноставно затоа што не беше за тебе, или не беше вистинското време да се случи. Во христијанската вера, на пример, многу се зборува за прифаќање на Божјата волја.

Сепак, познато е дека молитвата никогаш не е премногу. Затоа, ако барате нова љубов, продолжете да ја следите оваа статија и дознајте за најразновидните молитви!

Молитва за вистинска љубов

Кога станува збор за наоѓање на една вистинска љубов , првиот светец што им паѓа на памет е Свети Антониј. Верните ширум светот бараат негово посредување за љубовен живот.

Сепак, тој не е единствениот кој може да помогне во овој поглед. Свети Валентин, на пример, исто така има моќна молитва за љубовниците.направете ја мојата судбина, но не и мојот господар.

Направете ја оваа љубов големото море каде што ме носат моите постапки, но каде што ќе најдам засолниште и ќе бидам единствениот сакан и примен. Господи, како што ги сакам твоите закони и го следам твојот пат, натерај го (помисли на него, или ако сакаш да објавуваш на виртуелни олтари, стави ги неговите иницијали) да го забележи моето присуство и да ми ги отвори вратите на неговото срце. Амин!“

Молитва за надминување на скршеното срце

Факт е дека речиси секој има претрпено скршено срце или разочарување во љубовта. Работите почнуваат добро и, кога најмалку очекувате, одат надолу. Одеднаш, таа личност што ја сакаше, на која и веруваше и без која не можеше да се види, станува непрепознатлива.

Тоа е во тој момент кога разочарувањето го обзема неговиот ум и, во неговото срце, само чувства на тага. Оваа болка што ги зема градите на љубовниците е тешко да се објасни. Сепак, треба да се ослободите од ова што е можно поскоро. За ова, постои посебна молитва која може да ви помогне. Види подолу:

„Архангел Езекиел, помогни ми да ја заборавам оваа љубов што ме направи среќна, но која денес ми носи толку многу болка. Подигни ме надвор од болката, научи ме да прифатам и простувам - мене и на оние кои повреди ме, за да можам да одам напред и да го постигнам она што ме прави многу посреќен.

Ти благодарам мој Ангел чувар, бидејќи знам дека ме водиш подалеку од она што ме боли, кон животот на светлинатаи љубовта што Бог ја избра за мене. Сега го отворам моето срце за безусловна љубов за сè на небото и земјата. Само тој ми го осветлува и командува мојот живот. Амин!“

Молитва за наоѓање нова љубов

Некои врски низ кои сте поминале можеби не поминале добро. Сепак, бидете уверени дека личноста за вас сè уште ве чека и, во вистинско време, ќе се сретнете.

Ако сакате да се обидете да напредувате во овој процес, постои посебна молитва за да најдете нова љубов, па дури и неговата дадилка близначка. Проверете го подолу и молете се со вера:

„О Боже, знам дека постои личност на овој свет што ја резервираш за мене, а тоа е другата половина од мојата душа. Во длабочините на мојата душа знам каде е таа личност во овој момент.

Каде и да е, магнетната сила на љубовта непрекинато ќе нè зближи и тогаш ќе се случи хармонична заедница. и благословена од сите . Ти благодарам Боже што ја создаде другата половина од мојата душа и што ни обезбеди да имаме среќен брак. Амин!"

Откријте уште еден начин да се каже молитва за љубов

Концентрацијата и отвореното срце се секако некои од најдобрите начини да се каже добра молитва. Според експертите, ако навистина сакате да зборувате со божествената сила во која верувате, интересно е да останетесам и, по можност, со исклучено светло, обидувајќи се да обезбеди средина на мир.

Во однос на вашата молитва и новите начини на тоа, ако не сакате да кажете некоја конкретна молитва, обидете се да барај ги зборовите што се чуваат во најдлабокото место во твоето срце. Колку и да има безброј силни молитви, кои сте ги виделе во оваа статија, знајте дека зборовите кои навистина доаѓаат од вас се исто така многу моќни.

Затоа, во овој момент на поврзување со божественото, обидете се да си го отвориш срцето и искрено да го бараш тоа што го сакаш. Некои луѓе сакаат да се молат преку музика, бидејќи има песни кои се вистински молитви.

Без оглед на вашата желба, имајте на ум дека најважно е да имате вера и надеж. Верувајте дека вашето божествено верување ќе го направи најдоброто за вас во вистинско време.

Покрај тоа, постојат и некои многу моќни псалми кои ќе го смират вашето срце. Следете го!

Молитва до Свети Антониј

Свети Антониј е познат во светот како светец-стројник. Оваа слава започна во Неапол, кога една млада жена изјави дека имала негова помош за да ги добие парите за да го плати миразот за венчавката.

Сега, ако чудото што навистина ви треба е, всушност, нова љубов, ништо не запира од кажувањето на оваа моќна молитва за посредување на Свети Антониј во вашиот љубовен живот. Следете го следново:

„О, Свети Антониј, благ меѓу светите, твојата љубов кон Бога и милосрдието кон Неговите созданија те направија достојни, кога сте на земјата, да поседувате чудесни моќи. Охрабрен од оваа мисла, те молам да добиеш за мене (молба).

О, благ и љубезен свети Антониј, чие срце отсекогаш било полно со човечко сочувство, шепни ја мојата молба во ушите на слаткото Младенче Исус , кој ми се допадна да биде во неговите прегратки. Благодарноста на моето срце секогаш ќе биде ваша. Амин.“

Молитва на љубовта до Свети Антониј

Ако сакате да одите директно на поентата и да кажете молитва повеќе насочена кон темата на љубовта, смирете се, бидејќи и Свети Антониј има посебна молитва за тоа. Секогаш е важно да се каже дека, пред да ја започнете вашата молитва, мора да барате тивко место, каде што ќе можете вистински да се поврзете со небото.

„Мој голем пријателСвети Антониј, ти кој си заштитник на љубовниците, погледни во мене, во мојот живот, во моите грижи. Одбрани ме од опасности, чувај ги неуспесите, разочарувањата, разочарувањата подалеку од мене. Ме прави реален, самоуверен, достоинствен и весел. Да најдам дечко кој ќе ме задоволи, кој е вреден, доблесен и одговорен.

Да знам како да чекорам кон иднината и кон животот заедно со склоностите на оние кои од Бога примиле свет повик и социјална должност. Нека ми е среќно додворувањето и мојата љубов без мерка. Сите вљубени нека бараат меѓусебно разбирање, животна заедница и раст во верата. Нека биде. Амин.“

Молитва за вљубените

Свети Валентин многумина го знаат како светец на љубовниците. Сепак, не секој знае зошто има таква слава. Сè започнало кога Валентин бил епископ во градот Рим, во период кога браковите биле забранети. Тоа беше затоа што тогашната влада веруваше дека ако луѓето не формираат семејство, полесно ќе се пријават во војска.

Меѓутоа, Валентин беше против оваа идеја и продолжи да ги изведува церемониите. Тоа го разбудило гневот на императорот Халдеј II, кој кога дознал го натерал да го уапсат. Кога сè уште беше во затвор, многу парови фрлаа цвеќиња и белешки внатре, посветени на Валентим.

На еден прекрасен ден, Валентим ја посети ќерката назатворски чувар кој бил слеп. Двајцата се зближиле и таа љубов ја натерала да си го врати видот. Некое време подоцна бил одведен во Виа Фламинија, каде што бил претепан до смрт и обезглавен. Тој стана светец, бидејќи умре за сведочењето за неговото свештенство, а црквата го смета за заштитник на љубовниците затоа што го бранеше бракот.

Следете ја неговата молитва подолу:

„Свети Валентин Покровител на љубовта, фрли ги твоите љубезни очи врз мене. Спречи ги клетвите и емотивните наследства од моите предци и грешките што ги направив во минатото да не ми го нарушат афективниот живот. Сакам да бидам среќен и да ги направам луѓето среќни.

Помогни ми да се усогласам со мојата душа близнак, за да можеме да уживаме во љубовта, благословена од божествената промисла. Го молам твоето моќно посредување, кај Бога и нашиот Господ Исус Христос. Амин."

Псалм 76

Псалм 76 е познато дека е моќна молитва во победата над љубовта и среќата. Таа се осврнува на одредени аспекти на Божјата величина, како и на неговите ефекти и начинот на кој неговата заштита може да биде прекрасна.

Оваа молитва работи главно за оние кои го повикуваат Божјото име. Затоа, ако сакате знак во врска со вашиот љубовен живот, молете ја оваа молитва со вера и надеж. Следете:

„Бог е познат во Јуда, големо е неговото име во Израел. Во Салим е неговиот скинија и неговото живеалиште во Сион. Таму го скршистрели со лак; штитот, мечот и војната (Села). Ти си пославен и пославен од ловечките планини. Оние кои се храбри во срцето се разгалени; тие спиеја нивниот сон; и никој од јунаците не ги најде своите раце.

На твојата прекор, Боже Јаковов, колите и коњите се фрлени во длабок сон. Ти, ти си страшен; а кој може да ти стои пред очите кога си лут? Од небото го слушаше својот суд; земјата се затресе и се смири. Кога Бог стана да изврши суд, да ги избави сите кротки на земјата (Села). Навистина, гневот човечки ќе те пофали; Остатокот од гневот ќе го задржиш. донесе подароци, оние околу него, на оној кој е страшен. Тој ќе жнее дух на кнезови; тоа е страшно за земните кралеви."

Псалм 12

Познат по тоа што го претставува искуството на љубов полна со разбирање, Псалм 12 укажува на заштита од зли јазици. Како уста перверзна , може да предизвика штета. Сепак, тој уверува дека моќта на чистите зборови може да спаси секого.

Значи, ако сакате да имате љубов исполнета со мир и хармонија, овој Псалм може да биде молитвата идеална за вас Види подолу:

„Спаси не, Господи, зашто ни недостасуваат добри луѓе; зашто малкумина веруваат меѓу синовите човечки. Секој му зборува лажно на својот ближен; разговарајте соласкави усни и свиткано срце. Господ ќе ги отсече сите ласкави усни и јазикот што зборува одлично. Зашто велат: ‚Со нашиот јазик ќе победиме; нашите усни се наши; Кој е Господ над нас?'

За угнетувањето на сиромасите, за стенкањето на сиромашните сега ќе станам, вели Господ; Ќе го спасам тој кому дуваат. Зборовите Господови се чисти зборови, како сребро прочистено во земјена печка, прочистено седум пати. Ќе ги чуваш, Господи; од оваа генерација ќе ги избавиш засекогаш. Злобните шетаат насекаде, кога се воздигнуваат најгрдите од синовите човечки."

За слободните

Кога сте сами и сонувате да најдете љубов, нормално е да создадете одредена вознемиреност, па дури и тага, поради тоа што не можете да ја пронајдете таа личност. Сепак, првото нешто што треба да го имате на ум е дека треба да бидете смирени, бидејќи сè се случува во вистинско време.

Имајќи го тоа, постои специфична молитва за самци, која може да ви помогне во овој момент на потрага по љубов. Следете внимателно подолу!

Молитва за достојност

Ако навистина сакате одредена работа во вашиот живот, како нова љубов, на пример, молитвата за заслуги може да биде интересна.Преку оваа молитва, можно е да се обидете повеќе да се поврзете со позитивните енергии на животот и, следствено, да го привлечете она што го сакате или заслужувате.молитва подолу:

„Јас сум достоен. Заслужувам се што е добро. Ниту дел, ниту малку, но сето тоа е добро. Сега, се отстранувам од сите негативни, рестриктивни мисли. Ги ослободувам и ги оставам сите мои ограничувања. Во мојот ум, јас сум слободен. Сега се транспортирам во нов простор на свеста каде што сум подготвен да се видам поинаку.

Решен сум да создадам нови мисли за себе и за мојот живот. Мојот начин на размислување станува ново искуство. Сега знам и тврдам дека сум едно со моќта на просперитетот на универзумот. Така, напредувам на безброј начини. Севкупноста на можностите е пред мене. Заслужувам живот, добар живот. Заслужувам љубов, изобилство на љубов. Заслужувам добро здравје.

Заслужувам да живеам удобно и да напредувам. Заслужувам радост и среќа. Ја заслужувам слободата да бидам се што можам да бидам. Заслужувам повеќе од тоа. Заслужувам се што е добро. Универзумот е повеќе од подготвен да ги манифестира моите нови верувања. Овој изобилен живот го прифаќам со радост, задоволство и благодарност, затоа што сум достоен. го прифаќам; Знам дека е вистина.

Благодарен сум на Бог за сите благослови што ги добивам. Готово е!“

Кога и како да ја изговорите заслужената молитва

Иако, многу пати, можете да се потрудите да го постигнете она што го сакате, во одредени моменти негативните мисли можат да ја заземат вашата умот, особено когаработите не одат баш најдобро.

Ова може да се случи на патот кон вашата потрага по љубов. Можеби вашите односи нема да течат како што се очекува, а со тоа може да дојде и негативноста да се грижи за вас. Во овој момент е неопходно да се преиспита начинот на кој се справувате со сопствениот живот и да започнете да дејствувате за да ја промените вашата перспектива.

Во овој момент од вашиот живот доаѓа во молитвата за заслужување играјте. Напишана е од Луиз Хеј и делува како еден вид третман за попозитивен живот.

Третманот се состои од кажување на молитвата најмалку 21 последователен ден, во кој можете да ја повторувате секогаш кога ќе почувствувате потреба . Се препорачува да се направи пауза од 7 дена помеѓу една и друга секвенца.

Како да знам дали заслужувам или не?

Ако сте добра личност, која оди по вистинскиот пат, им помага на другите и бара да правите добро во вашите постапки, заслужувате добар поврат во вашиот живот.

Меѓутоа, поради некоја причина која често е надвор од она што можеме да го откриеме, работите не функционираат многу добро или не се случуваат во моментот кога вие сакате. Ова може да ве обесхрабри и да ве исполни со негативност.

Според експертите, постои одредена шема на енергија и мисла кај секоја личност која може да ве спречи да напредувате. Така, можете да нахраните толку многу погрешни идеи што негативната шема на незаслужување ве кочи. Тоа е како да го измамите вашиот ум да верувадека вие, всушност, не го заслужувате тоа.

Значи, првата акција што треба да се преземе е да се промени таа мисла. Почнете да ги филтрирате само позитивните енергии и верувајте дека заслужувате, да, да го освоите она што го сакате. Ако вашата желба е да пронајдете нова љубов, размислете каква интересна личност сте и која заслужува да биде среќна.

Други видови молитви за љубов

Кога станува збор за молитва за љубов На полето на љубовта има многу, од специфични молитви за привлекување нечија љубов, до молитви за надминување на љубовта што го оштетила вашето срце. Без оглед на вашата ситуација, сигурно ќе ја пронајдете идеалната молитва за вас. Следете уште неколку подолу!

Молитва за привлекување на љубовта на мажот

Некои молитви можат да бидат многу моќни. Запомнете дека зборовите имаат голема моќ. Затоа, пред да направите ваква молитва, неопходно е да размислите дали тоа навистина е она што го сакате. Уште повеќе, не можете само да размислувате за себе. Затоа, кога ставате нечие име во молитва, размислете дали тоа ќе биде добро и за таа личност.

За да бидете сигурни во она што го сакате, погледнете ја следната молитва:

„Господи, направи мене светлината, за да ме види; направи ме патот, за да ме оди; направи ме вистината, за да може да ме следи; нека бидам живот, за да ме бара. Господи, сакај го мојот господар, за да те следам;

Како експерт во областа на соништата, духовноста и езотеризмот, посветен сум да им помагам на другите да го најдат значењето во нивните соништа. Соништата се моќна алатка за разбирање на нашите потсвесни умови и можат да понудат вредни сознанија за нашиот секојдневен живот. Моето патување во светот на соништата и духовноста започна пред повеќе од 20 години, и оттогаш интензивно студирав на овие области. Јас сум страстен да го споделам моето знаење со другите и да им помагам да се поврзат со нивното духовно јас.