12-та куќа во Јарец: значење за астрологијата, астролошките куќи, родените карти и многу повеќе!

  • Споделете Го Ова
Jennifer Sherman

Значењето на 12-та куќа во Јарец

Во астрологијата, несвесното е симболизирано со 12-та куќа, која се наоѓа веднаш под хоризонтот на небото и е позната како „невидлив свет“ . Со други зборови, овој Дом е одговорен за управување со сите работи кои не заземаат физичка форма, како што се соништата, тајните и емоциите.

Долгорочната посветеност и дисциплина може да изгледаат надвор од контрола, ако не и не- постои, кога Јарецот е во 12-та куќа. Понатаму, нивната затворена енергија ги тера луѓето да се чувствуваат неважни и ниска самодоверба. Од друга страна, кога станува збор за нивните професионални цели и желби, тие можат да бидат многу интуитивни и нивните духовни способности често се нивното тајно оружје за постигнување изненадувачки достигнувања.

12-та куќа и астролошките куќи

Астролошките куќи се „каде“ на астрологијата. Ова значи дека тие го претставуваат местото каде што ѕвездите и знаците се манифестираат и засилуваат. Има 12 од нив, секој поврзан со еден од Знаците. 12-тата куќа е дом на несвесното, па обидете се да ја опишеме, нејзиното значење ќе ни избега веднаш штом мислиме дека сме го сфатиле.

Ова е куќа со латински збор канцер, што значи „затвор“ и има потенцијал да ги претвори нашите животи во вистински затвор. Ја изложува содржината на нашите мисли надека можеме да се справиме со нив. Тоа е место каде што цветаат немирот, лудилото и семејните тајни.

Куќа 12 во астралната карта

Ова е Куќата на соништата, несвесноста и се што е мистериозно. Таа зборува за затвор, без разлика дали е вистински или не. Генерално, ова е Куќата која ги претставува сите работи низ кои поминуваме и која најмногу зборува за нашите минати животи.

Тоа е место каде што соништата сè уште не се истражени. Тоа е нашето место на сила, размислување и самопожртвуваност, но во исто време, тоа е и место на таленти и имагинација. Овој дом ги претставува сите работи што не ги разбираме. Затоа, мора да бидеме внимателни за да разбереме што се случува.

Како Јарецот влијае на астролошките куќи

Јарецот е Земјински знак, затоа луѓето родени во оваа комбинација сакаат да бидат одговорни, обврзани. и статусно ориентирани. На овој начин, тие можат да ја најдат својата цел и да ја искористат својата духовност.

Тие се амбициозни во потрагата по божественото и нивната смисла во животот. Позитивно, тие ја доживуваат својата духовна мисија како желба на боговите да придонесат за општеството. Негативно, тие може да бараат духовен пат кој одговара на нивните материјални амбиции. Ако го следат својот духовен пат, тие можат да бидат светлина за другите кои ги следат нивните стапки.

Ефекти од поставеностаЈарец во 12-та куќа

Нема начин да се одреди кои обврски има секој кога 12-та куќа е во Јарец. Проблемот со овој аранжман е што не препознава дека цврстата основа ја завршува целата работа и дека иако брилијантните идеи можат да одат далеку, тие не секогаш се материјализираат без многу напор.

И покрај по изглед, ова е една од најсложените позиции што може да ја заземе 12-тата куќа, бидејќи вклучува кармички врски и силна физичка врска со минатите животни искуства. Чудните работи тешко ќе се избегнат или надминат, со различни пречки на патот на ослободувањето. Ако Сатурн е доминантен во картата на личноста, ќе има чувство на самодоверба, знаење и несвесна сила во правењето на вистинската работа.

Јарецот во 12-та куќа

Водолија е асцендент на родени Домородци на Јарец во 12-та куќа, што укажува дека овие луѓе се конзервативни и доста сигурни. Како резултат на тоа, на другите им е премногу удобно да им веруваат во нивните тајни и да им даваат најкриптични задачи. Иако нивните сублиминални грижи понекогаш можат да им се испречат, тие се самодисциплинирани и уживаат да работат во тајност.

Јарецот во 12-тата куќа е една од најпредизвикувачките пози. Алудира на кармичките врски и нашите длабоки физички врски со претходните животи. Луѓето во оваа куќа бараатемоционално исполнување, помагање на другите луѓе.

Значење за кармичката астрологија

12-тата куќа ја претставува кармата. Личност со оваа позиција на табелата имала многу авантури во минатите животи. Исто така, во оваа инкарнација, можеби ќе бидете заинтересирани да го истражувате непознатото, да научите за духовноста и да ја откриете целта на животот.

Јарецот во 12-та куќа може да претставува кармички долг во однос на смртта. Сепак, од клучно значење е да се утврди големината на долгот, како и лекцијата потребна за да се балансира. Оваа личност можеби имала значително искуство со моќ или авторитет, водејќи поконзервативен живот. Па сега сакате да живеете послободно. Исто така, може да има некои тешкотии со самодовербата кои влијаат на вашата способност да напредувате.

Позитивни аспекти

Јарецот, и покрај неговата цврста, бескомпромисна и барана репутација, е поврзан со мудроста. Јарецот во 12-ти е опкружен со искусни поединци кои секогаш се подготвени да советуваат. Тие се присутни во медитацијата или се манифестираат преку други луѓе и духовни учења.

Сатурн во оваа куќа поттикнува истрајност, поставување високи цели и надминување на пречките во домашните работи. Како што прифаќате дека секому може да му треба помош, овој поединец ќе ви биде поподдржлив и сочувствителен. Исто така, Сатурн моженатерајте го да доживее духовност или хуманитарна работа со голема посветеност, одговорност и компетентност.

Негативни аспекти

Јарецот во 12-та куќа е тешка позиција, бидејќи работите на оваа куќа имаат потреба од чувствителност, љубезност, великодушност и духовна зрелост да се однесуваат соодветно. Поради деликатноста и природата на нејзините односи, оваа положба е несомнено најнебулозната.

Осаменоста, повлекувањето, болеста, духовните дела и одрекувањето се теми кои прават личноста во оваа положба да се чувствува мачно. Можеби се плаши да медитира, да се поврзе со нејзината чувствителност и духовност. Значи или избегнува да го прави ова или го прави со степен на сериозност и наметната должност. Всушност, ѝ треба само внатрешен мир и откривање на сериозно и безбедно духовно патување.

Безбедност

Куќата на несвесното и духовноста, за која не е опиплива, повеќе е во конфликт со менталитетот. рационален и конзервативен Јарец, дури и соочен со одреден степен на отфрлање на она што не може да се почувствува или види.

Сепак, тоа не го исклучува од навистина интензивно и во границите на разумот да ја искусува сопствената духовност, иако тој сè уште ги препознава границите на својата религија и се чувствува безбедно во она што го прави. Исто така, на овие луѓе веројатно им е тешко да живеат сами, бидејќи мудро избираат со нивкого да оставите и на кого да му верувате, што може да изнесе малку тага кај елементот на Земјата.

Мудрост и дисциплина

Во 12-тата куќа, Јарецот укажува дека личноста живеела во осаменост и социјално изолирани во претходниот животен циклус, фокусирајќи се повеќе на работата и интроспекцијата отколку на било што друго. За да ја одржи својата психолошка рамнотежа, сега ѝ треба сигурност, стабилност, контрола и директен контакт со реалноста.

Луѓето кои ве сметаат за непријатни или нефлексибилни, понекогаш може да го направат ова предизвик. Животната спонтаност и непредвидените појави не треба да се плашат, на крајот на краиштата, тие се дел од него. Запомнете дека сте доверливи, одговорни и самодисциплинирани, но треба да бидете потолерантни и помалку скептични.

Желба да го промените светот

Астролошката положба на Сатурн, владејачката планета на Јарец, може да се користи за да се истражи потеклото на нашите ограничувања и ограничувања. Локацијата на оваа планета ги сигнализира регионите каде што ќе научиме вредни лекции кои ќе бараат спокојство и претпазливост за целосно да се апсорбираат и надминат.

Потребен е напор да се одржи чекор со бавната брзина на Сатурн, но, со текот на времето, разбираме дека оваа планета, исто така, промовира зрелост во нас. Тој е ригорозен и одговорен професор, но едноставниот факт да го имаме во оваа куќа ни помага да разбереме и да бидеме дел одповеќе хуманитарни акции.

12-та куќа и нејзините односи

Нашето размислување, системите што ги поддржуваат нашите идеи и однесувања и најдлабоките слоеви на нашиот ум се дел од 12-тата куќа. Овде, можно е да се откријат и да се работи на психолошките проблеми што ги криеме од општеството; обрасци на самоуништување кои, ако не се решат во душата, неизбежно ќе се манифестираат во нашите животи.

Тоа е исто така отворен портал за овие минати животи. Со медитација, молење и достојно живеење, можете да пренесете енергија на другите ваши инкарнации. 12-тата куќа ги регулира нашите соништа, навиките за спиење.

Позната е како Куќа на непознатото и тајната. Ги претставува нашите грижи, како и областите на осаменост и затворање. Оваа куќа, исто така, влијае зад сцената, работата и незаконскиот бизнис, освен тоа, таа е задолжена за тајните што можеме да ги откриеме во себе или во колективното несвесно.

Со непријателите

Според за традиционалната астрологија, 12-та куќа е сурова куќа на несреќата. Тоа ги симболизира областите каде што имаме невидливи противници, луѓе кои сакаат да ни наштетат, но не можат да бидат идентификувани. Оваа куќа е засолниште на осаменост, засолниште и апстиненција. Освен тоа, може да се однесува и на внатрешен бојкот, во кој се саботираме поради недостиг на доверба, сомнежи, внатрешни недоследности или страв.

Односно кога нашитецелите и соништата се попречени со скриени недостатоци или внатрешни сили. Нема да можеме целосно да разбереме што се случува додека не ја искористиме нашата интуиција и не ги протолкуваме нашите соништа.

Со минати животи

12-тата куќа е астролошка куќа на душата и ја симболизира последната фаза на животот. Оваа точка на картата претставува духовен раст и кармички пат. Тоа е местото каде што ги чувате сеќавањата и впечатоците за тоа кои сте биле порано и сè што не можете да видите.

12-та куќа во астрологијата, симболизира самоуништување, скриени тешкотии и потсвесниот процес. Ние како човечки суштества чуваме кармички спомени во нашата потсвест кои можат да ги попречат нашите сегашни напори во животот. Кога ги уриваме бариерите создадени од потсвесните стравови и чувството на вина, учиме дека патот до трансформацијата е над она што го мислевме.

Дали луѓето со 12-та куќа во Јарец се природно себични?

Луѓето со 12-та куќа во Јарец мора да се борат против нивната вродена себичност, особено ако овој знак владее и со Асцендентот. Освен ако не научат да им помагаат на другите, тие можат да бидат многу незадоволни од животот што го покажува Сатурн на астралната карта.

Вистинската понизност е учење што овие луѓе треба да го развијат. Луѓето со 12-та куќа во Јарец многу го ценат своето его и углед и сакаат да работатсам. Сепак, знакот Јарец во оваа поза може да ја даде потребната цврстина и внатрешна сила за да ги искористи предностите што може да ги пружи Водолијата, без да изгледа чудно.

Највисоките вибрации на Јарецот се поврзани со одговорност, сериозност, дисциплина, претпазливост, внимание, организација, амбиција и напорна работа. Од друга страна, прекумерната ригидност, песимизмот и можеби среброљубието се примери за пониски вибрации.

Како експерт во областа на соништата, духовноста и езотеризмот, посветен сум да им помагам на другите да го најдат значењето во нивните соништа. Соништата се моќна алатка за разбирање на нашите потсвесни умови и можат да понудат вредни сознанија за нашиот секојдневен живот. Моето патување во светот на соништата и духовноста започна пред повеќе од 20 години, и оттогаш интензивно студирав на овие области. Јас сум страстен да го споделам моето знаење со другите и да им помагам да се поврзат со нивното духовно јас.