Знаци на љубов од минатите животи: подесување, пропуштање, сонување и многу повеќе!

  • Споделете Го Ова
Jennifer Sherman

Кои се минатите животни знаци на љубов?

Некои знаци може да укажуваат на тоа дека можеби веќе познаваме некои луѓе порано, надвор од овој живот. Сепак, не е можно да се докаже овој факт, но можеме да ги анализираме знаците и да откриеме дали веќе сме биле сведоци на некој од овие показатели.

Ако некогаш сте почувствувале дека познавате некого на првиот состанок или дури и на улица, ова може да биде знак на љубов од минатите животи. Многу е вообичаено нервозата или несигурноста да зборуваат погласно на првиот состанок, што е супер нормално, но како да се објасни кога ќе се случи таа непосредна врска, таа благосостојба и чувство на самодоверба од првиот пат?

Кога ова се случува, ние сме љубопитни да знаеме како толку добро се идентификуваме со некој со кој никогаш не сме имале контакт. Овие и други знаци може да значат мината животна љубов. Бидете во тек и дознајте кои се овие знаци на љубов од минатиот живот и дознајте дали вашите би можеле да бидат такви.

Како да се препознае љубовта од минатите животи

Прво, не е лесно да се препознае љубовта од минатите животи, вклучително и фактот дека немаме спомени од животите што дошле порано, во сегашниот. Нашето физичко тело нема што да го олесни ова препознавање, само духовноста може да ни помогне да го препознаеме. Дознајте повеќе за тоа како да согледате подолу.

Врската со вас

Колку и да е тешко да се препознае во нашатафизички план, нашата духовна врска оди подалеку од материјалното и преку чувства, емоции, искуства и други можеме да го согледаме ова обединување.

Самоспознавањето е важно бидејќи ја олеснува перцепцијата на животот. Вежбите како медитација, на пример, ги зајакнуваат сетилата, овозможувајќи ви да разликувате страст и духовна врска. Но, мора да имате на ум дека не затоа што сте ја нашле љубовта во овој живот ќе останете заедно. Прифаќањето и знаењето се клучот за сè.

Надвор од романтичната врска

Надвор од романтичната врска, додека не ја запознаеме одблиску, синхрониците се случуваат во текот на нашите животи. Можеби патувањата на истото место, заедничкото присуство на одредени настани се некои од коинциденциите што можат да се случат. Душите кои се подготвени да останат заедно тешко дека ќе растат заедно.

Неопходно е и двете да имаат знаење за да го соберат моменталниот живот на другиот. Учењето на двете е важно за еволуцијата и развојот на оваа врска.

Внимание на знаците

Важноста секогаш да се има на ум самоспознанието, заедно со вниманието на знаците, е од голема важност вредност. Знаците лесно може да се помешаат со почетокот на страста, но кога ќе најдеме таква љубов, таа е поинаку.

Суптилноста и леснотијата се некои од карактеристиките на оваа врска. Може да почувствувате енергијаразлични во овие случаи, како нешто што никогаш не се случило. Нешто што ни тие што живеат не умеат да го објаснат.

Знаци на љубов од минатите животи

Некои знаци може да укажуваат на љубов со кои веќе сме имале некаква врска во нашите минати животи. Погледнете подолу неколку јасни знаци кои веројатно сте ги чувствувале со некого во текот на вашето постоење.

Чувство дека веќе ја познавате личноста

Некои сензации, како што е веќе познавањето на личноста, се доста чести. Чувството да се биде близок со неа доведува до одреден ентузијазам како веќе да сме ја запознале таа личност во минатите животи. Важните моменти нè тераат да почувствуваме некои емоции и природноста во разбирањето на она што личноста мисли или сака.

Лесно е можно да се знае што му се допаѓа на личноста поради искуството од минатите животи, но дека во овој живот постојат сепак некои дразби со голема сила.

Непосредно подесување

Малку е љубопитно кога на почетокот ќе се вклучите со некој што не го познавате. Дали на прв состанок, на интервју за работа, на улица или каде било. Кога ќе ја креираме оваа мелодија одеднаш, се чини дека веќе имаме нешто што сè уште треба да се заврши или што е веќе завршено. Непосредното усогласување е еден од главните фактори на љубовта од минатиот живот.

Чудни средби

Секој во животот може да има лоша средба, но овде зборуваме занастани и реакции кои вообичаено не се случуваат во нашиот секојдневен живот.

Можеме да користиме природни феномени како пример, кога сте со личноста, наеднаш неочекувано почнува да врне, се појавуваат пеперутки и не опкружуваат или други животни како птици, одредени инсекти како бубамари меѓу другото.

Овие знаци најавуваат порака од универзумот за вас. Може да се појават и некои синхроничности, како што се еднакви часови, еднакви мисли, еднакви говори, дури и еднакви движења. Тоа се некои знаци дека вашите духови некако имаат заедничка цел.

Емоции кои не можете да ги контролирате

Кога сте со одредена личност и сакате постојано да бидете блиски, секогаш имајте за што да разговарате и желба да споделите знаење и моменти со неа се и индикативни. Не смееме да го мешаме со страста на почетокот на секоја врска. Чувствуваме поинаква енергија кога станува збор за здружување на душите.

Ми недостигаш

Имаме некои чувства кои е тешко да се објаснат. Saudade, на пример, нема превод, а уште помалку начин да го објасни, но што е со кога ќе пропуштиме нешто што го немаме? Некои спиритистички извештаи велат дека пропуштањето на одредени моменти, луѓе или дури и ситуации што никогаш не сте ги доживеале може да биде знак дека пропуштате некој од вашето минато.минато.

Некои интервјуа детално ја прикажуваат секоја манифестација на носталгија во ситуации кои интервјуираните никогаш не ги доживеале, на пример, копнеж за бебе во раце, кога лицето не е мајка. Ова е еден од извештаите од неколку интервјуа за исчезнати лица од минатото.

Целото време е сè уште малку

Кога сме во фаза на заљубување кога штотуку запознавме некого, целото време покрај таа личност е малку. Сега замислете ако веќе сме имале врски во минатото со одредени луѓе. Искуствата што ги доживеавме, дури и да биле добри, само ја зголемуваат желбата да останеме покрај саканата личност.

Разговорите и хармонијата се толку поврзани што создаваат силна врска и Чувството дека времето минува побрзо блиску до личноста, добива моќ при секоја средба, со што се создава чувство дека времето лета.

Чувство за одговорност

Одредени луѓе прават да чувствуваме одговорност кон нив. Ова чувство дека треба на некој начин да помогнеме, но не знаеме како и од каде да почнеме. Оваа интуиција за помагање се разликува од давање милостина или помагање на некој кој има потреба.

Соништа кои изгледаат слично

Некои соништа можат да дадат чувство дека веќе сме живееле со одредена личност други пати во минатите животи. Овие соништа би можеле да бидат спомени од минати животи и средба на вашата душа содушата од претходните постоења, се зголемува поврзаноста преку соништата и чувството дека таа личност веќе сте ја сонувале и ја познавале.

Оваа средба на минати души во различни тела, но духот е ист, се случува преку различни манифестации и соништа се едни од нив. Така, можно е да се почувствува дека нешто што недостасуваше треба да се пополни и развие.

Изгледа дури и како телепатија

Некои случајности се дел од знаците дека сте ја пронашле вашата љубов од минатите животи. Некои можеби мислат дека тоа изгледа како телепатија, необични ситуации и настани. На пример, размислување за личноста и тој дава знак на живот или зборување, размислување, чувство на истото. Но, тоа се знаци дека постои врска што не може секогаш да се објасни.

Сретнување љубов од минатите животи

Сретнувањето на љубов од минатите животи може да значи неколку работи, затоа треба да застанеме и да размислиме за оваа можност за раст и личен развој и духовното ни се дава. Дознајте повеќе за оваа средба подолу.

Не значи дека ќе бидете заедно

Можеби дури и да ја најдете љубовта од вашиот минат живот. Сепак, ништо нема да ви даде сигурност дека ќе бидат заедно. Се случуваат некои обединувања, но душата на личноста можеби бара ново значење или дури и го живее својот живот со друга личност, во друго семејство.

Преминот низнови искуства е исто така нешто што може да се случи. Развојот на душата и потрагата по еволуција може да се случи, иако дури и душите не се заедно на оваа рамнина, тие можат да најдат начини за поврзување дури и далечни како во случаите на соништата.

Запомнете дека ќе има други животи и дека ако не во овој, ќе ја најдеш својата сродна душа во другите. Следете го вашиот пат и барајте ја вашата еволуција. Па дури и да дојде до оваа средба и потоа некаква разделба, имајте на ум дека сè има цел и дека, пред се, развојот е она што најмногу го бараме.

Висока моќ на резигнација

Да се ​​откажете од љубовта не е лесна работа, но мора да имаме висока моќ на резигнација за да можеме да го надминеме овој предизвик. Потребна е храброст да се соочиме и да разбереме дека сè што се случува има свои причини и дека нема причина за очајување, бидејќи ова е само еден од многуте животи што сме ги имале.

Како што се заснова нашето искуство на Земјата развивајќи се како луѓе, секогаш проповедајќи ја добрината и растот на нашиот дух, се откажуваме од нешто што го сметаме за наше по заслуга. Да се ​​има емпатија за другиот и за себе, да знаеме до каде да одиме и да учиме од она што ни е претставено во овој живот е голема универзална мисија.

Убивање на копнежот во духот

Алан Кардец во неговите книги открива дека духот се појавува само кога има потребаза таков изглед. Во случаи на минати љубови, можеме да бидеме сведоци на овие чувства во форма на соништа. Пријавите на луѓе кои не ги познаваме, но кои ни носат огромна утеха, можат да бидат еден од начините на кои духот нашол да го убие копнежот.

Како што не можеме секогаш да го убиеме копнежот за некого, ние сакаат да бидат блиски со, духовите наоѓаат начини да се претстават.

Да се ​​верува во вечноста на љубовта

Разбирањето на љубовта во минатите животи може да биде тешко, проширувањето што го имаме на оваа тема може да биде доведено во прашање и дискутирано за поголемо разбирање, но во термин кој ние треба да знае што може повеќе да ги разјасни нашите идеи.

Во Античка Грција, пред да се појави идеологијата на спиритизмот, палингенезијата се сметаше за враќање, повторно раѓање и она што нема крај. Се заснова на фактот дека љубовта не се воспоставува само затоа што луѓето имаат заеднички работи. Процесот е подлабок, побавен и се случува според доживеаните реинкарнации, кои се подобруваат.

Овој сојуз треба да помине низ неколку пречки и предизвици, што значи дека со секое спојување на овие души, тие се повеќе заедно. останете. Силни и вистински врски кои не можат да се објаснат во сегашниот план.

Дали љубовта од минатите животи може да биде љубов и од овој живот?

Да, но важно е да се има на ум дека љубовта од минатиот живот можебиди да од овој живот, но нема секогаш да биде истата личност. Оваа љубов може да дојде како реинкарнација кај децата, родителите, чичковците, внуците. Не мора, тие ќе дојдат токму како во минатиот живот.

И бидејќи не можеме да кажеме дали одредена личност била нашата љубов во минатите животи, мора да обрнеме внимание на знаците. Во спиритизмот, овие врски меѓу родителите и децата се објаснуваат како духови кои имале некаква врска во претходните животи, но кои сега не се како пар, туку на некој друг начин.

Поради оваа причина, гледаме некои случаи на сексуална врска, меѓу роднини која нема објаснување. Според спиритизмот, тие можеби имале врски меѓу духовите во минатите животи и не можеле да се ослободат од таа врска.

Затоа, како што видовме, некои знаци може да укажат на тоа дека во овој живот знаеме љубов кон минатите животи и дека тие можеби постојат. Оваа врска може да биде претставена со неколку манифестации, но не значи дека тоа ќе биде нашата љубов во тековниот живот.

Важно е нашиот ум да е широко отворен кон она што немаме контрола, да го имаме пристапот до спомени и луѓе од минатите животи не значи дека ќе го имаме истиот живот и затоа не треба да го засноваме нашиот живот на потрага по сродна душа или на некој кој веќе имал врска во други животи.

Како експерт во областа на соништата, духовноста и езотеризмот, посветен сум да им помагам на другите да го најдат значењето во нивните соништа. Соништата се моќна алатка за разбирање на нашите потсвесни умови и можат да понудат вредни сознанија за нашиот секојдневен живот. Моето патување во светот на соништата и духовноста започна пред повеќе од 20 години, и оттогаш интензивно студирав на овие области. Јас сум страстен да го споделам моето знаење со другите и да им помагам да се поврзат со нивното духовно јас.