Животински дух: што е тоа, како да го пронајдете, животински квалитети и повеќе!

  • Споделете Го Ова
Jennifer Sherman

Дали го познавате вашето духовно животно?

Да откриеме кое е нашето духовно животно е од клучно значење кога размислуваме за вистинско поврзување со нашата суштина, нашето потекло и универзумот. Овој животински водич и духовен заштитник ни ги покажува, покрај патот до нашата цел, и нашите главни карактеристики.

Животното кое владее како ваш духовен ментор и ги внесува своите енергетски карактеристики кои влијаат на вашата личност и однесување за време на различни фази од животот. Можно е да се идентификуваат нивните модели на однесување кои се поврзани со карактеристичното однесување на вашето животно. Затоа, за да разберете повеќе, прочитајте го овој целосен водич подолу за квалитетите на духовните животни!

Разбирање повеќе за духовното животно

Човечките суштества, од своето основање, разбрале дека тоа би била потребна помош од животни за да расте и да се развива, без разлика дали тоа е силата на коњот да оди понатаму, помошта на волкот за лов или, уште подалеку, кравата и пилешкото за да се прехранат. Факт е дека човечкото суштество е вид на животно кое во својата антика било дел од екосистемот на Земјата.

Со текот на времето, човечкото суштество се оддалечува од својата природа и се нашло над хармонијата на планетата, оставајќи ја зад себе нивната природна интеракција. Но, вистината е дека ние сè уште сме дел од една целина и ги познаваме животинските енергии,во споредба со постоечката сорта. Следете го!

Мечка

Да се ​​биде голем чувар на западот, духот на мечката е поврзан со лекувањето, приоритетот, топлината и особено внатрешноста. Ова животно ве поканува на интроспекција, да ја пронајдете внатрешната полнота. Покрај тоа, енергијата на мечката ви помага да најдете внатрешно исцелување и самореализација и ве инспирира да станете господар на вашата внатрешна пештера.

Мечката е животно кое ви помага да ги сварите настаните од вашиот ден и вашата животот. Тој ја работи фигурата во форма на структура, помагајќи ви да ја изградите основата за вашиот раст, без разлика дали е во енергијата на просперитетот или физичкото исцелување. Дополнително, таа носи приспивна песна со моќната прегратка на мечката, помагајќи без да ве осудува и ви дава наклонетост и заштита за време на промената.

Пеперутка

Трансформирајте, преобразувајте, надминете, реагирајте, еволуирајте, развивајте и искуство - тоа се квалитетите и учењата што ги носи пеперутката како духовно животно на моќта. Таа го додава во својот живот сопственото искуство на обновување кое го доживува. Значи, како гасеница која влегува во кожурец и излегува како убава пеперутка, ова е способноста што ви ја носи.

Трансформирањето е надминување. Така, таа ви помага да ги надминете парадигмите, ограничувачките верувања, траумите и сè што ве спречува да растете. Тоа навистина ви помага да го трансмутиратетвоето битие, не оставајќи ги настрана или фрлајќи проблеми под тепих, туку на вистински и траен начин, донесувајќи го судирот и победата над твоето негативно јас.

Мачка

О мачката е животински дух што внесува во вашиот живот способност да го разберете окултното, ја зголемува вашата интуиција и ви помага во магичните уметности. Неговата енергија носи талент и сила на вистински волшебник. Покрај тоа што ја имате слободата на духот како особина, да се претпостави архетипот на мачката значи да се ослободите од наметнатите синџири и да го преземете вашето вистинско јас, независно и силно.

Елен

Моќно животно на духовно воздигнување, еленот носи благодат, деликатес, чувствителност и многу заштита во вашиот живот. Оние кои имаат силна врска со него, тешко дека ќе бидат сведоци на момент на непријатност во животот, бидејќи додаваат ваков тип на заштитна енергија. Покрај тоа, исто така може многу лесно да се прилагоди на секаков вид на надворешни промени.

Гулаб

Гулабот е животински дух кој го презема архетипот на мир и спокојство во вашиот живот. Таа ви помага да најдете ментална јасност и ви дава леснотија, дури и во тешки времиња. Оваа енергија е многу добра за проблеми со несоница, стрес и раздразливост, ги смирува вашите мисли и ве враќа на правилната магнетна оска.

Делфин

Созервативна и божествена радост - тоа е силата што наделфинот, како духовно животно, внесува во вашиот живот. Чистата и суптилна радост ви дава необјаснива среќа. Делфинот ве поканува да се нурнете внатре и да ги слушате звуците што ги носи вашата внатрешност, како животно со голема интелигенција што зрачи со вас, за да ја направи вашата енергија флуидна и хармонична. Затоа, бидете делфин и уживајте во божествената радост.

Слон

Со величественост, мудрост и долговечност, енергијата на животинскиот дух на слон е поврзана со мистичната енергија на потеклото. Тоа ви дава моќ да пристапите до таа мудрост и ви помага да бидете одлично складиште на мудрост воопшто. Слонот е одличен во сè, затоа искористете ја оваа величественост на љубов, интелигенција и заштита и искористете ја во вашиот живот и со вашите сограѓани.

Жаба

Енергијата на жабата како животинскиот дух е моќна духовна енергија за чистење, од вашето астрално поле и околината во која живеете, отстранувајќи ги и прочистувајќи ги сите негативни енергии. Покрај тоа, жабата силно ја стимулира вашата креативност, носи нови идеи и многу согледувања и го зголемува вашиот креативен процес и надвор од кутијата.

Покрај креативноста, жабата носи во себе енергија на прочистување, целосна и духовно чистење на вашиот ум, вашето тело и вашиот дух и прочистување на околината и луѓето околу вас. Затоа е природен заштитник од влијанија нанадворешни негативни енергии кои го попречуваат вашиот раст и еволуција.

Лисица

Паметноста и суптилноста се две карактеристики на ова големо животно на моќ: лисицата. Таа носи енергија на флексибилност и лукавство, да се излезе од тешките ситуации и да се прилагоди на околината, покрај тоа што носи способност за брзо размислување, наоѓање решение за речиси сè и секогаш оценување на најдобриот начин или начин да се направи нешто на безбеден начин.стратешки и интуитивен.

Коњ

Да се ​​има коњот како духовно животно на моќ значи пристап до енергијата на слободата и среќата. Биди коњ што трча низ бескрајна шума и ќе разбереш и почувствуваш што е оваа слобода. Покрај тоа, овој дух силно носи интуиција и видовитост, бидејќи е животно исклучително поврзано со астралното. Затоа, качете се на коњот и јавајте кон слободата.

Фалкон

Припаѓајќи на доверлив и прецизен гласник, визијата на соколот е кратка и објективна. Тоа ви носи чувствителност да ги видите малите детали и ве прави будни и многу интуитивни. Токму во овие мали детали тој комуницира со вас на суптилен начин и ги пренесува пораките кои универзумот сака да ви ги пренесе.

Лав

Доверба, моќ, величественост, лидерство и цврстина на целта - ова се некои од енергиите што ги носи лавот како духовно животно. Тоа ви помага да бидете цврсти во вашитецелта и разрешете ги оние ситуации за кои знаете дека се предизвикувачки. Покрај тоа, лавот носи и енергија на целосен просперитет во сите области од животот.

Стаорец

Енергијата на стаорецот како моќно животно е силна енергија во поглед на деталите и животот методологија. Тој носи поголемо внимание, а со тоа и можност за поквалитетно уживање во моментите, бидејќи е посветен на сегашноста. Така, покрај тоа што е животински дух со голема интелигенција, глувчето ќе ве води низ најдобрите патишта и решенија.

Був

Бувот дава божествено откровение. Тоа е ноќен животински дух кој истражува полиња, многупати, неистражени. Всушност, вака делува ова животно на психата: пристап до психичките сили и откривање на она што се крие зад намерите, како што се некои информации што се скриени во договорот или нешто што не е она што изгледа.

бувот меѓу домородците се смета за ноќниот орел, кој ве води и ви го покажува патот по кој треба да се движите ноќе, тоа е животното кое ве интуира да погледнете со аголот на окото за да видите што демне, ве поврзува со вашите интуиција и ве става на штрек, но тревога многу повеќе поврзана со скриени намери отколку со директна закана.

Паун

Со контемплативна енергија и голема убавина, паунот како животински дух ви помага во енергијата на суптилната сензуалности е голем психички заштитник. Таа носи заштита од манипулации и ментално угнетување, повикувајќи се на храброст да се соочите со вашите стравови и вознемирености.

Покрај тоа, ви дава можност да му се восхитувате на она што е убаво на божествен начин. Покрај естетиката, вашите очи ќе талкаат низ внатрешната убавина.

Желка

Вклучувајќи ја долговечноста со квалитетот на животот, моќта на желката е остварување на животот, исполнување на целите и остварување на вашите цели. Овој животински дух, исто така, директно ја претставува Мајката Земја и оваа сила на поврзување е многу силна. Затоа, тоа е животно поврзано со потеклото на битието и претставува целосен и безбеден живот.

Тигар

Тигарот, како силно духовно животно кое бара можности, го носи вниманието и вибрациите на подготвеноста да ги искористите можностите што се појавуваат во вашиот живот. Тој, исто така, ги внесува овие можности во вашиот живот и ви помага да гледате јасно, покрај отстранувањето на наметливите енергии за време на планирањето и важните животни одлуки.

Волкот

Големиот чувар на југот е животно кое носи заштита, исцелување и насока на љубовен и добредојден начин - волкот. Овој животински дух е енергијата што го зема вашето внатрешно дете во скут и се грижи за него, за да биде секогаш добро. Неговата енергија ги пречекува луѓето, имајќи секогаш како приоритет да го подучува духовното заеволуција. Така, тој слуша и постапува со лукавство и леснотија.

Со енергијата на големиот учител на племето, тој ги благословува односите и наклонетоста. Волкот е мудар, тој е лидерот кој влијае на другите преку примерот и оваа енергија ве повикува да се грижите за другите и да го пренесете вашето знаење за другите луѓе да можат да се развиваат и да се развиваат.

Кои се предностите од познавањето на вашето животинска личност?

Познавањето на вашата животинска личност значи да се познавате себеси - тоа е постигнување на она што енергично ве донесе на Земјата. Преку оваа јасност, можете подобро да ја идентификувате вашата животна цел и како треба да бидете и да дејствувате. Познавањето на вашата животинска личност значи разбирање зошто сте дошле на Земјата, а да се биде во хармонија со таа личност носи целина.

Има луѓе кои се толку „сиромашни“ што единственото нешто што го имаат се парите. Но, секој од нас има „за што“ и „зошто“ да постои. Едноставно да се родиш, да пораснеш и да умреш е многу малку, а повеќето луѓе само го прават тоа и го минуваат целиот свој живот со празнина што може да биде исполнета со поврзаност и љубов - поврзаност со светото и љубов кон сè што е околу тебе.

Значи, запознавањето и поврзувањето со вашата животинска личност не само што може да ја пополни таа празнина, туку и да ви помогне да постигнете сè за што некогаш сте сонувале. Одговорот е често веднаш до вас, па дури и внатреод себе, но трошите толку многу време барајќи го одговорот што го игнорирате секогаш кога ќе се појави.

Значи, поврзете се со вашето животно и со божественото и живејте ја полнотата на вашата лична и духовна еволуција!

растителни, минерални, водни, итн. може да ни помогне да имаме многу поурамнотежен и попросперитетен живот.

Дознајте, во следните теми, малку повеќе за овие сили, за тоа како да го откриете вашиот животински дух и какви квалитети има тој!

Што е?

Во интеракцијата со животните, древните народи почнале да ги набљудуваат нивните главни карактеристики и да учат од нив. На пример, техниките на лов биле учени од волци, чинот на барање храна во снегот бил земен од лос и многу повеќе.

Така, оваа интеракција создаде духовна врска помеѓу човекот и животното. На овој начин, секој човек почна да манифестира моќно животно во својот дух, кое го води и заштитува во текот на неговиот живот.

Најважниот факт што треба да го разберете во врска со темата е дека сите ние имаме свое чувар на сила животно, тој дух и таа енергија што управува со нас за време на нашето поминување низ Земјата. Сепак, постои енергија на другите животни, до кои можеме да пристапиме за да го достигнеме посакуваниот степен или божествениот благослов.

Соединувањето со животните со цел да им пристапиме на нивните сили и способности постои со милениуми, дури и пред човечкото суштество постои како општество и опстојува до ден-денес. Во антиката, повеќето благородни семејства имале заштитно животно во својот грб, а некои го носеле дури и во своето презиме.

Потекло на проучувањето на животинскиот дух

Поаѓајќи од гледна точка на човековата мисла, во поново време, „животинскиот дух“ беше проучуван и воведен во филозофските, психолошките, па дури и економските теории. Првата употреба на оваа терминологија беше опишана од Декарт, па дури и од Њутн, поврзувајќи ја човечката личност и начинот на дејствување со животните, како примитивна форма.

Книга „Општата теорија на вработувањето“

Во 1936 година, економистот Џон Мејнард Кејнз во својата книга Општата теорија на вработување го употребил терминот „животински дух“. да го разберете начинот на потрошувачка и корелацијата помеѓу пазарите.

Што открива животинскиот дух за вас?

Откривањето на вашиот животински дух ви помага, пред сè, да се поврзете со природната енергија Ова ве става во хармонија и рамнотежа со силите кои се околу вас во секое време. Покрај тоа, чинот на откривање на вашиот животински дух е одлична саморефлексија, бидејќи можете да ги разберете неговите главни карактеристики и да ги прилагодите на него.

Значи, замислете дека се однесувате како лав цело време: се борите за сè и сакате да привлечете внимание и да ги добивате работите преку судири. Меѓутоа, неговото животно на моќ, всушност, е був: нејзината суштина нетаа е борбена, но итра и мудра.

Значи, фактот дека сте без енергија ќе ве измори и ќе сфатите дека сè е потешко. На тој начин, користејќи го обликот на вашиот животински дух или не, можете да стигнете до истото место, но начинот на кој го користите ќе биде различен и потечен за вас, ако знаете подобро кој сте.

Колку водичи за животни имате?

Имате животно кое управува со вашиот дух и вашата личност, но вие не сте истата личност цел живот: вие еволуирате, а исто така и вашите потреби. Така, во зависност од тоа низ која фаза поминувате во животот, можете повеќе да се поврзете со енергијата на друго животно или неколку други животни, по потреба.

Покрај тоа, можете да ја повикате и енергијата на одредено животно за одредена цел. Ако ви треба поголема решителност, можете да го повикате лавот; ако ви треба повеќе мудрост за вашите студии, можете да го повикате слонот итн. Затоа, познавањето на енергијата и силата на моќните животни ви носи нов опсег на духовна помош.

Тотем од 9 животни

Голем, моќен, силен и бестрашен. Секако, некои од овие зборови ви доаѓаат на ум кога ќе ја видите сликата на тотемски столб. Ова се претстави на многу поголема енергија од само украс или украс. Тотемите ги претставуваат 9-те животни за кои некои култури веруваат дека ги носите со себе.si.

Така, тотем ја претставува симболологијата на силите што се врежани таму и кои се користат како форма на визуелизација и благодарност. Ловците и воините на древните цивилизации го претставувале својот плен на ѕидовите за време на церемониите, за да благословуваат и гарантираат добар лов, а покрај тоа да се заблагодарат за духот на животното што се коле. Следно, дознајте сè за 9-те животински тотем!

Што е тоа?

Животинскиот тотем е претстава на моќните животни што ве придружуваат. Во некои шамански култури, поединецот има 9 животни кои го придружуваат во текот на неговиот живот. Секое животно зазема позиција на тотемот и има свое значење претставено преку силата и областа на животот со која управува, штити и води.

Така, првата позиција е наменета за вашето животно чувар, онаа што ве придружува по својата суштина и потекло. Ова животно управува со вашите емоции и вашата личност, а исто така ги командува и сите останати 8. Во пракса, другите животни ќе ги донесат своите личности и енергии, но секогаш во полето на вашето главно животно.

Тотем од 9 животни

Животните кои го претставуваат вашиот тотем имаат причина да бидат претставени во секоја позиција, бидејќи токму преку овие позиции тие ја претставуваат областа на животот и енергиите со кои управуваат. Оваа претстава доаѓа од седумте правци: север, југ, запад, исток, горе, долу и во вас.Останатите двајца одат покрај него, десно и лево.

Север: Ни дава расудување кога да слушаме и зборуваме и не потсетува да живееме во благодарност.

Југ: Одговорни за заштита на нашето внатрешно дете и давање лукавство да разбере кому да веруваме и кога да веруваме, покрај фокусирањето на нашата понизност.

Запад: Внесува доверба во нашето внатрешно знаење и внимание на задачите што имаат цели.

Исток: Секогаш е поврзан со духовните предизвици, како водич во тие моменти.

Горе: Поврзан со нашите соништа, тој е владетел на ова астрално поле.

Подолу: Нè води во вашиот личен пат, одржувајќи нè фокусирани на целта.

Во : Водете нè на личен пат што не прави среќни. Ова е заштитник на нашиот „свет простор“ или личен простор – местото до кое никој никогаш не пристапува освен ако не е поканет.

Десна страна: Заштитник на машката страна на телото, која е одговорна за храброст, фокус, сила, акција, правење и движење.

Лева страна: Заштитник на женската страна на телото, која е одговорна за протокот, приемот, мајчинството, врските, битието и интуицијата.

Тотем по тип на животно

Моќните животни се групирани во 4 главни типови, а нивното евокирање може да се направи за овие типовидиректно, наместо едно специфично животно, ако сè уште не знаете кое животно ве придружува или кое припаѓа на која категорија.

Следно, проверете ја секоја од категориите:

  • Заштитници - Тие се поврзани со силата, на енергија, предупредување за опасност и стратегија. Животно што ја претставува оваа група е лавот.

  • Наставници - Со силна енергија на предците, тие се поврзани со потребата за пристап до вашата внатрешна мудрост и осветлувањето. Орелот е животно поврзано со овој тип.
  • Исцелители - Поврзани со потребата за ментално, физичко, емоционално и духовно исцелување. Змијата е пример за животно што ја претставува оваа група.

  • Советници - Овој тип се нарекува за моменти на избори, одлуки, патеки, ориентација и насока. Репрезентативно животно е лисицата.

Како да го откриете вашиот водич за животни

Да го откриете вашето моќно животно е да ги отворите вратите за ново разбирање за себе. Многу прашања може да се забележат преку вашето животно на моќ и вашиот целосен тотем на моќ. Дополнително, можете да разберете како секоја од околностите во вашиот живот може да има помош и помош за решавање, за да можете да се повикате на одредено животно.

Вреди да се спомене дека да знаете кое е вашето животно на моќ е чекор , ноЦелосно патување се случува кога енергично ќе се усогласите со природните сили на универзумот и ќе станете дел од една целина во заедница со светото. Запомнете дека вие сте дел од природните сили и давајте малку од себе за да добиете за возврат.

Значи, најефективниот начин да го откриете вашето моќно животно е преку шаманско искуство, во кое Шаманот ќе ве води преку духовно и трансцендентално патување, за да можете да го активирате вашето моќно животно и да се поврзете со него. Бидејќи тоа не е возможно за секого во моментот, постојат и други начини кои можат да ви помогнат. Проверете!

Обрнете внимание на вашите соништа

Откако ќе се поврзете со универзалната енергија, таа ќе почне да комуницира со вас на различни начини. Една од посуптилните форми е сонот: кога барате одговори, бидете свесни за пораките што се појавуваат во вашите соништа и не сфаќајте сè со 100% вистина, бидејќи вашата вознемиреност кај животното може да игра улога. Затоа, само почуствувајте го тоа малку по малку.

Размислете за вашите минати врски со животните

Медитацијата е еден од најдобрите начини да се пронајдете себеси духовно. Затоа, направете медитација, обидувајќи се да се потсетите на средбите со духовните животни кои сте ги имале и кои ве трогнале.

Понекогаш овие средби можеби биле преку програма, цртеж, сонили нешто лице в лице. Потоа, запомнете и почувствувајте го секое искуство.

Водете дневник за животните што ве привлекуваат

Во одреден момент на размислување, земете агенда и почнете да го замислувате секое духовно животно што можете да го идентификувате . Потоа запишете ги на вашата агенда учењата што секое од овие животни би ги споделило со вас. После тоа, оставете ги овие белешки некое време и, кога ќе се вратите да ги прочитате, видете кое од овие учења најмногу ве допира.

Направете тест

Со леснотијата на интернетот , денес, на тестот можете да најдете сè што можете да замислите, вклучително и откривање на вашето моќно животно. Се разбира, ефективноста на овие тестови е ниска, но сепак можете да ја измерите вашата реакција на секој резултат и како тоа влијае во себе. Така, можете уште повеќе да ја изостри својата интуиција, што ви помага да дојдете до одговорот.

Квалитети на најчестите духовни животни

Знаењето и интимноста се најасертивниот начин за поврзете се со моќните животни. Затоа, секогаш кога е можно, покрај искусувањето на духовното искуство, посветете време и на студии, бидејќи тоа многу ќе ви помогне да создадете врска со оваа енергија.

Видете ги, подолу, квалитетите на некои животни на моќ и не заборавајте дека природата е огромна и дека оние наведени во следните теми се само неколку главни,

Како експерт во областа на соништата, духовноста и езотеризмот, посветен сум да им помагам на другите да го најдат значењето во нивните соништа. Соништата се моќна алатка за разбирање на нашите потсвесни умови и можат да понудат вредни сознанија за нашиот секојдневен живот. Моето патување во светот на соништата и духовноста започна пред повеќе од 20 години, и оттогаш интензивно студирав на овие области. Јас сум страстен да го споделам моето знаење со другите и да им помагам да се поврзат со нивното духовно јас.