Сатурн во Бик во карта за раѓање: карма, особини и повеќе!

  • Споделете Го Ова
Jennifer Sherman

Значењето на Сатурн во Бик

Луѓето со Сатурн во Бик се многу упорни и истрајни за своите цели во животот. Затоа, тие се многу фокусирани и не се обесхрабруваат пред препреките.

На крајот на краиштата, природата на родените кога е небото со оваа комбинација е да ги сфаќаат достигнувањата, успехот и успехот многу сериозно. На овој начин, оваа личност секогаш ќе се труди да даде се од себе, со фокус и одлучност.

Така, кога некој е со Сатурн во Бик, поединецот може да има карактеристики како што се студенило, смиреност, тврдоглавост и тврдоглавост.

Значењето на Сатурн

Покрај тоа што е дел од нашата галаксија, Сатурн е присутен и во различни верувања и теории. Значи, за целосно да го разберете влијанието на Сатурн врз Бикот, треба да знаете малку повеќе за оваа планета.

Сатурн во митологијата

Во римската митологија, Сатурн е името на богот Кронус. Според митовите, Сатурн ги изел сите негови деца веднаш по раѓањето бидејќи се плашел дека ќе биде симнат од тронот.

Меѓутоа, неговата сопруга спасила едно од нив, која не само што го симнала од тронот неговиот татко, туку и го фрлила од врвот на планината Олимп. Дури и после тоа, Сатурн останал еден од најважните богови во митологијата, бидејќи бил најмладиот од шесте титани на првата божествена генерација.

Односот на Сатурн во Бик со неговото божествено потекло е јасна, бидејќи тој беше бог наизобилство, богатство и просперитет.

Сатурн во астрологијата

Во астрологијата, Сатурн го претставува созревањето на поединецот. На крајот на краиштата, планетата влијае на стекнување искуство со неволји, пречки и искуства.

Кога Сатурн владее во Бик, ќе се покаже не само растот, туку и личниот развој, бидејќи оваа планета интервенира во напредокот на поединец како личност.

Сатурн директно влијае на процесите кои ќе научат животни лекции. Затоа, дури и ако постојано се случуваат тешки ситуации, тие ќе служат како училиште за учење во лични и професионални работи.

Основи на Сатурн во Бик

Владеењето на Сатурн е за созревање и раст. Веќе знакот Бик се карактеризира со склоност кон сензуалност, трпеливост и самодоверба. Така, неопходно е да се разбере како овие две компоненти се поврзани во астрологијата.

Како да го откријам мојот Сатурн

За да се идентификува кој знак одговара на Сатурн, неопходно е да се изврши астрална карта и одговори на прашања кои се поврзани со денот на раѓање. Затоа, секој прави специфична астрална мапа.

Со неа, личноста ќе го открие не само својот Сатурн, туку и неговото Сонце, Месечина, Меркур, Венера, Марс, Јупитер и Уран, накратко, сите планети регенти. Секој од нив ќе влијаеодредена област и комбинациите можат да бидат најразновидни: Сатурн во Бик, Месечина во Рак, Сонце во Јарец и така натаму.

Што Сатурн открива на родените карти

Во родилната карта, мапирајќи ја позицијата на ѕвездите и планетите во одреден ден, година и време, владејачките планети имаат директно влијание. Така, Сатурн главно открива аспекти за созревањето. Иако планетата укажува на тешкотии и фрустрации, всушност, фокусот е на чекорот после тоа.

По справувањето со сите овие испити, поединецот станува поискусен, попаметен. Следствено, ќе бидете посигурни да ги преземете следните чекори во животот. Значи, каков и да е знакот, главната работа во врска со ова владеење на Сатурн е да се научи и да созрее.

Сатурн во Бик во родилната карта

Сатурн во Бик во родената карта е идеален за оние кој има многу цели за исполнување и е одлична комбинација за амбициозните и постигнувачите. Шестата планета во Бик ќе донесе период на трпение, самодоверба, одлучност и многу желба, во смисла секогаш да сакаме да бараме повеќе освојувања давајќи се од себе.

На факултет, на училиште, на работа или во бизнисот, личноста со Сатурн во Бик ќе даде се од себе за да ја постигне својата цел. Било да е тоа белешка, промоција или дури и деловно проширување.

Сончевото враќање на Сатурн во Бик

Сончевата револуција е моментот кога Сонцето завршува вртење од 360º и започнува друг циклус. Сончевото враќање на Сатурн во Бик носи многу грижи. Неосновани или не, ваквите грижи ја прават претпазливоста од суштинско значење за тоа што треба или што не треба да се земе предвид во овој момент. Најголемите грижи се поврзани со финансискиот живот.

Пред се, она што треба да се вежба во овој период е трпение и смиреност за да се справиме со овој турбулентен момент на најдобар можен начин.

Карактеристики на личноста на оние кои го имаат Сатурн во Бик

Регентноста на Сатурн во Бик ќе влијае не само на животите на поединците, туку и на нивните личности. Во оваа смисла, тој носи позитивни и негативни карактеристики кои ќе ги карактеризираат поединците со оваа астрална комбинација.

Позитивни карактеристики

Пред сè, меѓу позитивните карактеристики на Сатурн во Бик е одлучноста. Штом поединецот ќе ја добие оваа жед за освојување, многу добри работи ќе се откријат во неговиот живот.

Покрај тоа, самодовербата е исто така белег на оваа регенција, која исто така влијае на неговите освојувања. На крајот на краиштата, самодовербата и вербата во сопствениот потенцијал е важна точка во остварувањето на целите.

Всушност, со комбинирање на овие две карактеристики, поединецот се подготвува себеси за што и да е, без оглед на конечен резултат,затоа што ќе знаете да разберете дека сè е дел од созревањето.

Негативни карактеристики

Личноста на оние со Сатурн во Бик може да има некои негативни карактеристики поврзани со ова владеење. Иако одлучноста и упорноста кога се борите за вашите цели се добар квалитет, понекогаш тоа може да ве оптовари.

Тврдоглавоста е една од најнегативните карактеристики присутна во оваа специфична комбинација. Во гладта да ги освојат овие поединци, тие на крајот стануваат толку упорни што сè завршува во тврдоглавост.

Заради оваа причина, луѓето од Сатурн во Бик треба да бидат внимателни и да не дозволуваат здравата самодоверба да стане слеп тврдоглавост која само ќе ви ги попречи плановите.

Влијанието на Сатурн во Бик

Во принцип, регентноста на Сатурн во Бик ќе влијае на неколку сектори, директно и индиректно. Сепак, три главни сегменти се издвојуваат во астралниот свет: љубовта, кариерата, кармата и стравовите.

Во љубовта

Моментите на Сатурн во Бик во љубов ќе доведат до зрели и трајни врски, бидејќи Личност со која владее оваа комбинација ќе ја води врската одговорно и смирено, размислувајќи за иднината.

Да се ​​вклучиш со личност со која владее Сатурн во Бик значи да знаеш дека, со сета сигурност, тој ќе даде се од себе така што вашата врска оди до крај. Таа, исто така, ќе прави планови и постојано ќе размислува како да го спроведе тоа.врската напред.

Покрај тоа, оваа личност ќе има голема емоционална одговорност кон својот партнер. Секогаш размислувајќи за своите чувства и донесувајќи одлуки насочени кон добросостојбата на парот.

Во вашата кариера

Оние со кои владее Сатурн во Бик се родени освојувачи. Тие секогаш ќе бидат подготвени да дадат се од себе во било кој тип на кариера или професија.

Сè се врти околу целта што треба да се исполни. Затоа, тоа може да биде унапредување, покачување или друга цел, поединецот нема да штеди напори за да ја достигне својата професионална цел.

Посветеноста е главната карактеристика на овие луѓе во нивните кариери, каде што нема да застанат борејќи се и упорно додека не се заврши вашата цел. Така, луѓето кои се во тој момент на мапата треба да ја искористат можноста да инвестираат во нивниот професионален живот.

Кармата и стравовите

Кармата на оние со кои управува Сатурн во Бик учи да прави промени. Главното учење е дека е важно да се дава и да се прима во фазите од животот.

Во однос на стравовите, овие поединци се преплашени да не ги остават работите. Тие можат да бидат предмети, пријателства, врски или членови на семејството. Патем, овој отпор може да генерира штета предизвикана од неисполнети отцепи.

Друг страв е дека не се дава соодветна вредност за себе. Преголемата самодоверба може да биде одбрана од овој внатрешен страв од девалвација штоги проникнува нивните животи.

Други толкувања на Сатурн во Бик

Постојат многу толкувања што можат да се направат во секој дел од астралната карта, применети на различни аспекти. Во оваа тема ќе го разгледаме влијанието на оваа планета во Бик врз мажите и жените, како и предизвиците со кои се соочуваат овие поединци и неколку совети за справување со владеењето.

Човек со Сатурн во Бик

Мажите со Сатурн во Бик може да се карактеризираат со тоа што се премногу љубоморни и многу посесивни. Покрај тоа, ненаситноста е исто така повторлива придавка кај оние што се регулирани со оваа комбинација. Мажите од оваа регенција се исто така многу тврдоглави и тешко се убедуваат, така што со некој од нив ретко се добива расправија. Ако не поради расправии, тогаш поради умор.

Затоа, неопходно е да се биде многу внимателен со овие поединци за да се посредува во секоја дискусија што може да се појави, покрај тоа што знаете како да се справите со љубомората и посесивноста на ова природата.

Жена со Сатурн во Бик

Жените со Сатурн во Бик се многу практични. Значи, тие сигурно добро ги решаваат проблемите, имаат брзо размислување кога треба да бидете итро и брзо да дејствувате во ситуација надвор од контрола.

Покрај тоа, овие жени се карактеризираат и како стабилни и центрирани луѓе. Односно, избалансирани луѓе, покрај добрите советници. Овие се многу добри квалитети воживотите на овие жени, бидејќи тие се карактеристики ценети во професионалната средина, што ќе помогне во остварувањето на нивните цели.

Предизвиците на Сатурн во Бик

Предизвиците на Сатурн во Бик се неколку, но се издвојуваат две главни. Прво, важно е да не се дозволи потрагата по победа и освојување да го заслепи поединецот, оставајќи го туѓ на другите аспекти од животот од еднаква важност.

Понатаму, не треба да се дозволи егото да го преземе неговиот живот. . Поради самодовербата стекната во оваа регенција, егоцентризмот е ризик што може да чини важни односи со семејството и пријателите. Затоа, во оваа фаза личноста треба да внимава на знаците и да го процени својот однос со надворешниот свет, со луѓето околу себе.

Совети за оние со Сатурн во Бик

Оние што владеат од Сатурн во Бик тие се однесуваат на самореализација, фокус и потрага по совршенство. Затоа, оние кои го имаат Сатурн во Бик треба дополнително да се грижат за себе.

Ова владеење во голема мера влијае на егото и личните достигнувања кои можат да го оддалечат поединецот од општеството. Така, трансформирајќи го и намалувајќи го својот социјален циклус, тие може да изгубат важни луѓе во процесот.

На овој начин, важно е да се посвети посебно време на семејството и пријателите. Покрај тоа, неопходно е да се работи на понизност и да се вежба самокритика за повторно да се поврзете со себе.внатрешност.

Како е дисциплината на Сатурн во Бик?

Дисциплината на Сатурн во Бик е речиси беспрекорна. Во потрагата по успех, оние со кои владее оваа астрална комбинација не отстапуваат од своите цели. Покрај тоа, тие се многу дисциплинирани за да стигнат таму каде што отсекогаш сонувале.

Овие луѓе треба да го искористат моментот на оваа регенција за да направат се што сакаат, но дека во други моменти не имајте доволно фокус за постигнување.

Затоа, ова е една од најдобрите астрални комбинации за оние кои сакаат да ги освојат соништата и да се борат за цел. На тој начин, ќе стигнете таму на крајот од денот со широка насмевка на лицето знаејќи дека сето тоа вредеше.

Како експерт во областа на соништата, духовноста и езотеризмот, посветен сум да им помагам на другите да го најдат значењето во нивните соништа. Соништата се моќна алатка за разбирање на нашите потсвесни умови и можат да понудат вредни сознанија за нашиот секојдневен живот. Моето патување во светот на соништата и духовноста започна пред повеќе од 20 години, и оттогаш интензивно студирав на овие области. Јас сум страстен да го споделам моето знаење со другите и да им помагам да се поврзат со нивното духовно јас.