Што е љубовен тарот со имиња? Како функционира, графикони, тираж и повеќе!

  • Споделете Го Ова
Jennifer Sherman

Содржина

Општо значење на Таротот на љубовта

Тарот на љубовта е алатка што се користи за истражување на прашања поврзани со врските. Со консултација со него, ќе можете да ги добиете одговорите што ви се потребни на прашањата на срцето, без разлика дали се од романтична, семејна или дури пријателска природа.

Со користење на клучевите присутни во Major и Minor Arcana , ќе можете да знаете за моменталната состојба на вашата врска, како и поглед на вашата иднина и скриените енергии кои можеби ја опкружуваат вашата врска.

Во оваа статија ќе ги претставиме тајните на Тарот на љубовта, презентирајќи ја својата историја, неговото функционирање и придобивки, покрај специфична лента за да можете да го разберете вашиот љубовен живот и да дејствувате за да го подобрите.

На крајот од него, ќе најдете и важни совети како да го подобрите односот со партнерот, за да можете да ја живеете романсата што толку ја посакувате. Проверете го.

Сакајте го таротот со имиња, историјата на таротот и неговите придобивки

Љубовниот тарот со имиња е метод за цртање карти, чија цел е да покаже како вие дали вашиот љубовен живот се заснова на иницијалите на инволвираните луѓе. За да го разбереме, ајде да прошетаме низ историјата на Таротот на љубовта и потоа да разговараме за тоа како функционира кај парови и самци, како и за неговите придобивки.

Што е Таротот на љубовта

Таротот на љубовта е начин за употребаШеста карта: ја носи енергијата на пријателството, од суштинско значење за справување со темата на дијалог помеѓу двојката;

• Седма карта: ја замислува иднината и перспективите на парот.

Карактеристики на таротот Читање картички Љубов

Кога цртате користејќи Тарот на љубовта, запомнете дека не е неопходно да ги нацртате сите карти. Ако ви треба брз одговор, нацртајте само една карта, бидејќи директно ја преведува темата на прашањето, укажувајќи на адекватен одговор.

Ако, пак, сакате да ја знаете моменталната ситуација, вие најмногу би сакале да знаат и за иднината, извлечете ги седумте карти, но превртете ги само првата и седмата, бидејќи тие се занимаваат со аспектите што би сакале подобро да ги разберете. Ова е едноставен и интуитивен начин да го користите овој пророк и да ги добиете одговорите што ги сакате.

Значењето на картичките свртени надолу

Кога картичката е свртена надолу, ја именуваме буквата со превртена позиција. Спротивно на она што многумина мислат, неговото значење не е нужно негативно. Сè ќе зависи од типот на прашањето, односот на картичката со прашањето и, главно, со темата на прашањето.

За да го разберете значењето на превртените картички, можете да ги консултирате написите овде во Sonho Astral кои ги откриваат нијансите на значењата на сите картички во различни теми, вклучувајќи ги и Љубовта и Врските.

Постојатдобри или лоши карти?

Бр. Сите карти имаат светлина и сенка, така што дури и картичката што се смета за лош знак како Кулата може да значи нешто позитивно, во зависност од прашањето.

Што ќе одреди дали картичката сигнализира нешто добро или лош е типот на прашањето, контекстот во кој е вметната (односно неговата врска со картичките присутни во оптек) и енергијата што е присутна во животот на барателот за време на читањето.

Дали има трикови за толкување на картичките?

Бр. Читањето на картичките Тарот не предвидува употреба на трикови, туку бара од корисникот да ги проучува значењата на картичките и да биде отворен за правилно толкување. Важно е прашањето да биде јасно поставено и консултантот да е отворен за примање одговори, дури и оние кои не би сакал да ги добие.

Тарот работи како еден вид огледало, на кое само сликите кои querent овозможува да се види се рефлектираат. Затоа, важно е да има отворен канал и јасна комуникација за време на консултациите.

Зошто не е добро да ги прекрстите нозете во моментот на цртање?

Вкрстувањето на нозете, па дури и на рацете се смета за одбранбена позиција. Кога барателот има прекрстени нозе или раце, тој го блокира протокот на енергија на консултациите и тоа може да ги спречи сликите одсе рефлектираат на таротот.

На ист начин, ако читателот на тарот ги држи рацете или нозете скрстени, енергијата што тече од клиентот и се рефлектира на картичките може да не се долови правилно, со што е можно проблеми со толкувањето за време на сесијата.

Други совети за подобрување на односот на двојката

Животот во врска е патување на откривање за другиот и за себе. Поради оваа причина, важно е да ја анализирате состојбата на вашата врска за да ја подобрите. Во овој дел, ќе имате пристап до основните совети за подобрување на вашата врска како двојка. Проверете.

Барајте да ги надминете разликите

Кога го барате идеалниот партнер, многу е вообичаено да има разлики меѓу вас и него. Затоа е важно да ги земете во предвид, но на адекватен начин, за да можат да се „надминат“, во смисла да бидете разбрани.

Првично обидете се да дознаете за потеклото на вашиот партнер, како и нивното културно потекло и познато, бидејќи тоа може многу да влијае на тоа како тие дејствуваат и зошто дејствуваат на одреден начин. Друг важен начин е да се најдат заеднички точки, на крајот на краиштата, токму заедничките работи ги спојуваат.

Не заборавајте дека мора да ги наметнувате своите граници, но никогаш не одлучувајте како партнерот мора да постапува или во што мора да верува. На овој начин ќе останете заедно долго време.

Избегнувајте да одржуватетаги

Да се ​​живее во врска носејќи таги не е здраво. Од суштинско значење е да научите да му простувате на партнерот, но најмногу од сè, простете си за работите што сте ги предизвикале или поминале.

Иако не е можно да ги контролирате другите, можете да се обидете да ја контролирате вашата сопствениот живот, почнувајќи од вежбањето на отпуштање. За ова, обидете се да го видите минатото од друга перспектива и да живеете живот заснован на сегашноста, работејќи за она што можете да го имате во иднина. Доколку е потребно, консултирајте се со терапевт кој ќе ви помогне во овој процес.

Одржувајте чест дијалог со вашиот партнер

Врската без дијалог е осудена на прекин. Затоа, важно е да има размени, бидејќи дијалогот е првиот чекор кон знаењето за другиот и основата за решавање на проблемите.

Покрај тоа, остварувањето дијалог е важна форма на размена, која генерира поголема интимност , дури и повеќе од било каков вид на физички контакт. Запомнете дека не е потребно само да разговарате: бидете отворени за слушање.

Почитувајте кој е покрај вас

Почитта и довербата се најсензуалните работи што постојат. Почитувањето на некого, а особено почитувањето на себе, е суштински градежен блок во градењето на структурата на врската. Почитувањето е показател за здрава врска, бидејќи со почитување некого го прифаќате онаков каков што навистина е.

Понатаму,ќе создавате чувства на припадност, поврзаност и благосостојба, суштински компоненти за здрава и трајна врска. Запомнете дека почитта не е нешто што е вкоренето во вас: тоа е нешто што го учите.

Reinvent

Често, врските се осудени да ослабат со текот на времето поради рутината. Покажувањето на наклонетост, па дури и страста може да исчезнат со текот на времето и затоа е важно повторно да се измислите.

Направете нешто нетипично, откријте нова фантазија, посетете различно место и избегајте од секојдневните обврски, дури и ако е само за една ден од неделата. Така ќе го одржуваш пламенот за да свети сè посилно.

Како може да ми помогне Таротот на љубовта со имиња?

Тарот на љубовта со имиња може да ви помогне со прикажување на различни страни од ситуацијата во која се наоѓате. Од него, ќе можете да добиете одговори за да разберете што се случува со вас и вашиот партнер, вклучувајќи скриени мотиви или дури и природата на настаните во вашиот љубовен живот.

Покрај тоа, можете да го користите таротот како алатка за самоспознавање и откривање за да пристапите до светот на другиот и да го имате компасот што ќе ве наведе да ги пронајдете вашите скриени богатства. Од ова, ќе можете да научите да живеете со разликите, да се ослободите од тагите, да имате моќ да негуватепочитувајте ја и повторно измислувајте ја вашата врска.

На овој начин ќе имате здрав и среќен љубовен живот, полн со незаборавни моменти, кои ќе можете да ги споделите со вашата сакана во овој и, кој знае, други животи .

таротот како пророштво за добивање одговори поврзани со љубовта и работите на срцето. За да го консултирате, можете да го користите и традиционалниот шпил карти и класичните тарот-палуби како што се Марсеј или Вејт.

Можете да се консултирате со Таротот на љубовта за да ги разјасните двата сомнежи или дури и како извор на совет за вашите односи или да ги разоткриете прашањата поврзани со вашата афективна природа.

Работејќи како советник, овој тип на пророштво покажува нови патишта и ви овозможува да гледате љубовни ситуации од различни агли за подобро да ги разберете.

6> Таротот на љубовта во антиката

Историјата на Таротот на љубовта во антиката е испреплетена со историјата на самото човештво. Од самиот почеток, човекот отсекогаш се обидувал да ги разбере појавите што го опкружувале, користејќи средства за да ги предвиди.

Со развојот на оркуларните системи, човештвото започнало да воспоставува контакт со божествата и кога се обидувало да го открие тајните на неговата судбина, љубовта стана една од најконсултираните теми.

Во тоа време, за да има пристап до одговорите за неговите љубовни грижи, неопходно беше да се бараат конкретни места, чиј пристап вклучуваше интензивна патување на аџилак.

Меѓутоа, кога таротот беше развиен, пристапот до одговорите поврзани со љубовта стана сè полесен и,во денешно време, дури е можно да ги набавите во удобноста на вашиот дом.

Како функционира Таротот на љубовта со имиња

Тарот на љубовта со имиња функционира на едноставен начин. Првично ќе треба да размислите за саканата личност, дали сте во врска или за додворувачот или други важни теми, ако сте сингл.

Следно, ќе ги измешате картите од избраниот палубата додека размислувате за темата на прашањето до , потоа исечете ги и поделете ги на четири различни групи или купови. Секој од овие купишта ќе биде поврзан со буква и ќе ги отстраните картичките според иницијалите на името на личноста што ја сакате и вашето име.

На овој начин ќе можете да ја потврдите врската што постои меѓу вас, покрај важните факти за врската. Повеќе детали за читањето се дадени подоцна во оваа статија.

Картоманција и тарот за парови

Кога сте во врска, живеењето со другиот со себе носи несигурности, на крајот на краиштата, тоа е тешко е да се разбере каде започнува вашиот свет и каде завршува светот на другиот. Во овој процес на меѓусебно запознавање, Cartomancy, особено преку Тарот, беше важен сојузник за паровите.

Користејќи го, важни прашања за личностите на членовите на палубата се рефлектираат во картичките однос, обезбедувајќи видливост на претходно скриените ситуации. Од ова, можно е да се планира врскатаи да ги разберете границите и потенцијалот на секој за да може, на овој начин, да живее поздрав живот.

Таротот на љубовта за самците

Тарот на љубовта за самците ќе им помогне на консултант за да разберете каква е енергијата на љубовта во вашиот живот. Од ова ќе можете да ги разберете прашањата како што треба да направите за да најдете некого, кога ќе сретнете некого, зошто немавте среќа во љубовта, меѓу другите релевантни прашања.

Генерално, Таротот на љубовта за самците служи како советник за прашања на срцето. На овој начин, можете да го подготвите теренот да ја пронајдете големата љубов на вашиот живот и да ја живеете романсата за која отсекогаш сте сонувале.

Кои се придобивките

Тарот на љубовта има бројни придобивки, меѓу кои може да се наведат следниве како најзначајни:

• Добивање одговори на основни и сложени теми кои се тесно поврзани со Љубовта во нејзините различни манифестации, од романси, љубовни врски и пријателства, до семејни односи;

• Можност за добивање совети како да постапувате во тешки ситуации;

• Увид на вашата љубовна судбина;

• Проверка на компатибилност со вашиот партнер;

• Откривање на предавство и присуство или влијание на други од минатото;

• Знаење за кармички прашања поврзани со вашата моментална ситуација

• Пристап до панорамата на вашиот љубовен живот, за подобро да ја разберете и подобрите.

Помош во емотивниот живот

Тарот на љубовта може да помогне и во емотивниот живот генерално. Затоа, можете да го консултирате за да дознаете за вашите сопствени прашања и да ги разберете предизвикувачите на вашите емоции.

На полето на емотивниот живот, исто така можете да добиете одговори за тоа како странци или оние на кои им припаѓате во вашиот циклус на дослух влијаат на вашата состојба на умот и како тие можат да влијаат на вашите емоции.

На овој начин, можете подобро да се запознаете себеси и да го подготвите теренот во случај да се случи нешто што влијае на вашето емоционално здравје.

0> Палубата, Арканата и употребата на Таротот на љубовта во секојдневниот живот

Палубата на Тарот може да се користи како алатка за пристап до тајните на Љубовта. Во овој дел, ќе разберете што е палубата Тарот, колку и кои се нејзините карти и ќе научите како да го користите Таротот на љубовта во вашиот секојдневен живот. Проверете го.

Палубата на Тарот картички

Палубата на Тарот картите се состои од 78 карти. Овие, пак, се организирани во две различни групи познати како Мајор Аркана и Мала Аркана. Секоја од овие карти има свои карактеристики како што се слики, симболи и, во зависност од таротот што го користите, име и броеви.

Ситеовие елементи заедно помагаат во нејзиното толкување, бидејќи се поврзани со тајните и значењата на секоја карта.

Major Arcana се составени од 22 карти кои претставуваат различни архетипови поврзани со меморијата на предците и циклусите на инкарнација. Малата Аркана, од друга страна, означува секојдневни ситуации, кои се организирани во четири големи групи, костуми од дијаманти, срца, мечеви и палки.

Тарот картите на љубовта

Тарот Картите на љубовта се потполно исти како во традиционалната таротска палуба. Затоа, тие се поделени во две големи групи: Голема Аркана и Мала Аркана. Иако не сите Тарот карти се занимаваат директно со темата на Љубовта, нејзиното значење може да се прошири на сите области од животот.

Во случајот со Таротот на љубовта, важно е да се поврзат значењата на секоја карта со темата на прашањето за да може на овој начин да се толкуваат од перспектива на Љубовта и односите. Разберете повеќе за Големата Аркана и Малата Аркана во следните читања за љубовта.

Големата аркана на љубовта

Големата аркана на љубовта е збир од 22 карти, кои се сметаат за основа на Тарот. Секоја од овие картички ги претставува кармичките пораки и животни лекции на консултантот и укажува на универзални теми и архетипови кои влијаат на нивното патување.

Поради оваа врска сокармичката меморија и животните лекции на барателот, Големата Аркана често се појавуваат кога има важна порака или лекција што треба да се научи во моменталниот момент од вашата врска.

Тие исто така можат да наведат клучни прашања за тоа зошто нешто е лошо случување во вашиот живот. Покрај тоа, Големата Аркана може да укаже и на емоција и на типот на врската што ја имате со вашиот партнер. Ако вашата врска била предвидена од Универзумот, Големата Аркана ќе го покаже тоа.

Малата Аркана на љубовта

Малата Аркана се состои од 56 карти, поделени на 4 одела: лопати, дијаманти, срца и стапчиња. Секое одело има 14 различни карти, поделени на нумерички карти (почнувајќи од Аце до број 10) и дворски карти, составени од џек, витез, кралица и крал.

За разлика од мајорот Аркана, Малата Аркана ги претставува секојдневните црти и ситуации на животот. Судските картички ги означуваат луѓето што ги среќаваме во животот. Во Таротот на љубовта, секој костум е поврзан со одредена област, наведена подолу:

• Чаши: личен раст, емоции и потсвест;

• Пентакули: материјалниот свет и вашите имоти ;

• Стапчиња: сила, желба и страст;

• Мечевите: конфликти, интелект и свест.

Употребата на таротот на љубовта во секојдневниот живот

Можете да го користите Љубовниот тарот за да добиете одговориза вашиот секојдневен живот кога станува збор за врските. Затоа, можете да го консултирате за подобро да ги разберете вашите чувства и стравови за одредена личност или да се обидете да разберете што се случува во вашата глава кога сте заљубени.

Од кога сте заљубени, создавате визија идеализирана и погрешно претставен партнер, Таротот на љубовта може да го покаже она што не можете да го видите, па можете да дознаете дали личноста во која сте заљубени е идеалниот партнер за овој момент во вашиот живот.

Лента , како да измешате, значења и карактеристики

За да се консултирате со Таротот на љубовта, важно е да знаете како да го измешате вашиот стриптиз, покрај тоа што ќе го знаете правилниот начин да ги измешате вашите карти, што ќе биде опишано подолу. Дополнително, ви покажуваме како да го консултирате и исто така ги наведуваме неговите значења и карактеристики.

Како да нацртате

За да го нацртате Таротот на љубовта со имиња, фокусирајте се на прашањето што сакате да го направите и измешајте ги картите мислејќи на вашата сакана (или себе си ако немате некој на ум). Поделете ја картичката на четири купови, од кои секоја ќе претставува група букви, од лево кон десно:

а) куп 1: A - B - C - D - E – F;

б) Лот 2: G - H - I - J - K – L;

c) Лот 3: M - N - O - P - Q – R;

г) Многу 4: S - T - U - V - W - X - Y – Z.

Потоа видете ја букватаиницијалот од името на вашата љубов и извлечете картичка од соодветниот куп. Може да нацртате до 7 карти.

Како правилно да измешате

За правилно измешање, мора да се фокусирате на прашањето што сакате да го поставите. Ако сакате, зборувајте го прашањето гласно или едноставно помислете на вашата сакана во текот на процесот. Исечете ја палубата со левата рака.

Запомнете дека кога го користите Таротот на љубовта со имиња, не е неопходно да ги преуредите картите во еден куп: ќе треба да имате четири купови на масата, бидејќи секоја од нив претставува одредена група на букви.

Како што споменавме, можно е да се извлечат најмногу 7 карти. Продолжете со читање за да ги разберете областите на кои се однесува секоја од овие 7 карти.

Значењето на лентата во Таротот на љубовта

Значењето на лентата во Таротот на љубовта може да се толкува од обемот на секоја од седумте карти што сте ги нацртале, според следните односи:

• Прва карта: го означува одговорот на темата на прашањето, па затоа не треба да се надополнува со друга картичка;

• Второ писмо: дава информации за романтиката и компатибилноста меѓу вас;

• Трета карта: раскажува за соништата, идеална за да проверите дали се стремите кон истите работи;

• Четврто писмо: покажува како е дружењето на парот;

• Петто писмо: открива како се одвива сексуалниот живот;

Како експерт во областа на соништата, духовноста и езотеризмот, посветен сум да им помагам на другите да го најдат значењето во нивните соништа. Соништата се моќна алатка за разбирање на нашите потсвесни умови и можат да понудат вредни сознанија за нашиот секојдневен живот. Моето патување во светот на соништата и духовноста започна пред повеќе од 20 години, и оттогаш интензивно студирав на овие области. Јас сум страстен да го споделам моето знаење со другите и да им помагам да се поврзат со нивното духовно јас.