Што е енергетски развод? Зошто да настапувате, Thetahealing и повеќе!

  • Споделете Го Ова
Jennifer Sherman

Општи размислувања за енергичниот развод

Завршувањето на врската е тешко. На многу луѓе им е тешко да се откажат од врската, било да е тоа семејна, романтична или дури и професионална. Можно е страдањето да трае, да ви недостига личноста, навиките и сето она што ви го донела таа врска.

Меѓутоа, без разлика дали станува збор за позитивна или негативна врска, потребно е да ја надминете за да бидете во можност да продолжите. Во оваа смисла, енергичниот развод е техника која ќе ви помогне да ја надминете оваа бариера и целосно да го живеете животот, оставајќи го минатото зад себе.

Енергичниот развод се заснова на практиката на Thetahealing, светски позната терапија која помага луѓето се справуваат со своите емоции и ограничувачки верувања. Следете ја оваа статија и научете како да ја надминете оваа врска, еднаш засекогаш!

Енергичен развод, фрагменти од душата и енергетски жици

Thetahealing вклучува две техники кои им помагаат на луѓето кои имаат тешкотии со завршувањето на врската: енергичен развод и фрагменти од душата. Преку овие постапки е можно да ги пресечете енергетските жици помеѓу вас и другиот и на тој начин да се ослободите од приврзаност и зависност. Прочитајте за да дознаете повеќе!

Што е енергичен развод

За време на разделбата, многу е веројатно дека страните ќе останат приврзани една за друга. Независни акобезусловно, со исцелувачка намера, да ги укине лошите чувства, меѓу многу други.

Важно е да се запамети дека е можно да се има Теталективна сесија само со професионалец кој посетувал курсеви и специјализации. Колку повеќе курсеви има терапевтот во својата програма, толку е поголема веројатноста дека ќе може ефективно да работи на тета брановите.

Колку сесии се потребни

Бројот на потребни сесии варира од личност до личност лице. На крајот на краиштата, прво е потребно да се идентификуваат проблемите и дури потоа да се третираат Малку е веројатно дека ќе се постигне добар резултат со помалку од 4 сесии.

Покрај тоа, иако верувањата автоматски се елиминираат со командите на терапевтот, на несвесното често му треба време да ја разбере промената и да дејствува соодветно. Во моментов, можно е да се спроведуваат Thetahealing сесии и лично и на далечина преку интернет.

Дали Thetahealing е способен да исцели?

Иако заздравувањето е широко спомнато во Thetahealing, главните цели на техниката се да се идентификува и трансформира. Исцелувањето доаѓа како последица, резултат на трансформација на ограничувачките верувања во други кои се стимулирачки и позитивни.

Затоа се вели дека Thetahealing им помага на луѓето во процесот на самопомош и самолекување, каде што вие стануваат протагонист на нивните емоции и верувања, насочувајќи ги конподобри ставови и мисли.

Дали е можно да се прекинат несаканите врски преку енергетски развод?

Да. Thetahealing користи различни техники за да ги балансира енергиите, да ги разбие ограничувачките верувања и да помогне да се надминат стравовите и траумите. Во случај на разделба, без разлика дали е во романтична, семејна или професионална врска, енергиите стануваат неурамнотежени, па дури е можно да се изгубат фрагменти од душата кај другата личност.

Заради оваа причина, енергичниот развод е способен да ги пресече негативните енергетски жици помеѓу вас и стариот партнер, покрај тоа што ќе ги врати фрагментите од душата, што ќе ви овозможи повторно да живеете слободен живот, без зависност.

Покрај тоа, Thetahealing може да помогне во неколку други причини , бидејќи делува директно на чувствата и енергијата. Сега кога ја знаете оваа техника и нејзините придобивки, не заборавајте да ја барате вашата еволуција и да ги надминете условите!

врската била добра или лоша, врските настанати со текот на времето тешко се прекинуваат и, во многу случаи, може да донесат страдање.

На крајот на краиштата, невозможно е да живеете добро со себе ако вашите чувства и мисли останат поврзани со другата личност. Во оваа смисла, енергичниот развод служи за одвојување на енергијата на овие луѓе и нивно ослободување од емоционалната зависност создадена за време на раскинувањето.

Преку Thetahealing сесиите можно е да се анулира енергијата на поранешниот партнер и да се врати нивната енергија, усогласување на вашето тело и ум. Така, ќе може целосно да се продолжи со животот.

Зошто да се спроведе енергичниот развод

Потребно е да се спроведе енергичниот развод во однос на односите. Дури и ако несвесно, многумина остануваат заробени во стари врски, бракови, па дури и семејни односи.

Ова води до обесхрабрување, тешкотии во врска со други луѓе и неколку други блокади. За да се справите со ова, неопходно е да се прибегнете кон енергичен развод и да ги пресечете жиците кои сè уште постојат со поранешниот партнер.

Фрагменти од душата

Во односите вообичаено е да се разменуваат фрагменти од душата. Оваа размена доведува до чувство на приврзаност и потреба да останеме заедно, дури и ако условите не се поволни.

Овој однос на зависност често се реализира преку чувството на припадност.комплетноста што човекот ја чувствува кога е со друга, што не е ништо повеќе од енергијата на неговиот душевен фрагмент што е со другата личност. Затоа е толку неопходно да ги соберете вашите фрагменти кога ја прекинувате врската, за да избегнете страдање и зависност.

Начини да ги изгубите фрагментите од душата

Постојат неколку начини да ги изгубите фрагментите од душата и тие не се поврзани само со љубовните врски. Иако е можно да се изгубат фрагменти во добри односи, навредливите или комплицираните односи се оние кои најмногу ги отстрануваат фрагментите.

Случаите на злоупотреба, смртта на некој близок и болестите исто така може да соберат повеќе фрагменти од душата од вообичаеното. Значи, колку е поинтензивна врската, било позитивно или негативно, толку повеќе фрагменти од душата се губат.

Енергетски кабли

Како што е наведено, односите создаваат врски. Овие врски се нарекуваат енергетски кабли и тие можат да бидат и добри и лоши. Во позитивните врски, овие жици помагаат да се формира здрава и силна врска, бидејќи интимно ќе ги споделувате вашите емоции со вашиот партнер.

Чакрите каде што се формираат жици за време на љубовна врска обично се сексуалната чакра, на соларната и срцев плексус. Меѓутоа, во проблематичните односи, кабелот ќе разменува негативни енергии, што ќе влијае на двете страни.

Покрај тоа, овие жици сеповрзани со чакрите и, на тој начин, може да завршат со нивна дерегулација. Во оваа смисла, користејќи Теталекувачки техники за развод на енергија и обновување на фрагменти од душата, можно е да се идентификуваат енергетските жици и да се исечат, ослободувајќи ги инволвираните од оваа лоша врска.

Енергетски ритуали на развод и теталекување

Живеењето со личност создава врски што го надминуваат она што можеме да го видиме. За време на разделбата, можно е луѓето да останат поврзани и затоа енергичниот ритуал на развод е толку неопходен.

Во овој дел детално ќе објасниме како функционира овој ритуал и како да го насочиме погледот кон чувства преку Thetahealing. Следете го!

Првиот енергичен ритуал за развод

За да го спроведете првиот енергичен ритуал за развод, се што треба да направите е да одвоите контејнер или ткаенина торба, руе, сол и нешто што ја симболизира врската , било да е венчален прстен или фотографија на пар.

Ставете ја солта, рујата и предметот во садот или кесата и оставете ги 40 дена. Потоа се раствора во проточна вода, како река, море или водопад. Во текот на овие денови изговарајте молитви барајќи вашето ослободување, а исто така и за другата личност. Користете темјан за чистење како што се рум, рузмарин, жалфија и смирна. По фрлањето на предметите, интересно е да се бањате со руе за да го завршите процесот.

Втор ритуал на енергичен развод

Веќе за вториот енергетски ритуал за развод ви требаше чаша, вода, хартија, молив и две семки од биково око. Познато е дека семето на волот, наречено и муцуна, носи среќа и заштита.

Ставете вода во чашата, напишете го името на личноста од која сакате да се ослободите на хартија и напишете го своето. Ставете ја водената хартија, а потоа двете семки. Оставете да одмори 7 дена на незабележливо место. За тоа време кажете молитви секојдневно и темјан за чистење со лесна енергија. По 7 дена, фрлете ја содржината на чашата под млаз вода или во тоалет.

Thetahealing насочувајќи го погледот кон чувствата

Thetahealing терапијата се обидува да насочи внимателен поглед преку водена медитација и свесна на чувствата. Целта е да се разбере коренот на чувствата, нивното потекло и од тоа да се насочат негативните енергии кон нешто позитивно.

Во текот на оваа анализа се идентификуваат ограничувачките верувања кои ја придружуваат личноста. Само по опширно набљудување на себеси и чувствата ќе биде можно да се третираат. Затоа, еден од столбовите на Thetahealing е гледањето на она што го чувствувате.

Што е Thetahealing, како настанало, придобивките и функционирањето

Thetahealing терапијата им помага на многу луѓе да се справат со со ограничувачки верувања и негативни обрасци во нивните животи. МногуминаПонекогаш луѓето не можат да разберат од каде доаѓаат нивните блокади и ментално, духовно и емоционално страдање.

Научете што е оваа техника, како настанала и како може да ви помогне да ги надминете тешкотиите и да се развиете во животот!

Што е Thetahealing

Накратко, Thetahealing е компилација од техники кои имаат за цел да ги идентификуваат ограничувачките верувања и да ги трансформираат. За ова се користат водена медитација и тета мозочни бранови, со цел да се балансираат емоциите и енергиите на поединецот.

Практиката на Теталекувањето не е поврзана со ниту една религија или култ и може да помогне во решавањето на најразновидните проблеми. од љубовни, финансиски или професионални прашања.

Како настана

Thetahealing се појави во 1995 година кога на креаторката на методот, Виана Стибал, и беше дијагностициран рак на бутната коска. Откако пробала бројни третмани со традиционална и алтернативна медицина, Вијана, со помош на физичар, открила дека медитацијата што веќе ја користела за лечење други болести има пристап до мозочните бранови на Тета.

Вијана веќе работела како масерка и натуропат и ги знаеше придобивките од медитацијата во лекувањето на физичките и психолошките заболувања. Мајка на 3 деца, нејзината желба за исцелување била огромна и затоа решила да ги примени интуитивните читања кои ги правела во обид да го излечи ракот кој веќе бил во напредната состојба.

КакоТета мозочни бранови

Еден од столбовите на Теталекувањето е достигнувањето на мозочните бранови на Тета. Сите човечки суштества работат во пет мозочни фреквенции: Бета, Алфа, Тета, Делта и Гама. Бета фреквенцијата е најчеста, онаа што ја достигнуваме додека ги извршуваме задачите и сме во состојба на будност и високо расудување.

При длабока медитација или сон доаѓаме до Алфа мозочните бранови. Делта е присутна за време на длабок сон, а Гама се постигнува на високо ниво на обработка на информации.

Тета брановите, пак, ја обезбедуваат потребната ментална состојба за да допре до потсвеста, емоциите и верувањата. Преку медитација е можно да ја достигнете оваа состојба и да создадете канал за да ги разберете вашите најкомплексни проблеми и да можете свесно да ги решите.

Придобивките од Thetahealing

Различни придобивки се забележани од страна на практичарите на техниката, главни се:

- Подобрување на меѓучовечките односи;

- Одвојување од прашања или луѓе од минатото;

- Поголема ментална јасност;

- Зголемена самодоверба и зајакнување;

- Намалени симптоми на депресија и анксиозност;

- Намалување на физичката болка.

Како функционира

Thetahealing генерално го бараат оние кои страдале од проблем или непријатност, но секој може да има корист од неговото практикување. На крајот на краиштата, нејзината цел е да ги идентификувапотеклото на стравовите, физичките и емоционалните проблеми, енергетската нерамнотежа, па дури и проблемите како што се депресија, анксиозност и синдром на паника.

Thetahealing не ги заменува конвенционалните третмани за физички и психолошки болести, туку му дава насока на пациентот да разбере што е навистина ви се случува.

Прво, терапевтите, преку прашања, го наоѓаат изворот на проблемите. Потоа, терапевтот започнува да ги стимулира телото и умот на пациентот со тета бранови и команди за време на сесијата за да започне процесот на само-лекување. за себе, свесно или несвесно, и кои спречуваат појава на други верувања. Општо земено, овие ограничувачки верувања се создаваат во детството преку траума или семејни влијанија.

На овој начин, верувањето поттикнува страв и напнатост, ограничувајќи ја личноста и спречувајќи ја да ги постигне своите цели и да живее животна Светлина. Во Thetahealing, терапевтот користи техника наречена „копање“, или копање, за да ги идентификува овие верувања и да го поништи ова ограничување преку команди.

Најчести енергетски обрасци

Ние несвесно негуваме модели на однесување кои , во повеќето случаи, потекнуваат од ограничувачки верувања. Најчестите енергетски обрасци се:

- Недостаток на фокус иконцентрација;

- Финансиска неорганизираност;

- Тешкотии во врската;

- Тешкотии во грижата за здравјето, генерирање прекумерна тежина и болести;

- Анксиозност , ниска самодоверба, тага и недостаток на самодоверба;

- Страв, напнатост, каење, вина и незадоволство;

- Тешкотии во справувањето со проблемите и предизвиците.

После идентификувајте ги негативните верувања и обрасци генерирани од него, време е да ги замените со стимулативни верувања и модели на позитивна енергија.

Thetahealing сесии и исцелувачки прашања

Сега што ако веќе знаете што Thetahealing е и како може да ви помогне со широк спектар на прашања, вклучително и енергетски развод, дознајте повеќе за сесиите и резултатите!

Thetahealing сесијата

За време на сесијата Thetahealing вие ќе помине низ три фази. Во првата, терапевтот ќе спроведе длабока медитација за да стигнете до тета брановите. Потоа ќе го спроведе „копањето“, односно ќе почне да поставува прашања за да дознае кои се неговите ограничувачки убедувања, неговите модели на негативна енергија и се што треба да се третира.

Целиот процес е завршен свесно, без хипноза. Конечно, терапевтот ќе дејствува на проблемите што се среќаваат, барајќи да ги врати негативните енергии во позитивни преку команди. Тие можат да бидат команди за откажување на верувањата, негување љубов

Како експерт во областа на соништата, духовноста и езотеризмот, посветен сум да им помагам на другите да го најдат значењето во нивните соништа. Соништата се моќна алатка за разбирање на нашите потсвесни умови и можат да понудат вредни сознанија за нашиот секојдневен живот. Моето патување во светот на соништата и духовноста започна пред повеќе од 20 години, и оттогаш интензивно студирав на овие области. Јас сум страстен да го споделам моето знаење со другите и да им помагам да се поврзат со нивното духовно јас.