Меркур во Близнаци: значење, митологија, љубов, живеалиште и повеќе!

  • Споделете Го Ова
Jennifer Sherman

Значењето на Меркур кај Близнаците

На родилната карта, Меркур го покажува изразот со зборови за начинот на кој се изразуваат чувствата, покрај идеите. Меркур е планетата на јазикот. Од друга страна, Близнаците се знакот на воздушниот елемент, затоа, Близнаците имаат тенденција да бидат донекаде непостојани, поради оваа карактеристика Близнаците се сметаат за променлив знак.

Чудесното е што знакот Близнаци е исто така променлив знак.со Меркур владее и тоа ги прави Близнаците мајстор за комуникација. Присуството на планетата Меркур ја прави оваа личност да има добра комуникација и може многу добро да ги изрази своите мислења на јасен и објективен начин. Продолжете со статијата за да дознаете повеќе.

Значење на Меркур

Меркур е планетата најблиску до Сонцето. Затоа, се памети и по тоа што има влијание врз виталноста. Оваа планета е исто така поврзана со разумот и расудувањето, будејќи ја логичката страна.

Начинот на кој размислуваме, зборуваме, пишуваме, нашата моторна координација и воопшто нервниот систем открива како Меркур функционира во нас, како кореспонденција на небото во нашиот личен универзум.

На Меркур ѝ требаат 88 дена да помине низ сите знаци на зодијакот. Останува 2 недели и 2 месеци во секој знак. На овој начин, околу Сонцето околу 4 пати годишно.

Планетата ги раздвојува работите и се изразува на поинаков начин.Меркур е планета позната по тоа што е брза, брза и поврзана со комуникација.

Со тоа што сте во вашиот дом, овие карактеристики стануваат посилни. Овој интензитет за личноста со Меркур во Близнаци влијае на брзината со која таа личност го апсорбира знаењето и е способна да комуницира наспроти новите информации.

Оваа личност е способна добро да реагира на неочекувани ситуации, особено на оние кои бара брзи одговори и движења. Од друга страна, оваа личност има тенденција да биде расеана, едвај го заклучува своето размислување и скока на следната линија на размислување пред да стигне до крајот на она што го развиваше претходно.

Совети за оние со Меркур во Близнаци

Доколку го имате Меркур кај Близнаците, имате многу позитивна карактеристика која е многу ценета во професионалниот свет: тие се луѓе кои имаат повеќе задачи, кои играат неколку улоги во исто време.

Понекогаш, тие можат да бидат обвинети за лицемери дека се комуникативни и кажуваат што мислат и чувствуваат во момент, а кратко време подоцна, тие се предомислуваат и почнуваат да се однесуваат спротивно од она што го проповедале претходно.

А наместо кажувај што мислиш, барај размисли повеќе и дојди до заклучок? Менувањето на вашето мислење постојано може да ве натера да наидете на лажна личност.

Дали Меркур во Близнаците е добра конфигурација за љубов?

Кој го има е во врска – илизаинтересирани – со некој кој има Меркур во Близнаци, треба да знаете дека најтешко ќе биде да одржувате линеарен разговор. Може да биде чаре, зависи од вашето трпение. Впрочем, тоа не е од злоба.

Сега, нешто исклучително позитивно за врската е тоа што оваа личност секогаш ќе ја става врската како приоритет. Запомнете: вие сте мултитаскинг личност. Секогаш ќе бидете приоритет, дури и во средината на други активности.

Друга важна карактеристика е талентот со јазикот, леснотијата на изразување. Ова во врската е фундаментално.

само. Во зависност од сместувањето во картата на раѓање, Меркур има тенденција да ја натера личноста да зборува или пишува премногу, да биде премногу критична или дури и добар говорник. Продолжете со читање за да дознаете повеќе за Меркур.

Меркур во митологијата

Бидејќи е поврзан со елементарните функции на интелектот, планетата Меркур е гласник на боговите. Во неговите претстави, има полумесечина сместена над кругот што ја симболизира приемчивоста на повисоките перцепции.

Во римската митологија, тој е претставен како бог на трговијата и патувањето. Во грчката митологија, тој има две идентификации: Аполон за изгледот како утринска ѕвезда и Хермес за вечерната ѕвезда. Грците знаеле дека двете имиња се однесуваат на исто тело.

Поврзан со Хермес, гласникот на боговите, тој е одговорен за премостување на јазот помеѓу етеричното и материјата.

Меркур во астрологија

Начинот на кој Меркур се манифестира во секој знак зависи од другите карактеристики кои се наоѓаат во картата на раѓање. Ова може да го одреди начинот на дејствување и размислување.

И за да се разјасни улогата на Меркур – во поминувањето на секој знак – треба да знаете дека присуството на планетата дава поголема флексибилност, влијаејќи на размислувањето и дејствувањето . Општо земено, влијанието е на комуникациските вештини и преносот на информации.

Начинот на размислување, зборување и пишување, до моторна координација и системопшто нервозен, открива како функционира Меркур, одразувајќи ја кореспонденцијата на небесата во личниот универзум.

Основи на Меркур кај Близнаците

Близнаците се знак на воздушниот елемент. Затоа, тој се смета за променлив. Меркур може да му помогне на Близнаците да дознаат повеќе за себе со тоа што ќе предизвика саморефлексија и неговото влијание врз луѓето околу него.

Ова се важни алатки за да разберете каде се насочува неговата енергија, да се обиде да го ребалансира неговиот пат. Продолжете со читање за да разберете повеќе за влијанието на Меркур кај Близнаците.

Како да го откриете мојот Меркур

Меркур таму, Меркур овде. Знаејќи како и дали планетата е присутна во животот, неопходно е да се направи астрална мапа. Едноставно. Од таму, можно е да се знае дали е тој и како оваа поставеност може да влијае на нашиот живот.

Знаењето дека Меркур е владејачката планета на Близнаците и Девицата е веќе насока, особено ако припаѓате на една од нив . Важно е да се разбере дека планетата сместена во одреден сектор делува сосема поинаку отколку кога би била во друг, така што познавањето на положбата ја прави целата разлика.

Што Меркур открива во Астралната карта

Во астролошка смисла, Меркур одговара на употребата на интелигенција и рационалност за пристап до проблеми и други секојдневни работи. Тој е тој што дава рационалност и зошто да не каже, нè прави

Меркур помага да се користат сетилата за расудување и комуникација во различни ситуации. Во зависност од позицијата на картата на раѓање, Меркур може да влијае на човекот да биде поразбирлив, да ги обработува и складира информациите на практичен и организиран начин. Позитивна карактеристика за наставниците, истражувачите и учениците, на пример.

Астролошката куќа окупирана од Меркур ја означува областа на животот што на човекот му е полесно да се изрази.

Меркур во Близнаци во наталната карта

Поставувањето на Меркур во Близнаците во наталната карта е карактеристично за оние луѓе кои се подготвени да направат се и во секој момент. Тие се таканаречени комуникативни луѓе со различни знаења во различни области.

Луѓето со Меркур во Близнаци имаат тенденција да зборуваат брзо и со иста леснотија ја менуваат темата. Обвинете ја различноста на знаењето. Немирна личност, секогаш полна со идеи.

Луѓето со оваа астрална конјукција се љубопитни за луѓето и

промените што им се случуваат. Покрај тоа, оваа поставеност им помага да имаат немир како карактеристика и затоа се вклучени во повеќе работи во исто време.

Сончевото враќање на Меркур кај Близнаците

Во многу едноставен начин, соларна револуција е кога сонцето се враќа на истиот степен на зодијакот што одговара на положбата идентификувана во моментот на раѓање иевидентирано во картата на раѓање на секој човек.

Сончевата револуција има две читања: за што размислува личноста и каква ќе биде неговата психичка состојба во наредната година. Позицијата на Меркур е индикативна само за ментална вежба. Може да покаже загриженост и може да сугерира способност за донесување одлуки.

Кога сончевото враќање на Меркур се случува кај Близнаците, рационалните мисловни процеси се понагласени. На овој спој, умот станува побрз, како и одлуките, оставајќи ги оние околу малку изгубени.

Меркур кај Близнаците во различни области од животот

Во оваа статија веќе беше можно да се дознае дека Меркур е познат во астрологијата по тоа што е планета на комуникација и емоционална интелигенција. Влијае на комуникацијата, изразувањето на идеите, начинот на учење и асимилација на нештата наоколу.

Сите области од животот со поголем или помал интензитет се под влијание на комуникацијата и изразувањето. На некои луѓе им е полесно да комуницираат и да се изразуваат. Оваа способност за комуникација е позитивна за семејниот живот, на пример, кога чувствителноста на Близнаците е во состојба да обедини различни интереси.

Поради неговата способност за повеќе задачи, присуството на Меркур во Близнаците обезбедува професионални перформанси можеби над просекот. бидејќи успева да направи неколку работи истовремено. Во продолжение погледнете како функционира Меркуркај Близнаците во различни области од животот.

Вљубените

Оние со Меркур кај Близнаците обично се луѓе кои лесно се прилагодуваат на секаков вид на средина, односно имаат тенденција да бидат одлично друштво. На крајот на краиштата, во врската друштвото е поважно од местото.

Друга заедничка карактеристика е тоа што се добри слушатели, сакаат луѓе кои ги оставаат слободни, без да им наметнуваат ограничувања или да ги заплашуваат на кој било начин. Тие бараат луѓе кои не им се пречка да живеат и да покажат кои се навистина.

Луѓето кои имаат Меркур во Близнаците се сочувствителни и имаат импресивна способност да регистрираат дијалози и дневни активности ментално. И, и покрај големиот број информации и мисли во нивните умови, тие брзо преземаат акција, секогаш стремејќи се кон најдобриот резултат.

Во пријателствата

Кој има пријатели, има сè. Оваа фраза ги сумира малку карактеристиките на луѓето со Меркур кај Близнаците, бидејќи тие лесно се дружат од најразновидните општествени кругови.

Без предрасуди и комуникациска леснотија, тие не прават предрасуди и ова ги доближува до која било личност. Лесната адаптација на различни средини им овозможува на луѓето кои имаат Меркур во Близнаците да зборуваат за различни теми, но без да навлегуваат во премногу длабочина.

Нетрпеливоста може да биде неповолна положба за оние со оваа врска. таа можесе јавуваат ако треба да го споделат вниманието со многу работи и луѓе или да бидат во исцрпувачка средина. Агилноста што ја поседуваат може да им овозможи да се извлечат од незгодните и непријатни ситуации.

Во семејството

Кога станува збор за семејството, оние со Меркур во Близнаци имаат приоритет на благосостојбата. Бидејќи се луѓе со добра комуникација и изразување, веројатно нема да одговорат со лутина или да паднат во семејни провокации.

Запомнете дека Меркур во Близнаците го поставува тонот на рационалноста, затоа, тие повеќе ги ценат фактите отколку озборувањата. Од друга страна, исто така е важно да се истакне дека тие се луѓе кои секогаш претпочитаат средини со многу информации и можат да станат нетрпеливи доколку се наоѓаат на порезервирано, дури и монотоно место.

На работа

Кога темата е работа, оние со Меркур во Близнаци имаат тенденција да користат креативност за да откријат нови и изненадувачки решенија за проблемите и моментите на вонредна состојба.

Друга карактеристика е леснотијата со логичките и научните мисли. Одлично за работа со симболи и загатки.

Зафатените, сложени и бучни средини ги оставаат луѓето со Меркур во Близнаци уморни и раздразливи. Ова важи за исцрпувачките рутини што го отежнуваат фокусирањето на вашите главни цели. Како резултат на тоа, понекогаш треба да се изолираат и да ги реорганизираат своите мисли.

Други толкувања на живата воБлизнаци

Најинтензивната карактеристика на луѓето со Меркур кај Близнаците е љубопитноста: тие сакаат да знаат сè за сè, но како што веќе беше кажано, тие се луѓе кои ризикуваат да научат многу нештата во исто време, во исто време.

Прифатена до крајности, оваа карактеристика го тера човекот да зборува за неколку теми без да совлада ниту една. Неодлучноста е уште една карактеристика на овој сврзник. Затоа, тие многу често се предомислуваат.

Што може да ги остави луѓето околу малку збунети околу тоа што всушност сакаат овие домородци. Прочитајте подолу за други позитивни карактеристики за оваа врска.

Мажите со Меркур кај Близнаците

Мажите со овој аспект имаат тенденција да ги минимизираат сопствените емоции и затоа изгледаат помалку ранливи. Тешко е да се скрие вистината со некој таков. Запомнете: Близнаците се зборливи и со Меркур во неговата куќа станува муабет!

Тоа се луѓе кои изгледаат нервозни кога не се одморени. Повеќето Близнаци сакаат авантура и секогаш се подготвени за патување во последен момент. Мажите со Меркур кај Близнаците често наоѓаат добри позиции на работни места кои бараат интеракција со луѓето. Односи со јавноста, чувар или портпарол на работодавачот.

Меркур во Жена Близнаци

Близнаци На Меркур лесно му е здодевно. На паметните жени им е потребна стимулацијаинтелектуална. Овој аспект ги прави жените љубопитни. Обожаваат да разговараат со непознати за секојдневни работи, па затоа ќе ви треба помош од Меркур за да разговарате за тешки теми.

Луѓето од овој знак се интуитивни и разговараат со луѓето по свои услови: од деловни до секојдневни тонови и порок обратно. Тие воспоставуваат интуитивна комуникација со оние кои не го зборуваат нивниот јазик. Тие секогаш бараат да ги пополнат празнините меѓу различните групи.

Жените со Меркур во Близнаци се дружат речиси секаде каде што одат. Токму овој жар ги привлекува мажите, а жените ги привлекува нивниот хумор и пристапност.

Меркур во Предизвиците на Близнаците

Еден од предизвиците на овој спој е да се биде површна личност која знае малку за сè и, на крајот, не знае ништо. Фокусот и концентрацијата се од суштинско значење за оваа личност.

Со оваа врска, предизвикот е да ја завршите задачата што сте ја зацртале пред да преминете на следната. Друг предизвикувачки аспект на оваа врска е тоа што, во зависност од другите точки на табелата, Меркур во Близнаците може да биде толку артикулиран и желен да пренесува пораки што на крајот се однесува како озборувач. Досадно е да се биде познат како оној кој секогаш зборува за туѓите работи.

Меркур кај Близнаците дома

Планетата Меркур е владетел на знакот Близнаци. Односно, Меркур во Близнаците е „дома“. Овде веќе е кажано дека

Како експерт во областа на соништата, духовноста и езотеризмот, посветен сум да им помагам на другите да го најдат значењето во нивните соништа. Соништата се моќна алатка за разбирање на нашите потсвесни умови и можат да понудат вредни сознанија за нашиот секојдневен живот. Моето патување во светот на соништата и духовноста започна пред повеќе од 20 години, и оттогаш интензивно студирав на овие области. Јас сум страстен да го споделам моето знаење со другите и да им помагам да се поврзат со нивното духовно јас.