Сатурн во Рак: сфатете ја оваа астролошка комбинација во картата на раѓање!

  • Споделете Го Ова
Jennifer Sherman

Значењето на Сатурн кај Рак

Оној што го има Сатурн во Рак е чувствителна, емотивна и традиционална личност, која е многу приврзана за семејството и минатото. Сепак, Сатурн во оваа положба е во егзил, а неговата енергија има тенденција да ја натера личноста да ги скрие своите чувства од другите.

Поврзан со судбината и несигурноста, Сатурн во Рак може да биде опасна комбинација, како знак на вода е прилично сентиментален и несигурен сам по себе и Сатурн го нагласува тоа. Од друга страна, оваа комбинација го учи човекот за неизбежноста на судбината и како да ја прифати. Затоа, и покрај тоа што е опасна, ваквата комбинација е исто така многу интересна.

Во оваа статија ќе ги видите главните аспекти на комбинацијата на Сатурн во Рак. Проверете го подолу.

Аспекти на Сатурн

За подобро да го разберете влијанието на Сатурн врз Ракот во родилната карта, важно е прво да ги разберете аспектите на Сатурн, што точно претставува во астрологијата и нејзината митолошка историја. Претстои уште!

Сатурн во митологијата

Сатурн е римски бог, поврзан со времето и земјоделството, а неговиот грчки еквивалент е Кронос. Во митовите, Кронос бил титански син на Гаја и Уран кој го симнал од тронот неговиот татко. Кога имал свои деца, се плашел дека ќе му го узурпираат тронот и затоа ги проголтал.

Реја, неговата сопруга, успеала да спаси едно од неговитеСепак, таа многу се грижи за другите и постојано заборава да се грижи за себе, оставајќи ги настрана сопствените желби.

Предизвиците на Сатурн кај Рак

Еден од главните предизвици на оние со Сатурн во Рак е да се ставите себеси како приоритет. Неговата приврзаност кон оние што ги сака и сета грижа што ја има за овие луѓе го прави целосно да заборави да се грижи за своите интереси. Ова ги вклучува личните проблеми кои, доколку не се погрижат, може да предизвикаат штета.

Вашата несигурност и песимизам може да ја направат оваа личност едноставно да не може да ја види светлата страна на животот и да најде инспирација за да ги постигне своите цели. Покрај тоа, родениот во оваа комбинација живее со многу страв од иднината, што може да доведе до стрес и анксиозност.

Сатурн во Рак ретрограден

Сатурн во Рак ретрограден е поврзан со кармата . Личноста со сета оваа комбинација има тежок товар да носи, лекција која веќе требаше да ја научи, но која, како што не беше, продолжува да се дава додека не научи. Тоа е тешка карма, но неопходна да се оди напред.

Човекот треба да научи да ги наоѓа одговорите што ги бара во себе, а не во другите. Таа често бара нешто што никогаш нема да го најде ако не почне да бара во себе. Но, за да го направите тоа, треба да бидете силни, бидејќи тоа не е лесен пат.

Совети за Сатурн во Рак

Зрелоста е клучот за справување со сите лоши аспекти на Сатурн во Рак. Менталното растење и сфаќањето дека иднината не е толку важна како сегашноста е она што може да му помогне на личноста со оваа мешавина на родилната карта да оди напред, надминувајќи ја лошата страна на планетата во овој знак.

Покрај тоа , разбирањето дека животот не мора да се сфаќа толку сериозно е исто така добар чекор. Барањето леснотија и смиреност за себе може да и помогне на оваа личност да се соочи со своите стравови и да го гледа светот со поголема позитивност.

Затоа, неопходно е поединецот со Сатурн во Рак да почне да се става себеси како приоритет, да биде способни да се грижат повеќе за себе во животот.

Дали Сатурн во Рак е добра астролошка комбинација за семејните односи?

Личноста со Сатурн во Рак е многу приврзана за семејството. Таа е приврзана, грижлива и многу се грижи за оние што ги сака, а кога сето тоа е возвратено, постои здрав семеен однос. Меѓутоа, ако тоа не е случај, личноста завршува сама и може да биде разочарана од членовите на своето семејство.

Генерално, поединецот со оваа комбинација е одличен со своите семејни односи и секогаш ја прави вистинската работа Кој може за нив, грижејќи се дури и прекумерно, многупати. Затоа, дали односот со членовите на семејството е добар или не, повеќе зависи од луѓето околу нив и од тоа како тиесправи со оние кои го имаат Сатурн во Рак.

синови, Зевс (или Јупитер за Римјаните). По зрелоста, Зевс се вратил да се соочи со својот татко, ги спасил своите браќа, сè уште живи во стомакот на Кронос, и ја презел власта, прогонувајќи го титанот на времето во Тартарус. Токму затоа што се плашел од својата иднина, Кронос постапил на овој начин, што само ја исполнило судбината од која се плашел.

Сатурн во астрологијата

Во астрологијата, Сатурн е судбина. Симболизирана со времето Господарот Кронос, планетата е поврзана со пречките со кои се соочуваат луѓето во животот, нивното чувство за одговорност и кармата. Дополнително, ја покажува несигурноста и стравот на секој од нив.

Сатурн е она што не може да се контролира, но исто така е минување на време, искуства, трпение и старост. Планетата е поврзана со созревањето и наследството што луѓето го добиваат од членовите на семејството.

Поради овие причини, Сатурн е една од најпочитуваните планети во астрологијата, па дури и се плаши затоа што секогаш им дава лекција на луѓето, без разлика дали тие сакале или не.

Аспекти на Ракот

Ракот е еден од најсентименталните знаци во зодијакот. Традиционален и носталгичен, неговата родна личност е обично интровертна и злобна, со години може да се сеќава на повредите и незадоволствата, секогаш чувајќи се за себе. Затоа, продолжете со читање за подобро да ги разберете астролошките аспектина овој знак!

Позитивни тенденции на Ракот

За астрологијата, Ракот е многу емотивен и носталгичен знак. Оние кои го имаат на астралната карта обично се многу приврзани, внимателни и љубезни, имаат силен инстинкт и секогаш успеваат да ја променат играта во своја полза. Сето ова е благодарение на вашето прецизно набљудување на ситуацијата, вашата проникливост и убедување.

Личноста со Рак на родениот картон обично е многу алтруистична и сочувствителна. Креативноста и лојалноста се дел од личноста на овој знак, што го прави одличен советник и верен пријател до крај. Покрај тоа, луѓето Ракови се одлични слушатели и кога станува збор за ослободување од пареа и правење другите да се чувствуваат добредојдени.

Негативни трендови на ракот

Од неговата негативна страна, Ракот е знак злобен и драматичен. Темпераментен, личноста Рак засекогаш ќе се сеќава на повредата што му ја нанеле и, ако може, во иднина ќе ја користи во своја полза. Оној со овој знак на табелата обично е многу манипулативен и добива се што ќе посака.

Покрај тоа, песимистичките мисли се заштитен знак на знакот Рак, што ги прави луѓето родени во него уште посомнителни отколку што веќе се тие се природно. Вообичаено е оние со Рак во нивната родна карта да се прилично несигурни и имаат тенденција да се плашат да не бидат изоставени од оние што ги сакаат.

Сатурн во Рак во картата на раѓање

Сатурн во Рак е едно од најлошите места за оваа планета. Тоа е затоа што Ракот е воден знак, студен и влажен. Помешано со студенилото на Сатурн, тоа ги зголемува аспектите на планетата кои се поврзани со стравови и несигурности.

Како се луѓето со оваа комбинација на картата за раѓање? Продолжете да читате за да дознаете!

Песимизам

Една од карактеристиките нагласена со комбинацијата помеѓу Сатурн и Рак е песимизмот. Личноста со оваа мешавина на родениот графикон е скептична до крајност, дури и нереална во овој поглед, што може многу да го наруши нивниот живот во неколку области.

Стравот е еден од аспектите што го карактеризираат Сатурн, а несигурноста од оние кои го карактеризираат знакот Рак, комбинацијата помеѓу нив само го зголемува сето тоа во личноста. Песимизмот е способен сè повеќе да ја храни вашата параноја и недоверба.

Затоа, кога ја имате оваа позиција во картата на раѓање, мора да бидете внимателни и да не дозволите негативноста да дојде до крајност.

6> Меморија и драма

Луѓето со Рак на родените карти се многу приврзани за минатото и веројатно нема да заборават силна меморија, без разлика дали е добра или лоша. Кога комбинацијата е помеѓу Сатурн и Рак, тоа станува уште поочигледно, но лошите спомени се издвојуваат над добрите и личноста почнува да има селективна меморија, секогаш фокусирајќи се на лошите факти.

Во ова начин, зачувај ги споменитеурнатините веќе се отвор за уште една карактеристика на оваа мешавина: драмата. Оние со Сатурн во Рак имаат тенденција да ја зголемат гравитацијата на настаните и да ги драматизираат на претеран начин.

Несигурност

Кој има Рак на картата на раѓање е веќе несигурен сам по себе, но оние со Сатурн кај Рак имаат двојна несигурност. Тоа е затоа што една од главните карактеристики на оваа планета е недостатокот на самодоверба, што го прави човекот од оваа комбинација многу да се плаши да биде свој, или да биде напуштен од саканиот.

Изгледа надвор дека сиот овој страв обично го кријат оние кои ја имаат оваа мешавина во родените карти. Во овој случај, затоа што Сатурн во оваа положба ја прави личноста порезервирана и помалку отворена за покажување чувства. Сепак, задржувањето на овие стравови може многу да му наштети на личноста.

Приврзаност и ригидност

Личноста со Сатурн во Рак е многу приврзана за сè, вклучително и семејството, пријателите, предметите, па дури и минатото. Ова се протега на сите области од вашиот живот, што ги прави оние со оваа мешавина на астралната карта воопшто да не сакаат промени.

Оваа приврзаност се протега дури и на нивните традиции и обичаи, што го прави лицето со Сатурн во Рак да биде малку крути за промените во овој поглед. Таа е конзервативна и ни малку не сака кога работите се менуваат, особено ако тоа е ненадејно.

Срамежливост и интроспекција

Ракот е веќе срамежлив по природа, но оние со Сатурн во Рак ја имаат својата срамежливост во уште поголем степен. Карактеристиките како што се песимизмот и несигурноста имаат тенденција да ја зголемат срамежливоста на поединецот, правејќи го малку да се изолира од светот.

Покрај тоа, оние со оваа мешавина се исто така многу интроспективни. Размислува многу за своите чувства и емоции, лута по тоа во умот, но сè држи за себе. Излегува дека не споделувањето на вашите мисли може да доведе до анксиозност, па дури и депресија, понекогаш треба да се испуштите некому.

Грижа и наклонетост

Впечатлив аспект на знакот Рак е грижата. Личноста со Сатурн во Рак има многу мајчинска страна и чувствува огромна желба да се грижи за оние кои му се важни. Затоа, вообичаено е да ги пречекува оние на кои им е потребна и да дава добри совети кога е потребно.

Покрај тоа, оваа комбинација ја прави личноста многу приврзана со оние што се грижат, станувајќи безбедно засолниште за семејството и пријателите. Но, таа исто така сака да прима наклонетост и, кога не ја прима, може да држи лутина кон некој друг, без воопшто да каже ништо за тоа, поради нејзината порезервирана страна.

Манипулација

Манипулацијата е една од најосновните карактеристики на Раковите. А бидејќи Сатурн ги истакнува негативните аспекти на овој знак, оној со планетата во Ракчесто е уште поманипулативен и поубедлив. Обично, манипулацијата е поврзана со драма.

Песимизмот, стравот и традиционализмот ги тераат луѓето со Сатурн во Рак да сакаат сè да се случи на нивниот начин. Затоа, тој секогаш на крајот наоѓа начин да ја стави играта во своја полза, за ништо да тргне наопаку или драстично да се промени. Сепак, ова може да стане опсесија, предизвикувајќи лицето да страда многу кога работите не одат според планираното.

Сатурн во Рак во различни области од животот

Личност со Сатурн во Рак ќе ги задржи своите главни аспекти во која било област од неговиот живот. Дали во љубовта, во професионалниот живот или во семејното опкружување, оној кој ја има оваа мешавина на родениот картон секогаш ќе биде поинтензивен од другите.

Проверете подолу како работи Сатурн во Рак во различни области од животот !

Во љубовта

Кој има врска со личност со Сатурн во Рак треба да има на ум дека партнерот секогаш ќе му дава приоритет на семејството. Затоа, ако навистина сакате да бидете со него, мора да се вклучите и да ја прифатите оваа семејна средина.

Покрај тоа, мора да разберете дека оваа личност сонува да формира свое семејство и дека, ако е не се подготвени да го направат тоа, , веројатно е дека врската нема да успее. За да функционира врската со поединец од оваа комбинација, идеално е луѓето кои се вклучени да го имаат тоаистите копнежи за иднината.

Во професионалниот живот

За да го издржат семејството што сакаат да го формираат, личноста со Сатурн во Рак треба да се посвети на својата кариера. Таа е фокусирана и одлучна, а целата нејзина волја доаѓа од идејата да може да ги поддржува оние што ги сака, да дава и да биде најдоброто што може да биде за нејзиното семејство.

Како што луѓето што ги сака се многу важно за оној со Сатурн на оваа позиција, дури и ако работата што ја практикува не е идеална или професионалната средина е токсична, тој секогаш ќе остане и ќе се посвети максимално. Тоа е затоа што родениот во оваа позиција има тенденција да ги става интересите на другите пред своите.

Во семејството

Семејството е основата на оние кои го имаат Сатурн во Рак. Сè што прави и мисли да прави е на некој начин поврзано со членовите на неговото семејство или има потреба од нивно одобрување. Оваа личност е многу приврзана за домот, многу домашна и сака да поминува време со личноста што ја сака.

Меѓутоа, оваа приврзаност кон семејството го прави овој поединец да ги запоставува своите интереси за да ги стави оние на другите луѓе како приоритет. Тој се грижи за оние што многу ги сака и заборава да се грижи за себе, што може да ги зголеми негативните карактеристики што веќе се гледаат во оваа комбинација.

Други толкувања на Сатурн во Рак

За да добиете повеќе длабочина во оваа интригантна комбинација, неопходно е данабљудувајте ги сите можни толкувања што Сатурн во Рак може да ги понуди. Овој микс може да биде различен за мажи и жени и може да содржи предизвици што ќе ги видите подолу. Проверете!

Човек со Сатурн во Рак

Човекот со Сатурн во Рак често сака да биде татко. Неговиот сон е да изгради семејство и да го одржува стабилно и среќно. За ова ќе се потруди да има добра кариера и дома да биде приврзана и присутна личност која секогаш мисли за доброто на оние што ги сака.

Во врските ќе биде приврзан и внимателен . Мажот со Сатурн во Рак сака врска која трае за да го исполни својот сон да стане татко. Кога ќе ја најде личноста која го споделува овој сон, тој ќе стане примерен придружник и многу домашен. На крајот на краиштата, тој се грижи за оние што ги сака.

Жена со Сатурн во Рак

Општо земено, жената со Сатурн во Рак има силен мајчински инстинкт кој се протега дури и до нејзините пријатели. Таа е личноста која се грижи за своите колеги кога имаат потреба и секогаш е тука да слуша и советува. Покрај тоа, таа има и желба да биде мајка и да има свое семејство, подготвена да донира за нив со целото свое срце.

Во други области, таа е голем професионалец, посветена и фокусирана, но може да се приврзете многу за работата. Таа е добра во учењето на луѓето, лесна за објаснување на работите и многу трпелива.

Како експерт во областа на соништата, духовноста и езотеризмот, посветен сум да им помагам на другите да го најдат значењето во нивните соништа. Соништата се моќна алатка за разбирање на нашите потсвесни умови и можат да понудат вредни сознанија за нашиот секојдневен живот. Моето патување во светот на соништата и духовноста започна пред повеќе од 20 години, и оттогаш интензивно студирав на овие области. Јас сум страстен да го споделам моето знаење со другите и да им помагам да се поврзат со нивното духовно јас.