Писмо 15 – Мечката: значење и комбинации на карти од циганската палуба!

 • Споделете Го Ова
Jennifer Sherman

Дали го знаете значењето на картата 15 од циганската палуба?

Картата 15 од циганската палуба, позната и како Мечка, има неколку значења. Меѓу нив се: лагата, осаменоста, тагата и сексуалната хемија. Благодарение на различните претстави, ова е една од најсилните и најконтроверзните цигански карти.

Картата на мечка може да има добро значење за љубовта, како што се добрите односи во кревет. Сепак, тоа може да укажува на прекумерна љубомора, недостаток на почит меѓу парот, како и агресивност. Затоа, генерално, оваа карта од циганската палуба претставува негативен аспект.

Нешто многу силно што го предизвикува картичката Мечката е висок степен на лага, главно поврзана со пријатели, или подобро кажано, луѓе кои се преправаат да бидат пријатели, но всушност не се. Тие обично се луѓе кои ќе ја искористат интимноста што ја имаат со вас за да ве срушат.

Во текот на оваа статија ќе најдете информации за подобро да разберете што е цигански тарот, информации за картичката 15 Мечката и нејзиното значење комбинации помеѓу оваа карта и други.

Што е Џипси Тарот?

Циганскиот тарот е дел од многу стара традиција на овој народ. Овој Oracle почна да ја поттикнува фасцинацијата на луѓето, кои веќе имаа доза на мистицизам во нивните животи.

Во овој дел од статијата ќе научите малку за историјата на Tarot Gypsy и придобивките од правењето користење на овој Oracle завашите предвидувања.

Историја на циганскиот тарот

Циганскиот тарот се појавил пред многу години, а според приказната постои легенда која го опкружува неговото создавање. Легендата вели дека постоечките симболи во циганската палуба биле создадени од мадам Ленорманд, која во тоа време била одлична гатачка, читател на тарот и нумеролог.

По смртта на Мадам Ленорманд, тајните на циганскиот Тарот исчезнале. Само педесет години подоцна, палубата Цигано повторно била употребена, откако ги пронашла ракописите на нејзиниот творец. Илустрациите познати денес во неговите картички следат описи блиски до оригиналите.

Придобивки од циганскиот тарот

Циганскиот тарот им помага на луѓето да најдат одговори на нивните сомнежи. Исто така, го означува најдобриот начин да се разбере реалноста на животот и да се достигне самоспознанието.

Циганската палуба може да помогне и во оние моменти кога луѓето се чувствуваат збунети во врска со некоја ситуација. Со цртањето на картите, Цигано Таротот ги ослободува од ограничувањата и дава јасност за разбирање на некои тешки точки и прашања во животот.

Може дури и да донесе поширока визија во секторите на животот, како што се: финансиите , студии, работа, семејство и врски. Дополнително, тој придонесува и за разбирање на фактите од минатото кои го попречуваат текот на животот во сегашноста.

Писмо 15: Мечката

Писмо 15, Мечката, има многупонекогаш негативна конотација кога се зема од циганската палуба. Таа зборува за предавства и невистини. Но, тоа носи и позитивно значење во некои области од животот.

Подолу ќе најдете повеќе информации за некои аспекти на Тарот Џипси Карта 15, како што се: значењето на оделото и самата карта, неговото позитивно и негативни аспекти , како и предвидувања за љубовта, работата и здравјето.

Костум и значење на Картичка 15

Картичка 15, Мечката и покрај тоа што не се појавува на сликата, е поврзана со оделото на прачки . Овој костум е претстава на огнениот елемент, покрај креативноста во циганската палуба. Покрај оваа картичка, има уште седум други кои исто така го претставуваат оделото на клубовите, тоа се:

 • The Whip;
 • Лисицата;
 • Планините;
 • Кобрата;
 • Глувчето;
 • Прстенот; и
 • Крстот.
 • Костимот на прачки е исто така поврзан со негативните енергии и лошите предвидувања во читањето на Циганскиот тарот. Меѓутоа, за подобро разбирање на овие предвидувања и нивната сериозност, неопходно е да се анализираат и другите карти што се извлечени заедно, кои можат да имаат позитивен или неутрален полнеж и да фаворизираат попозитивни предвидувања.

  Позитивни аспекти на Повелбата 15

  Како позитивен аспект, Повелбата 15 ја покажува вистинската голема внатрешна мудрост, покрај моќта на самоодбрана. Но, тоа ќе зависи од тоа дали тој е сосемасвесни за ситуацијата околу вас, за да можете да ја преземете вистинската акција.

  Оваа картичка исто така претставува заштита, која може да дојде од духовноста, па дури и од искрените пријатели, на кои навистина им се допаѓате. Затоа, кога поминувате низ тежок момент, бидете сигурни дека ќе ја добиете потребната поддршка за да го надминете.

  Негативни аспекти на писмото 15

  Негативните аспекти на писмото 15 на палубата Цигано, тие се доста поврзани со лагата, главно од луѓе кои тврдат дека се пријатели, но кои всушност не се. Мора да бидете внимателни кога се отворате со луѓето, бидејќи тие можат да ги користат овие информации за да ви наштетат.

  Можно е да живеете со некој кој го чека најдобриот момент да ве сопне. Бидејќи не постои директна индикација за тоа која е оваа личност, се препорачува да се биде внимателен, бидејќи овие луѓе секогаш завршуваат да даваат знак за своите намери.

  Писмо 15 во љубовта и врските

  За љубовта и врските предвидувањата на Писмото 15 на Тарот Цигано, зборува за недоразбирања и тепачки. Ако веќе сте во врска, важно е да одржувате дијалог со партнерот. И така, решете ги разликите и барајте разрешница, без поголеми конфликти.

  Љубомората е уште една точка што треба да ја отстраните од вашиот живот, бидејќи ова чувство обично е предизвикано од потребата за поседување, што не помага други.односи. За оние кои се сингл, важно е да го остават стравот од страдање настрана, бидејќи тоа е она што ги спречило да најдат нова љубов. Ослободете се од тоа чувство и отворете го срцето за луѓето.

  Писмо 15 на работа и финансии

  За работа, писмо 15 зборува за потребата да се биде внимателен со вишокот, доколку се посветувате на работата е важна, но мора да ја правите за да не бидете преоптоварени. Преоптовареноста со работа е многу штетна за здравјето.

  Што се однесува до луѓето кои бараат работа, неопходно е да се смират нивните срца и умови и да се преиспитаат нивните кариери. Можеби е време да барате нова област на активност. И новата професија и избегнувањето на преоптоварување со работа подобруваат неколку аспекти од животот, здравјето, а исто така и финансиите, бидејќи ќе можете да произведувате подобро и да постигнете поголем успех.

  Писмо 15 во здравството

  Писмо 15, Мечката во циганската палуба, за здравје носи порака да се посвети поголемо внимание на проблемите како што се дебелината и седентарен начин на живот. Генерално вели дека здравјето и е добро, но бара и да внимава со ексцесите.

  Понекогаш луѓето не забележуваат никакви проблеми, но денешните претерувања можат да предизвикаат проблеми во иднина. Затоа, внимавајте на исхраната, можните зависности и правете редовна физичка активност, но и без претерување.

  Комбинации соКартичка 15

  Иако картата 15 од палубата Цигано има негативна конотација во нејзините предвидувања, неопходно е да се анализираат и другите карти што се извлечени заедно. Ова може да ги промени пораките на картичката The Bear.

  Подолу погледнете некои можни комбинации со картичка 15, и со позитивни и негативни аспекти.

  Позитивни комбинации на картичка 15

  Позитивна комбинации со картичка 15, Мечката во циганскиот тарот.

 • Мечката и птиците: оваа комбинација зборува за совладување на уметноста на разговор, оваа личност е веројатно одличен оратор. Одлична професија која треба да се занимава би била новинарството;
 • Мечката и детето: комбинирани овие две картички зборуваат за заштитнички однос помеѓу родителите и децата. Сепак, треба да бидете внимателни со ексцесите.
 • Негативни комбинации на картичка 15

  Сега ќе ги најдете негативните комбинации помеѓу картичката 15 и другите карти.

 • Мечката и букетот: оваа комбинација зборува за прекумерна грижа за другите, што може да го остави другиот без простор и слобода;
 • Мечката и кучето: комбинацијата на овие картички бара грижа со лажни и завидливи пријатели. Можно е овие луѓе да се обидат да ве задоволат за да ве искористат;
 • The Bear and The Alliance: предвидувањето што го носи оваа комбинација на карти, зборува за љубомора, тепачки и доминација во врската.Треба да се погрижите себеси и да внимавате да не ги правите или дозволите овие ситуации да ви се случат.
 • Дали графиконот 15 покажува предупредување со луѓе во близина?

  Писмо 15, Мечката во циганската палуба, кога се појавува во вашето читање, носи предупредување да бидете внимателни со луѓето со кои живеете. Мечката е животно кое е поврзано со предавство, па можно е некој близок да се обиде да ја искористи вашата добрина и наивност.

  На овој начин мора да бидете внимателни кон сите околу вас , било да е тоа пријател, партнер или дури член на семејството. Обидете се да забележите дали некој покажал негативни чувства, ова може да биде знак на завист.

  Во оваа статија се обидуваме да опфатиме неколку аспекти од предвидувањата донесени од Писмо 15, Мечката во циганската палуба. Се надеваме дека ќе ви помогне подобро да ги разберете пораките што ги носи овој Oracle.

  Како експерт во областа на соништата, духовноста и езотеризмот, посветен сум да им помагам на другите да го најдат значењето во нивните соништа. Соништата се моќна алатка за разбирање на нашите потсвесни умови и можат да понудат вредни сознанија за нашиот секојдневен живот. Моето патување во светот на соништата и духовноста започна пред повеќе од 20 години, и оттогаш интензивно студирав на овие области. Јас сум страстен да го споделам моето знаење со другите и да им помагам да се поврзат со нивното духовно јас.