Како да се молиме моќната молитва на 40-те наши Отци за да ја достигнеме неговата благодат!

 • Споделете Го Ова
Jennifer Sherman

Која е молитвата на 40-те Отци наши?

Молитвата на 40-те отци наши е всушност спојување на група молитви кои мора да следат дефинирана низа за да ги добијат очекуваните резултати. Оче наш е главната молитва, но меѓу рецитирањето на оваа молитва се принесуваат некои жртви на Бога.

Оваа молитва ја кажуваат оние луѓе кои сакаат да постигнат некаква корист, или некоја прилично тешка благодат. Сепак, упатените барања мора да бидат реални, а вие исто така мора да го направите вашиот дел, барајќи да дејствувате во корист на вашите желби. Молитвата мора да се врши со почит и внимание на секоја рецитирана реченица.

Во текот на овој текст ќе најдете информации за тоа како да ја извршите оваа молитва, кои се нејзините придобивки и кои молитви се дел од неа.

Принципи на молитвата на 40-те наши отци

Молитвата на 40-те наши отци мора да се кажува со голема вера и внимание во секоја рецитирана фраза, за да не добиете изгубени. Ја користат луѓе кои се надеваат дека ќе постигнат нешто, што може да дојде само од божественото, што е особено тешко да се постигне.

Во текот на текстот ќе најдете различни информации за оваа молитва како што се: нејзината потекло, чекорот што треба да се преземе чекор за да се изврши, меѓу другите информации.

Потекло

Оваа молитва потекнува од Италија, во април 1936 година, поточно во неделата на Велигден истата година, која се случи на 18. На денешен ден, наСестрата Безгрешна Вирдис извести за пораката што ја добила од Исус

Во нејзиниот извештај вели дека го слушнала Исус како зборува за љубовта на Вечноста и се жали затоа што луѓето не биле заинтересирани за Него, туку посветеност на светците. Тогаш Исус му кажува дека луѓето треба да ги бараат од Вечниот Отец за благодатите што им се потребни.

Тој ги замолува верниците често да се молат на Оче наш, а кога има извонредна потреба, да се молат 40 наши Отци за возврат за неговиот 40-дневен пост.

Потоа, откако ја слушна приказната на сестрата, отец Ромоло Гасбари ги организираше 40-те наши татковци, поделувајќи ги на 4 десетици, со приноси пред секоја од десетиците. Понатаму ќе ги најдете молитвите и начинот на кој треба да се чита оваа молитва.

Подготовка на околината

За да ја извршите молитвата на 40-те Отци наши, обидете се да најдете мирно место, каде што можете да бидете тивки, без прекини од други луѓе. Друг показател е дека не го оставате мобилниот телефон или компјутерите во близина, за да не предизвикате одвлекување на вниманието.

На овој начин ќе можете целото свое внимание да го посветите на фразите што ќе ги рецитирате и на тој начин интензивирајте ги нејзините придобивки.

Чекор по чекор

Не е тешко да се изговори оваа молитва, подолу ќе ги најдете сите молитви што ја сочинуваат. Таа е составена од приноси кои ја пробиваат секоја деценија на нашите Отци, што може да бидеда се чита со бројаница за да не се изгуби.

Најважното нешто да се изврши оваа молитва е точно да се следи редоследот што ќе го видите подолу. Друга важна точка е да се внимава кога се читаат молитвите. Исто така, потребно е да се одржува постојаност во молитвата, правејќи го тоа барем во период од една недела, дневно.

Структура на молитвата на 40-те Оци Наши

Структурата да се изврши молитвата на 40-те Оци наши следи дефинитивен ред што мора да се почитува. Има некои молитви кои мора да се читаат на почетокот, а потоа следуваат принесувањата и рецитирањето на десетиците наши Отци. Подолу погледнете ги молитвите и приносите за реализација на оваа молитва.

Отворена молитва

За да ја започнете молитвата на 40-те отци наши, како и во секоја молитва, направете го Крстниот знак (и името на Отецот, Синот и Светиот Дух, Амин). Побарајте ја благодатта што ви треба.

Потоа мора да се читаат следните молитви.

 • Еднаш молитвата на Символот на верата;
 • Еднаш Господова молитва;
 • Трикратна молитва на Здраво Марија;
 • Еднаш Слава на Отецот молитва.
 • По продолжувањето на молитвата

  Прво принесување

  Овде ќе започне молитвата на 40-те отци наши и се предлага да ставите многу внимание и интензитет во секоја од молитвите и понудите што ги правите.

  ПрвоПринуда:

  „Вечен Оче, понизно понижи ничкум пред Твоето Божествено Величество, ти ги принесувам заслугите на мачните болки што ги претрпе Пречистото Срце Исусово кога се повлече четириесет дена во пустината, така што сите оние кои остави го светот и нивните родители да одговорат на божествениот повик, добие од тебе сила да ја надмине разделбата и сè да поднесе со свето трпение. Амин.“

  По принесувањето на првата жртва, време е да се каже молитвата на првите 10 Отци наши, се предлага да се користи бројаницата за да ве води.

  Втора понуда

  Втора понуда:

  „Вечен Оче, понизно ничи се пред Твоето Височество, ти ги принесувам заслугите на сите големи страдања на Пречистото Тело Исусово, предизвикани од напорниот пост од четириесет дена во пустината, за да ги поправат сите гревови на ненаситност и неумереност, кои многу мажи ги прават кога ги задоволуваат нездравите барања на своето бедно тело. Амин.“

  Сега рецитирај ја втората деценија од молитвата Оче наш.

  Трета понуда

  Трета понуда:

  „Вечен Татко, понизно понижи ничкум пред Ваше Божествено Величество, Ви ги нудим заслугите на сите повеќекратни и болни искушенија и огорчености на кои им беше подложен Пречистиот Исус, во текот на четириесетте дена пост во пустината, за да го поправи духот на морничавост и нечесност намногу луѓе, а исто така и дарежливите души трпеливо да ги поднесуваат искушенијата и доброволно да ги прегрнат крстовите што им ги испраќа нашиот Господ. Амин.“

  По третата понуда, време е да ја рецитираме третата деценија на нашите Отци.

  Четврта понуда

  Четврта понуда:

  “ Оче вечен, понизно ничи се пред Твоето Божествено Величество, ти ги принесувам заслугите на мачните болки што ги претрпе Пречистото Срце Исусово за време на четириесетте дена пост во пустината, предвидувајќи дека поголемиот дел од човештвото ќе се предаде на неумереноста и на задоволства на сетилата.“

  Кажи ги овде четвртите десет молитви на Оче наш. рецитирање на молитвата

  Завршна молитва: „Боже мој, се придружувам на сите миси што се слават денес низ целиот свет, за сите браќа кои се во агонија и мора да се појават пред Вашето Височество.

  3>Скапоцената крв на Христос Искупителот и заслугите на Неговата Пресвета Богородица нека добијат милост и прошка за вас. Амин.“

  Завршете ја вашата молитва со тоа што повторно ќе го направите Крстниот знак.

  Молитва на 40-те наши татковци – вообичаени прашања

  Можеби имате некои прашања на молитвата на 40-те отци наши. Подолу ќе го оставиме одговорот на некои од главните прашања кои луѓето можеби ги имаат во моментотда ги изврши молитвите. Видете кои се овие прашања и нивните одговори.

  Кој може да ги моли 40-те Отци наши?

  Оваа молитва може да ја изврши секој што чувствува потреба да постигне некаква благодат. Единствениот услов за да се каже молитвата 40 наши отци е да го правите тоа со посветеност и верување во вашите благослови. Тоа не е ексклузивна молитва за оние што одат во црква, секој што има вера може да го направи тоа.

  Можете да ја кажувате молитвата кога и како сакате, само се предлага, бидејќи е подолга молитва, да се направи на место и време каде што нема да бидете прекинати.

  За оние кои не се чувствуваат удобно да започнат со целосната молитва, предлогот е да започнете со молитва Оче наш неколку пати на ден. Така, ќе добиете повеќе навика со молитвата, за потоа да ги завршите сите 40 Отци наши.

  Кои се придобивките од молитвата 40-те Отци наши?

  Некои од целите за луѓето да ја извршуваат молитвата на 40-те Отци наши е да бараат ослободување од гревовите, негативните енергии и сите зла што се акумулираат. Тоа е исто така индицирано за луѓе на кои им е потребна некаква благодат, нешто што е тешко да се постигне.

  Кога можеме да се молиме на 40-те Отци?

  Оваа молитва може да се изврши за време на Великиот пост, кој му претходи на доаѓањето на Велигден. Сепак, не мора, тоа може да се направи самово тоа време.

  Молитвата на 40-те наши Отци може да се чита секогаш кога ќе почувствувате потреба, или за да постигнете некое тешко барање или кога чувствувате потреба да го ослободите вашиот дух од некоја лоша енергија.

  Што да направите ако дојде до прекин за време на молитвата?

  Во ред е да ви се прекине молитвата 40 Оче наш. Сепак, пожелно е молитвата да се започне повторно од почеток. Рестартирањето е важно, бидејќи оваа молитва бара многу внимание и концентрација.

  Затоа е важно да најдете место каде што никој нема да ве прекине. Еден предлог е да ги известите луѓето со кои живеете дека ќе се молите и дека не би сакале да ве вознемируваат.

  Дали молитвата на 40-те Отци наши може да помогне да се добие благодат?

  Молитвата на 40-те отци наши има за цел да го наведе секој што ја рецитира да достигне благодат. Само започнете ја вашата молитва и усрдно направете ја вашата намера. Покрај тоа што помага да се исполни барањето, оваа молитва може да ви помогне и да го смирите вашето срце кога се соочувате со тешкотии.

  Со рецитирање на молитвата на 40-те отци наши, можете да се ослободите и од ситуации кои ве мачат вие, бидејќи ја става вашата енергија во поголема мелодија. Оваа молитва исто така ќе ви помогне да се ослободите од чувствата на вина кои можеби не се реални. Секоја молитва што се прави со вера секогаш ќе носи корист за секогоРецитирај го.

  Се надеваме дека овој текст ќе ви помогне подобро да разберете како да се молите 40-те Отци наши и исто така да ги расчистите сите можни сомнежи.

  Како експерт во областа на соништата, духовноста и езотеризмот, посветен сум да им помагам на другите да го најдат значењето во нивните соништа. Соништата се моќна алатка за разбирање на нашите потсвесни умови и можат да понудат вредни сознанија за нашиот секојдневен живот. Моето патување во светот на соништата и духовноста започна пред повеќе од 20 години, и оттогаш интензивно студирав на овие области. Јас сум страстен да го споделам моето знаење со другите и да им помагам да се поврзат со нивното духовно јас.