Кои бои да се носат за Нова Година? Знајте го значењето на секоја од нив!

  • Споделете Го Ова
Jennifer Sherman

Содржина

Дали знаете каква боја да носите на новогодишната ноќ?

Превртувањето на годината е важен момент, симболичен и полн со можности во сечиј живот и бојата што ќе ја изберете да ја живеете оваа прилика е опкружена со енергија која ќе влијае на одредена област од вашата животот. Секоја боја носи намера и енергија, па затоа е важно да се знае значењето и моќта што тие ги пренесуваат.

На пример, традиционално ја користиме белата боја во Бразил и таа е бојата што симболизира мир и хармонија, додека црвената и розовата се боите за оние кои сакаат да најдат љубов или страст во следните 365 дена. Зелената е бојата на среќата и надежта, а сината привлекува спокојство за новиот циклус.

Размислувањето за желбите и чекорите што ќе се преземат во следната година може да помогне во изборот на бојата со правилна вибрација во Новата Година . Затоа направивме листа на најкористените бои за новогодишната ноќ и нивните значења за да можете да ја изберете онаа која најдобро одговара на вашите планови за следната година. Подолу, разберете ја традицијата на секоја боја, влијанието на вашата лична година и многу повеќе.

Разбирање на традицијата на боите во новата година

Присуството на боите во општествените прослави преку нашата култура со студии за историската важност, обичаите и енергијата што ја носат. Прочитајте ги следните информации како потеклото на традицијата, влијанието на боите и повеќе за да можете да разберететреба да се користи во облека и додатоци за да се поттикне финансиската стабилност. Бојата која нè потсетува на Сонцето има свое присуство и интелигенција да се прошири во просторите. Луксузот и убавината ги опкружуваат карактеристиките на оваа боја, уживајте во овој квалитет во новата година.

Жолта

Жолтата е бојата индицирана за оние кои сакаат да имаат пари и просперитет, но оваа боја значи многу повеќе, ја стимулира креативноста. Жолтата, исто така, го претставува Сонцето, носејќи ја енергијата и мудроста за да се соочите со можните предизвици што ќе ви се вкрстат.

Зелената

Зелената значи среќа и надеж. Ако барате спокојство, плодност и рамнотежа помеѓу телото и умот, ова е бојата која ќе одговори на вашите барања. Обложувајте се на оваа нијанса која ја симболизира природата за да имате поздрави навики. Таа е една од боите на кои им е приоритет благосостојбата и здравјето.

Сина

Спокојството, зрелоста и смиреноста се некои од својствата на сината боја. Обложувајте се на оваа боја ако сакате да го поттикнете трпението и моќта на комуникацијата со другите. Ќе ја промовира вашата емоционална рамнотежа и хармонија на општествените полиња во кои циркулирате.

Црвена

Бојата на љубовта и желбата е вистинскиот избор доколку сакате да имате романса и да изградите врска во следната година. Впечатлива и интензивна боја која ја нуди енергијата потребна за истражување на сензуалноста.

Портокалова

Вела боја која привлекува просперитет, портокаловата има енергија која ја поттикнува волјата и движењето. Дајте приоритет на оваа боја доколку сакате да имате поголема самодоверба и одлучност.

Розова

Страста и љубовта се стимулираат во розовата, ја вежба љубовта кон себе и вашата романтична страна, доколку барате за врска. Тоа е бојата што исто така го фаворизира личното и професионалното планирање на животот. Работи на наклонетоста и комуникацијата.

Јоргованот

Изберете јорговани и виолетови бои за да ја истакнете вашата интуиција и да работите на духовноста во новата година. Јоргованот е идеална боја за насочување на очите во потрага по внатрешен мир. Во овој нов циклус ќе ве очекува фаза на размислување и инспирација. Оваа опција можете да ја користите и во додатоци или лак за нокти за тој ден.

Кафеава

Кафеаните тонови ја претставуваат енергијата на земјата, нудејќи зрелост и сигурност кога се користат. Идеален е за оние на кои приоритет им е смиреноста и зрелоста.

Црна

Иако не е многу вообичаено да се носи црно на новогодишната ноќ во Бразил, оваа боја нема врска со негативни или лоши енергии среќа. Всушност, привлекува независност и ја стимулира моќта на одлучување преку авторитетот и мистеријата што ги покажува.

Други информации за боите за новата година

Покрај изборот на облеката во вистинската боја за годинатаново, можете да ги примените енергетските својства на боите и во други контексти. Прочитајте за повеќе начини за користење на боите околу вас подолу.

Дали и долната облека делува?

Да, можете да носите долна облека во која било боја за да ги привлечете идеалните енергии на новогодишната ноќ. Многумина веруваат дека токму во ова парче облека е неопходно да се избере вистинската боја.

Без разлика дали се работи за суеверие, симпатии или обичај, изберете новогодишна долна облека, набљудувајќи кои бои најдобро ги истражуваат вашите желби и одвојте комплет или направете комбинации со гаќички и градник. Добра тактика е да комбинирате различни бои во финалниот изглед на тој ден.

Може да помогне и декорацијата на околината!

Моќта на боите мора да се стимулира во сè околу нас. Добрата декорација ја зема предвид елеганцијата, благосостојбата и енергијата присутни во тој момент. Погледнете го она што веќе го имате дома и реорганизирајте го почитувајќи ја магијата на боите.

Не заборавајте да размислите за украсување според она што најмногу го сакате за годината што следи, дури и ако е само во детали и аксесоари кои ја сочинуваат трпезариската маса или просторијата.

Доколку сакате, за да ја составите декорацијата на околината, можете да изберете и некои цвеќиња кои ќе се користат на тој датум според нивните бои. Запомнете дека присуството на цвеќиња и растенија, исто така, позитивно делуваенергиите на куќата и на луѓето кои се во вашиот дом.

Други начини да се опкружите со среќни бои во новата година

Додатоците може да се користат и при соодветно обработување на боите со нашето расположение или намера. Затоа, размислете многу внимателно за обетките, ланчињата, прстените и нараквиците што ќе ги носите.

Покрај тоа, доколку на овој ден се одлучивте за традиционалната бела боја, искористете ја можноста да ја ставите вашата боја на аксесоарите, од капакот на паметниот телефон до обетката, сè може да се комбинира!

Шминката е исто така еден од начините за подобрување на боите што ќе ги изберете. Истакнати очи и усти, осветлено лице, совршена контура и светли бои ја истакнуваат вашата убавина и дозволуваат боите да одат со вас во текот на новогодишната ноќ. Вклучете се во шминкање и составете ја вашата најдобра продукција за оваа прослава.

Боите што се користат во новата година можат да влијаат на целата година!

Боите носат енергии кои можат да ви помогнат во секое време, не само во Новата година. Можете повторно да ги користите избраните бои во која било фаза од животот или, ако сакате, можете да истражувате други бои во текот на годината.

Според нумерологијата, бојата на вашата лична година треба да се користи кога сакате. Таа има врска со вас и вибрациите се поинтензивни, искористете го овој ресурс.

Не размислувајте само за облеката, можете да ја продлабочите врската со боитепреку додатоци, околина и употреба на други елементи кои го носат потенцијалот на боите. Не плашете се да истражувате и да дознаете повеќе и повеќе за овој извор на енергија.

Најважно е да размислите за вашите желби, намери и соништа и да направите комбинации на бои според својствата и енергиите што тие ги претставуваат .наплаќаат во текот на целата година.

малку повеќе за традицијата на боите на новогодишната ноќ.

Потекло на традицијата

Во минатото, луѓето не го празнувале почетокот на годината на 1-ви јануари како што се прави во моментов, но тие го славеа крајот на годишните времиња, главно збогувањето на зимата и доаѓањето на пролетта. Ова претставуваше нов циклус на садење и берба, обезбедувајќи опстанок и обновување на надежта.

Еден од првите историски записи е од Месопотамија, кој го изведувал овој ритуал помеѓу 22 и 23 март. Во 1582 година, папата Григориј XIII утврдил употреба на нов календар, наречен Грегоријански. Така, стигнавме до датумот што го знаеме денес, во кој годината започнува на првиот ден од јануари.

Со текот на вековите, некои традиции се приспособувале меѓу народите, што им донело нови значења на прославите. Иако прославата на Нова Година веќе не е директно поврзана со садењето, таа беше зачувана со идеја да донесе надеж, изобилство и благосостојба, како и други желби и соништа на секој од нив.

Во ова начин, боите поминаа за да го состават овој уникатен момент на обновување, одредувајќи што личноста најмногу посакува за годината што започнува.

Во Бразил, белата е доминантна боја на новогодишната ноќ, покрај тоа што е боја на Оксала. Овој обичај бил распространет околу 1970 година од ритуалите на Кандомбле. Припадниците на религијатаАфро-Бразилците користеа бела облека за да принесуваат понуди на плажата Копакабана.

Без разлика дали поради убавината на бојата или знаењето за значењето што таа го пренесува, другите луѓе почнаа да носат бела облека и оваа традиција се зафати низ целиот свет . земја.

Во денешно време, луѓето исто така го прифатија обичајот на овој датум да носат други бои или барем парче облека со бојата што го претставува она што го сакаат во новата година.

Како боите можат да влијаат?

Боите имаат моќ на привлекување и можат да влијаат на нашата состојба на умот. Оваа врска оди многу подалеку од нашата омилена боја и врската што ја создаваме со неа.

Сите бои имаат енергии кои можат да влијаат на нашите ставови и да привлечат одредени работи во нашите животи, како што се парите, љубовта, среќата, спокојството и емотивните рамнотежа. Затоа, вообичаено е да се разговара за најдобрите бои за бојадисување на куќата и која е идеална за спална, дневна или канцеларија.

Тие ја стимулираат нашата концентрација, фокус и однесување во секојдневните задачи, но исто така е можно е да се концентрира енергијата на боите во животните планови на значајни датуми, како што е Нова Година.

Во случајот на облеката, постои суеверие дека изборот на вистинската боја за вас ќе гарантира насока, така што вашите планови се оствари. Затоа, важно е да размислите што навистина сакате занова година и, оттаму, дознајте малку повеќе за секоја боја и нејзината моќ на привлекување.

Врската помеѓу боите и личната година

Нумерологијата проучува како броевите ќе дејствуваат во нашите животи и таа може конкретно да ги предвиди намерите и енергиите на другите елементи во текот на една година. За да го направите ова, треба да ја пронајдете вашата лична година, пресметка направена од датумот на раѓање и годината за која станува збор.

На овој начин, можно е да ги разбереме вибрациите што не опкружуваат и како можеме се справи со ресурсите што ги нудат нумеролошките предвидувања. Користењето на енергетските ресурси што ги нудат боите и знаејќи како ќе биде вашата лична година е да изградите пат на внатрешен и надворешен раст и да го следите во текот на годината.

Со комбинирање на знаењето од Нумерологијата со влијанието на боите ние најдете врска која ги замислува нашите лични трендови наспроти нов циклус.

Црвената е бојата што привлекува љубов, сензуалност и лидерство, портокаловата пренесува радост, а сината боја на спокојството и разбирањето. Веќе розовата ги истражува емоциите, а жолтата е бојата на експресивноста, парите и просперитетот. Значи, можете да размислувате подалеку од бојата на облеката, во користењето бои во додатоците, декорацијата, шминката и каде и да посакате.

Ова поле на студии ги набљудува вибрациите на боите и ги насочува своите енергии кон тоа можете да се справите сонесреќи во животот или да ги постигнете своите цели во личната, духовната и професионалната сфера.

Како да ја пресметате личната година?

За да се изврши пресметката потребно е да се земат предвид ДД/ММ/ГГГГ. Тоа е денот (DD) и месецот (MM) на вашиот датум на раѓање и годината за која станува збор (ГГГГ). Главите горе! Не пресметувајте ја вашата година на раѓање.

Значи, личната година воспоставува предвидувања за дадена година. Го зема предвид периодот од јануари до декември и секогаш ќе пристигнува на број од 1 до 9. Потоа, бројот на личната година ќе се намали додека не достигне бројка од 1 до 9.

Тоа мора да биде забележа дека во Нумерологијата најдовме дивергенција за циклусот на траење на личната година. Некои сметаат дека овој период е од 1 јануари до 31 декември, а други тврдат дека треба да се анализира од роденден до следниот роденден. Во вториот случај, пресметката се врши со последната година во која лицето имало роденден, дури и ако веќе го поминало крајот на годината.

За овој напис ќе ја искористиме пресметката што ја зема предвид периодот од 1 јануари до 31 декември, со што се одредува вашата лична година и најдобрите бои што треба да се користат за време на новогодишната ноќ, кои можат да се користат и во следните месеци. 2022 година ќе има Универзална 6-та година, бидејќи пресметката е 2 + 0 + 2 + 2 = 6.

За да можете да ја разберете пресметката,ќе го искористиме примерот подолу:

Мара има роденден на 13 август и сака предвидувања за 2022 година.

Август е 08

Во овој случај, пресметката би биди 1 + 3 + 0 + 8 + 2 + 0 + 2 + 2 = 18

1 + 8 = 9

Личната година на Мара е 9.

Друг начин начин да ја извршите пресметката е прво да го пронајдете резултатот од збирот на денот и месецот на вашиот роденден, кој секогаш ќе го користите. Во случајот на Мара, тоа би било 3:

13 + 08

1 + 3 + 0 + 8 = 12

1 + 2 = 3

Потоа, пресметајте ја и годината која е 2 + 0 + 2 + 2 секогаш еднаква на 6

3 (ден и месец) + 6 (година) = 9

Сега, пресметајте ја вашата лична година и проверете кои се предвидувањата и боите кои ќе имаат поинтензивни вибрации следната година.

Која боја да ја користите во новата година според вашата лична година

Погледнете кои се најдобрите бои за употреба на новогодишната ноќ и во текот на целата година за да ги пренесете вистинските енергии и да го привлечете она што го сакате според резултатот од вашата лична година.

Лична година 1

Во вашата лична година 1 идеална боја е црвената. Оваа година ќе поминете низ многу промени и нови почетоци. Вашето чувство за лидерство ќе биде поостро и подготвено да размислувате за активностите што сте ги презеле досега. Ќе имате можност да започнете одново со поголема независност и одлучност.

Лична 2-ра година

Личната 2-ра година се фокусира на односите и заедништвото. Време е да се разбере декарастот е исто така колективен. Искористете ја можноста да создадете сојузници и да му се посветите на другиот за да можете да работите на дружењето и комуникацијата како целина. Најпокажуваната боја е портокаловата, која ја стимулира адаптацијата и флексибилноста.

Лична година 3

Жолтата е бојата на оваа лична година и е директно поврзана со креативните процеси и концентрацијата. Магнетизмот на оваа боја, кој исто така го носи суеверието на златото и богатството, ќе го олесни стекнувањето знаење, осигурувајќи дека ќе го имате фокусот за да ги постигнете целите на Личната година 3.

Лична година 4

Морате да ѝ дадете приоритет на зелената боја за да ги привлечете вистинските вибрации ако сте предодредени да ја живеете личната 4-та година. Оваа фаза од вашиот живот ќе биде управувана од организацијата и потрагата по совршенство во вашиот дом или во друга социјална сфера.

Ќе имате потешкотии да се справите со одложувањата и неуспесите, но запомнете дека доминантната енергија на оваа боја и број е стабилноста.

Лична година 5

Облеката, додатоците а другите елементи во сината боја ќе бидат идеални за оние кои припаѓаат на личната 5-та година. Сината е бојата што привлекува спокојство, одвоеност и разноврсност за да се соочите со очекуваните промени во вашата лична година.

Полека , година ќе има многу движења и трансформации. Затоа, користете ја оваа боја секогаш кога ви треба во текот на годината.

Лична година 6

Индиго сина (илииндиго) е бојата за личната 6-та година. Ќе бидете повеќе поврзани со семејството и ќе се грижите за благосостојбата на другиот во овој период.

Употребата на бојата индиго во оваа поприврзана фаза ќе гарантира чувство на смиреност за да се соочите со некои моменти на страв или фрустрација, бидејќи вашиот фокус ќе биде на хармонијата и рамнотежата во сите сфери од вашиот живот.

Лична 7-ма година

Ако резултатот од вашата лична година е 7, мора да ја користите виолетовата боја. Боја проникната со моќта на трансформација и саморазбирање, ќе понуди енергија и намери на самоспознавање на новогодишната ноќ. Се очекува дека ќе можете природно да ги набљудувате патиштата што треба да ги следите, поради интуицијата и чувствителноста.

Лична 8-ма година

Розовата е бојата на новата година за привлекување љубов и многу романса, но тоа е и вистинската нијанса за луѓето во личната 8-та година. Изберете парчиња во розова боја за да привлечете достигнувања, особено во професионалниот живот.

Тоа е година која ќе бара многу комуникација кога донесување одлуки. Пребарајте низ оваа боја за поголема хармонија и флексибилност. Планирањето е најдобриот пат за вас.

Лична 9-та година

Вибрациите на Личната 9-та година нуди моќ на размислување и праведност кон себе или кон другите. Последната бројка значи и крај на циклусите за вас, ќе мора да се ослободите од луѓето, просторите или верувањата коиго попречуваат вашиот раст и вашата слобода да бидете. Оставете го она што не ви треба, оставете ја вашата интуиција да најде нови хоризонти.

Посочената боја е бела, која симболизира мир и хармонија за телото и духот. Златото ќе ја донесе и потребната мудрост за да се соочите со промените во личната 9-та година.

Општо значење на боите на новата година

Секоја боја носи моќ на привлекување и значење кои влијаат на енергиите околу нас. Знаењето за овие влијанија ќе ви помогне да визуелизирате што навистина сакате во иднина. Одвоивме листа на бои и нивните значења за да можете да ја изберете најдобрата боја за новогодишната ноќ.

Белата

Оваа боја претставува светлина, мир и хармонија. Боја која ги обединува сите останати и носи импулс на дарежливост во личниот или професионалниот живот. Најтрадиционалната боја на ноќта пренесува смиреност и весел дух. Ако вашиот избор ќе биде бела, а сепак сакате да користите друга боја, можете да размислите за додатоците или околината.

Сребрена

Среброто е бојата на иновативноста и сјајот, обложувајте се на изгледот ви се допаѓа овој тоналитет ако сакате да започнете одново и да чекорите по нови патишта во новата година. Модерно и со празнично лице, сребреното е бојата за размислување за иднината, без да престане да се гради во сегашноста. Злоупотреба на сребро, накит и сребрен накит.

Злато

Бојата на богатството и просперитетот

Како експерт во областа на соништата, духовноста и езотеризмот, посветен сум да им помагам на другите да го најдат значењето во нивните соништа. Соништата се моќна алатка за разбирање на нашите потсвесни умови и можат да понудат вредни сознанија за нашиот секојдневен живот. Моето патување во светот на соништата и духовноста започна пред повеќе од 20 години, и оттогаш интензивно студирав на овие области. Јас сум страстен да го споделам моето знаење со другите и да им помагам да се поврзат со нивното духовно јас.