11-та куќа за астрологија: Што покажува, синтропија, знаци и повеќе!

  • Споделете Го Ова
Jennifer Sherman

Содржина

Општо значење на 11-тата куќа за астрологија

11-тата куќа зборува за интеграција. Ја отвора можноста поединецот да ја екстраполира својата субјективност за да се поврзе со нешто пошироко од неговата слика. Затоа, таа е порта за иднината и за воспоставување продуктивни социјални контакти во неколку различни области.

Така, 11-тата куќа зборува за сè што е корисно и е стекнато со работа. Се однесува на наградите за напорите направени кон еволуцијата, особено како човечки суштества. Поради ова, таа е позната и како Куќа на добриот дух.

Во текот на статијата ќе се дискутираат повеќе детали за 11-тата куќа земајќи ги предвид нејзините пораки и влијанијата што ги добива од планетите и окупаторските знаци. За да дознаете повеќе, продолжете со читање.

11-тата куќа, нејзините принципи, областите на животот и нормите за толкување

11-тата куќа зборува за контактите кои се остваруваат во текот на животот. Покрај тоа, зборува за можноста за интеграција со идеологија и со поколективна мисла, која на поединците им дава волја да живеат повеќе од сопствениот идентитет, изострувајќи го нивното чувство за колективност и заедница.

Значи, тоа се осврнува на начинот на кој луѓето се однесуваат со своите пријатели и како тие се однесуваат во групи воопшто. Понатаму, овој сектор открива енергии за подготвеноста за експериментирање, што е аостар.

Хирон во 11-та куќа

Присуството на Хирон во 11-тата куќа открива луѓе кои доживеале тешкотии или недоразбирања во текот на нивниот живот. Така, тие имаат чувство на разочарување кога ќе сфатат дека работите не одговараат на нивните очекувања. Тајната за надминување на ова чувство е да ги прифатите вашите ограничувања.

Покрај тоа, важно е да придонесете за светот преку вашите идеи, осигурувајќи се дека оригиналноста на вашите мисли позитивно влијае на животите на другите луѓе кои се во треба да најдете начини да се изразите.

Знаците во 11-та куќа

Како што се случува со планетите, знаците исто така влијаат на пораките што ги носи куќата и може да се појават со позитивни аспекти или во негативни територии за нејзината карактеристики.

Покрај тоа, важно е да се истакне дека елементите на секој Знак исто така ќе влијаат на тоа како 11-тата куќа се преведува во животот на домородецот, бидејќи некои можеби имаат повеќе афинитети со нејзините пораки, како што е воздухот , која е насочена кон комуникација, а другите може да се чувствуваат надвор од место, како што е Земјата.

Понатамошни детали во врска со присуството на знаците во 11-тата куќа ќе бидат разгледани подолу. Затоа, за да дознаете повеќе, продолжете со читање Артиклот.

Овен во 11-та куќа

Кога Овенот се појавува во 11-тата куќа, тоа ја открива можноста за дискусии со пријателите. Тиеќе бидат чести, но нема да бидат значајни и наскоро ќе продолжите понатаму. Домородецот со оваа поставеност е личноста која ги задржува пријателите од адолесценцијата, но секогаш запознава нови луѓе.

Исто така, што се однесува до неговите планови за иднината, тој секогаш бара нешто ново и трогателно. Нему му е тешко да работи во група бидејќи верува дека неговото мислење вреди повеќе од она на другите.

Бик во 11-та куќа

За Бикот, 11-тата куќа зборува за безбедноста на зградата. Ова се должи на присуството на вашите пријатели и односот што го негувате со нив. Оние со оваа астролошка поставеност имаат малку пријатели, но знаат дека се за цел живот, бидејќи се избрани рачно.

Сепак, вреди да се спомене дека присуството на Уран во оваа куќа означува можност за финансиски тешкотии , особено во сопствено претпријатие. Ова може да ве принуди значително да ги промените вашите планови за иднината.

Близнаци во 11-та куќа

Оние кои имаат Близнаци во 11-та куќа се познати по нивното добро срце. Покрај тоа, нивната невиност е уште една често споменувана карактеристика и ова завршува со привлекување добри намери во животот на домородецот, бидејќи секој што пристапува може да ја согледа нивната чистота.

Значи, не е невозможно да се најдат луѓе со Близнаци во 11-та куќа која живее со помлади групи. вашата патекавозраста му овозможува на домородецот да транзитира помеѓу неколку различни групи. Вклучувајќи, колку е поразновиден, толку повеќе се чувствува како дома.

Рак во 11-та куќа

Оние со Рак, во 11-та куќа, ги гледаат пријателите како семејство. Тоа се случува поради идентификацијата што ја има со нив, бидејќи врските се воспоставени врз основа на афинитети од емотивна гледна точка. Така, во присуство на пријатели, ова е моментот кога староседелецот се чувствува похрането.

Вреди да се спомене дека оние со оваа поставеност познаваат многу луѓе, па дури и може да ги нарекуваат пријатели. Сепак, малкумина се навистина блиски со него. Покрај тоа, тој е староседелец кој има потешкотии да се справува со големи групи и се чувствува непријатно во ваков тип на ситуации.

Лав во 11-та куќа

11-тата куќа зборува за пријателства и бидејќи Лавот е природно дружељубив знак, кога ќе се позиционира во овој простор на астралната карта, тој има голема желба да ве молам. Така, тој станува уште подружељубив и подружељубив, покрај тоа што се обидува да преземе некои дипломатски позиции за да се грижи за своите пријатели.

Ова се случува затоа што родениот со Лав во 11-тата куќа сака да биде најпосебен и станете референца на добар пријател. Тенденцијата е луѓето со ваква поставеност да им пристапуваат на оние кои се влијателни и моќни.

Девица во 11-та куќа

Кога знакот Девица се појавува во 11-тата куќа, тој открива домородци склони кон ропство,особено кога зборувате за вашите пријатели. Така, Сигно сака да направи се што е во негова моќ да помогне и е навистина посветена на оваа задача.

Тоа се луѓе кои сакаат да видат се да оди добро, но на проектиран и претходно планиран начин, без многу страст вклучени. Ова се должи на практичната смисла на Девицата, која не исчезнува целосно, дури ни пред пораките од 11-та куќа. куќа, која веќе е фокусирана на врските, го трансформира родното лице во некој тотално дружељубив. Така, тој секогаш е подготвен да стекнува нови пријатели, но не прифаќа никого во својот живот. Тој ја цени префинетоста, образованието и сака да гради пријателства со луѓе со добар вкус, кои знаат да ја ценат уметноста во целина.

Меѓутоа, Вагата, во 11-тата куќа, може да се збуни, а домородците имаат тенденција да ги збунат вашите чувства. Така, границата помеѓу љубовта и пријателството може да заврши да стане нејасна.

Шкорпија во 11-та куќа

Површината е нешто што Скорпијата го презира и тоа не би било поинаку со вашите пријателства. Обичните врски не се во интерес на оние кои го имаат овој знак во 11-тата куќа и домородците бараат луѓе со кои можат да ги откријат сите нивни аспекти, вклучително и најлошото. Тие веруваат во вистински и безусловни пријателства.

Затоа, поради интензитетот на позиционирањетоастрологија, вашите пријатели се вашите извори на трансформација и вие би направиле се за нив. Но, ако некој ја скрши вашата доверба, врската е завршена.

Стрелец во 11-та куќа

Стрелците не се посесивни и не бараат со своите пријатели. Затоа, оние кои ја имаат оваа астролошка поставеност се согласуваат со секакви луѓе и каде и да одат. Затоа, ваше големо очекување за вашите социјални кругови е тие да бидат способни да ве научат на нешто.

Така, оние со Стрелец во 11-тата куќа сакаат да се развиваат заедно со своите пријатели и да го споделат знаењето што го имаат за луѓето околу тебе. Астролошката поставеност верува во размена.

Јарец во 11-та куќа

Сместувањето на Јарецот во 11-тата куќа открива некој кој има малку блиски пријатели. Сепак, овие пријателства се стабилни и влеваат голема доверба кај домородецот. Затоа, астролошката поставеност обично се појавува кај постари луѓе или кај некој со завидна зрелост.

Тие имаат тенденција да негуваат пријателства и во професионалните простори. Домородците кои имаат Јарец во 11-тата куќа разбираат дека односите треба да се засноваат на безбедноста за да можат да се покажат како најдобри верзии од себе.

Водолија во 11-та куќа

Присуството на Водолија во 11-тата куќа открива личност која знае да транзитира низ различни групи наразлични пријатели, но без воопшто да ги мешате. Покрај тоа, тој има навика да негува низа стари врски и бара совет за неговите најважни прашања токму од оние луѓе кои се дел од неговиот живот.

Неговите најнови пријателства служат за одржување на неговиот живот социјален живот и да се пробие за професионалниот живот. Функцијата на секој пријател е добро дефинирана за оние кои имаат Водолија во 11-тата куќа, бидејќи овие луѓе знаат да ги раздвојат работите.

Риби во 11-та куќа

Сместувањето на Рибите во 11-та куќа ги разоткрива луѓето кои се сентиментални и дарежливи кога станува збор за пријателството. Тие се приврзани и посветени на начин кој не познава граници, особено кога оние што ги сакаат поминуваат низ некаков проблем.

Значи, оние што ги наоѓаат Рибите во овој сектор на табелата треба да внимаваат да не искористете ја нивната добрина, бидејќи има малку што не би направиле за да видите пријател среќен. Но, генерално, можете да бидете сигурни дека поставеноста привлекува луѓе кои се исто толку добри како и вие.

Како се манифестира љубовта во 11-тата куќа?

11-тата куќа зборува за колективни прашања и пријателство. Затоа, романтичната љубов не наоѓа многу простор во вашите работи. Сепак, тоа не значи дека другите начини на љубов не можат постојано да бидат присутни.

Значи, кога љубовта се појавува во 11-тата куќа, таа е поврзана со фигуратана пријатели. Овој простор на астралната карта ја истакнува важноста што ја имаат во животот на одредена личност, што може да се засили со присуството на знак или планета, повеќе или помалку, поврзана со пријателства.

Покрај тоа, друга начин на љубов што може да се појави во пораките од 11-тата куќа е за општеството воопшто. Ова главно се манифестира во желбата да се направи нешто за да се трансформира светот околу себе.

карактеристика на знакот Водолија, владетел на оваа куќа и на Уран, планета која промовира социјални трансформации за време на нејзините астролошки транзити.

Повеќе информации за 11-тата куќа ќе бидат разгледани подолу. За да дознаете повеќе за тоа, продолжете да ја читате статијата.

Casa 11, куќата на надежта, пријателите и општеството

Casa 11 зборува за вметнување во општеството. Се осврнува на тоа како личноста се справува со групите на кои припаѓа и ја открива важноста на пријателството во нивните животи. Така, тоа е дел од графиконот за раѓање што дискутира за колективните прашања и како активностите со трети страни помагаат да се дефинира нечиј идентитет. Друг многу интересен аспект на 11-тата куќа е надежта, особено во однос на иднината, која може да генерира интензивна врска со духовноста.

Што ни покажува 11-та куќа

Преку 11-та куќа, можно е да се видат можностите и можностите што ги има за иднината, особено кога родното лице размислува кои се неговите приоритети во животот . Покрај тоа, таа е одговорна за давање смисла на животот во општеството и ги претставува сите организации во кои една личност е дел, како на работа, така и во нејзиниот личен живот.

Тоа е исто така местото на Астралната карта што зборува за желбите, соништата и надежите на домородецот подлабоко од другите куќи, особено задодадете ја заедницата на овие прашања.

11-та куќа и принципот на Синтропија

Синтропијата е спротивна на Ентропијата. Односно, зборува за организациски можности за даден систем. Така, кога се размислува за пораките на 11-тата куќа, нејзината улога станува појасна и синтропијата се појавува како начин да се задржи хаосот и да се вметне поединецот во општеството, што го тера да го надмине својот индивидуализиран поглед на светот.

Преку со тоа, неговиот настап во организации и групи станува поефикасен, за да може полесно да ги постигне своите колективни цели и без да се појават многу предизвици на патот.

Социјална совест

11-тата куќа е домот на Водолија и Уран. Додека Знакот е фокусиран на општествени дејства и ја има иднината на човештвото како главна грижа, планетата е генерациска и кога транзитира низ одреден простор на астралната карта носи промени.

Тие, сепак, не се се чувствува од поединецот, но за целата генерација чиј дел е тој. Така, помага да се разбуди поголема општествена свест. Домородците сакаат да се приклучат на групи и организации за да направат нешто позитивно за општеството, оставајќи еден вид наследство за светот.

Пријателите и пријателствата

Пријателите се појавуваат во 11-тата куќа како начин да се даде смисла на животот во општеството. На овој начин тие се портата конвлез во групите во кои личноста е вметната за да ги оствари своите цели да направи нешто за општеството.

Понатаму, пријателите се луѓе чии ставови се усогласени со нашите, така што тие ја одобруваат нашата личност и отвораат можности за искрен дијалог на која било тема поради чувството на припадност и доверба што тие го пренесуваат.

Желбата да се надмине

Моќта на создавањето се осврнува и на 11-тата куќа. Затоа, таа зборува за согледувањата и колективното несвесно, генерирајќи волја да се надмине индивидуалноста за да се направи нешто за корист на групата. Така, ја открива желбата за креативно соединување со другите.

Откако сите се поврзани, особено во случај на групи пријатели, можно е да поставите нови цели и да постигнете многу повеќе. Дополнително, ова исто така ја отвора можноста да уживате повеќе во плодовите на извршената работа и шансата да се визуелизираат социјалните влијанија од вложените напори.

Општо правило за толкување на планетите во куќите

Куќите може да сметаат на присуство на една или повеќе планети, што ќе влијае на начинот на кој домородецот се справува со прашањата за кои се дискутира. Затоа, општо правило за толкување е да се забележат сличните и различни точки помеѓу планетите и пораките на Куќите.

Покрај тоа, разликите се исто така многу важни, бидејќи создаваат триењешто може да одекнува низ Астралната карта, трансформирајќи ги влијанијата кои би можеле да бидат корисни во предизвици. Значи, овие аспекти мора внимателно да се анализираат за добро толкување на планетите во куќите.

Општо правило за толкување на знаците во куќите

Постојат знаци кои повеќе или помалку ги фаворизираат пораките што ги носи одредена куќа. Ова се должи на тоа колку удобно се чувствуваат во овој простор. На пример, ако домородецот има Рак во 4-та куќа, знакот ќе биде дома и затоа многу удобен, покажувајќи ги своите позитивни карактеристики.

Ова ќе го направи поставувањето поволно. Но, ако во истиот простор се појави знак насочен кон индивидуалност, тоа укажува на тензии. Затоа, идентификувањето на точките на напнатост и сличност помеѓу Знаците и Куќите е исто така многу важно за анализа на Астралната карта.

Планетите и ѕвездите во 11-та куќа

Планетите и ѕвездите присутни во Куќите на астралната карта служат за да обезбедат поголеми детали за личноста на домородецот, истакнувајќи како тој се занимава со прашањата со кои се занимава Домот кога се разгледува ова влијание.

Затоа, секое од нив има реперкусии на различен начин и сè уште има други фактори кои треба да се земат предвид, како што е знак што ја окупира куќата и присуството на други планети во истата Куќа. сето оваможе значително да ја смени општата порака на планетите во куќите.

Овие аспекти ќе бидат подетално разгледани во следниот дел од статијата. Значи, ако сакате да дознаете повеќе за тоа, продолжете да читате и откријте детали.

Сонце во 11-та куќа

Присуството на Сонцето во 11-тата куќа ги открива домородците кои ја ценат слободата. Сакаат да имаат свој простор и обично не прифаќаат да бидат заглавени на исто место. Покрај тоа, тие исто така многу ги ценат своите пријателства и имаат тенденција да негуваат неколку во текот на нивниот живот.

Исто така, можно е да се каже дека, поради енергијата на движење и дејство на Сонцето, сместувањето во 11. Куќата е поволна за социјалните прашања бидејќи нуди поголема чувствителност. На тој начин, мајчин ќе може да се бори за она во што верува.

Месечината во 11-та куќа

Сместувањето на Месечината во 11-тата куќа ги открива домородците кои имаат чувство за колективност како приоритет. Поради ова, тие ги ставаат групите над себе. Ова е важно за староседелецот да може да ја изгради својата безбедност од емоционална гледна точка. Можно е да се истакне дека оваа астролошка поставеност исто така открива луѓе фокусирани на грижа и создавање врски, без разлика дали се тоа пријателство или дури и идни деловни партнерства.

Меркур во 11-та куќа

Присуството на Меркур во 11-тата куќа и носи поголем комуникациски капацитет. На овој начин, идејата заслободата и креативноста се во пораст за оние со оваа поставеност. Вреди да се одбележи дека сето тоа може да се интензивира во зависност од ситуацијата, што се случува поради импулсивноста на Меркур.

Така, домородците на оваа планета во 11-тата куќа имаат сериозни тенденции да се вклучат во хуманитарни работи на начин генерален , особено кога успеваат да ги спречат своите импулси и да се фокусираат.

Венера во 11-та куќа

Чувствителноста е една од највпечатливите карактеристики на сместувањето во 11-та куќа. сè што сте во ваша моќ да помогнете, обезбедувајќи благосостојба.

Понекогаш луѓето со оваа поставеност се ставаат себеси во втор план за да имаат корист од интересите на другите. Друг многу интересен аспект на сместувањето е вашата посветеност на пријателството, што е од суштинско значење за вашиот живот.

Марс во 11-та куќа

Несомнено, итноста е првиот збор што ни паѓа на ум кога зборуваме за присуството на Марс во 11-тата куќа. и тие прават се што можат за да ги расположат околу нив. Тие се многу мотивирани и исклучително возбудени луѓе и може да изгледаат малку контролирачки. Така, тие треба да внимаваат да не ја наметнуваат својата волјадруги луѓе околу вас.

Јупитер во 11-та куќа

Јупитер е познат како планета на правдата и кога ќе се појави позициониран во 11-та куќа, носи добри вести. Ова се случува затоа што поединецот може да биде стимулиран од планетата да се вклучи се повеќе и повеќе во социјалните причини.

Вреди да се спомене дека оваа вклученост може да се случи и преку присуство на пријатели кои ги споделиле своите идеи и ја создале желбата да се иновира почна да се обликува, што може да биде интересно на долг рок.

Сатурн во 11-та куќа

Кога се појавува позициониран во 11-та куќа, Сатурн е планета која може да генерира тешкотии во интеракцијата во социјалната сфера. Покрај тоа, тој исто така укажува на големи шанси дека домородецот ќе има потешкотии во врската во текот на животот, немајќи многу пријатели, па дури и љубовници.

Тие се чувствуваат несигурно и се плашат да не можат да им угодат на другите, неможноста да им се допадне на другите.така што претпочитаат да останат со малку пријатели отколку да ризикуваат повторно да не бидат ценети. Луѓето со оваа поставеност често имаат доживотни пријатели и останале такви.

Уран во 11-та куќа

Сместувањето на Уран во 11-тата куќа го фаворизира дијалогот. Ова е владејачката планета на Водолија, која има свое живеалиште во оваа куќа. Затоа, нивните карактеристики, како што се различни мислења, стануваат многу нагласени.

Затоа, домородците почнуваат даимаат поотворени умови. Поради ова, тие можат полесно да се поврзат со духовните прашања, како да бараат некаква трансценденција. Покрај тоа, тие транзитираат низ најразлични групи без никакви тешкотии, нешто што е исто така вообичаена карактеристика на знакот Водолија.

Нептун во 11-та куќа

Оние кои го имаат Нептун во 11-та куќа се луѓе посветени на нивните пријателства. Сакаат да прават се што можат за да помогнат и не знаат како да се вклучат на половина пат. На овој начин, тие навлегуваат во проблемите на своите пријатели за да се обидат да најдат решение заедно со нив.

Затоа, може да се каже дека смислата на животот за оние со Нептун во 11-тата куќа е да послужете. Тие се луѓе кои сакаат да се прават корисни, но треба да внимаваат да не го очекуваат истиот став за возврат.

Плутон во 11-тата куќа

Присуството на Плутон во 11-тата куќа ги тера домородците да се поврзат со социјалните причини, но тие треба да бидат навистина важни и благородни. Иако сакаат да се мешаат со овие прашања, тие не се добри во заедничкиот живот во групи, што може да стане многу предизвик.

Голем дел од ова е поврзано со чувството на недоверба што е доста вообичаено меѓу домородците кои имаат оваа поставеност.во Ѕвездената табела. Оваа недоверба може да се смета и како интуиција, бидејќи Плутон ја има оваа карактеристика.

Како експерт во областа на соништата, духовноста и езотеризмот, посветен сум да им помагам на другите да го најдат значењето во нивните соништа. Соништата се моќна алатка за разбирање на нашите потсвесни умови и можат да понудат вредни сознанија за нашиот секојдневен живот. Моето патување во светот на соништата и духовноста започна пред повеќе од 20 години, и оттогаш интензивно студирав на овие области. Јас сум страстен да го споделам моето знаење со другите и да им помагам да се поврзат со нивното духовно јас.