Blue Kyanite: për Archangel Michael, kuptimi, përfitimet dhe më shumë!

  • Shperndaje Kete
Jennifer Sherman

Cilat janë vetitë e gurit të cianitit blu?

Vetitë e cianitit blu janë të lidhura me mbrojtjen, komunikimin, ekuilibrin dhe intuitën, dhe është gjithashtu një mjet i shkëlqyer shërimi. Ngjyra e saj blu qetëson mendjen e shqetësuar dhe na lidh me veten tonë superiore, duke qenë një përcjellës i shkëlqyer i energjisë.

Për këtë arsye, ajo njihet për aftësinë e saj për të rreshtuar chakrat, veçanërisht ato që lidhen me intuitën dhe komunikimin. .

I konsideruar si kristal i komunikimit, cianiti blu stimulon komunikimin dhe shprehjen, duke qenë i shkëlqyer për heqjen e bllokimeve dhe prerjen e lidhjeve të dëmshme emocionale. Fuqitë e tij akordojnë përdoruesin me dridhje të larta, duke promovuar gjendje të ndryshuara të ndërgjegjes dhe duke i lidhur ato me udhëzuesit e tyre shpirtërorë.

Për shkak të përbërjes dhe strukturës së tij, përdorimi i tij kërkon kujdes të rëndësishëm. Mësoni, në këtë artikull, si t'i përdorni fuqitë tuaja!

Karakteristikat e Kyanitit Blu

Kianiti blu është një kristal me një pamje të errët, i përbërë nga shtresa që i ngjajnë një pastë sfurmash. Është relativisht i ashpër në prekje, sepse ka shumë fibra poroze. Ngjyrat e saj variojnë nga një blu e vogël në një ton intensiv indigo dhe mund të kenë nuanca me vija në të bardhë ose gri. Vazhdoni të lexoni dhe mësoni më shumë për aspektet e tij!

Mbrojtja e Kryeengjëllit Mikael

Kianiti Blu nganjëherë quhet "Shpata e Kryeengjëllit Michael". Kjo detyrë ndodhnjerëzit negativë për ju, preferoni një varëse të rregulluar horizontalisht.

Si të përdorni cianitin blu në mjedis

Një mënyrë e mirë për të përdorur cianitin blu në mjedis është ta lini atë në një vend larg lagështia ose temperaturat e larta. Është e shkëlqyeshme të liheni pranë hyrjes së shtëpisë tuaj, për të shmangur çdo negativitet dhe për të tërhequr energjinë e kujdestarëve tuaj shpirtërorë.

Mund ta lini në vende që frekuentohen nga njerëzit, për t'u përmirësuar. bashkëjetesën dhe komunikimin e atyre që frekuentojnë këto ambiente. Është jashtëzakonisht i fuqishëm në dhomën e ndenjes dhe dhomat e gjumit dhe nuk duhet lënë kurrë në banjë.

Mund të kombinohet me energjinë e temjanit si temjani dhe Palo Santo për pastrim intensiv.

Si të përdorni Cianita Azul në punë

Cianita Azul mund të përdoret në punë për të lehtësuar komunikimin midis të gjithëve në mjedis. Prania e tij e thjeshtë do ta bëjë produktivitetin tuaj më të mirë, pasi lehtëson përpunimin e informacionit, pasi lidhet me elementin e ajrit.

Vibrimi i tij i lartë është në gjendje të transformojë klimat e tensionit të përditshëm. Për këtë, provoni të lini kristalet Kyanite në tryezën tuaj të punës, ose, nëse punoni në këmbë, në xhep. Pranë shatërvanit mund të lini edhe një kristal, në mënyrë që të gjithë ata që pinë nga uji pranë tij të përfitojnë nga vetitë e tij.kristal.

Vetëm kini kujdes që të mos gëlltitet kyaniti blu, pasi është një gur toksik dhe nuk duhet të përdoret në përbërjen e eliksireve.

Mirëmbajtja e Kyanitit Blu

Kianitët blu kërkojnë pak më shumë kujdes gjatë mirëmbajtjes, pasi janë kristale të brishtë. Ato nuk duhet të pastrohen kurrë me ujë pasi kjo do t'i bëjë të brishtë. Ashtu si gurët e tjerë që përdoren për qëllime mistike dhe shëruese, kyaniti duhet të pastrohet dhe të jep energji. Zbuloni më shumë më poshtë!

Blu Kyanite Pastrues dhe Energjizues

Për të pastruar Kyanitin tuaj Blu, temjan i lehtë i bimëve pastruese të tilla si temjani, dru sandali, mirrë ose rue. Pastaj mbajeni direkt mbi tymin tuaj.

Me gurin të zhytur në tym, mbyllni sytë dhe imagjinoni një dritë të bardhë që buron prej tij dhe ndriçon gjithçka rreth jush. Pastaj lexoni, në lutje: “Me fuqinë e ajrit dhe zjarrit, unë ju pastroj nga çdo dhe çdo energji. Kështu qoftë.”

Tani, do t'ju duhet të fuqizoni gurin tuaj. Për ta bërë këtë, lëreni në një tenxhere bimore ose në dritaren tuaj, në mënyrë që të marrë rrezet e diellit direkte dhe dritën e hënës për të paktën tre orë. Pas kësaj, ajo tashmë mund të përdoret.

Ku mund të gjeni Blue Kyanite?

Cyaniti blu është një kristal relativisht i lehtë për t'u gjetur në dyqane ezoterike, artikuj fetarë, panaire artizanale ose dyqane të specializuara për gurë dhe minerale. KurKur blini tuajin, kërkoni një ekzemplar më të ngurtë me ngjyrë blu më intensive, pasi këto kanë pastërti më të mirë dhe rrjedhimisht janë më të fuqishme.

Këtë kristal me siguri do ta gjeni në formën e tij të papërpunuar, d.m.th. pa veprimin e njeriut. Edhe pse duket jo tërheqëse në krahasim me një formë të mbështjellë, kristalet e papërpunuara janë jashtëzakonisht të fuqishme.

Kur ta blini, mos harroni ta pastroni dhe t'i jepni energji. Kështu, ju do të përfitoni plotësisht nga energjia e këtij kristali.

Guri i cianit blu ndihmon në bashkësinë me hyjnoren!

Kyaniti është një kristal i shenjtë dhe, për rrjedhojë, na ndihmon të komunikojmë me hyjnoren që banon brenda nesh, duke na lejuar të aksesojmë energjinë e hyjnisë që adhurojmë. ky bashkim bëhet përmes dialogut, duke e lejuar secilin prej nesh të krijojë kontakt me hyjnoren, në praktikat tona të përditshme devocionale.

Kjo ndodh për shkak të dridhjeve të tij të larta energjike, që na akordojnë me frekuenca të larta dhe që na lejon të arrijmë nivele të larta të vetëdijes. Këto, nga ana tjetër, do të na sjellin mundësinë për t'u lidhur drejtpërdrejt me hyjninë.

Sa herë që keni nevojë për ndërhyrje hyjnore, bëni lutjet tuaja dhe përdorni këtë kristal për t'i bërë ata të arrijnë në destinacionin e tyre më shpejt. Përgjigja do të vijë së shpejti!

për shkak të ngjyrës së tij dhe strukturës fizike të gurit, të cilat të kujtojnë tehun e një shpate. Për këtë arsye, kyaniti konsiderohet si guri mbrojtës i sunduar nga ky kryeengjëll dhe përdoret për të prerë lidhjet dhe negativitetet, përveç se na mbron nga energjitë negative nga armiqtë fizikë dhe shpirtërorë.

Konsiderohet gjithashtu si guri i e vërteta dhe përdoret zakonisht si një kanal lidhjeje me mentorët dhe udhëzuesit tanë shpirtërorë, qofshin ata engjëj, zana, deva apo shpirtra të tjerë elementë të natyrës.

Origjina dhe përbërja

Guri Blue Cianite e ka origjinën nga vende të tilla si Afrika e Jugut, Brazili, Birmania, Meksika, Namibia dhe Kenia. Është një gur i lehtë për t'u gjetur, madje mund të mblidhet në natyrën e këtyre vendeve. Përbërja e tij kimike përbëhet nga aluminosilikat, formula e të cilit është Al2SiO5.

Pavarësisht emrit të komplikuar, aluminosilikat është një përbërës kimik i argjilës, i përdorur për të siguruar pigmentim në përbërjen natyrale. Prandaj, mund të jetë pjesë e rutinës suaj të përditshme apo edhe rutinës suaj të bukurisë. Pavarësisht se është një komponent i sigurt, ai mund të shkaktojë acarim në lëkurën e ndjeshme.

Shenjat dhe çakrat

Kianiti blu është guri i lindjes për shenjat e Demit dhe Peshores, pasi sunduesit planetarë të këtyre shenjave janë ato që lidhen më mirë me energjinë e saj. Kur përdoret nga Librians, ajo sjell ekuilibrin që ata kërkojnë aq shumë. Megjithatë, si një kristal idridhje të lartë, të gjitha shenjat mund të marrin bekimet energjike të këtij kristali magjik.

Kianiti blu është i lidhur ngushtë me çakrën e laringut, e njohur gjithashtu si Vishuddha dhe e vendosur në rajonin e fytit. Përveç kësaj, zgjon mprehtësinë, pasi lidhet me çakrën e syrit të tretë, e vendosur në rajonin midis vetullave.

Elementi dhe planeti

Elementi sundues i Kyanitit Blu është ajri. Kjo dominon planet më të larta dhe është e lidhur me mendjen dhe intelektin. Prandaj, Blue Kyanite përdoret përgjithësisht për të lidhur përdoruesit e tij me udhëzuesit shpirtërorë dhe entitetet superiore.

Planeti sundues i Kyanitit është Venusi, guvernator i marrëdhënieve ndërpersonale. Në mitologjinë romake, Venusi është gjithashtu emri i perëndeshës së dashurisë dhe, për rrjedhojë, Kyaniti blu, kur përdoret, gjithashtu promovon marrëdhënie harmonike dhe paqësore midis njerëzve.

Fortësia dhe dridhja

Kyaniti blu është një gur i brishtë. Në shkallën Mohs, e përdorur në studimin e mineraleve për të përcaktuar fortësinë e gurëve, ai ka një indeks fortësie prej 4,5 deri në 5. Kjo do të thotë se ka një natyrë që nuk është shumë rezistente ndaj ujit dhe për këtë arsye nuk duhet të laget kurrë. . Kur ekspozohet ndaj ujit, sipërfaqja e tij bëhet e brishtë dhe kristali mund të shkërmoqet.

Përveç kësaj, nëse ekspozohet ndaj dritës dhe temperaturave të larta, ngjyra e tij bëhet më e zbehtë dhe humbet vlerën energjetike dhe tregtare.

ACianita Azul ka një dridhje të një natyre emetuese, me një ndikim të fortë mashkullor. Me fjalë të tjera, është i shkëlqyeshëm për të zmbrapsur energjitë dhe për të krijuar mbrojtje.

Profesionet

Kristali Blue Kyanite rregullon profesionet që përfshijnë komunikimin dhe të kënduarit.

Kur përdoret nga njerëzit që punojnë me zërin, Cianita do t'i drejtojë fjalët dhe do t'i bëjë ato të projektohen në një mënyrë simpatike, duke kënaqur audiencën në përgjithësi dhe duke ndihmuar në shëndetin vokal të përdoruesit të saj. Ai gjithashtu do të sjellë më shumë besim dhe qartësi në fjalimin e profesionistëve që e përdorin atë.

Disa shembuj të profesioneve që mund të përfitojnë nga Cianita Azul janë: tregtarët e telekomunikacionit, prezantuesit e podkasteve, përshkruesit e audios, këngëtarët, tregimtarët, aktorët e zërit, përkthyes, udhëheqës fetarë, lajmëtarë, folës, politikanë, mësues, transmetues, recepsionistë dhe youtubers.

Efektet e cianitit blu në trupin shpirtëror

Efektet e cianitit blu në shpirtërore trupi përfshin pastrimin e energjisë, zhvillimin e intuitës, amplifikimin e energjisë dhe ekuilibrin emocional. Duke qenë se është një kristal jashtëzakonisht delikat, kushtojini vëmendje këshillave se si ta përdorni më poshtë!

Cianiti blu në pastrimin e energjisë

Cianiti blu përdoret zakonisht për ritualet personale të pastrimit të energjisë ose mjedisin. Kur doni të pastroni energjinë negative të një mjedisi,lini një kristal të madh ose copa të vogla të tij në qendër të vendit.

Për shkak se është i lidhur me kryeengjëllin Michael, mund të lihet mbi derën e përparme të shtëpisë tuaj, për të ndërprerë energjinë negative të ata që hyjnë në të. Për pastrim personal, shtrihuni në një pozicion të rehatshëm dhe vendoseni këtë kristal në qendër të trupit tuaj, duke imagjinuar një dritë blu që ju rrethon si një fshikëz.

Në traditat pagane, Kyanite Blu është gjithashtu i lidhur me hyjnitë

Blue Kyanite në intuitë

Kristali Blue Kyanite mund të përdoret për të mprehur intuitën tuaj. Ky efekt ndodh sepse ky gur është në linjë me plane më të larta dhe udhërrëfyes shpirtërorë, përveç që është i lidhur ngushtë me çakrën e syrit të tretë, e cila drejton mprehtësinë.

Sa herë që keni nevojë të dëgjoni zërin tuaj të brendshëm, provoni të vendosni një Kyanite blu në rajonin midis vetullave tuaja, vendndodhja e çakrës së syrit të tretë. Ju mund ta përmirësoni këtë ritual të vogël duke ndezur një qiri vjollce, veçanërisht kur hëna është e plotë në shenjat e Gaforres, Akrepit ose Peshqve.

Mund të merrni të njëjtin efekt duke vendosur një kristal blu Kyanite mbi një foto e vetes. Vetëm sigurohuni që ta mbani afër kokës.

Kyanite blu në amplifikimin e energjisë

Fuqia e Kyanitit Blu përdoret në amplifikimin e energjisë. Për të përforcuar energjinë tuaj shpirtërore,Përdoreni këtë gur gjithmonë pranë jush, mundësisht në xhepin e majtë të pantallonave, fundit apo pantallonave të shkurtra. Mund ta lini gjithashtu në çantën tuaj ose ta përdorni të bashkangjitur me zinxhirin e çelësit.

Mund ta përdorni gjithashtu këtë kristal blu për të rritur energjitë e një mjedisi. Për ta bërë këtë, vendosni katër gurë blu Kyanite në formën e një kryqi, secili me majën e tij që tregon një nga katër drejtimet fillestare: veri, jug, lindje dhe perëndim. Kjo do të sigurojë që energjia të përforcohet dhe të dërgohet në të gjitha këto drejtime.

Kyaniti blu në ekuilibrin emocional

Kianiti blu mund të përdoret për të balancuar emocionet tuaja. Ngjyra e saj qetëson shpirtin, sjell paqe dhe harmoni, dhe zbut edhe emocionet më të forta.

Nëse ndiheni të çekuilibruar emocionalisht, vendosni një kristal blu Kyanite në qendër të trupit tuaj. Pastaj imagjinoni një dritë blu që buron prej saj dhe përhapet në të gjithë trupin tuaj. Pastaj kërkojini kujdestarit tuaj shpirtëror ose hyjnisë në të cilën besoni të veprojë përmes kristalit dhe të lejojë që energjia juaj emocionale të balancohet.

Kryeni këtë ritual të vogël vazhdimisht, veçanërisht kur ndiheni të shteruar emocionalisht.

Efektet e cianitit blu në trupin fizik

Cianiti është një gur që përdoret si një trajtim alternativ për të plotësuar atë tradicional. Efektet e tij ndihmojnë në pastrimintë qarkullimit të gjakut, detoksifikimit të organizmit, përveçse ndihmon sistemin nervor dhe kontrollin e presionit të gjakut. Vazhdoni të lexoni dhe mësoni gjithçka rreth këtij guri!

Cianiti blu për pastrimin e qarkullimit të gjakut

Guri blu cianiti mund të përdoret për të pastruar qarkullimin e gjakut nëpërmjet masazheve energjike. Për t'i kryer ato, bëni lëvizje të qetë rrethore mbi zonën ku dëshironi të keni qarkullim të papenguar. Është gjithashtu e mundur të përdoret një qese prej pëlhure me Kyanite dhe ta lini atë në kontakt me zonën e prekur.

Kyaniti blu në sistemin nervor

Kianiti blu përdoret zakonisht për të ndihmuar në çështjet e lidhura me sistemin nervor. Kjo marrëdhënie është për shkak të ngjyrës së saj blu, si dhe sunduesit të saj elementar, ajrit. Kur përdoret afër kokës, sjell qartësi mendore dhe ndihmon në qetësimin e nervave, duke sjellë më shumë aftësi dalluese, paqe të brendshme dhe cilësi të jetës.

Energjia e tij qetësuese mund të jetë pjesë e rutinës suaj të përditshme, në dhomën e gjumit. Lëreni një kristal blu Kyanite në komodinën tuaj ose në krye të shtratit tuaj, në mënyrë që procesi juaj i shërimit të energjisë të mund të ndodhë edhe gjatë gjumit.

Kyanite blu në kontrollin e presionit të gjakut

O kristali i cianitit blu përdoret gjerësisht për të luftuar presionin e lartë të gjakut. Energjia e tij qetësuese zbut tensionet dhe, meqenëse ekziston një marrëdhënie midisstresi dhe presioni i gjakut, përdorimi i këtij guri është i shkëlqyeshëm për të përmirësuar cilësinë e jetës suaj.

Për të përfituar nga efektet e tij, provoni ta lini këtë kristal në pikat kyçe të sistemit të qarkullimit të gjakut, si kyçet e duarve dhe rajoni i çakrës. zemra. Mos harroni, megjithatë, se trajtimi me kristal nuk zëvendëson trajtimin mjekësor konvencional dhe duhet të përdoret vetëm si një plotësues i trajtimit tradicional.

Kyanite blu në detoksifikimin e trupit

Një veti shumë e fuqishme e Blue Kyanite është përdorimi i tij për detoksifikimin e trupit. Fuqia e tij është e shkëlqyer, sidomos kur dehja shkaktohet nga çështje shpirtërore.

Nëse doni të bëni një detoks të përgjithshëm, një alternativë është banja blu. Për ta bërë këtë, merrni një sasi të çuditshme kristalesh Kyanite dhe vendosini pranë enës tuaj të ujit të banjës. Imagjinoni energjinë tuaj blu duke mbushur ujin derisa të jetë e gjallë, blu e shkëlqyeshme. Bëni dush normalisht dhe, përpara se të dilni nga banjo, përdorni ujin blu për të larë trupin tuaj.

Si të përdorni Blue Kyanite?

Tani që keni mësuar energjitë dhe efektet e Blue Kyanite në trupat shpirtërorë dhe fizikë, ju jeni gati të mësoni se si ta përdorni atë për të medituar. Përveç kësaj, ne do t'ju mësojmë gjithashtu mënyra efektive për ta përdorur atë si varëse, përveç përfitimeve të tij për mjedisin.Shikoni!

Si të përdorni Kyanite Blu për meditim

Ngjyra blu e Kyanite shkakton gjendje të thella meditimi, pasi shoqërohet me plane më të larta. Për ta përdorur atë në meditim, është e nevojshme që ai të jetë në kontakt të drejtpërdrejtë me personin që mediton, mundësisht në veshje.

Energjia e Kyanite mund të përfitoni edhe përmes kontaktit indirekt. Për ta bërë këtë, mjafton të lini një ose më shumë kristale të atij guri në një vend afër jush, mundësisht jo më shumë se tre metra larg trupit tuaj.

Mendoni një dritë blu, e cila do të aktivizojë qendrat tuaja të fuqisë dhe do t'ju bëjë përputhen me rrafshin shpirtëror. Nëse preferoni, digjni temjan gjatë praktikave tuaja.

Si të përdorni Kyanite Blu si varëse

Për të përdorur Kyanite Blu si varëse, zgjidhni një kristal blu intensive. Për shkak të fortësisë së tij, Kyanite mund të shkërmoqet lehtësisht kur ekspozohet ndaj djersës ose nxehtësisë së trupit për një kohë të gjatë. Prandaj, është ideale që të shmangni kontaktin e drejtpërdrejtë me lëkurën dhe të investoni në një kristal me cilësi më të lartë.

Varëse blu nga kyaniti zakonisht janë në formë shiriti dhe duhet të kenë një portë të përcaktuar mirë. Maja drejtkëndore ose katrore shërbejnë si emetues energjie, duke luftuar në mënyrë aktive energjitë negative, ndërsa majat e lakuara shërbejnë si një mburojë mbrojtëse.

Nëse doni të neutralizoni energjitë

Si ekspert në fushën e ëndrrave, spiritualitetit dhe ezoterizmit, jam i përkushtuar t'i ndihmoj të tjerët të gjejnë kuptimin në ëndrrat e tyre. Ëndrrat janë një mjet i fuqishëm për të kuptuar mendjet tona nënndërgjegjeshëm dhe mund të ofrojnë njohuri të vlefshme në jetën tonë të përditshme. Udhëtimi im në botën e ëndrrave dhe shpirtërore filloi më shumë se 20 vjet më parë, dhe që atëherë unë kam studiuar gjerësisht në këto fusha. Unë jam i pasionuar për të ndarë njohuritë e mia me të tjerët dhe për t'i ndihmuar ata të lidhen me veten e tyre shpirtërore.