Значењето на картичката Тркало на среќата во Тарот: во љубов, работа и многу повеќе!

  • Споделете Го Ова
Jennifer Sherman

Што значи картичката Тркало на среќата во Тарот?

Тркало на среќата е картичката што се појавува во читањата кога дури ни Таротот не може да одговори на прашањето. Таа е потсетник дека ние сме дел од нешто и дека животот не се прави само од избори. Така, одржувањето на желбата е многу тешко, а некои работи едноставно се.

Таа се разликува, на пример, од Кралицата на срцата, која претпочита да остане тивка и далечна, бидејќи тоа укажува на постоење на потиснати прашања. Тркалото на среќата не може да одговори, бидејќи како причина би посочило нешто сосема туѓо за вас, од кое ништо не може да се направи против или во корист.

Со секој изминат ден, чиповите се обложуваат на потрагата за исполни ја желбата, но нема ветувања, само предвидувања. Имајќи го тоа на ум, проверете повеќе детали за значењата на Тркалото на среќата со читање на статијата!

Основи на Тркалото на среќата во Тарот

За да го прочитате Тркалото на Картичка за среќа, важно е да знаете што значи во контекстот во кој е вметната и нејзините симболи. Овој прв чекор е научен подолу!

Историја

Во првите карти во палубата, имаше ликови и контексти кои укажуваа на начини на изразување волја, можности и раст, додека се размислуваа одлуките и планирано. Значи, имаше малку или воопшто немаше акција за тие аркани.

На овој начин, Тркалото на среќата се појавува кога одлукитепокажува дека се случува распаѓање, дека стареењето и опаѓањето се дел од циклусите на животот, дури и ако се случи да произлезат нешто ново.

Покрај тоа, тоа исто така укажува дека, еднаш на врвот или има многу освојувања во ред, можно е да дојде до пад и да има загуби. Значи, не станува збор за декаденција, бидејќи зборува за тоа дека не може секогаш да се победи. Дури и да се борите против него, шансата постои и не треба да се презира.

Значи, сумирањето на Тркалото на среќата за распаѓање ја отстранува можноста дека неочекуваното е позитивно и дека изненадувањата ви носат корист. Како што тркалото се спушта, така се крева. Затоа, го одзема и значењето на Тркалото на среќата како циклус.

На овој начин постои можност, да, за добри вести со Тркалото на среќата. Среќата постои за секого и сè може да се случи!

 Сега кога сфативте за картичката Тркало на среќата во тарот, проверете ги 10-те најдобри тарот-палуби од 2022 година за да го стекнете идеалниот шпил и да настапите читањето на твојот живот!

земено, вие се справувате со последиците од вашите постапки и животот повеќе не е индивидуален причинско-последичен. Така, се чини дека оваа картичка ве потсетува дека сè е минливо, циклично и неизбежно.

Иконографија

Тркалото на среќата има големо тркало во центарот на картичката, опкружено со мистични симболи. На тркалото има натписи со името на Бог и Тора, што значи закон или Рота (што на латински значи тркало). Покрај тоа, постојат симболи на жива, сулфур, вода и сол.

Околу тркалото има три суштества: змија која оди кон дното на картичката, богот Анубис на дното и, на врвот на тркалото, сфинга. Сфингата и Анубис го носат ова чувство за бесконечниот циклус на Тркалото на среќата, што покажува дека она што оди нагоре, се спушта, како и циклусот на животот и смртта.

Но, има повеќе симболи во оваа картичка . За четирите агли, секој има елемент: ангел, орел, вол и лав. Тие претставуваат четири евангелисти на христијанството или четири фиксни знаци на зодијакот (Водолија, Скорпија, Бик и Лав, соодветно).

Секое од овие суштества носи Тора со себе, што претставува мудрост, а нивните крилја значат стабилност во лицето на движењето .

Значења на Тркалото на среќата во Тарот

Значењата на Тркалото на среќата се толкувања на подемите и падовите на животот, како и начинот на кој треба да се реагира на она што енадвор од контрола. Проверете повеќе за оваа картичка Тарот подолу!

Карма

Тркалото на среќата претставува потсетник дека она што се случува наоколу доаѓа наоколу, во добро или во лошо. Во оваа смисла, добра личност која практикува добри дела има тенденција да добие пољубезен и поправеден третман од луѓето околу себе.

Покрај тоа, постои присуство на создадена здрава и позитивна средина, каде што ќе биде многу повеќе, вообичаено е добрите дела да се вратат во моментот.

Циклуси на животот

Уметноста на тркалото што го претставува Тркалото на среќата многу добро може да се сфати како тркало на годината . Во некои уметности, постојат уште подиректни индикации за оваа врска.

Размислувајќи за цикличното прашање, Тркалото на среќата ја носи перцепцијата за човечкиот живот - за раѓањето, растењето, стареењето и умирањето -, со размислувања за недостатокот на контрола од страна на луѓето со текот на времето.

Покрај тоа, уште една интересна точка на постоење во рамките на циклусот се повторените дејства кои носат подеми и падови во живот. Тоа се ситуации кои би можеле да се избегнат, но лесно се занесуваат кога се учествува во кругот. Затоа, вреди да се размислува со Тркалото на среќата за циклусите и обичаите што некој сака да ги изгуби. животот не за. Така, дали со циклусите, или со среќата што пристигнува, ништо не е вечно.

Покрај тоаПокрај тоа, картичката Тарот ве потсетува и на потребата да се развивате и да дадете се од себе со алатките при рака. Успехот треба постојано да се бара, а неуспехот може да се врати назад.

Случајност

Горните и долните цртежи на Тркалото на среќата се како покажувачот што го означува тркалото на рулетот. Се обложувате на број, тркалото на рулетот се врти и вашиот број може да слета на среќната или несреќната страна. Значи, тоа е алегорија за тоа колку е случаен животот - еден ден е среќен, другиот е несреќен.

Значи да се биде добар човек не гарантира дека ќе се случи само она што го сметаме за добро. Кармата вели за способноста да се создаде здрава средина со добри дела, но не е можно да се спречи да се случат лоши работи.

Така, картичката укажува дека лошите работи се случуваат, без разлика на заслугата. Тоа е нешто надвор од контрола на сите, бидејќи се случуваат несреќи и никој не е подготвен на се. Сепак, важно е да не се откажувате, бидејќи животот е непредвидлив и може да постигнете џекпот еден ден.

Флексибилност

Картата Тарот Тркало на среќата го покажува тоа, бидејќи се случува неочекуваното , треба да бидете флексибилни за да се справите со непланирани ситуации. Значи, за да не дозволите да ве срушат и шансата да се претвори во нешто лошо или назадувањето да се претвори во нешто полошо, треба да имате отворен ум.

Значи, тоа е карта штонајмногу зборува за излегување од комфорната зона. Затоа, бидете отворени за она што ви го чува судбината.

Отпорност

Според Тркалото на среќата, многу е лесно да се изгубите кога се справувате со неочекуваното. Луѓето можат да создадат друга личност или да покажат страни од себе врз основа на очај, кога животот предизвикува изненадувања. Кога поминуваат низ криза, откриваат болест или влегуваат во добра работа, на пример, нивниот начин на гледање на животот се менува.

Така, Тркалото на среќата носи разбирање дека промените се привремени и дека важните работа е да се биде верен на својата суштина. Затоа, останете доследни на она што навистина сте.

На овој начин, воспоставувањето врски засновани на великодушност и наклонетост и развивање позитивна карма е исто така начин на покажување издржливост со тоа што нема да бидете под влијание на подемите и падовите на животот.

Тркало на среќата во Тарот: во љубовта

Љубовта и рутината се комплицирани, а Тркалото на среќата ве тера да се соочите со вашите минати избори. Во исто време, ве потсетува на тоа колку варијабли има за да се држи одлуката, дали да бидете во врска или да останете сингл. Разберете подобро што Тркалото на среќата носи во љубовта подолу!

За посветените

Тркалото на среќата не носи никаква дефинитивна изјава и, бидејќи е понеизвесно од другите карти, исто така го прави тоа не донесе насока на оние кои се обврзани. Па може да биде интереснопоставете ново прашање или нацртајте друга карта за вашата врска, за да ја побарате вистинската страна.

Овде најважно е да разберете дека чувствата се менуваат и дека овие промени не се лоши. Одржувањето врска може да стане комплицирано, но тоа е во фази. Така, промената што ја очекувате може да има потреба од вашата иницијатива, за да се прекинат негативните циклуси.

Затоа, општиот совет останува: имајте искреност и дијалог за да ги разберете проблемите што се појавиле и да ги надминете заедно.

За самци

За самци, картичката „Тркало на среќата“ е неизвесна за иднината. Сегашната ситуација не е конечна, туку зависи од вашиот сопствен избор. Затоа, ценете ги вашите чувства и вашата интуиција и одлучете ги вашите следни чекори врз основа на нив. Разберете, прво, што сакате и следете ја вашата желба.

Тркало на среќата во Тарот: на работа

На работа, картичката Тарот Тркало на среќата носи промени и ве принудува да биде агилен за да биде во тек со неговото постојано движење. Разберете подобро што вели писмото за следните читања за работата!

За вработените

Тркалото на среќата, за вработените, укажува дека наскоро ќе се случат големи промени. Затоа, бидете свесни за можностите и не губете време прашувајќи се дали се појавуваат. Тркалото е агилно и не чека одлуки, бара акција и волја, како идека среќата удира.

Покрај тоа, можно е сè да е толку брзо што прави да се чувствувате изгубено. Можеби вашата рутина постојано се менува или вашите проекти не се движат напред. Овде, наместо да одите глава до глава, обидете се да одите со протокот и да пробате нешто поинакво, бидејќи ова е добро време да вежбате издржливост и флексибилност.

Така, среќата што ја носи Тркалото на среќата доаѓа со предизвици, но тоа ќе биде добра можност за учење.

За невработените

Ако сте невработени, продолжете да барате своја замена. Картичката Wheel of Fortune носи промени кои можат да бидат повторно вметнување на пазарот или нов извор на приход.

Но, внимавајте дека Тркалото на среќата не укажува на можност што ќе се појави веднаш. Тоа само покажува дека мора да бидете подготвени за секоја ситуација. Можеби ќе биде неопходно да се финализираат некои прашања и да се развие подобро во рамките на циклусите што ги предлага картичката, пред да се појават можности за работа.

Други толкувања за Тркалото на среќата во Тарот

За подобро да ги разберете сите импликации на Тркалото на среќата, подолу, можете да ги видите толкувањата за картичката за здравствени прашања, превртената картичка, предложените предизвици и совети. Проверете!

Во здравјето

За здравје, Арканот на Тркалото на среќата укажува на нестабилност. Значи, ако сте под медицински третман, засилете ја вашата нега, така шторецидивите не се сериозни. Сè уште нема ветување за целосно закрепнување, но продолжете да верувате и да се грижите за себе. Исто така, внимавајте на вашето здравје воопшто, не прекинувајте ги континуираните третмани и обидете се да ги направите вашите рутински прегледи.

Превртена картичка

Ако го читате Тркалото на среќата наопаку, тоа е многу веројатно дека промените кои се сметаат за болни се случуваат или наскоро ќе се случат.

Оваа положба покажува дека, за подобро или полошо, животот се менува. Можеби сте во многу удобна ситуација или сте навикнати на непријатност. Како и да е, промените можат да бидат страшни, а новото носи недоверба, но ова е неопходен чекор што треба да го преземете за ваше добро.

Затоа, подобро е да го разберете движењето на Тркалото на среќата и да дејствувате на искористете го најдоброто од она што го донело неочекуваното, отколку да бидете уништени од она што не може да се предвиди или контролира.

Во митолошкиот Тарот

Во уметноста на митолошкиот Тарот, прашањето за судбината и неизбежното е потврдено од страна на Тркалото на среќата станува посилно: моирите или парките се самите божици на судбината, со вретено и нечистотија кои ги вртат животите на смртниците. Тие се трите спинери во нивната вечна работа, внатре во една пештера. Еден конец, еден го мери животот, а старицата го сече конецот. Во позадина, можно е да се видат зеленото поле и синото небо надвор.

Затоа тие командуваат со судбината на начин што дури ибоговите имаат моќ да менуваат, а камоли обичните смртници. Така, обидот да се оди против судбината е незамислив чин на гордост, како што веќе се споменува писмото.

Пештерата каде што се собираат моирите ја зајакнува алегоријата на циклусот. Тоа е утробата од која секој човек произлегува и земјата на која се враќа по смртта. Исто така, божиците се самиот циклус, бидејќи тие се претставени како Мајка, Девица и Крон.

Предизвици

Тркалото на среќата во Тарот носи како предизвик супер тешки прашања, како да се справите со животните неизвесности, без да се потресуваат. Така, неопходно е да се прифати дека животот не е статичен и дека не е под наша контрола.

Затоа, оваа потрага по центар, да не се биде на краевите на тркалото што бескрајно се врти, не е едноставна. . Но, тоа носи внатрешна сила и мудрост, и за искористување на можностите и за борба против проблемите.

Совети

Главните совети оставени од картичката Тркало на среќата зборуваат за справување со патиштата на судбина. Животот има подеми и падови, а најважно е да бидете верни на својата суштина и да барате стабилност – односно да не дозволувате вашите постапки и личност да бидат под влијание на она што е надворешно и она што е надвор од вашата контрола. Затоа, неопходно е да се следат овие идеи.

Дали Тркалото на среќата во Тарот е карта што укажува на декаденција?

Тркалото на среќата во Тарот не укажува на распаѓање. Всушност, тоа е писмо што само

Како експерт во областа на соништата, духовноста и езотеризмот, посветен сум да им помагам на другите да го најдат значењето во нивните соништа. Соништата се моќна алатка за разбирање на нашите потсвесни умови и можат да понудат вредни сознанија за нашиот секојдневен живот. Моето патување во светот на соништата и духовноста започна пред повеќе од 20 години, и оттогаш интензивно студирав на овие области. Јас сум страстен да го споделам моето знаење со другите и да им помагам да се поврзат со нивното духовно јас.