Земјени знаци: датум, симбол, личност, комбинација и многу повеќе!

  • Споделете Го Ова
Jennifer Sherman

Што се земните знаци?

Според нивните карактеристики, секој од дванаесетте знаци припаѓа на еден од четирите елементи идентификувани од класичната филозофија: вода, воздух, оган и земја. Во овој случај, Јарецот, Бикот и Девицата се Земјините знаци.

Иако секој од овие три знаци има свои особености, како што се слабостите, силните страни, тенденциите и предиспозициите, Земјените знаци имаат една суштина, поврзана со нивниот елемент, кој ги разликува неговите староседелци од оние на знаците на другите елементи.

Затоа, размислете за земјата и каква е таа: цврста, цврста, стабилна, отпорна и неодморна. Знаците на овој елемент се поврзани со претпазливост, стабилност и реализам. Во оваа статија ќе ги истражиме карактеристиките на земјените знаци, ќе видиме како се однесуваат нивните домородци и ќе ги дознаеме најдобрите совпаѓања за нив во нивниот љубовен живот. Проверете!

За знакот Бик

Родумец на еден од земјените знаци, Бикот е обдарен со неколку интересни и корисни квалитети кои го прават да се издвојува меѓу своите врсници . Во исто време, тој има некои дефекти кои можат да ја попречат неговата еволуција како индивидуа и да предизвикаат судири меѓу него и луѓето со кои живее, кои можеби не го разбираат неговиот начин или не се подготвени да направат отстапки за неговите потреби.

Следно, ќе видиме во кој период од годината се раѓаат домородците на Бик, која планета владее со овој знак, каква е неговатамир и спокојство. Тие се лојални луѓе и им даваат посебно значење на своите семејства.

Негативни карактеристики

Интроспективниот и далечниот начин на Девиците може да го отежне создавањето врски со другите луѓе, што исто така може да се оттргне од страна на критичарот на духот на Девицата, обично повеќе е склон да критикува отколку да пофали.

Вашите стандарди за оценување и правилата што ги наметнувате може да им изгледаат претерано на оние што се подложени на нив. И Девиците бараат многу од себе. Ова може да доведе до исцрпеност кога се обидувате да ги исполните вашите високи стандарди за перформанси или фрустрација кога не можете да ги достигнете.

Во љубовта, ориентираниот кон детали и критички дух на Девицата може да го вознемири партнерот, кој со некоја причина, ќе почувствува дека не е соодветно ценет.

Усогласување

Следните комбинации на Девица со други знаци имаат тенденција да формираат добри романтични врски поради сличностите и усогласувањата на светогледите и целите или поради интеракцијата од нивните карактеристики:

- Девица и Јарец: Овие два земјени знаци имаат слични начини на гледање на светот и можат многу добро да се разберат, доколку постои подготвеност да направат отстапки, кога тоа е потребно.

- Девица и Риби: Големите разлики во личноста меѓу староседелците од овие знаци не го спречуваат добро да тече врската, се додека постои подготвеност да се обидеразберете го партнерот. Рибискиот темперамент внесува спокојство во животот на родената Девица. Девицата, од друга страна, може да го поттикне интелектуалниот развој на Риба и да донесе малку практично размислување.

- Девица и Бик: Ова е уште еден случај на врска на Девицата со друг земјен знак. Тие споделуваат многу карактеристики и интереси, што им овозможува, со малку добра волја и подготвеност за компромис, добро да се сложуваат. Сепак, тие не можат да дозволат типичната тврдоглавост на овие знаци да им попречи.

- Девица и Девица:  Овој однос меѓу еднаквите може да биде многу среќен, ако двете страни се потрудат да не подлегнат на монотонија.

За знакот Јарец

Знакот Јарец е третиот од Земјените знаци. Меѓу главните карактеристики на неговите домородци се сериозноста и одговорноста со која се соочуваат со животот и нивните обврски.

Подолу ќе ги видиме главните аспекти на знакот Јарец: во кој период од годината се родени домородците, кој е симболот на знакот, неговата владејачка планета, нејзините бои, камења и билки, неговите позитивни и негативни карактеристики и многу повеќе!

Датум

Роден е родум од Јарец во периодот од 22 декември до 20 јануари. Ова е десеттиот знак на Зодијакот, кој е помеѓу Стрелец и Водолија. Тоа е третиот и последен од земните знаци,пред Бикот и Девицата.

Јарците, како и другите домородци на овој елемент, се сериозни и решителни луѓе, кои веруваат во потребата да се планира долгорочно.

Симбол

Знакот Јарец е симболизиран со коза со карактеристики на риба. Ова суштество со хибриден изглед Грците го поврзувале со соѕвездието Јарец. Понекогаш симболот се прикажува и стилизирано, но може да се препознаат роговите на козата и опашката на рибата.

Владејачка планета

Планетата што управува со знакот Јарец е Сатурн, кој е исто така совладетел (заедно со Уран) на Водолија. Сатурн е именуван по богот кој, според римската религија, владеел во златното доба, период на неспоредлив мир и просперитет, во кој човечките суштества уживале во изобилството што го обезбедувала природата, без да мора да работат.

Наскоро. , оваа планета им носи на домородците на Јарец чувство на должност и интерес за одржување на редот и стабилноста.

Бои

Во Зодијакот, главните бои поврзани со знакот Јарец се сивата , индиго, кафеава и темно зелена.

Камења

Камењата поврзани со знакот Јарец се килибар, оникс и димен кварц. Астрологијата учи дека близината на овие камења може да биде добра за Јарецот, помагајќи му да ги интензивира и прочисти своите енергии.да соработувате за да го зачувате вашето здравје, физичко и емоционално и да го фаворизирате остварувањето на вашите планови.

Билки

Билките руе, ловор и мајчина душица се поврзани со знакот Јарец во астрологијата. Нивната употреба од страна на родното лице од овој знак во бањи или чаеви, во зависност од случајот, обично е многу позитивно, помагајќи му на поединецот да ја прочисти и интензивира својата енергија и да се заштити од негативните сили. Бањата со ловор, на пример, е поврзана со просперитет.

Личност

Личноста на родениот Јарец е обележана со сериозност и одговорност. Како и другите домородци на земјените знаци, Биковите и Девиците, тие се реални и објективни луѓе.

Покрај тоа што се сериозни и дисциплинирани, Јарците сакаат сè да биде на свое место и сметаат дека е неопходно да се планира добро однапред и многу внимаваат што ќе прават.

Позитивни особини

Јарците даваат огромна вредност на ефикасноста во практично сè што прават и ова е позитивна особина. Тие се одговорни, дисциплинирани и посветени поединци. Тие имаат силно чувство за должност и посветеност на благосостојбата на заедницата во која се дел.

Тие се многу доверливи кога станува збор за извршување на некоја задача, бидејќи ги вложуваат сите свои напори во тоа и си наметнуваат високи стандарди на изведба. Понатаму, тие се упорни ипациенти, што е многу корисно за нив, бидејќи придаваат големо значење на долгорочното планирање.

Тие обично имаат високи аспирации и амбиции, за кои се подготвени да работат напорно за да ги постигнат. Така, тие имаат стабилен темперамент, без поголеми емоционални варијации. Тие ја ценат стабилноста и спокојството и ја ценат улогата на авторитетот. Тие се верни и го бараат истото од партнерот.

Негативни карактеристики

Во нивните негативни карактеристики, домородците на Јарецот имаат тенденција да бидат интроспективни и далечни, што може да го отежне создавањето врски со другите. други луѓе. Исто така, тие можат да бидат многу тврдоглави.

За нив има само два начина да ги направат работите: на нивниот начин и на погрешен начин. Значи, вообичаено е да избегнуваат да обрнуваат внимание на мислењата на оние кои не се согласуваат со нив или да ги слушаат оправдувањата што им се изнесуваат.

Критичкиот дух на Јарците, во комбинација со нивната тенденција кон авторитарност, може да не им се допадне и да ги отуѓи оние што живеат со нив. Друг недостаток на Јарците е тешкотијата да им простат на оние кои ги повредиле или повредиле (или кои мислат дека ги направиле).

Во љубовта не е невообичаено резервата и критичкиот дух на Јарецот да се помешаат со недостаток на страст, кога, всушност, тие се само дел од неговиот темперамент.

Комбинација

Постојат некои комбинации наЈарец и други знаци кои имаат тенденција да формираат добри романтични врски поради сличностите во нивните личности, усогласеноста на светогледите и целите или поради меѓусебното влијание на нивните карактеристики. Следете ги:

- Јарец и Рак: Иако имаат различни темпераменти, Јарците и Раковите можат многу добро да се сложуваат ако се спремни да учат еден од друг и да направат отстапки кога е потребно. Родителот на Рак може да внесе топлина и романтизам во животот на Јарецот.

- Јарец и Шкорпија: Домородците од овие два знака имаат тенденција да се разбираат и имаат усогласени цели и погледи на светот.

- Јарец и Риби: И покрај разликите меѓу знаците, или поради нив, Јарците и Рибите можат да се надополнуваат. Јарецот може да всади чувство на реалност во животот на фантастичните Риби, а Рибите можат да внесат фантазија и отвореност во животот на Јарецот. Сепак, потребно е малку труд за да се разбереме.

- Јарец и Бик: Двата земјени знаци можат многу добро да се сложуваат, и покрај контрастот помеѓу страсниот начин на Бик и привидната ладнокрвност на Јарецот.

Дали стабилноста е белег на сите земјини знаци?

Стабилноста е секако белег на сите знаци на земјените елементи, чии домородцитие едвај покажуваат емоционална нестабилност или непостојаност во нивните мислења.

И покрај ова, исто како што земјата може да ја потресат земјотреси, Биковите, Девиците и Јарците секогаш можат да имаат непроодност и рамнотежа нарушена од ситуации кои го загрозуваат она што го ценат многу. Се надеваме дека ги расчистивте вашите сомнежи за овие три земјени знаци со читање на статијата!

симболот, неговите бои, неговите камења и билки, кои се неговите главни карактеристики на личноста и кои се знаците со кои Биковите имаат тенденција подобро да се сложуваат во љубовта. Следете го!

Датум

Биковите се поединци родени помеѓу 21 април и 20 мај. Бикот е вториот знак на Зодијакот, на кој му претходи Овенот, а потоа Близнаците. Тој е првиот од Земјините знаци, а во тој елемент следат Девицата и Јарецот.

Според неговиот датум, желбата за ред и стабилност е меѓу главните карактеристики на луѓето Бик.

Симбол

Знакот Бик е симболизиран со рогови на бик, животно познато по својата сила и решителност. Ова се однесува на соѕвездието Бик (бик на латински), на кое Античките му припишувале облик на глава на бик. Ова животно е поврзано со упорност во соочувањето со тешкотии и напорна работа.

Статуата на бик полнач, која стана позната туристичка атракција во финансискиот округ на Менхетен, во Њујорк, е добро познат симбол на финансиски оптимизам. Нејзиниот творец, американскиот уметник Артуро ди Модика, роден во Италија, објасни дека ја замислил скулптурата за да ги инспирира луѓето за време на кризата во 1987 година и да ја пренесе важноста да се биде силен пред неволја.

Regent Planet

Владејачката планета на знакот Бик е Венера, именувана по римската божица на убавинатаи љубов.

Домородците на знаците под власта на оваа ѕвезда, Бикот и Вагата, обично покажуваат способност да воспостават заемно корисни договори за вклучените страни, желба да одржуваат хармонични лични односи со другите луѓе и привлечност кон различни видови на задоволство што животот може да ги понуди.

Бои

Бикот, еден од Земјените знаци, има зелена, светло сина и розова како поврзани бои. Покрај тоа, овие тонови се комбинираат со желбата за мир и стабилност, кои се дел од сржта на личноста на Бикот.

Камења

Тигарско око, Розов кварц и Топаз се главните камења поврзани со знакот Бик. Според Астрологијата, контактот на Бикот со овие камења го фаворизира нивното здравје, физичко и психичко и им овозможува полесно да стигнат до соодветна состојба на умот за да ги постигнат своите цели.

Билки

Нане, жалфија и мајчина душица се билките поврзани со знакот Бик. Користењето на нив во бањи или чаеви, во зависност од случајот, може да им даде енергија на Бикот и да им помогне да се справи со тешкотиите и проблемите со кои се соочуваат. Капењето со мудрец, на пример, е поврзано со зачувување на емоционалната стабилност.

Личност

Карактеристика што Биковите ја делат со староседелците од другите два земјени знаци е практичниот и внимателен дух. Тие имаат мал интерес зафантазии, претпочитајќи да пристапуваат кон прашањата прагматично и реално. Покрај тоа, тие се објективни луѓе и даваат голема вредност на стабилноста, безбедноста и рутината.

Способни да работат напорно за да го добијат она што го сакаат и доверливи во исполнувањето на нивните задачи, домородците на Бик сакаат да уживаат во своето време. и задоволство во различните форми во кои се претставени. Во љубовта, Биковите имаат тенденција да бидат верни и тоа го бараат од партнерот.

Позитивни карактеристики

Домородците на Бик се вредни, педантни и далекувиди. Кога прават нешто, тие го прават тоа добро, внимателно ја планираат задачата и го вложуваат целиот напор и внимание што тоа го бара во извршувањето. Ова ги прави да се истакнат на работното место како способни и сигурни професионалци.

Биковите обично не губат време жалејќи се или жалејќи се. Неговиот пристап кон проблемите е рационален и објективен. Значи, тие се заинтересирани да знаат што мора да се направи за да се постигнат посакуваните резултати. Една од типичните доблести на Биковите, која одговара на упорноста што ја покажуваат во нивните активности, е трпеливоста.

Покрај тоа, поединците Бикови ја ценат стабилноста и имаат тенденција да бидат стабилни самите. Тие не се тип на луѓе кои непотребно го лулаат чамецот или кои постојано ги менуваат позициите. Домородците од Бик често покажуваат големо чувство за елеганцијаи имаат силен интерес за она што е убаво.

Во љубовта, мажите Бик се верни и веројатно ќе го бараат истото од партнерката. Посветеноста на врската е интензивна и, пред да ја напушти врската, ќе се обиде да ги исцрпи алтернативите за да ја спаси. Веќе во меѓучовечките односи, вклучително и романтичните, родениот Бик сака мир и хармонија. Биковите се вешти во создавањето договори кои им служат на интересите на вклучените страни.

Негативни карактеристики

И покрај тоа што имаат позитивни квалитети, луѓето Бикови имаат и некои негативни. На пример, тие имаат тенденција да бидат тврдоглави, што може да биде другата страна на паричката за упорност со која се обдарени. Во комбинација со нивната желба за безбедност и стабилност, оваа тврдоглавост ги тера Биковите да избегнуваат промена на околностите или однесувањето и да западнат во ситуација на стагнација.

Понатаму, иако се трпеливи, домородците на Бикови имаат големи тешкотии да им простат на оние кои им згрешиле или ги повредиле.

Тие имаат тенденција да сакаат да бидат на чело на ситуации, што им дава репутација дека се „шефни“ и контролирани, дури и во нивните романтични врски, во кои не е невообичаено за да бидат љубоморни. Освен тоа, малку се интересираат за бурните и кавгаџиски врски. Кога ќе се збогуваат со врската, тешко дека ќе се врати.

На овој начин,Објективноста и реализмот на Биковите може да ги отуѓи поединците кои се поидеалисти или кои сакаат да се препуштат на фантазијата и интелектуалните шпекулации. За овие луѓе, Биковите може да изгледаат немагинативни и тесногради.

Нивниот интерес за удобност и безбедност може да заработи репутација како нечувствителни и површни, нешто што не е фер, бидејќи тие стануваат заинтересирани за благосостојбата на други и се способни за емпатија. Генерално, сепак, нивната и благосостојбата на најблиските е пред сè друго.

Комбинација

Знакот Бик има одлични хороскопски комбинации, кои можат да се појават во сите области на животот. Проверете ги главните подолу.

- Бик и Рак: и двата знака се поврзани со желбата да имаат мирен живот и го ценат семејството.

- Бик и Јарец: Домородците на овие знаци Луѓето на Земјата имаат тенденција да го гледаат светот на сличен начин и имаат слични цели. Многу е веројатно дека добро се разбираат, но мора да внимаваат врската да не падне во истоветност и тврдоглавоста да не и наштети на врската. Веројатно и двајцата ќе мора да научат од време на време малку да му попуштаат на партнерот.

- Бик и Шкорпија: Иако имаат многу различни личности, Биковите и Скорпиите можат многу добро да се сложуваат, ако тие се подготвени да направат отстапки таму каде што е потребно. Родителот на Шкорпија можевнесете хумор во животот на родениот Бик и научете го дури и малку да се смее на себе. Сексуално, разликите во личноста може да ја загреат врската.

- Бик и Девица: Биковите и Девиците, и двете потомци на земјените знаци, имаат тенденција да споделуваат реализам и објективност, што им помага подобро да се разберат. Потребно е, сепак, да се внимава овој однос на слично да не падне во монотонија.

За знакот Девица

Друг родител на еден од земјените знаци е Девица, поединецот кој е роден во знакот Девица. Организираноста и педантноста се едни од главните карактеристики на овие луѓе, кои се перфекционисти и упатуваат ригорозни критики.

Следно, ќе ги видиме главните карактеристики на овој знак, како на пример во кој период од годината домородците на Девицата се раѓаат, кои се нејзиниот симбол, нејзината владејачка планета, нејзините бои, камења и билки, каква е личноста на Девиците и многу повеќе!

Датум

Двици се оние родени помеѓу 23 август и декември 22 септември. Девицата е шестиот знак на Зодијакот, на кој му претходи Лавот, а по него е Вагата и е втор од земјените знаци, помеѓу Бикот и Јарецот. Девиците се организирани и перфекционисти луѓе, кои имаат голема интелектуална љубопитност.

Симбол

Знакот Девица обично се симболизира со буквата М, со една од нозете свртена конвнатре. Има и такви кои го сметаат за симбол на резерва и интроспекција на Девиците, додека други тврдат дека е стилизирана претстава на девојка која носи сноп пченица.

Во класичната антика, соѕвездието Девица се поврзувало со божицата на земјоделството, Деметра, и девицата, Астреја, која ги претставувала чистотата и невиноста. патници. Меркур владее со знаците на Девица и Близнаци, чии домородци се опремени со капацитет за анализа, елоквентност и подготвеност за учење.

Бои

Главните бои поврзани со знакот Девица се зелената, кафената и морнарско сина.

Камења

Камењата поврзани со знакот Девица, еден од земјените знаци, се Амазонит, Месечевиот камен и Синиот Топаз. Според Астрологијата, контактот на родениот Девица со гореспоменатите камења го фаворизира здравјето, и физичкото и психолошкото и му олеснува да достигне посоодветна состојба на умот за да ги постигне своите цели.

Билки

Билките лаванда, босилек и жалфија се поврзани со знакот Девица. Нивната употреба од страна на мажот Девица во бањи или чаеви, во зависност од случајот, може да ја прочисти и зголеми енергијата на мажот Девица, помагајќи му да се справи со проблемите и предизвиците со кои се соочува. На пример,Бањата со босилек се смета за заштита од негативните енергии.

Личност

Желбата за чистота и организација е една од најсилните карактеристики на староседелците од знакот Девица. Тие се луѓе ориентирани кон детали и перфекционисти. Со другите два земјени знаци, Бик и Јарец, тие го делат реализмот и сериозноста со која се соочуваат со нивните активности.

Двиците имаат тенденција да бидат дискретни, резервирани, што може да го отежне создавањето пријателства и надарени критички дух.

Позитивни карактеристики

Двиците се практични луѓе кои ја ценат ефикасноста. Токму поради оваа причина, тие сакаат да имаат сè организирано и планирано до најмалите детали. Имаат високи стандарди на оценување, кои ги применуваат дури и за себе.Тие ја сакаат чистотата и се уредни, ориентирани кон деталите и посветени.

Покрај тоа што се педантни, домородците на Девицата се перцептивни и рационални. Обдарени со голем аналитички капацитет и брзо расудување, тие одлично се изразуваат, имаат голема интелектуална љубопитност и, воопшто, ја комбинираат желбата за учење со подготвеноста за поучување. Вообичаено е да бидат многу претпазливи со своите средства и да имаат тенденција да штедат пари.

Поинаку од она што може да изгледа резервата на Девиците, тие се обично љубезни луѓе, кои сакаат хармонични односи со другите поединци и средина во

Како експерт во областа на соништата, духовноста и езотеризмот, посветен сум да им помагам на другите да го најдат значењето во нивните соништа. Соништата се моќна алатка за разбирање на нашите потсвесни умови и можат да понудат вредни сознанија за нашиот секојдневен живот. Моето патување во светот на соништата и духовноста започна пред повеќе од 20 години, и оттогаш интензивно студирав на овие области. Јас сум страстен да го споделам моето знаење со другите и да им помагам да се поврзат со нивното духовно јас.