Венера во 12-та куќа на табелата за раѓање: митологија, трендови и повеќе! Проверете!

  • Споделете Го Ова
Jennifer Sherman

Значењето на Венера во 12-та куќа во астралната карта

Во астралната карта, 12-та куќа е квадрант поврзан со несвесното, изолираноста и стравовите, а исто така зборува за вашата најинтимна чувства. Сместувањето на Венера во 12-тата куќа го покажува нејзиниот најдобар момент на дејствување, што може да биде позитивно.

Сепак, тоа сепак може да ја воздигне тешкотијата во добивањето задоволство од настаните во вашиот живот. Со оваа комбинација, веројатно е дека има некаков вид блокада во вашите чувства, покрај тоа што ќе предизвика несреќа во вашите меѓучовечки односи.

Ако има мешање од Јупитер во оваа конјукција на Венера во 12-та куќа , може да доживеете претерана потрага по самозадоволство. Ова влијание, исто така, му носи на овој родител одредена потреба да покаже нешто нереално за себе, па дури и да бара несоодветни романси.

Овие врски може да предизвикаат повреда, бидејќи во некои случаи можеби ќе треба да се сокријат. Во оваа статија ќе разберете кои се основите на Венера во 12-та куќа, позитивните и негативните трендови што ги носи оваа конфигурација во вашиот живот и како таа влијае на романсите.

Основи на Венера во 12-та куќа

За подобро разбирање на влијанието на Венера во 12-та куќа во вашата астрална карта, исто така е важно да ги знаете основите што ја опкружуваат оваа планета.

Во овој дел од текст ќе најдете информации донесени за Венераспоред митологијата и астрологијата, а исто така и значењето да се има оваа планета во 12-та куќа во астралната карта.

Венера во митологијата

Венера е божица на римската митологија, а тоа во грчката митологија е еквивалентната Афродита, која ги претставува љубовта и убавината. Потеклото на оваа божица потекнува од две теории, едната од нив, првата позната, вели дека настанала од морската пена во школка. Другата теорија вели дека Афродита е ќерка на Јупитер и Диона.

Според римската митологија, Венера била во брак со Вулкан, но на крајот се вмешала со Марс, богот на војната. Таа беше позната како божица со празен изглед, кој го одразуваше идеалот за женска убавина и се возеше во кочија влечена од лебеди.

Друга приказна за Венера е дека Римјаните се сметале себеси за нејзини потомци. Тоа е затоа што Енеј, кој според митската историја бил основач на римската етничка група, бил син на оваа божица и смртникот Анхис.

Венера во астрологијата

Во студиите за астрологија, планетата Венера претставува љубов, материјално вреднување, ценење на она што е убаво и задоволство. Оваа ѕвезда е онаа која управува со знаците на Вага и Бик и е поврзана со божицата на љубовта, убавината и уметноста, која ја симболизира женската сестраност и нестабилност, бидејќи е водена од страстите и сексуалноста.

Планетата Венера е исто така поврзана со 2-та и 7-та куќа на астралната карта. Позиционирана во втората куќа, оваа планетазборува за финансиските средства и желбата за материјални добра. Веќе во Куќата 7, тој има влијание врз односите и партнерствата. Токму во оваа куќа се открива вредноста што ја имаат луѓето во животот на секој поединец и што го привлекува во љубовта.

Поставувањето на планетата Венера во 12-та куќа во Астралната карта покажува како секое суштество ги изразува чувствата и неговата моќ на заведување. Оваа позиција го дефинира и она што ве привлекува кај другиот, како и она што се цени во врските.

Покрај тоа што го дефинира љубовниот дел од животот на луѓето, оваа поставеност на Венера покажува и како поединецот се однесува кон своите финансиски ресурси . Ова е многу важно, бидејќи тоа се добра кои обезбедуваат пристап до удобност и материјални задоволства, нешто од голема вредност за овие домородци.

Значењето на 12-тата куќа

За традиционалната астрологија, Куќата 12 се гледа како негативна позиција, која носи несреќи, таму престојува непознат непријател. 12-та куќа е исто така поврзана со изолација, окултизам и најинтимните тајни, кои луѓето не сакаат никој да ги знае, оние кои се чуваат длабоко во душата.

И покрај овие дефиниции, поширокото разбирање на 12-та Куќата сè уште е мистерија. Во астралната карта, 12-тата куќа е местото каде што се позиционира знакот Риби, дванаесеттиот знак на Зодијакот.

Таа ја претставува потсвеста, се што е скриено во секојаедното е знаењето кое личноста го има, но не знае како го стекнало.

Позитивни тенденции на Венера во 12-та куќа

Иако има некои индикации дека 12-та куќа не е многу поволна во животот на луѓето, таа носи и некои позитивни карактеристики. Тоа е затоа што планетата Венера им дава некои понаметливи аспекти на овие домородци.

Во овој дел од статијата ќе ги најдете позитивните трендови на оваа поставеност поврзани со духовноста, трансценденцијата, љубезноста, алтруизмот и осаменоста.

Духовност

Сместувањето на планетата Венера во 12-та куќа им носи на домородците со ова влијание силна врска со нивната душа, нивната внатрешност, со она што е насочено кон духовноста и менталитетот на секој човек. 4>

Затоа, овој сектор на Астралната карта е поврзан со студии, истражувања, вкус за читање и конструктивни дискусии. Овие навики стануваат неопходна задача, без да бидат наметнати, бидејќи овие домородци уживаат во потрагата по ново знаење, што е пријатна и наградувачка активност.

Трансценденција

12-тата куќа влијае на луѓето да оставете ја малку настрана преокупацијата само со „јас“ за да постигнете поголема вклученост во „Сите“. Тоа е будење на свеста за потребата да се надмине егото, не размислувајќи повеќе само за сопствените потреби.

И на тој начин почнете да гледатеоколу со похуманитарна и визија за заедницата. Токму во оваа куќа ги согледуваме колективните прашања, социјалната и националната судбина и како функционира општествениот притисок врз секој поединец.

Токму во оваа позиција на Астралната карта ги чувствуваме резултатите од речиси слепо придржување на луѓето на вредностите наметнати од општеството.

Љубезност

Позиционирањето на Венера во 12-тата куќа во вашата астрална карта носи импулс и желба за соработка во вашиот живот. Ова позиционирање кај луѓето создава речиси природно самопрепознавање на женската страна што постои кај секој поединец.

Оттука, кај секој поединец расте инспирацијата да се стане некој пољубезен, дарежлив, приврзан и нежен. Венера во 12-та куќа ги прави човечките суштества повеќе наклонети кон милосрдието, емпатијата и помагањето на другите.

Алтруизам

Друга точка што се интензивира во личностите на луѓето со сместувањето на Венера во 12-та куќа е алтруизмот. Поединците со ова влијание природно можат да почувствуваат безусловна љубов кон другите.

На овој начин, тие се суштества кои ја покажуваат оваа наклонетост кон човештвото работејќи спонтано во активности за донации и духовност кои им помагаат на оние на кои им е потребна.

7> Осаменост

За луѓето родени со Венера во 12-та куќа, да се биде сам во никој случај не е состојба на осаменост. Немањето друштво е задоволство, бидејќи самотијата носи среќа, хармонија,изолацијата е начин да се бара самоспознавање.

Дури и кога изолацијата не е избор, ова не е проблем за овие домородци, бидејќи тие знаат да уживаат во сопственото друштво.

Негативно тенденции на Венера во 12-та куќа

Како во животот не е сè цвеќе, влијанието на Венера во 12-та куќа исто така носи негативни последици за овие домородци. Некои аспекти може да се влошат и да предизвикаат проблеми во секојдневниот живот на луѓето.

Во овој момент од текстот ќе ги најдете негативните тенденции на Венера во 12-та куќа и како тие влијаат врз животите на луѓето во сектори како што е самозадоволството , бегство, меланхолија и потреба од изолација.

Претерано барање за самозадоволство

Кога Венера во 12-та куќа контактира со Јупитер, оваа врска може да го наведе поединецот да ја преувеличува потрагата по себе- задоволство. Како што знаеме, ништо што е направено на претеран начин не е добро за никого.

Овој вишок во потрагата по лично задоволство може да ги доведе луѓето до ставови кои можат да ги стават на ризик. Обично во овие моменти се преземаат дејствија без да се анализираат последиците, нешто многу опасно.

Ескапизам

Средбата меѓу Јупитер и Венера во 12-та куќа ги тера луѓето, кога не постигнуваат само- прифаќање, или решавање на потешки проблеми, барајте алатки за да ја олеснат тежината на реалноста.

Еден од овие ресурси е бегството, водека поединците настојуваат целосно да го окупираат својот ум со активности, кои не се секогаш продуктивни и конструктивни за нивниот внатрешен раст.

Меланхолија

Со влијанието на Венера во 12-та куќа, луѓето немаат проблеми со осаменоста. Меѓутоа, прекумерната осаменост по избор може да донесе одредена меланхолија. Иако самата компанија е одлична за самоспознавање, мора да се внимава да не доведе до депресија.

Се што се прави прекумерно може да предизвика штета на поединецот. На крајот на краиштата, ниту едно човечко суштество не е родено за да живее во изолација.

Претерано изолирање

Можно е луѓето со влијание на Венера во 12-та куќа да имаат желба да бидат сами и да работат во изолација, и покрај конфликтот што социјалните дразби ги предизвикуваат овие чувства.

Затоа, важно е да се балансира оваа потреба за изолација со моментите на социјализација. Животот со пријателите и семејството е важен за личен раст.

Алкохолизмот и употребата на дрога

Друго негативно влијание предизвикано од поставувањето на Венера во 12-тата куќа на астралната карта е тоа што нејзините домородци имаат склоност кон употреба на дрога. На овој начин, важно е да се преземат некои мерки на претпазливост и да се држи настрана од некои лекови, халуциногени воопшто и алкохолни пијалоци.

Хемиската зависност е нешто што доведува до уништување на животите на поединци и луѓе коисе околу вас. Ако забележите какви било знаци на зависност, важно е да побарате помош и поддршка.

Дали Венера во 12-та куќа е добра конфигурација за љубов?

Поставувањето на Венера во 12-та куќа навистина влијае на луѓето во однос на љубовта, но тоа не е баш добра конфигурација за овој сектор од животот на нејзините домородци. Можно е ова влијание да ги наведе поединците да имаат тенденција да ја кријат својата емотивна природа.

Овие домородци може да имаат потреба да им покажат на другите нешто што не се совпаѓа со нивната вистинска личност. Исто така, може да влијае на луѓето да бараат несоодветни романтични врски кои треба да се чуваат скриени, како што е вмешаноста со посветени луѓе.

Затоа, имањето на оваа конфигурација во вашата астрална карта може да донесе тешкотии во областа на односите. Сепак, оваа индикација не е тотално негативна, бидејќи знаејќи ги овие карактеристики, можно е да се бараат начини за ублажување на проблемот.

Се надеваме дека овој текст ќе ви помогне да го разберете влијанието на постоењето на планетата Венера во 12-та куќа во вашата астрална карта.

Како експерт во областа на соништата, духовноста и езотеризмот, посветен сум да им помагам на другите да го најдат значењето во нивните соништа. Соништата се моќна алатка за разбирање на нашите потсвесни умови и можат да понудат вредни сознанија за нашиот секојдневен живот. Моето патување во светот на соништата и духовноста започна пред повеќе од 20 години, и оттогаш интензивно студирав на овие области. Јас сум страстен да го споделам моето знаење со другите и да им помагам да се поврзат со нивното духовно јас.