Што значи Уран ретрограден? Во знаците, во куќите и повеќе!

  • Споделете Го Ова
Jennifer Sherman

Содржина

Општо значење на Уран ретрограден за астрологијата

Ретроградните движења на планетите секогаш предизвикуваат страв кај луѓето. Сепак, нема причина да се направи тоа. Овие движења бараат одредена грижа, но претставуваат и погодни моменти за да се обноват нерешените прашања.

Кога се зборува за Уран, вреди да се напомене дека тоа е планета на чие движење се потребни 7 години за да се заврши во секој знак. Затоа, потребни се 84 години за да се направи целосен круг околу зодијакот. На овој начин, таа е позната како генерациска планета, на ист начин како и Плутон и Нептун.

Во текот на статијата ќе се обработуваат карактеристиките и значењето на ретроградниот Уран за астрологијата. Продолжи со читање.

Личност и карма на Уран Ретрограден

Уран е планета поврзана со авангардата. Затоа, има директна врска со она што е изненадувачки, невозможно да се предвиди и со оригиналност. Покрај тоа, таа е претставник на интуицијата и напредува кон иднината.

Наскоро, оваа планета ги поттикнува неопходните промени во животот на луѓето, вадејќи ги од нивната комфорна зона. Преку ова се кршат бариерите и потребата за вести станува дел од секојдневниот живот.

Меѓутоа, ова движење не укажува на потешкотии или падови, туку на неопходно преоценување. За да дознаете повеќе за карактеристиките на Уран ретрограден ипериод на промискуитет и боемски живот, нешто на кое мора внимателно да се погледне за да се избегнат штетните ексцеси.

Уран ретрограден во 6-та куќа

6-тата куќа е поврзана со работата, а кога во неа е присутен Уран ретрограден, тоа значи дека методите ќе станат чудни и многу понапредни отколку во моментален момент. Дополнително, тенденцијата е интересот за алтернативата да се појави и во други практични области од животот, како што е здравјето. Затоа, духовните лекови и хомеопатски лекови може да се појават меѓу личните интереси.

Кога добро се гледа во оваа куќа, Уран има тенденција да укаже на способности за егзактните и природните науки, покрај тоа што додава инвентивност на начините на работа на луѓето. 4>

Уран ретрограден во 7-та куќа

Желбата за слобода доаѓа во игра кога Уран е ретрограден во 7-та куќа.Оваа желба може да биде насочена кон брак или дури и кон општеството како целина. Затоа, луѓето со оваа поставеност имаат тенденција да размислуваат за разводот како решение за нивните проблеми во врската.

Ова се случува затоа што потребата за независност предвидена од ретроградниот Уран ќе направи секоја посветеност да стане вистински проблем. Затоа, за време на овој транзит, тенденцијата е секоја романтична инволвираност да не е многу долготрајна. Покрај тоа, пријателствата можат да поминат и низ пресврти.

Уран ретрограден во 8-та куќа

Тајните на животот, особено она што го надминува физичкиот план, стануваат грижа за луѓето кога Уран е ретрограден во 8-мата куќа.живот по смртта. Покрај тоа, предметниот транзит прави простор за интерес во областите на науката како што е атомската физика.

Позитивен аспект на ретроградниот Уран во 8-та куќа е среќата. Затоа, постои тенденција промените да се случуваат токму поради тоа и, воопшто, тие се поврзани со пари, а може да укажуваат на наследство.

Уран ретрограден во 9-та куќа

Кога Уран е ретрограден во 9-та куќа, ова е показател за многу напредни идеи во области како што се филозофијата, духовноста, високото образование и религијата. Затоа, поставеноста ги тера луѓето да се оддалечат од поправославните гледишта и да пристапат кон други области на знаење, како што се астрологијата и окултните науки.

Затоа, овој астролошки транзит има тенденција да понуди попрогресивен кога станува збор на образованието. Наскоро, електронските медиуми ќе станат дел од нивните студиски рутини и аудиовизуелни ресурси.

Уран ретрограден во 10-та куќа

Уран ретрограден во 10-та куќа е показател за необични професии. Позиционирањето е способно да создаде лидери, особено поврзаниза научни области, но исто така ја фаворизира оваа карактеристика во неколку други сектори на знаење, како што се хуманистичките науки и математиката. Така, без разлика на избраната кариера, иновациите ќе бидат присутни.

Покрај тоа, позиционирањето зборува и за политички ставови, кои целосно се оградуваат од конзервативните вредности, особено од радикалните. Затоа, кога Уран е под стрес, може да се појават револуционерни тенденции. Поставувањето е показател за волја и амбиција.

Уран Ретрограден во 11-тата куќа

Кога е сместен во 11-тата куќа, ретроградниот Уран служи за да укаже на либералните луѓе кои се занимаваат со вистината зад секоја настан. Затоа, тие не се грижат за туѓото мислење и исто така не им даваат ни трошка вредност на прашањата за традицијата.

Покрај тоа, вреди да се спомене дека ретроградацијата на Уран во 11-тата куќа во голема мера ги фаворизира хуманитарните тенденции на поединци. Наскоро, чувствата на братство ќе бидат во пораст, а интуицијата ќе биде моќен водич за време на астролошкиот транзит. Сето ова заедништво може да предизвика интерес за окултното и науката.

Уран ретрограден во 12-та куќа

Поставувањето на Уран ретрограден во 12-та куќа е индикативно за потрагата по окултното , особено во доменот на поединецот. Така, поединците ќе почнат да бараат работи што се во нивните рамкинесвесно како начин да ја проширите вашата духовна свест. Тие сè повеќе ќе сакаат да ги задоволат своите ментални аспекти и може да покажат интерес за практики како што е јогата.

Покрај тоа, ако Уран е погоден, кај луѓето може да се појават медиумистички тенденции. Сепак, важно е да се биде свесен за ова бидејќи постои можност тие да не се вистинити, туку да се резултат на невротични мотивации.

Ретроградни планети во астрологијата

Во општа смисла, ретроградните планети може да се сфатат како планети кои се движат во спротивна насока, односно се враќаат наназад на небото. За астрологијата, ова има покомплексно и подлабоко значење.

Така, ретроградните движења имаат директно влијание врз животот на луѓето, поврзаноста со минатото и исто така можат да влијаат на астралната карта доколку се присутни во моментот на раѓање. раѓање на одредена личност, што влијае на неговата личност.

Овие аспекти и други детали во врска со ретроградните планети ќе бидат разгледани во следниот дел од статијата. Значи, за да дознаете повеќе за тоа, продолжете со читање.

Што се ретроградни планети

Од астрономска гледна точка, ретроградно движење се случува кога Земјата ќе помине или ќе биде престигната од други планети. Сепак, тука не се работи само за враќање наназад, како што тоа го можат планетитевршат движења во континуирани циклуси и постојат осум основни форми на движење.

За астрологијата, толкувањето на овие транзити се состои од појава на некои необични обрасци, бидејќи планетарните движења се директни. Затоа, ретроградацијата се состои од предизвик и нешто што ја прекинува нормалноста. Неговата цел е да следи патишта кои не се достапни на конвенционални начини.

Тројниот ретрограден процес: фаза I, II и III

Процесот на ретроградација има три различни фази. Во првиот, луѓето се обидуваат да ја живеат иднината додека се уште се во сегашноста. Во втората, процесот на живеење во иднината се спроведува како поединците да веќе ги поминале искуствата. Конечно, третата фаза се состои од ментално повторување на првата фаза, преживување на очекувањата генерирани од нешто што веќе се случило.

Затоа, ова влијае на начинот на кој енергијата на ретроградната планета се канализира од поединец. За илустрација, во првата фаза е невозможно оваа енергија да биде негативна бидејќи импулсот е мотивирачки.

Ретроградните и кармата

Ретроградните планети, генерално, се доста кармички. Ова се случува поради неговата поврзаност со минатите животи и потекло, што може да врати низа прашања кои беа нерешени и, според тоа, ќе треба внимателно да се разгледаат во иднина.сегашноста на поединци.

Затоа, ретроградната планета секогаш е показател за долг од кармичка гледна точка и астролошкиот транзит покажува дека повеќе нема начин да се избегне справување со прашањето на минатото што беше во тек. , бидејќи тоа треба да се реши што е можно поскоро.

Влијание на ретроградните планети врз знаците

Во однос на знаците, кога планетата е ретроградна, тоа значи дека сè што управува со неа е нагло прекинато. На пример, кога Меркур е ретрограден, тоа води до материјални загуби. Обидете се да размислите колку електронски уреди веќе ви задале проблеми за време на овие транзити и лесно е да се разбере ова прашање.

Затоа, многу луѓе имаат тенденција да ги сметаат овие движења негативни, но тие не треба да се гледаат натаму. Енергијата може да се доживее како форма на пореметување и понекогаш е неопходна за континуитет и за иднината.

Влијанието на ретроградните планети врз куќите

Влијанието на ретроградните планети во домовите ги прави луѓето понаклонети до интроспекција. Така, тие се чувствуваат како нешто да недостасува од нивниот живот. Сепак, определувањето точно која област од животот ќе биде засегната зависи од одредувањето која планета го прави ова движење и во која куќа е позиционирана.

Поопшт поглед зборува само за овојтенденција да се повлече и да стане поповлечен и срамежлив поради движење. Ова се случува затоа што енергиите се поинтензивно концентрирани во внатрешните движења.

Зошто Уран Ретроградниот го смета „пребарувањето“ за бесконечен процес?

Ретроградното движење на Уран е поврзано со прегледување на ситуации со цел да се избега од луѓето и сценаријата кои носат чувство на угнетување. Затоа, неговата порака е поврзана со промените и пребарувањето, што го сочинува бескрајниот и непредвидлив процес.

Штом Уран ќе го започне овој процес, нешто е безмилосно уништено и треба повторно да се изгради на друг начин. Бидејќи оваа планета е насочена кон окултното, ова не е експлицитно и тоа е индивидуален процес. Затоа, секој човек треба да си го најде својот пат откако ќе се ослободи од угнетувачките ситуации на сегашноста.

за неговите влијанија, продолжи да читаш.

Уран Ретрограден

Уран ретрограден ја носи потребната енергија за да ги промени животите на луѓето, особено во смисла на нивно отстранување од ситуации на угнетување. Процесот за кој станува збор може да биде доста исцрпувачки, бидејќи не е нешто планирано, па дури ни резултат на свесна одлука. Наскоро, како поединецот да се турка во насока на оваа промена.

Значи, она што останува е да се прифати. Ретроградацијата на планетата има тенденција да биде болна за некои луѓе поради чувството на губење контрола, сепак, важно е да се разбере дека, всушност, контролата никогаш не ни припаѓа.

Личноста

За модерната астрологија, личноста на Уран е поврзана со желбата да се промени и да се знае повеќе за светот. Затоа, таа е планета со ексцентрични карактеристики, која со задоцнување беше препознаена како таква, а се поврзува со идеите за револуција.

Така, Уран го извлекува пронаоѓачот кој постои во секоја од нив и има тенденција да биде доста плодни во областите како што се науката и технологијата. На лично ниво, вашата ретроградација влијае на спасување прашања од минатото. Веќе во колективното, иновативни проекти имаат тенденција да се појават.

Кармата

Кармата на Уран е да треба да се истражуваат патиштата. Поради својот иновативен карактер, секогаш треба да чекори по патеките кои сè уште не сеоткриле и создаваат нови ментални обрасци за сè што ќе правите. Понатаму, не е невообичаено Уран да треба да прибегнува кон визии за минати животи за да формулира нови теории.

Така, планетата секогаш е генијална во обидот да внесе нови почетоци во животот на луѓето. Овој пат е често доста напорен, но напредокот е негов приоритет и Уран секогаш работи за да се осигура дека ќе стигне до човештвото.

Уран ретрограден кај знаците

Ретроградацијата на планетите влијае на секој знак на различен начин, бидејќи тоа зависи од карактеристиките на секој домородец. Како и да е, планетата ја задржува својата карактеристика на поттикнување промени и извлекување прашања кои треба да се решат на површина.

Ова се случува бидејќи ретроградните енергии на планетите се спречени да се изразат слободно за време на нивното нормално движење. Затоа, кога ќе влезат во ова движење, овие енергии доаѓаат до израз и служат за промена на насоките, и колективно и индивидуално.

Влијанието на ретроградацијата на Уран во секој знак ќе биде истражено подолу. Продолжете со читање за да дознаете повеќе.

Уран ретрограден во Овен

Одмородците во Овен имаат повеќе предности во ретроградниот Уран од кој било друг знак од зодијакот. Ова се случува затоа што Аријците се природно смели и креативни, карактеристики кои се зајакнатисо ретроградното движење и да го достигнат својот врв во текот на овој циклус.

Меѓутоа, постои потреба да се набљудува агресивноста, која може да се појави поради желбата на домородците на Овен секогаш да освојуваат нови цели. Покрај тоа, Аријците ќе треба да го преиспитаат начинот на кој се справуваат со парите во овој астролошки транзит, така што на нивните проекти можеби ќе им требаат адаптации.

Уран Ретрограден во Бик

Бикот е знак кој има корист од Уран е ретрограден бидејќи наоѓа повеќе енергија за време на овој транзит за да ги спроведе своите активности. Така, Биковите ќе бидат уште потврдоглави во постигнувањето на своите цели и тоа може да помогне да се создадат повеќе можности.

Но, од друга страна, постои потреба постојано да се набљудуваат нивните пози за да не станат стануваат нефлексибилни поради нивната решителност. Ако се појават некакви расправии, неопходно е да се знае како да се разбере другата страна, што ќе бара труд бидејќи Уран ја нагласува тврдоглавоста на знакот.

Уран Ретрограден кај Близнаците

Близнаците ќе поминат низ време на постојана будност за време на ретроградацијата на Уран. Тоа ќе се случи затоа што планетата ќе истакне некои карактеристики како што се ексцентричност и провокативни ставови. Затоа, домородците од овој знак тешко ќе се прилагодат на новите ситуации, нешто што обично елесна за нив.

Оваа тешкотија ќе го натера родното лице од Близнаци да не може да ги релативизира работите и ќе бара од него да биде внимателен со своите ставови и со своите говори, бидејќи на крајот може да каже работи од кои вие. Ќе зажалам.

Уран ретрограден кај Ракот

Знакот Рак е целосно непредвидлив за време на ретроградното движење на Уран. Тенденцијата е неговото однесување многу да флуктуира и Ракот да стане нерасположен во оваа фаза. Аверс на промени, сè ќе предизвика досада и ќе им биде потешко да продолжат понатаму од другите.

Сепак, нема се да биде негативно за Раковите. Ретроградацијата на Уран има тенденција да стави некои проекти во движење и тие ќе бидат многу важни за иднината на домородецот. Сепак, неопходно е да се запамети дека не е можно се да се направи сам.

Уран Ретрограден кај Лав

Лавовите луѓе имаат корист од ретроградниот Уран, бидејќи астролошкиот транзит предизвикува да имаат нивната сопствена зајакната енергија. Така, темпераментот на домородците на Лав станува уште посилен отколку во нормални околности, што ја нагласува нивната решителност, но може да заврши да стане негативен поради природната склоност на Лавот кон авторитаризам.

Значи, можно е тоа оваа карактеристика ќе ви донесе некои проблеми, особено во професионалниот сектор.Меѓутоа, на луѓето од Лавот ќе им биде толку уморно да го одржуваат изгледот што едноставно ќе прават што сакаат.

Уран ретрограден во Девица

Знакот Девица ќе биде постојано напнат за време на ретроградното движење на Уран. Девиците не сакаат да ја напуштаат својата комфорна зона и астролошкиот транзит во прашање го бара токму тоа. Затоа, тенденцијата е тие да станат уште покритични од вообичаеното и може да доживеат негативни ситуации со луѓето околу нив.

Ова ќе се случи бидејќи родениот во Девица ќе има големи тешкотии во прифаќањето на ставовите на другите, како и вашите мислења. Затоа, тоа е фаза која бара многу смиреност.

Уран ретрограден во Вага

Вагата е знак кој нема да доживее никакви проблеми за време на ретроградноста на Уран. Високо променливи, Вагите нема да најдат никакви пречки да ги направат потребните промени во нивната рутина, дури и ако се прилично експресивни. Дополнително, староседелците од овој знак нема да се плашат да живеат нови искуства.

Така, тенденцијата е дека, за време на овој транзит, Вагите ќе ја искористат можноста да бидат уште пооригинални и да се однесуваат провокативно. Значи, ова е знак кој има голема корист од ретроградниот Уран и во многу широка смисла.

Уран Ретрограден кај Шкорпија

Домородци на Шкорпијаќе им биде тешко да можат да ги изразат своите емоции за време на ретроградното движење на Уран. Покрај тоа, нема да им биде лесно да ги прифатат обврските што ќе се појават, што може да ги направи многу експлозивни луѓе.

Кој и да е во нивна близина ќе страда од ова бидејќи Шкорпијата ќе почне да мисли дека не е разбрана од други. И покрај потребата за промена назначена со астролошкиот транзит, Скорпијата е знак кој мора да се пази од непредвидливи искуства и нови можности за време на ретроградацијата на Уран.

Уран Ретрограден во астролошките куќи

Поставувањето на Уран во куќите на Астралната карта функционира како показател за видот на изразување на секоја личност. Така, тој е одговорен за одредување на начинот на кој живее одреден родител и неговата слобода и индивидуалност.

Покрај тоа, планетата служи за решавање на неочекувани околности и интересни настани во нечиј живот. Затоа, служи и за укажување на моментите кои домородците сакаат да ги споделат со луѓето кои се дел од нивниот живот.

Следно, ќе се коментираат влијанијата од ретроградацијата на Уран во секоја куќа од астралната карта . Продолжи да читаш.

Уран ретрограден во 1-ва куќа

Кога е сместен во 1-ва куќа, Уран укажува на луѓе кои имаат многу силен нагон за слобода. Покрај тоаПокрај тоа, вашите таленти лежат во интуицијата или во понеобичните области на науката. Општо земено, другите ги гледаат овие луѓе како ексцентрични и многу напредни, бидејќи малку се занимаваат со она што е конвенционално.

Од друга страна, ако планетата е под тензија во 1-та куќа, тоа укажува на можност за прекумерна тврдоглавост, а исто така и за потрага по слобода која ги занемарува правата на другите и здравиот разум.

Уран ретрограден во 2-та куќа

Кога Уран е ретрограден во 2-та куќа, ова е показател дека финансискиот живот ќе доживее проблеми. Затоа, може да се појави импулсивно трошење и загубата на пари ќе стане неизбежна. И покрај некои придобивки, сите доаѓаат од креативни и невообичаени идеи, загубите имаат тенденција да бидат поголеми и да бараат внимание.

Исто така, кога е погоден во 2-та куќа, Уран може да предизвика луѓето да се вклучат во финансиски шпекулации и во непрактични активности. Наскоро, тие можат да заработат пари преку пронајдоци, особено насочени кон науката.

Уран Ретрограден во третата куќа

Ретроградниот Уран во третата куќа има тенденција да ги направи луѓето уште понеобични во својата ментални аспекти. Така, интуицијата е нешто што е во пораст и тенденцијата е позиционирање да се трансформираат поединците во слободни мислители, кои своето мислење го формираат врз основа на лични искуства ии на научни факти, но без никакво влијание од позицијата на трети лица.

Затоа, тенденцијата е оценките да се прават безлично и исто така непристрасно. Ова движење во 3-та куќа, исто така, предизвикува интерес за истражување и движење.

Уран Ретрограден во 4-та куќа

Во 4-та куќа, Уран ретрограден укажува на многу необичен семеен живот, како како и низа необични врски, особено во однос на родителите. Затоа, кога ќе се случи ова позиционирање, луѓето почнуваат да бараат поголема слобода и имаат тенденција да се оддалечуваат од семејството, наоѓајќи начини да живеат како што сакаат.

На овој начин, постои тенденција да се создаде ново семејство составено на пријатели интимни и базирани на афинитети. Тогаш, домот ќе стане повеќе место за средба што на луѓето погодени од астролошкиот транзит ќе им дава чувство на блискост.

Уран ретрограден во 5-та куќа

Љубовта влегува во игра кога Уран е ретрограден во 5-та куќа.Движењето на планетата укажува на можноста за неочекувани и многу невообичаени вмешаности. Меѓутоа, како што овие романси ќе започнат нагло, тие имаат тенденција да завршуваат слично. Партнерите кои ќе се појават имаат тенденција кон ексцентричност.

Покрај тоа, вреди да се напомене дека тоа ќе биде фаза на сексуално експериментирање. Ако Уран е погоден, ова може да претставува а

Како експерт во областа на соништата, духовноста и езотеризмот, посветен сум да им помагам на другите да го најдат значењето во нивните соништа. Соништата се моќна алатка за разбирање на нашите потсвесни умови и можат да понудат вредни сознанија за нашиот секојдневен живот. Моето патување во светот на соништата и духовноста започна пред повеќе од 20 години, и оттогаш интензивно студирав на овие области. Јас сум страстен да го споделам моето знаење со другите и да им помагам да се поврзат со нивното духовно јас.