Што е соларизирана вода? Предности, енергија, бои и повеќе!

  • Споделете Го Ова
Jennifer Sherman

Општо значење на соларизираната вода

Соларизираната вода помага да се балансираат чакрите, покрај тоа што ги ублажува симптомите на анксиозност. Со помош на сончевата светлина е можно да се направи обновувачки и прочистувачки. Ако сакате да го ослободите и вашиот ум од вознемирувачки мисли, тоа е одличен сојузник кога станува збор за создавање храброст.

Од моментот кога ќе ја испиете оваа вода, можете да дозволите сончевите зраци да бидат исклучително обновувачки за телото и организмот. Сончевата светлина има огромна моќ и може да помогне во ревитализација на животот. Соларизираната вода овозможува енергиите распределени по должината на 'рбетот да се искористат низ главните центри на чакрите.

Кога зборуваме за боите, можно е да се работи со нив пред хромотерапијата. Овој процес се состои од давање хармонија и рамнотежа на телото, покрај тоа што многу му помага на умот и на емоциите. За да го разберете процесот и потрошувачката на соларизирана вода, прочитајте ја статијата!

Соларизирана вода, за што се користи и потрошувачка

Целта на соларизираната вода е да ја одржи вашата состојба на умот лесен и освежен. Подобро од тоа, дава можност човечкото тело да се обнови преку сончевата енергија. Голтањето е начин за борба против обесхрабрувањето и другите негативни мисли.

Се препорачува водата да се пие во период од 15 до 30 дена, за навистина да делува иод комбинацијата на темно сина и црвена, дава добра интуиција, покрај тоа што штити и ја дава потребната рамнотежа. Виолетот пак зборува за имагинација и совест. Покрај тоа, можно е да се подигнат на високо ниво на квалитет.

Спокојот се добива од сината соларизирана вода. Оваа боја ги дава и потребните придобивки за работа и студирање.

Зелена и розова

Одделно, соларизираната вода која е зелена или розова може да се чува во период од една недела или во фрижидер или на собна температура. Затоа, розовата вода може да се внесе за да донесе големи моќи на работа и да ја нагласи моќта на семејните односи.

Таа произлегува од она што е неопходно за да се направи преформулирање што му е потребно на поединецот. Во зелената боја дава многу енергичност, спокојство и добри резултати. Дејствува директно и внатрешно на душата и дава благотворно дејство.

Хромотерапија, придобивки и за што се користи

Како дополнителен третман, хромотерапијата посредува помеѓу брановите што се користат, кои можат да бидат црвени, портокалови, зелени, сини или жолти . Затоа, тие дејствуваат директно на човечкото тело за да ја подобрат и рамнотежата на умот. Секоја боја има различен ефект.

За време на терапијата можно е да се применат некои инструменти. Било да се тие во обоени светилки, во облека идури и во храната. Има многу придобивки од хромотерапијата. Тие предизвикуваат благосостојба и ги ублажуваат болестите како депресија и висок крвен притисок. Здравствените центри и болниците го нудат овој третман со лекарско овластување. Подолу, дознајте повеќе за неговите придобивки!

Што е хромотерапија

Дејствувајќи на орган на телото или на чакра, боите може да резултираат со различни придобивки. Хромотерапијата има за цел да го врати сето она што не е во хармонија и има потреба од рамнотежа за да се развие. Преку него може да се решат болести, нерасположение, нерасположение и други точки.

Ако ви требаат позитивни енергии во животот, работата мора да се заврши со боите неопходни за медитација. Затоа, светлината ќе влезе во телото, околината или облеката и храната. Секоја боја мора да биде дизајнирана за одредена потреба. Затоа, можете да дејствувате според физичкото или емоционалното.

Придобивките од хромотерапијата

Со цел да биде смирувачка или лековита, хромотерапијата ги има потребните вибрации за да предизвика ефект според боите на виножитото. Затоа, црвената, жолтата, сината, јорговавата, зелената, индиго и портокаловата може да помогнат.

Покрај човечкото тело, видот може да има корист и според бојата што е избрана да се интернализира. Организмот има способност да разбере и прифатиефектите од хромотерапијата. Се препорачува секоја спецификација да се третира посебно и со бојата неопходна за третманот. Од оваа дефиниција, ефектите можат да почнат да се појавуваат природно.

За што се користи

За да послужи како лек за болести, хромотерапијата се користи од 2800 години пред Христа. Кинезите, Индијците, Грците и Египќаните го користеа како придобивка. Покрај тоа, сите тие користат и некои скапоцени камења и цвеќиња за лекување на болните.

Денес, многу места во светот се обложуваат на хромотерапија која ќе се применува на предвремено родени бебиња со помош на ултравиолетова светлина. СЗО (Светска здравствена организација) ја признава хромотерапијата од 1976 година, карактеризирајќи ја како комплементарна и неопходна терапија за лекување на многу болести.

Дали има контраиндикации во потрошувачката на соларизирана вода?

Бр. Соларизираната вода нема никакви несакани ефекти. Затоа, навистина служи за работа и помагање во внатрешниот процес на заздравување. Нејзиниот ефект се повеќе се засилува од изложувањето на сонце. Со ова, тој соработува за да ги обедини потребните придобивки за секоја специфична боја.

Со пиење соларизирана вода, човечкото тело отстранува се што не соработува за нејзиниот развој. Со цел да се донесе енергија и енергија на поединецот, умот и телотоможе да се потпре на неговите природни карактеристики. Затоа, и соларизираната вода и хромотерапијата можат да донесат многу придобивки за човечкиот живот. Единствениот показател е да барате професионалец ако ситуацијата е сложена.

разберете ги придобивките што ќе ги донесе. Понатаму, потребно е да се започне со зелената боја бидејќи ќе послужи за балансирање на телото. Веднаш по периодот кој беше правилно следен, веќе е можно да изберете друга боја според она што го сакате. Продолжете да ја читате статијата за да дознаете повеќе!

Што е соларизирана вода

Да се ​​биде во можност да служи како енергизатор, соларизираната вода и сончевите зраци соработуваат за да го ревитализираат телото. Неопходно е да се обрне внимание на фактот дека вистинската работа е да се внесува една боја во исто време. Со потребата да се одржи терапевтскиот процес, неопходно е да се фокусираме на една одредена точка во исто време. Затоа, препораката е да се реши проблемот што најмногу влијае во моментот.

Веднаш по првото консумирање може да се работи на други прашања посебно и со потребните перформанси. За повеќе информации, индицирано е барање професионален терапевт.

За што се користи соларизираната вода

Придобивката од соларизираната вода се состои од сончевите зраци и спроведувањето на ревитализирачката енергија што произлегува. Чакрите помагаат да се балансира сè што не е во ред во некого и процесот може многу добро да се искористи. Преку хромотерапијата исто така е можно да се обединат сите придобивки при првата апсорпција. Нема контраиндикации.

За да служите и да бидете ефикасни, неопходно е да се следат некои препораки. Да земечаша соларизирана вода наутро и уште една попладне или навечер ќе даде добар резултат.

Потрошувачка на соларизирана вода

За да пиете соларизирана вода, треба да обрнете внимание на неколку работи. Потрошувачката треба да се прави една по една боја, бидејќи се препорачува да се фокусирате на проблем во зависност од потребата. Затоа, се препорачува да се започне со она што е најкомплицирано и загрижувачко.

Периодот за консумирање може да биде од 15 до 30 дена, во зависност од прецизноста и личниот избор. Затоа, терапијата мора да се прави со многу фокус и внимание за да се интернализираат потребните придобивки. Од ова, другите процеси може да бидат полесни со добро дефинирани и разработени цели.

Значењето на боите

Бидејќи сè во животот зависи од целта или значењето, боите се важни за соларизираната вода. Сите тие поминуваат низ бранови кои влијаат на вибрациите, чувствата и енергиите. Освен што може да се користи и за балансирање на одредена област од човечкиот живот.

За да избегнете одредени чувства и енергии кои не служат како придобивка, можно е да го привлечете она што го сакате од секоја боја . Користејќи го примерот на бои по категории, студените можат да послужат за да се задржи внимателна рационалната страна.

Кога се зборува за топли бои, тие можат да ги поттикнат наклонетоста и емотивната страна. Вопродолжете да ја читате статијата за да разберете што значи секоја боја за овој процес!

Жолта

Симболиката зад жолтата боја на соларизираната вода значи дека оваа конкретна боја служи како предупредување. Ако се чувствувате очајно и ви треба нешто што ќе ви го подигне расположението, оваа боја ќе ви помогне да ги избегнете негативните мисли. Креативноста исто така се стимулира и е одлична за професионалниот и студентскиот живот.

Динамичноста на оваа боја помага и во капацитетот за логично расудување и отстранување на застарените верувања кои служат само за одложување на животот.

Црвено

Црвеното во соларизирана вода исто така го има истото значење како жолтото. Служи за екстернализирање и испраќање на сите негативни мисли. Но, моќта на црвената боја е посилна бидејќи може да ублажи многу други проблеми. Затоа, уморот и обесхрабрувањето можат полесно да исчезнат.

Бидејќи се исто така поврзани со секторот на освојувања, може многу добро да се користат за страсти и сексуалност.

Портокалова

Портокаловата боја за соларизирана вода служи како храброст да се соочите со предизвиците, покрај тоа што дава самопочит и самодоверба. Може да има некоја сличност со црвено, но треба да се користи умерено. Има голема моќ во однос на апетитот.

Наменет кон душата, тој е одличен сојузник во хромотерапијата. Ако значењето на жолтото е свртеносонцето, радоста и силата, црвеното е за љубов и страст. Кога тие две ќе се спојат, можно е да имате портокалова боја, која ќе резултира со одмор, мир и среќа.

Зелена

Ефектот на соларизирана вода во зелена боја резултира со спокојство и заживување. Дејствувајќи на телото и душата, индицирано е да се добијат најдобри резултати. Користењето на оваа боја за бојадисување на куќата може да ја промени околината и да ја трансформира во место без негативни чувства.

Зелената е директно во природата и носи чувство на мир, покрај тоа што дава добро здравје. Затоа, има моќ да ги врати оние клетки кои се ослабени и даваат многу енергија.

Сина

За соларизирана вода, сината боја е насочена кон знаење. Затоа, тој е доста ефикасен кога се работи за работа и студирање. Стимулирајќи го мозокот да развива одредени активности, дава моќ на концентрација и спокојство за да се донесе најдобрата можна одлука.

Кога се зборува за душата, можно е да се нагласи дека оваа боја на соларизирана вода може да донесе многу на трпение и спокојство. Тој е одличен сојузник во борбата против несоницата и стресот. Понатаму, тоа е директно поврзано со редот и верата. Во овој процес влегува и тоа убаво чувство на чистота и хармонија.

Индиго

Индиго во соларизирана вода е поврзан со рамнотежа, заштита и интуиција, покрај тоа што е силен агентво прочистувањето на средини. Затоа, важно е да се нагласи дека оваа боја, освен што е комбинација помеѓу темно сина и црвена, го оживува крвотокот.

Со ова служи како моќен аналгетик, давајќи им оптимално функционирање на органите и визија . Водата што е направена со таа боја за да се внесе, може да се користи и за чистење на одредени места и предмети. Затоа, послужете хигиенски.

Виолетова

Вера, трансмутација и трезвеност се некои од принципите кои се насочени кон вода соларизирана во виолетова боја. Може да се подигне свеста, зборува и за креативност и инспирација. Борејќи се со омраза, страв и мака, личноста која ја внесува оваа вода ќе биде помирна и помирна.

Ако имате уморен нервен систем, водата во оваа боја се свртува кон духовниот и религиозниот свет. Ако проблемот е недостаток на рамнотежа, тоа ќе ве стави на вистинскиот пат во животот, покрај тоа што ќе ви даде чувство на внатрешен мир и тишина. Затоа, и медиумството доаѓа во прашање бидејќи е директно поврзано со личната интуиција. Тоа го има неопходното влијание врз луѓето кои се исклучително нервозни.

Розова

Розовата боја на соларизираната вода го тера поединецот да пренесе многу наклонетост, љубов и желба. Исто така давајќи ја потребната моќ за професионалниот живот, одлично е и за семејните односи. Правејќи ја потребната преформулација, обновуваумот и ја истакнува младоста.

Смирувајќи ги оние кои имаат потреба, го подготвува човечкото тело да ги прими другите бои. Смесата што ја добива оваа боја доаѓа од комбинацијата на црвено-бело. Црвената е за страст и љубов, додека белата е бојата која се трансформира во космичко. Дава можност за лекување на меланхолија и длабока тага.

Како да се подготви соларизирана вода

Пред сè, потребно е правилно да се следат чекорите за подготовка на соларизирана вода. Затоа, првото нешто што треба да направите е да ја изберете бојата. Со ова, вреди да се напомене дека шишињата што ќе се користат не можат да бидат пластични. Овој материјал не може да ја понуди потребната корист за водата, бидејќи е токсичен и може да предизвика штета.

Затоа, секогаш давајте предност на стаклените шишиња. Ако повторно употребувате пиво, вино и слично, измијте го со топла вода и сапун за да ги отстраните сите траги од течност и детергент. Сега, научете како да ја обоите, изложувате и давате енергија водата.

Боење на водата

Процесот на боење е едноставен. Секогаш користете минерална вода во проѕирно стаклено шише и околу него ставете обоена хартија. Може да биде целофан и во бојата што ја сакате. Друга опција е да купите шише кое е обоено, по истиот процес.

Објектот може да се најде во која било стоковна куќа илидекорација. Покрај тоа, важно е да се внимава и да не се користи вода што е замрзната или зовриена. За да не се изгуби ефектот, водата мора да биде на собна температура.

Изложување на сонце

Следниот чекор во процесот се состои од затворање на шишето и изложување на сонце. Кога сончевите зраци се силни, потребниот минимален период е еден час. Со слабо сонце таа треба да биде изложена во текот на половина ден. Ако денот е многу врнежлив, може да помине цел период.

Водата може да се подготви од 08:00 до 10:00 часот наутро. Ако е зима, уште подобро. Ако е лето, тоа е на попладневно сонце и нешто по 15 часот. Можете исто така да ставите мраз во вода и штом ќе се стопи, да го внесете.

Енергија

Сончевите зраци ја филтрираат водата низ чашата и придобивките се добиваат според избраната боја. Спроведувајќи добра енергија, таа има висока способност да го привлече секој неопходен имот кон себе. Може да се нарече и енергетски акумулатор.

Кога ќе стане неутрален поради некоја промена, целосно го губи своето дејство. Затоа, мора да биде на собна температура и без да биде премногу ладно или на високо ниво на вриење.

Рок на траење на соларизираната вода

Кога соларизираната вода е целосно подготвена, има рок на употреба и тоа ја вклучува бојата што е произведена. За да го внесетеидеално е да пиете помеѓу една и две чаши дневно. Тој е од корист за поединецот во најразновидните можности и е одличен сојузник на прочистување и обновување.

Покрај што ревитализира, поминува низ сите делови на телото и човечкиот организам. Сега, дознајте за нејзиниот рок на траење според боите!

Топли бои (црвена, портокалова и жолта)

Рокот на траење на соларизираната вода во топли бои е два дена. Но, важно е да се внимава и да се разбере дека така може да се консумира само доколку е на собна температура. Доколку остане во фрижидер, треба да се внесе во рок од една недела.

Со комбинирање на црвената и жолтата, можно е да се елиминираат сите негативни енергии. Портокалот во својата спецификација зборува за тоа дека не се плаши да се соочи со се што доаѓа на животното патување. Понатаму, потребно е да се нагласи дека црвената е таа што има најголема моќ меѓу топлите бои.

Ладни бои (сина, индиго и виолетова)

Во однос на сината, индиго и виолетовата кои се ладни бои, соларизираната вода треба да се чува во фрижидер до една недела кога се консумира. Ако е на собна температура, важноста е од три до четири дена. Кога овие бои се споени заедно, можно е да има придобивки поврзани со најразновидните аспекти.

Фактот дека индигото е боја која произлегува само од

Како експерт во областа на соништата, духовноста и езотеризмот, посветен сум да им помагам на другите да го најдат значењето во нивните соништа. Соништата се моќна алатка за разбирање на нашите потсвесни умови и можат да понудат вредни сознанија за нашиот секојдневен живот. Моето патување во светот на соништата и духовноста започна пред повеќе од 20 години, и оттогаш интензивно студирав на овие области. Јас сум страстен да го споделам моето знаење со другите и да им помагам да се поврзат со нивното духовно јас.