Што е радионска табела? Како функционира, за што, душење и повеќе!

  • Споделете Го Ова
Jennifer Sherman

Општо значење на радионската табела

Дали сте слушнале за Радионската табела? Дали ги знаете неговите придобивки, како се прави, од каде е и за што служи? Овде ќе дознаете зошто оваа терапија добива повеќе следбеници и кои се причините што ги тераат луѓето да ја бараат оваа услуга.

Радионската маса е третман за духовно чистење, чија цел е заштита, протерување и лекување на одредени области од вашиот живот. Може да се испрати до животни, растенија, средини и може да се избере според проблемот што сакате да го анализирате. Затоа, ако изберете да ја извршите табелата, бидете спремни да го решите избраниот проблем во потрагата по резултат. Видете сè за Радионската табела подолу!

Радиестезија, радионика и радионска табела

Подолу погледнете која е разликата и кои се терапите за енергетско чистење познати како Радиестезија за , Radionics и Radionic Табела. Тоа влијае и овозможува чистење, лекување и реставрација на одреден проблем што може да влијае на вашиот живот.

Радиестезија

Радистезијата е техника способна да го фати и мери зрачењето на личност, предмет или што и да сакате да се направи процесот на чистење и заздравување. Оваа чувствителност на зрачење се изведува со опрема, радиониска маса и нишало.

Бидејќи сè што постои во светот емитира осцилации, можно е да се справиме со овапокрај тоа што се отворени за одговори, тие мора да имаат и позитивни мисли, бидејќи самата енергија е неурамнотежена. Важно е да се биде свесен за ова, бидејќи енергиите се шират низ околината. Погледнете подолу некои од консултативните чекори:

- Чистење на физичкото и енергетското тело;

- материјалите и алатките потребни за спроведување на консултациите;

- Зајакнување во процесот на консултации исцелување;

- Зајакнување на испораката и примањето на енергиите;

- Рамнотежа на 'рбетот, каде што поминуваат енергиите и телото и други.

Како да изберете терапевт за радиониска маса

Некои важни совети треба да се земат предвид кога станува збор за избор на терапевт за радиониска маса. Неопходно е ако пребарувањето е на интернет, професионалецот да има профил на социјалните мрежи и да ги набљудувате коментарите на претходните клиенти, ако професионалецот има веб-страница, блогови, страници, важно е да ја видите евалуацијата. и анализа на услугите.

Ако услугата е лице в лице, исто така е важно да се видат алатките што ги користи професионалецот, како и проценките на услугата. Исто така, набљудувајте ги вибрациите што ги минуваат професионалецот и неговите инструменти. Чувството на удобност е многу важно, бидејќи на вашите енергии ќе се работи, затоа што е неопходно да се чувствувате добро.

Дознајте дали лицето што ја дава услугата е овластено да го прави тоа.Поставувајте прашања до администраторот и расчистете ги сите ваши сомнежи во врска со постапката. Запомнете, важно е физички и духовно да се усогласите со личноста која ќе работи со вас. Енергиите се многу силни и мора да се работат со почит.

Кога да се користи Радионската табела

Пребарувањето за радионската табела може да се направи кога чувствувате дека нешто не е во ред во вашиот живот , дека има бариери што треба да се прекршат, блокови да се анализираат. И треба да се запомни дека може да се користи во различни области од нивниот живот. Некои индикации за тоа кога да се користи радионската табела се:

- блокади во односите;

- рамнотежа на енергиите кај луѓе, места, предмети;

- Финансиски тешкотии, лични како самопочит, самодоверба;

- Енергетско чистење.

Колку време е потребно за да се почувствуваат ефектите од Радионската табела?

Ефектите од консултациите на Радионската табела се многу брзи. Потребни се околу една до три недели за да почувствувате целосна енергија. Во некои случаи, само една сесија е доволна за да се постигне бараниот резултат, но некои други случаи бараат повеќе од една сесија.

Обично кога има потреба од нова сесија, таа се изведува неколку дена по првиот.. Барањата на другите сесии, како што е времето помеѓу сесиите, се поставени од нишалото.

Накратко, ако барате третман со вибрации што може да сеспроведена, лично и на далечина, Радионската табела е одлична опција. Работа со лековити и заштитни енергии за решавање на емоционални, лични, па дури и физички проблеми, без потреба од инвазивни третмани.

Работата спроведена преку Радестезија, Радионика и Радионска табела, донесе одлични резултати, за оние кои живеат со брави многу години. Оваа интервенција доаѓа со намера да се надополнат постоечките техники кои носат само корист за оние кои ја бараат.

енергија. Со ова, можно е да се третира проблемот избран или поставен од радиониската табела. Секогаш запомнувајќи дека е неопходно, дека лицето кое ќе го направи или е избрано за примател на процесот треба да биде свесно.

Оваа техника не треба да се меша со погодување или да се бара во обид да се најде нешто. Таа служи како помош за подобрување на физичкото, психолошкото, професионалното, личното здравје преку и преку вибрационите средства на оние кои го бараат.

Radionics

Техниката Radionics служи за балансирање и водство од енергично подобар начин она што беше пронајдено од страна на Radiesthesia. Сфаќање на симетријата каде е енергетската дисхармонија. Ние луѓето имаме неколку енергетски полиња и со проблемите со кои се соочуваме во текот на животот, радиотерапијата ќе го спроведе процесот на стабилизација.

За ова, покрај Радионската табела и нишалото, електронски уреди, графички геометриски и др. се користат алатки за проширување на информациите за осцилации. Развиените енергии потекнуваат од геометриски форми, форми кои можат да бидат добри или лоши за развој на витална рамнотежа.

Графиката има геометриски дизајни како кругови, пирамиди, триаголници кои емитуваат енергија. Оваа која има за цел да воспостави рамнотежа на избраната област која е неурамнотежена. Враќање не само во суштестваво живо, но во електронски уреди, природа и други.

Обично се користи најчестото полно име, облека, фотографии, предмети напишани рачно со молив или црно пенкало на бела хартија без линии.

Опсегот на употребата на радиониката

Холистичкиот терапевт Диована Мачадо ни кажува дека „самата радијанска енергија се занимава со енергетскиот дел, кој вклучува енергетско чистење, зајакнување, помага за чистење на околината, хармонија и балансирање на чакрите. Истата, иако се занимава со добар дел од енергијата што тече, што прави добар дел од процедурите, таа помага за физички и сентиментални прашања.“

Таа исто така известува дека „многу пати е можно да се пушти некои ситуации, некои луѓе, можеме да ги гледаме работите поинаку, да кршиме верувања, обрасци, ставови на чувства. Тој е повеќе фокусиран на сентименталниот дел, но може да помогне во физичкото заздравување како депресија, анксиозност, делува на физичкото, астралното тело, времињата и траумите на секоја фаза.“

Радионска табела

Првично позната како „Табела“, Радионската табела е квадрат од хартија, со симболи и геометриски фигури нацртани на неа. Тие следат обрасци на светата геометрија и со масата е можно да се изврши стабилизациска работа во која било област од животот, личност, животно, околина и која било друга што е неурамнотежена.

Радионската табела служи и за чистење воВо делата на Радионската табела може да се користат специфични места, сеќавања на одредено место, енергии на ниски вибрации, контаминирани средини, кои ќе воспостават нови енергии според она што треба да се подобри во околината. Покрај него, може да се применат и други терапии како фенг шуи за да се надополни задачата.

Нејзината цел обично се бара кога чувствувате дека животот е затворен со бариери, со нешто што блокира одредени области од вашиот живот . Овде ќе видиме неколку препораки за тоа кога да се побара оваа терапија:

- Чувство на професионални блокади;

- Финансиски тешкотии;

- Енергетско чистење;

- Отворање патеки;

- Балансирање на чакрите и енергетска заштита;

- Затворање магии, маѓепсници, завист и слично и разни други ситуации.

Радионската табела на Сен Жермен и Архангел Михаил

Оваа маса ги има како главен ментор мајсторот Сен Жермен и Свети Михаил Архангел, двете божества, секогаш почитувајќи го Вишото Јас на оние кои се вклучени во божественото.

Сен Жермен смета господар на виолетовиот пламен, имаше неколку премини низ земјата. Тој, меѓу другите карактеристики, бил алхемичар, филозоф, музичар. Сен Жермен е одговорен за седмиот зрак на чакрите, кој се наоѓа во 'рбетот.

Свети Архангел Михаил, кој се смета за главен чувар на небесната војска, на верните ангели наБог. Исто така познат по тоа што е тој што нè придружува кога ќе дојде време, Сао Мигел носи илјадници верници, во неговите новости и пост.

Радионската табела на Сен Жермен и Архангел Михаил, се придружуваат на виолетовата енергија на Сен Жермен и сината енергија на Сао Мигел, дефинирајќи ја главната работа на оваа табела. Трансмутацијата на виолетовите и сините зраци и блокирањето на ниските енергии, кои создаваат бариери. Елементите на табелата се составени од:

- Дваесет и еден алат се распоредени во круг за лекување.

- Симболите ја симболизираат вечноста, божествениот потенцијал и заштитата.

- Во центарот на масата, ѕвездата со седум краци, која ја симболизира заштитата на оние што ја вршат и заштитата на извршената работа.

- Во долниот лев агол, часовник за душење, формиран од пет графикони за досирање, кои служат како мерач на енергија на чакра. Можно е да се види напишан Бог на хебрејски.

- Во горниот лев агол, ангелските крилја, ја симболизираат поддршката на седумте зраци на господарите на Белото братство, познати како Вознесени мајстори.

- Во аголот долу лево е напишана фразата „Јас сум“. Тоа се однесува на она што секое човечко суштество привлекува и верува, дали е добро или лошо. Да се ​​биде неопходно вашата енергија да е добра, да привлечете добри работи кон себе.

- На врвот во центарот е декагон, познат по тоа што покажува совршенство и се шири,прилагодете се на енергијата на барањата. Потоа се поврзува со Круз Ансата, која исто така ја подобрува радионската трансмутација.

Фреквенции и енергии активирани во Радионската табела

Кога зборуваме за енергија, мораме да запомниме дека сè околу нас емитува фреквенција и енергија. Кога кажувате сè, тоа значи сè, од живи суштества до неживи суштества како камења, клупи, ѕидови и така натаму. Секој има своја посебна фреквенција. Симболите што се обработуваат на Радионската табела имаат вибрации кои се подесени во консултации за радиониска табела.

Овие симболи што произлегуваат од фреквенции и енергии активирани на радионската табела, го претставуваат секој инструмент што може да се користи за активирање на специфичната вибрации, кои може да се командуваат со глас, подесување и стимулирање на вибрационото поле на она на што се сака да се работи.

Радиестезичкото нишало

Првите докази за употребата на нишалата биле во египетскиот цивилизација. Истото го користеле и Кинезите кои го користеле за откривање вода, руда, покрај тоа што е широко користен во земјоделството.

Нишалото покрај функцијата за мерење носи и прашања кои поединецот не замисли. Прашања кои, на пример, веќе би можеле да се решат.

За што се користи нишалото

Нишалото ги мери нивоата на енергија. Според движењата на нишалото, можни се прашања со одговори како да или непојаснето, згора на тоа, служи за зголемување на енергијата.

Холистичкиот терапевт Диована Мачадо појаснува дека нишалото треба да сака да работи со професионалецот, преку енергија. Ако алатката не е во склад со специјалистот, околината и клиентот, не е можно да се изврши задачата. Преку него е можно да се зголеми оваа енергија, исто така е можно да се додадат и да се вклучат повеќе луѓе во практиката.

Апликации

Да се ​​знае кој инструмент ќе се користи, нишалото е она што помага при изборот, во интеракција со другите алатки на масата. Движењето што го прикажува укажува на тоа што треба да се избере за тој момент и ситуација во прашање.

Откако ќе се избере, главниот збор или фраза мора да се изговори за да се активира фреквенцијата.

Кога се диктираат, целата околина е под влијание на оваа вибрација. Може да се случи да се каже одредена команда, но нишалото, над радионската табела, да се ротира во спротивна насока.

Во оваа специфична ситуација, интензитетот на енергијата се зголемува, кога ротацијата ќе престане и нишалото ја менува својата движење напред-назад, тоа е знак дека активирањето на таа алатка е завршено. Така, се избираат нови алатки и се спроведува истиот процес, додека нишалото не се заврти спротивно од стрелките на часовникот и не го означи крајот на сесијата.

Опсег на работа на БиротоРадионика

Ширината на работата на Меса Радионика ги надминува површните проблеми што ги имаме. Табелата може да донесе повеќе придобивки отколку што првично очекуваше поединецот. Ако е можно, вежбајте во која било област од животот. Видете повеќе подолу.

На емоционално ниво

Потрагата по силна структурна основа може да се стекне преку практиките на радиестезија, радионика и радиониска табела.

Покрај целата вклучена и посветена работа, кога ќе биде побарана или избрана оваа тема, се предвидува професионалецот да донесе поголема самодоверба, ослободување од стравови, верувања и однесувања, волја и мотивација, меѓу другите придобивки што практиките ги прошируваат во текот на третманот.

На духовно ниво

Кога практиката е избрана за духовно ниво, се развива проширување на енергијата, ослободување на карма, доколку е дозволено, развој на медиумот, доколку се бара, како и чистење на чакрите и други заштита.

Квантни скокови

Квантни скокови се работи кои се вршат со минати и идни ситуации. Потрагата по билансот на минатиот багаж што може да се ублажи со практиката на радиестезија, радионика и радионска табела. Дополнително, во Радионската табела може да се разјаснат стравовите, необичностите и блокадите кои можеби биле стекнати од минатите животи.

Љубов

Практиката на радиестезија,Radionics and Radionic Table служи за деблокирање на чести ситуации во вашиот љубовен живот, блокади, трауми, однесувања кои влијаат на вашите односи. Покрај тоа, енергијата на Санто Антонио е широко користена, што помага во лекувањето.

Здравје

Здравствениот третман вклучува, покрај енергетските практики, и други третмани кои исто така може да се вградат како како кристали, цветни и други лекови. Сепак, мора да се земе предвид дека третманот за емоционалните и физичките проблеми се различни и може да бара различни третмани.

Сесијата на радионичната маса

Ние ја знаеме важноста на Радионик Табела има некои од алатките што се користат, а веднаш подолу, ќе разбереме како функционира сесијата на Радионска табела.

Колку долго трае

Трее приближно 1 час. Сепак, овој процес многу зависи од типот на бариерата на која работите. Покомплексните и подлабоки проблеми бараат малку повеќе времетраење за сесија.

Како функционира консултацијата

Консултациите за Радионска табела функционираат, како што видовме, преку целосно професионална работа, која не се потпира на претпоставки, а не на непријатности. Неопходно е, доколку тргнете во потрага по ваков вид третман, да го сфатите сериозно, како и стручните лица и да верувате во нивните резултати.

Луѓето кои одат во потрага по енергетска консултација,

Како експерт во областа на соништата, духовноста и езотеризмот, посветен сум да им помагам на другите да го најдат значењето во нивните соништа. Соништата се моќна алатка за разбирање на нашите потсвесни умови и можат да понудат вредни сознанија за нашиот секојдневен живот. Моето патување во светот на соништата и духовноста започна пред повеќе од 20 години, и оттогаш интензивно студирав на овие области. Јас сум страстен да го споделам моето знаење со другите и да им помагам да се поврзат со нивното духовно јас.