Сатурн во 5-та куќа: Ретрограден, во соларната револуција, карма и повеќе!

  • Споделете Го Ова
Jennifer Sherman

Значењето на Сатурн во 5-та куќа

Комбинацијата на Сатурн и 5-та куќа е единствена. Ова се случува затоа што оваа куќа е претставена со спонтаност и екстровертност, додека планетата Сатурн го прави домородецот попотиснат.

На овој начин, поединецот има тешкотии да се изрази и да споделува чувства, покажувајќи добро содржано лице на светот. Тие дури можат да бидат познати како оние кои не знаат да се забавуваат.

Покрај тоа, тие многу се плашат да се разоткријат, бидејќи мразат да бидат во центарот на вниманието. Многу се грижи за туѓото мислење, па на крајот станува возрасен многу порано од очекуваното. Дознајте повеќе подолу.

Значењето на Сатурн

Планетата Сатурн е позната како „Господар на Кармата“, бидејќи обично има многу силно и одлучувачко влијание врз своите домородци . Проверете повеќе за енергијата на оваа ѕвезда и како таа дејствува во нашите животи.

Сатурн во митологијата

Во митологијата, Сатурн е познат како Кронос, симбол и персонификација на времето. Син на Уран и Геја, тој беше прогласен за господар на светот со победата во битката против својот татко. Сатурн бил познат по тоа што бил тиранин, бидејќи ги проголтал сите негови новородени деца, со цел да се погрижи моќта на универзумот да остане во неговите раце.

Сепак, напорите биле залудни, бидејќи тој наследник, Јупитер, смело спасенод мајка ти. Со тоа, причината за несигурноста на Сатурн набргу стана реалност: Јупитер го симна од тронот, па дури и го избрка од светата планина.

Сатурн во астрологијата

Во астрологијата, Сатурн може да се смета за тип на „Ахилова пета“, бидејќи го претставува најкомплицираниот дел од нашето патување, пречката што мора да се надмине, најмногу болен сегмент.

Меѓутоа, тој не е едноставно ѕвезда која зрачи со болка, осаменост и страдање. За астролошкото поле, Сатурн одредува процес поврзан со психата, поврзан со животните искуства низ кои сите мораме да поминеме.

Оваа планета често се поврзува со кармички долгови, но мора да се нагласи дека води кон голем развој човечки и социјален. Всушност, предизвиците стануваат помалку болни кога се гледаат како еволутивно средство.

Основи на Сатурн во 5-та куќа

Сатурн и 5-та куќа формираат комплексен пар, како овој сектор од картата на раѓање го препознава вистинското јас, а Сатурн ги потиснува емоциите. Така, овие домородци често се чувствуваат потценети, неспособни да ги освојат срцата на луѓето. Дознајте повеќе подолу.

Како да го откриете мојот Сатурн

За да го откриете вашиот Сатурн, неопходно е да направите астрална мапа. Ова се случува затоа што, со него, е можно да се најде положбата на небесните тела, вклучувајќи го и Сатурн. Сепак, заза графиконот да ја пренесе реалноста, од суштинско значење е да го знаете точното време на вашето раѓање.

Вреди да се запамети дека позиционирањето на ѕвездите се менува многу брзо, па една минута повеќе или помалку обично ги прави сите разлика во толкувањето. Затоа, за прецизно да ја направите вашата астрална карта, само побарајте веб-страници специјализирани за астрологија или професионалец во областа.

Значењето на 5-та куќа

5-та куќа на астралната карта е поврзана со знакот Лав, со кој владее Сонцето и припаѓа на елементот Оган. Така, оваа позиција носи многу силна и топла енергија од најважната ѕвезда во универзумот.

Оваа куќа управува и со страста, задоволството, креативноста и радоста на животот. На овој начин често се поврзува со внатрешното дете кое засекогаш ќе го насели нашето битие. Покрај тоа, промовира самоспознание, самодоверба и самопочит. Петтата куќа помага да се открие вистинското „јас“, нашите вкусови, обичаи и сè што е добро за душата.

Што Сатурн открива во родилната карта

Во картата на раѓање, Сатурн покажува од што се плашите. Се справува и со чувствата на отфрлање и неизвесност, но сепак, таа е една од планетите кои најмногу го промовираат учењето и личниот развој.

Патем, може да се каже дека влијанието на Сатурн само се подобрува со текот на времето. Тоа се случува затоа што пречките и предизвиците што ги создава оваа ѕвезда носат вредни животни лекции. ВиеЛекциите се скапоцени и, на долг рок, ја претвораат тешкотијата во вештина.

Најголемиот проблем со енергијата на Сатурн е тоа што го тера домородецот да се сомнева во неговите таленти. Патем, овој недостаток на самодоверба може да стане ваш најголем непријател.

Сатурн во 5-та куќа

Кога Сатурн е во 5-та куќа на картата на раѓање, домородецот станува резервиран и интроспективен, покрај тоа што поседува навика за потиснување на секое чувство. Овој став, за жал, има тенденција да ги комплицира односите многу.

Самопочитта на овие луѓе е исто така ниска, поради што се чувствуваат инфериорно. Со тоа тие почнуваат да се сомневаат во сопствениот талент и знаење, со тоа што се исклучително кревки и ранливи.

Меѓутоа, тие се премногу барани во љубовта и не можат спонтано да ги покажуваат емоциите. Куриозитет е што овој поединец поминува низ процес на созревање многу брзо: дури и во детството изгледа дека е стар и строг.

Сатурн во 5-та куќа Натал

Домородците со Сатурн во 5-та куќа Натал имаат одговорност како клучен збор. Затоа, сакаат да преземаат различни проекти, користејќи ги своите вештини во нешто продуктивно.

Интересен факт за оваа поставеност е тоа што жените кои ја имаат оваа комбинација избегнуваат бременост по секоја цена. Дури е вообичаено да претпочитаат да посвојат дете отколку да го поминат целиот процес на бременост.

Ова се случувабидејќи овие личности се плашат да не бидат добри родители и да не знаат како да се грижат за бебе. На овој начин, некои имаат тенденција да се поврзат со некој кој веќе има деца, за да дознаат дали ја имаат потребната способност.

Сатурн во 5-та куќа во транзит

Транзитот на Сатурн во 5-та куќа открива патување во потрага по самодоверба. Мора да верувате во себе и да ги бркате своите соништа, не се потиснувајте.

Како и секогаш, ќе има некои поединци кои навиваат против вас, но ќе биде време да ги здружите сите сили, да го оставите стравот настрана и да покажете сите што можат да ги реализираат вашите проекти.

Најголемата лекција на Сатурн е да им даде приоритет на задачите, бидејќи човечки е невозможно да се заврши сè сам. Дополнително, научете да се наплаќате помалку, внесувајќи повеќе леснотија и рамнотежа за да се соочите со предизвиците што ќе се појават.

Карактеристики на личноста на оние кои имаат Сатурн во 5-та куќа

Личноста на Сатурн во 5-та куќа е прилично затворен. Тие имаат многу потешкотии да ги изразат своите чувства, па често даваат подароци како доказ за нивната наклонетост. Проверете повеќе карактеристики подолу.

Позитивни карактеристики

Една од позитивните карактеристики на Сатурн во 5-тата куќа на картата на раѓање е чувството на одговорност. Овие домородци се многу мудри и сигурни, бидејќи се одлична личност на која може да се потпрете во време на неволја.

Покрај тоа, тие ги сакаат децата итинејџери. На овој начин, тие можат да станат одлични учители, бидејќи овој однос има тенденција да биде корисен за двајцата. Тоа е затоа што радоста на младоста им се пренесува на овие Сатурнјани, на кои обично се гледаат како донекаде сериозни.

Патем, рамнотежата помеѓу штедењето и живоста мора да се најде за да се развие и кариерата и духовната еволуција на овие индивидуи.

Негативни карактеристики

Сместувањето на Сатурн во 5-та куќа има тенденција да го направи домородецот посериозен, со малку, па дури и без смисла за хумор. Со тоа, постои одредена тешкотија да се биде среќен и да се најде среќа во секојдневниот живот.

Покрај тоа, уште една негативна точка е креативниот блок што ги мачи овие поединци. Сè уште имаат многу потешкотии со проекти кои бараат смелост и иновативност. Сепак, тоа може да им помогне да се фокусираат на повторливи проблеми.

Со зголемувањето на одговорноста, тие исто така не можат да се релаксираат и да се забавуваат. На овој начин светот станува се посив и тажен.

Влијанието на Сатурн во 5-та куќа

Сатурн во 5-та куќа на картата на раѓање има многу силно влијание и ја поткопува самодовербата на домородецот, што може да го направи вознемирен. Откријте подолу некои од точките со кои управува оваа ѕвезда.

Стравови

Домородецот кој го има Сатурн во 5-та куќа мрази да биде во центарот на вниманието, всушност, ова е едно однеговите најголеми стравови. Затоа, тие се поладни, подалечни и секогаш бегаат од рефлекторите.

Поради самоодржување, овие луѓе пренесуваат себична, арогантна и расипана слика. Сепак, тие се однесуваат вака само од навика, бидејќи уште од детството се строги и сериозни.

Исто така, се плашат да навлезат во врска, бидејќи не знаат како да ги изразат своите чувства, вклучително и љубовта. Патем, може да се каже дека од страв од прекумерна изложеност покажуваат наклонетост во хомеопатски дози.

Среќно, финансии и задоволства

5-та куќа на картата за раѓање е исто така познато како место на „добрата среќа“, бидејќи го има асцендентот кој се гледа со триаголник. Затоа, кога Сатурн е во оваа позиција, тоа укажува на раѓање на лидер, некој кој ќе ужива голема моќ.

Инаку, ако оваа планета е во врска со Месечината, тоа открива дека домородецот ќе имајте постојана среќа и успех на финансиско поле. Меѓутоа, во афективната област, можете да живеете без официјален партнер, потпирајќи се само на афери со луѓе кои веќе се посветени.

Малку повеќе за Сатурн во 5-та куќа

Позитивната страна на постоењето на Сатурн во 5-та куќа е тоа што ги прави луѓето поскромни, дури и ако понекогаш се драматични. Проверете некои аспекти кои можат да влијаат на вашата енергија.

Сатурн ретрограден во 5-та куќа

Кога Сатурн е ретрограден во 5-та куќаастралната мапа, носи многу сила за надминување на предизвиците и пречките кои се појавуваат при патувањето на домородецот. Тие дури се чувствуваат способни да ги надминат креативните блокови кои често се случуваат.

Меѓутоа, за овие луѓе е многу тешко да се задоволат со веќе постигнатите проекти и цели. Тоа е затоа што овие поединци имаат тенденција да се сомневаат во своите одлуки, трошат енергија и одложуваат многу важни резолуции.

Сатурн во соларната револуција во 5-та куќа

Да се ​​има Сатурн во 5-та куќа од сончевата револуција укажува дека следните дванаесет месеци ќе ги остават настрана радоста, задоволствата и забавата. Фокусот ќе биде главно на професионалното поле.

Во овој период, сите енергии и цели ќе бидат концентрирани на развој на кариерата и подобрување на работната средина за оние околу вас.

Сепак, имате да најде рамнотежа, да се опушти малку и да се забавува. Само тогаш вашето патување може да тече природно.

Која е кармата на Сатурн во 5-тата куќа?

Кармата на Сатурн во 5-та куќа е поврзана со чувството на отфрлање. Овие домородци често веруваат дека не заслужуваат туѓа љубов. На овој начин, тие се трансформираат во духови тајно очајни за наклонетост. Исто така, лоша навика е да се обвинувате себеси за сè.

Тоа ги тера постојано да се чувствуваат лошо, мразејќи гимаска што ја носат кога се во јавност. Овие домородци треба да најдат самољубие, вреднувајќи ги нивните квалитети и таленти. Самодовербата и самопочитта мора да се негуваат за овие Сатурнити да се развијат и еволуираат.

Како експерт во областа на соништата, духовноста и езотеризмот, посветен сум да им помагам на другите да го најдат значењето во нивните соништа. Соништата се моќна алатка за разбирање на нашите потсвесни умови и можат да понудат вредни сознанија за нашиот секојдневен живот. Моето патување во светот на соништата и духовноста започна пред повеќе од 20 години, и оттогаш интензивно студирав на овие области. Јас сум страстен да го споделам моето знаење со другите и да им помагам да се поврзат со нивното духовно јас.