Молитва на Богородица Фатима: да се добие благодат и повеќе!

  • Споделете Го Ова
Jennifer Sherman

Која беше Богородица од Фатима?

Сфаќајќи се како многу важен симбол во Католичката црква, Пресвета Богородица Фатима го прави своето прво големо појавување во Португалија, во градот Фатима, поконкретно во Кова де Ирија. Годината е 1917 година и три деца, мали овчари, се грижат за своите овци.

Во близина на бунарот, малите овчари, Франциско, Јакинта и Лусија, гледаат убава жена завиткана во бела наметка и таа , која ги знае нивните имиња и ја знае вербата и иднината на најмалите, почнува да зборува за фазите низ кои ќе помине светот и за хаосот што ќе го живее човештвото.

Првата реченица што ја кажа таа беше „ Дојдов од небото“ и таа дури даваше инструкции како да се моли за да се стави крај на Првата светска војна. со низа симболи во нејзината слика конструкција за светот. Таа е речиси секогаш визуелно идентификувана кога ја гледаат нејзините верници, па дури и оние кои не се толку блиску до црквата, бидејќи нејзините пророштва се проширија до ден-денес.

Погледнете ги главните карактеристики на овој голем светец и колку се важни низ католичката институција!

Потекло и историја

„Поткласификациите“ на Богородица се случуваат според нејзините привиденија, места и околности. Овде во Бразил, на пример, го нарекувамелек за помош во болен процес, светлина на крајот од тунелот.

Важно е да се нагласи дека таа не бара нешто конкретно, туку дека божествената промисла и дизајните на Богородица Фатима за нејзиниот живот да биде извршен. Молба за сожалување и грижа е да можеш да се справиш со животот таков каков што е. Простор за да покажеш дека си подготвен да ги следиш чекорите што таа ги решава.

Молитва

Сврти се, о Марија, твоите очи полни со сожалување кон мене, што ми треба твојата помош; покажи ми, како што им покажа на другите, дека си вистинска Мајка на милосрдието, додека јас од се срце те поздравувам и те повикувам како моја суверена и кралица на Пресветата Бројаница. Богородица, моли се за нас. Амин.

Пресвета Богородица Фатима за молитва

Новините се затворени молитвени кругови со девет точки. Нормално, потребни се девет дена за да се направат, но има и такви, исклучително ретки, за кои се потребни девет часа. Општо земено, благодатта се постигнува во овие девет дена, што треба да се направи строго навреме.

Проверете повеќе за Novena на Пресвета Богородица Фатима, нејзините препораки и како треба да се направи тоа!

Индикации

Новините обично се прават за посериозни случаи, бидејќи бараат дисциплина и, нормално, повеќе од едно лице. Општо земено, тие се спроведуваат за лекување на болни луѓе или за посериозни причини.„сериозно“, не дека проблемите се мерливи, но итноста на благодатта на новона е малку поголема.

Меѓутоа, ако ви се допаѓа, можете да направите новена за да заштитите некого или луѓе што ги сакате . Патем, правењето новини, во рамките на католицизмот, многу добро се гледа, особено кога тоа се прави само за обожавање на дотичниот светец.

Како да се моли новона

Оваа новена во особено, мора да се моли со бројаницата во рака. Пред да започнете, секој ден ја молите молитвата за отворање на новената. Вообичаено, пред се друго се кажува молитва, што е стандардно за бројаниците.

Потоа, по бројот на мониста повторувате подготвителната молитва и кога ќе ги завршите сите зрна од бројаницата, го кажуваш крајот на молитвата, а потоа следи „Оче наш, здраво Марија и слава на Бога!

Значење

Оваа молитва е длабок разговор со Богородица од Фатима, подлабоко барање за помош за да ја постигнеш благодатта што ти е повеќе од потребна.

Тоа е момент на интроспекција, кој доаѓа од повторувањето. Чувајте ги вашите мисли фокусирани на благодатта што ја сакате, бидејќи целиот текст на молитвата го сугерира тоа.

Молитва на Богородица Фатима

Најпрво, најважното нешто во врска со оваа молитва е да направете ги деветте дена по ред и мора да имате многу верба во целиот процес. Повторувај ги зборовите секогаш размислувајќи за тоа што сакаш.

Пресвета Богородице,дека во планините на Фатима се удостои да им ги откриеш на трите деца овчари богатствата на благодатите што можеме да ги добиеме со молитва на Светата Бројаница, ни помогне уште повеќе да ја цениме оваа света молитва, така што, медитирајќи за тајните на нашето искупение , можеби ќе ги достигнеме благодатите кои упорно ги бараме од тебе (побарај ја благодатта).

О, Исусе мој, прости ни ги гревовите, спаси нè од огновите на пеколот, води ги сите души во рајот и помагај особено оние на кои тоа им е најпотребно.

Богородица Фатима, моли се за нас.

(Десетина Здраво Марии се вели во поздравот до Богородица Фатима)

О блажена Дева Марија, кралица на бројаницата и Мајка на милосрдието, која удостои да ја покаже во Фатима нежноста на твоето безгрешно срце, носејќи ни пораки за спасение и мир, со доверба во твојата мајчинска милост и благодарна за добрината на твоето љубезно срце, доаѓаме до твоите нозе за да ти оддадеме почит на нашето почитување и љубов.

Дарувај ни ја милоста што ни треба Верно да ја исполниме твојата љубовна порака и она што го бараме од тебе во оваа нова, ако се за поголема слава на Бога, твоја чест и добробит на нашите души. Така нека биде.

О Боже, чиј Единороден, со Својот Живот, Смрт и Воскресение ја заслужи за нас наградата на вечното спасение, Те молиме: дарувај ни го тоа, размислувајќи за тајните на Пресветата Бројаница. на Пресвета Богородица, да се угледаме напримери кои нè учат и стигнуваат до наградата што ја ветуваат. Со истиот Исус Христос нашиот Господ. Амин.

Оче наш

Постојат и некои дополнителни молитви за новоната, кои треба да се кажат на крајот од неа. Оче наш е првиот што се моли, веднаш по завршувањето на претходните. За многумина таа е најсилната молитва што постои.

Проверете ја!

„Оче наш, кој си на небесата, да се свети името Твое, да дојде царството твое, да биде волјата твоја земјата како што е на небото. Дај ни го денес нашиот секојдневен леб, прости ни ги нашите гревови како што ние им простуваме на оние што нè згрешуваат, не воведувај нè во искушение, туку избави нè од злото. Амин.”

Аве Марија

По молитвата Оче наш, која е првата молитва што треба да се изговори при завршувањето на молитвите на Новена, треба да пеете Аве Марија. Обично, бидејќи речиси секогаш се молат заедно, луѓето мислат дека се дел од истата молитва, но не.

Прочитајте подолу:

Здраво, Марија, полна со благодат,

Господ е со тебе.

Благословена си ти меѓу жените,

и благословен е плодот на твојата утроба, Исусе!

Света Марија, Богородице,

Молете се за нас грешните,

Сега и во часот на нашата смрт.

Амин!

Слава на Бога

И , конечно, молитвата што мора да ја заврши новоната е Слава на Бога, која, иако не е толку вообичаена, е основна во оваа молитва.новена, што треба да се направи на крајот од секој ден. Проверете!

Слава на Бога во висините и на земјата мир на луѓето што ги сака Него. Господи Боже, Цар небесен, Бог Отец Семоќен. ... Само Ти си Свет, Само Ти си Господ, Само Ти си Севишен, Исусе Христе, со Светиот Дух, во слава на Бога Отецот. Амин.

Како правилно да се каже молитвата на Богородица Фатима?

Првиот чекор за една молитва да се изврши правилно, без разлика дали е за Пресвета Богородица Фатима или за кој било религиозен субјект, е верата. Верата е исконскиот дел за да се направи вашата врска со божественото. Таа е таа што ќе го натера духовното да се соедини со телесното и на тој начин ќе се слушнат вашите молитви.

Одете на мирно место и кажете ги вашите молитви со вера дека таа благодат ќе дојде. Ако не се чувствувате удобно да зборувате и да ги молите готовите текстови, можете само да разговарате со Пресвета Богородица Фатима. Кажете го она што ви е на срце и таа ќе се погрижи за останатото. И, се разбира, по дадената благодат, заблагодарете се.

Богородица Апарецида, поради нејзиното појавување во река, преку рибари.

Значи, приказната е иста, истата мајка на Исус Христос, но во различни времиња. Пресвета Богородица Фатима го доби своето име благодарение на ова познато појавување во градот Фатима, во Португалија, како и Богородица од Гвадалупе, која се појави во истоимениот град.

Чудата на Богородица Фатима

Појавувањата на Пресвета Богородица Фатима се сметаат за чуда, бидејќи, нормално, по овие привиденија, ситуациите нагло се менуваат, не наоѓајќи веродостојно објаснување за тоа, сфатено како, едноставно, чудо.

Севкупно, снимени се 6 појави на Пресвета Богородица од Фатима, од кои последното е „најважното“ и познатото, со Франциско, Јакинта и Лусија. Трите деца, кои беа братучеди, потоа следеа свештенички патишта и живееја за да ги изговараат и пропагираат пророштвата на Фатима. Најмладата од нив, Лусија, почина во 2005 година.

Визуелни карактеристики

Сликата на Пресвета Богородица Фатима е добро позната низ целиот свет и кога ќе се види, луѓето обично знаат дека тоа е таа. Покриена во бела мантија, светицата носи бројаница во рацете, која е нејзин симбол и најмоќен инструмент.

Покрај тоа, таа има спокојно и ангелско лице, кое носи бела кожа, различна, на пр. на Богородица наАпарецида, која има црна кожа. Богородица Фатима носи и голема златна круна.

Што претставува Пресвета Богородица Фатима?

Кога зборуваме за Пресвета Богородица Фатима, зборуваме за добрината, сладоста, а исто така и за тоа како можеме да се соочиме со неволјите на светот. Повеќето од нејзините пророштва, кажани со трите мали братучеди, всушност се случија.

Додека зборуваше, таа ги научи како да се справат со сè што требаше да дојде. На пример, Пресвета Богородица Фатима рече дека човештвото ќе излезе од Првата војна само ако ја молеа бројаницата, која е нивниот најголем инструмент. Всушност, тој е клучот за справување со сите варварства во светот.

Посветеноста во светот

Nossa Senhora de Fátima е, без сомнение, една од најпознатите и ги обожаваше поделбите на Светиот низ целиот свет. Нејзиниот ден е 13 мај, денот кога им се појавила на децата, во 1917 година. Таа е многу добро позната, главно во шпанските земји и чии јазици потекнуваат од латински.

Овде во Бразил, особено нејзината посветеност тоа е посилно отколку во поголемиот дел од светот, бидејќи имаме силно португалско влијание, поради колонизацијата, што го олеснува пристапот до документи и молитви на јазикот. Ние сме дури и најголемите обожаватели на Пресвета Богородица Фатима, втори по нивната земја на потекло, Португалија.

Молитва на Пресвета Богородица Фатима и побарајте

Постојат некои молитви, направени во името на Богородица Фатима, кои се за барања за благодат. Таа, како голем застапник од небото, го посредува нашето барање, заедно со Нејзиниот Син, Исус Христос.

Погледнете една од овие молитви, како да ги изговорите и кое е нивното значење!

Индикации

Оваа молитва е да побарате нешто што не мора да бара благодат. Барањата се поконкретни работи, како, на пример, работи што би сакале да ги побарате за автомобил или кое било друго материјално добро.

Барањата се попрактични работи што нема да загинете ако ги немате , но дека да, многу би ви помогнало ако рајот одлучи да ви го испрати ова добро.

Значење

Многу концизна и вистинита, оваа молитва зборува за тоа како Марија има моќ да го отстрани агонија низ кои поминува личноста. Таа на индиректен начин предлага барањето да се додаде подоцна.

На овој начин ја кажувате молитвата и по редоследот го поставувате вашето барање. После тоа, се препорачуваат „Оче наш“ и „Здраво Марија“.

Молитва

„Марија ги знае сите наши потреби, таги, таги, неволји и надежи. Таа е заинтересирана за секој од нас. од нејзините деца, таа се моли за секој со толкав жар како да нема друга. Амин. Дамата на Фатима има многу фронтови и, нормално, барањата можат да бидатнаправени на безброј начини. Затоа, има повеќе од една молитва со молба за оваа голема светица која со своите чудотворни сили се застапува за нас.

Проверете повеќе за оваа силна молитва и како таа треба да се направи, покрај нејзиното значење !

Индикации

Оваа молитва е индицирана за барања, но може да се користи и во секојдневниот живот. Дури и многу е важно молитвите да се изговараат кога ништо не ни треба, во знак на почит.

Можете да го изговарате, на пример, пред да започнете со утринската и вечерната молитва. Важно е секогаш да се има на ум Пресвета Богородица Фатима и да се воспостави таа врска со неа не е тешко.

Значење

Таа е голема почит кон Богородица Фатима и Марија, така што генералка, покажувајќи почит и признание за сè што направила и сè уште прави за човештвото. Меѓутоа, тоа е барање со сиот карактер на нешто поголемо.

Оваа молитва зборува за пророштвото и за тоа како таа фундаментално донесе јасност на Земјата преку нејзините учења. Речиси ода на Пресвета Богородица Фатима.

Молитва

О Пресвета Дева Марија, Кралица на Бројаницата и Мајка на милосрдието, која удостои да ја покаже во Фатима нежноста на Твоето безгрешно срце, носејќи пораки за спасение и мир. Со доверба во Твојата мајчинска милост и благодарни за добрината на твоето најмилосрдно срце, доаѓаме кај Твоетостапала да му оддадеме почит на нашето почитување и љубов. Дарувај ни ги милостите што ни се потребни за верно да ја исполниме Твојата љубовна порака, тоа е она што го бараме од Тебе во оваа Новена, ако сакаме да биде за поголема слава на Бога, твоја чест и наша корист. Амин.

Молитвата на Пресвета Богородица Фатима и барањето за благодат

Барањата се разликуваат од благодатите, бидејќи благодатта е еден вид „мало чудо“. Тоа е нешто што ви треба повеќе отколку што сакате. Важно е да се знае оваа разлика кога барате нешто, без разлика дали за Пресвета Богородица Фатима или за кој било верски субјект. И, се разбира, има некои молитви кои ни помагаат да се приближиме до оваа толку сонувана благодат.

Проверете ја оваа моќна молитва сега, нејзиното значење и како треба да се изврши!

Индикации

Благодатта е мало чудо. И оваа молитва е токму за овој момент; тоа е за детето на кое му треба помош и бара утеха на мајката. Оваа молитва може да се моли за оние на кои им е потребна благодат и може да се моли и за друга личност.

Оваа молитва е многу силна и се препорачува да ја молите со многу концентрација и насочени кон благодатта што ја сакате желба и потреби, особено кога молитвата бара да се цитира. Ако се чувствувате удобно, кога ќе завршите и ќе се молите Оче наш и здраво Марија, имајте вистински разговор со Пресвета Богородица Фатима. Работите барем ќе станат појасни.

Што значи

Можеби една од најпознатите молитви на Богородица Фатима, таа носи барање за помош. Тој зборува за јавувањето на светицата и за тоа како таа има многу важна улога во исцелувањето и помагањето на светот и човештвото на патот на доброто.

Соцентрирајте се многу и, ако е можно, молете ја со Бројаницата во раце, бидејќи тој е симболот на Пресвета Богородица и, како што таа самата препорача во нејзините привиденија, тој е клучот за исцелување на телесните болести.

Молитва

Благословена Богородица ,

дека во планините на Фатима

си удостои да им ги откриеш на трите мали овчари

богатствата на благодатите што можеме да ги добиеме,

молејќи го света бројаница,

Помогни ни да ја цениме уште повеќе

оваа света молитва, така што,

медитирајќи за тајните на нашето откупување,

ние може да ги добие благодатите кои упорно

те ги бараме (барајте ја благодатта).

О добар мој Исус, прости ни,

избави нè од огновите на пеколот,

земете ги сите души на небото

и помогнете им особено

на оние на кои им е најпотребна.

Амин.

Молитва на Пресвета Богородица на Фатима и побарај благодат 2

У Но, благодатта не е секогаш лесно да се постигне. Затоа, постојат неколку молитви, од најразновидните светци, кои ни помагаат на овој напорен пат, а тоа е потрагата по благодат или чудо. Ова се посебни барања што ги упатуваме до небото кога ни треба помош.

Продолжи со читањеда се разбере повеќе за оваа молитва и како таа треба да се прави!

Индикации

Индикациите за оваа молитва се едноставни: вера. Ова е моќна молитва што може да се моли секој ден во неделата, ден или ноќ. Вие само треба да бидете на место каде што можете да се концентрирате и да разговарате со Мајката.

Обично, тоа се прави во потрага по чудо, благодат, па затоа е малку подолго и зборува повеќе за работите во нашиот живот. Тоа е многу важна точка на врска помеѓу нашето срце и милостивите сили на Фатима.

Значење

Оваа молитва се користи поединечно, а исто така и во новините на Пресвета Богородица од Фатима, како што е, во неговата новона, се користат неколку комбинирани молитви. Таа е барање за помош и заштита за своите.

Тоа е мал разговор, не многу формален, со Богородица Фатима. Тоа е барање за помош што би го упатиле до некој наш близок кој може да ни помогне и може да ни помогне во овој напорен процес.

Молитва

Мајко моја, те молам за моите родители , маж и деца (како), за да живеете обединети во љубовта, за моите браќа, семејството и пријателите, за да живееме обединети во семејството еден ден да уживаме во вечниот живот со вас. Те молам, на посебен начин, за преобраќање на грешниците и мир на светот; за напуштените деца, за никогаш да не им недостига божествена помош и она што е неопходно за нивните тела и дека еден ден,добиј вечен живот.

О Марија, знам дека ќе слушаш и ќе ја добиеш оваа милост за мене...

(Постави го твоето барање)

И колку благодати да барај од Тебе, зашто јас ја барам од нив љубовта што ја имаш кон Твојот Син Исус Христос.

Молете се за нас Пресвета Богородица!

Да бидеме достојни за ветувањата Христови !

Слатко срце на Марија!

Биди наш спас!

Молитва на Богородица Фатима за побожност

Во христијанството, смирението и предавањето е од фундаментално значење и честопати нашиот живот е толку збркан, ни треба помош, но веќе не знаеме која ниша, бидејќи сè е во хаос. Оваа молитва на Фатима е тој повик за предавање.

Прочитајте повеќе за оваа молитва и како таа може да ви помогне да го промените вашиот живот!

Индикации

Прво, важно е да се каже дека укажувањата не се нужно правила, што значи дека оваа молитва може да се каже во секое време од вашиот живот и под какви било околности низ кои поминувате. 4>

Меѓутоа, нормално, оваа молитва се препорачува за луѓе кои минуваат низ покомплицирани ситуации во животот, каде што не знаат многу добро во која насока да тргнат и навистина им е потребна божествена помош за да продолжат да се занимаваат со работите.

Значење

Оваа молитва е многу убава и моќна, бидејќи бара повнимателен поглед на оваа голема светица која е Богородица Фатима, таа може да биде

Како експерт во областа на соништата, духовноста и езотеризмот, посветен сум да им помагам на другите да го најдат значењето во нивните соништа. Соништата се моќна алатка за разбирање на нашите потсвесни умови и можат да понудат вредни сознанија за нашиот секојдневен живот. Моето патување во светот на соништата и духовноста започна пред повеќе од 20 години, и оттогаш интензивно студирав на овие области. Јас сум страстен да го споделам моето знаење со другите и да им помагам да се поврзат со нивното духовно јас.