Меркур во Лав во табелата за раѓање: значење, митологија, љубов и повеќе!

  • Споделете Го Ова
Jennifer Sherman

Значењето на Меркур во Лав

Да се ​​има Меркур во Лав значи дека во времето кога била дефинирана родната карта на таа индивидуа, планетата Меркур минувала низ соѕвездието на Лав. Затоа, владеењето на оваа планета е под влијание на петтиот хороскопски знак.

Владеењето на Меркур, во овие околности, укажува на сигурен ум и цврст во своите идеи. Дополнително, тоа укажува на момент на голема решителност и волја да живеете авантури и да се забавувате со нив.

Така, личноста секогаш ќе се чувствува подготвена да си дозволи интензивно да живее во што и да е подготвена. На крајот на краиштата, луѓето со оваа комбинација имаат и многу фокус и нагон.

Значењето на Меркур

Покрај тоа што е малата портокалова планета, која се наоѓа во највнатрешната орбита на Сончевиот систем, Меркур значи други работи. Првата планета може да открие многу за однесувањето. Секако врз основа на митолошки и астролошки толкувања. Продолжете да ја читате статијата за да дознаете повеќе!

Меркур во митологијата

Во Грција, богот Хермес ја носел титулата гласник, комуникатор и, згора на тоа, бог на патниците и трговијата. Меѓутоа, со спојувањето на грчката и римската култура, беа направени промени во митологијата.

Хеленизмот, стратегијата што ја користел римскиот император Александар Велики за да го промовира обединувањето наГрчката и римската култура ги смениле имињата на грчките богови.

Така Хермес бил преименуван во Меркур, првата планета. Сепак, и покрај промената на името, другите главни карактеристики не се променети. Значи, природата на гласникот Бог влијае на Меркур во Лав.

Меркур во астрологијата

Меркур, во астралната средина, одговара на планетата на социјализација меѓу луѓето. Така, тој е планетата што ќе ги дефинира, во поголема или помала мера, комуникациските способности на тој поединец. Затоа, иако се чини дека ова влијание секогаш ќе вроди со добар плод, всушност сè ќе зависи од знакот.

Односно, од соѕвездието во кое Меркур се наоѓал при раѓањето на таа личност. Затоа, карактеристиките на дванаесетте хороскопски знаци ќе вложат голема сила на овие резултати. Значи, комбинациите на Меркур во Лав, Јарец, Девица или Риби ќе се разликуваат една од друга.

Основи на Меркур во Лав

Некои работи се од суштинско значење за да се разбере што, на Всушност, тоа значи да се има Меркур во Лав. Неопходно е да се открие знакот на Меркур, што претставува во астралната карта, да се поврзе со знакот, па дури и да се потврди неговото однесување во сончевата револуција. Проверете го подолу.

Како да го откриете мојот Меркур

За да го откриете Меркур кој одговара на секој од нив, потребно е да нацртате астрална карта. Тој ќе го мапира неботоважните елементи кои ги одредуваат знаците и влијанието на планетите врз нив.

Значи, мапата ќе му го претстави на поединецот мапирањето на соѕвездијата и наклонетостите на планетите во точниот момент на неговото раѓање. Така ќе се открие неговото Сонце, главниот знак, а исто така и неговиот Меркур.

Конечно, после тоа, личноста точно ќе знае дали неговата астрална комбинација е Меркур во Лав, во Рак или некоја од дванаесетте можности во зодијакот.

Што открива Меркур во астралната карта

Во анализата на табелата, планетата Меркур ќе каже како ќе бидат перформансите на управуваното лице во однос на нивната надворешност. Во оваа смисла, тоа ќе ги открие проблемите на поединецот со светот и луѓето околу него.

Ако е добар комуникатор, тој ќе може да развие добри односи, да се сложува и да се дружи, па дури и да укаже на дали ќе биде добри оратори. Затоа, овие предвидувања можат да важат и за личниот и за професионалниот живот.

Така, оваа планета ќе зборува пред се за способноста за дружење и за сето она што може да го вклучи овој сегмент од животот. Конечно, знаците ќе го варираат ова предвидување: Меркур во Лав, Риби и така натаму.

Меркур во Лав во наталната карта

Комбинацијата на Меркур во Лав во родилната карта носи многу работи добро сигурно. Тоа му дава на поединецот привилегија на фокус и концентрација. Така тој добивапостигнуваат големи работи со одлучност и нагон.

Покрај тоа, овие луѓе имаат непоколеблива самодоверба која им помага да ги постигнат своите цели и придонесуваат и за менталното здравје. Затоа што, следејќи со доверба во себе, полесно се соочувате со неволјите.

Конечно, оваа астрална комбинација е извор на голема енергија и жед за живот. Така, вообичаено овие луѓе се ангажирани во нови проекти, секогаш зафатени со нешто интригантно.

Меркур во Лавот соларно враќање

Самото сончево враќање е време на обновување, промени и нов почеток. Затоа, со Меркур во Лав не би било поинаку, бидејќи токму тоа ќе го донесе овој момент. Како прво, моментот на соларна револуција во оваа комбинација предвидува момент на импулс и голем извор на енергија. Затоа, веројатно ќе биде време на напорна работа и решителност.

Инаку, придружен со ова доаѓа период на вежбање и ментално размислување за поединецот. Во оваа смисла, вежбањето ќе ви помогне да го одржите вашиот ум здрав пред овој голем проток на енергија и во извршувањето на сите овие нови активности.

Меркур во Лавот во различни области од животот

Влијанието на планетата Меркур кога е во Лав е за однесувања, ставови и врски. Сепак, ова може да се одрази на различни области од животот на поединецот кои не може да не ги анализира.под таа перспектива. Затоа, проверете подолу што значи Меркур во Лав во различни области од животот.

Во љубовта

Во љубовта, оние што се управувани од Меркур во Лав се многу успешни во уметноста на освојување. Ова секако не е изненадување, бидејќи Лавот веќе е самоуверен и заводлив знак, со додавањето на способностите кои ги носи оваа планета комбинацијата е совршена.

Сите околу личноста со која владее оваа комбинација фатално ги привлекува неа и не може да одолее на нејзиниот природен шарм. Затоа, нема да има потешкотии да најде партнери. Покрај тоа, вашата фокусираност и одлучност ќе донесат зрелост во вашите врски, кои го имаат целиот потенцијал да бидат трајни.

Во пријателствата

Со пријателите, оние со кои владее Меркур во Лав се многу вредни и посветен. Затоа, тие ветуваат дека ќе бидат доверливи луѓе кои се достојни за доверба и почит. И покрај тоа што се многу самоуверени и самоуверени, тие се луѓе кои многу го ценат својот однос со своите пријатели.

Затоа тие се трудат да бидат најдобри пријатели што можат да бидат. Конечно, исто така, не им е тешко да стекнат нови пријатели и да се согласуваат. Ова се должи на неговиот природен магнетизам кој ги привлекува сите околу себе и ги остава сите маѓепсани.

Во семејството

Во семејството, Меркур во Лав е секогаш во центарот на вниманието и ги сака ситерефлектор за вас. Така, на вечери, ручеци, скари и други семејни собири, тој секогаш успева да ги насочи сите погледи вперени во него.

Покрај тоа, неговиот начин со мала навестување на егоцентричност може да генерира несогласувања во семејството поради до различни мислења, мислења и озборувања, па дури и што било друго што предизвикува иритација на оваа личност.

Значи, и покрај тоа што се блиски со семејството, овие личности одвреме-навреме можат да предизвикаат некакви превирања во семејната средина. Така, разнишувајќи ги блиските односи со вашите најблиски.

На работа

На работа, Меркур во Лав игра лидерска улога, како што е неговата природа. Затоа, тој ги користи своите комуникациски вештини за да врши моќ над своите соиграчи. Во многу ситуации, тој ги користи овие вештини за да се позиционира како влијателен човек.

Така, тој успева да ги следи патиштата по свој избор без да изгледа дека е шеф или џелат. Затоа, одлично е да имате Меркур во Лав како вработен, бидејќи тој ќе знае добро да ја искористи својата креативност, да има добро влијание врз другите. Покрај тоа, тој секогаш ќе дејствува со фокус и одлучност.

Други толкувања на Меркур во Лав

Можно е да се направат толкувања за владеењето на планетите во која било област или сегмент од животот на поединецот. Секако, интересно е да се внимава на најважните или најопштите, што можесоберете корисно знаење во секое време. Продолжете да ја читате статијата за да дознаете повеќе.

Мажите со Меркур во Лав

Мажите со Меркур во Лавот може да бидат малку експлозивни и енергични во своите ноти. На крајот на краиштата, оваа комбинација е комбинација на огнен знак со планета која ги дефинира комуникациските однесувања.

Тие ќе имаат потешкотии да ја задржат смиреноста во едноставни дискусии, па затоа ќе бидат и подложни на навреда, поради кревкото его на лавовите. Затоа, бидете внимателни кога започнувате расправија со нив. Иако лесно губат од линијата, покажуваат и голема доверба во себе. Понекогаш, оваа надворешна самодоверба може да биде дури и прекумерна и да ја помине идејата за гордост.

Жена со Меркур во Лав

Жените со Меркур во Лав се исклучително заводливи и хипнотизирачки, освојувајќи кој и да е сакаат да бидат. Затоа, тие се многу самоуверени, господари на себе и не дозволуваат да бидат потресени од ситници.

Покрај тоа, тие се многу вредни и вредни, па имаат тенденција да бидат успешни, тврдоглави и заземаат високи позиции каде и да помине. Секако, нивното брзо размислување е и лост за успех.

Инаку, тие се и добри посредници и имаат голема моќ на убедување во своите раце. Затоа, успеваат да заобиколат многу непотребни дискусии и забуни кои се појавуваат во секојдневниот живот во практична имудро.

Предизвиците на Меркур во Лавот

Колку што комуникацијата е Меркур во силата на Лавот, вашите предизвици се поврзани со ова. Пред се, неговата навика да мисли дека секогаш е во право во своите изјави го спречува да го почитува туѓото мислење.

Затоа ова е голем предизвик за овие луѓе кои може да се сметаат за кавгаџии. Дополнително, нивниот ентузијазам за сопствените идеи може да стане непријатен бидејќи ги засенува, дури и ако ненамерно, напредокот на другите луѓе.

Затоа е предизвик да се разбере дека е неопходно повеќе да се слуша и да се превиди некои ситуации кои не се тие мора да бидат поголеми отколку што навистина се.

Меркур во Лав во есен

Падот во астралниот свет е моментот кога планетата ќе биде во најлошиот момент. Така, тој негативно ќе влијае на кој било од дванаесетте хороскопски знаци. Во случајот на Меркур во Лав, падот носи некои ситуации кои заслужуваат претпазливост и внимание.

Всушност, оваа комбинација прави одлични комуникатори кои сакаат да бидат во центарот на вниманието. Меѓутоа, во есен, сите овие разговори и безбедност може да доведат до грешки, што може да доведе до недоразбирања. Така, поединецот ризикува да си наштети и да ги прекине пријателствата или работните односи.

Совети за оние со Меркур во Лав

За оние со Меркур во Лав, добар совет е да обрнат внимание на кажаното, да научиш да бидеш воздржан созборовите. Ова сигурно многу ќе помогне и ќе ги направи овие одлични комуникатори уште подобри.

Често е подобро да молчите или да задржите некои информации отколку да објавите сè што знаете само затоа што можете. Покрај тоа, важно е да се размислува за мудроста како предност што не треба да се открие во ниту еден момент.

Накратко, советот е во однос на количината на информации пренесени од таа личност дека треба да се биде повеќе внимавајте што зборува, кому и како зборува.

Дали Меркур во Лав е добра конфигурација за љубов?

Комбинацијата на планетата Меркур во Лав ветува љубов со многу оган и страст. Така, односите на овие поединци речиси секогаш ќе се живеат на интензивен и страствен начин.

Сè додека сиот овој ентузијазам со страста не се меша со другите аспекти од животот, тоа е одличен начин да се поврзете со луѓето и љубов. Како таков, треба да се земе овој пламен под строг и да се осигура дека двете страни се на иста страна.

Но, со фокус на оваа комбинација, не би требало да биде тешко овие поединци да ги усогласат овие толкувања. Накратко, ова е добра конфигурација за љубовта, која ќе донесе многу приказни достојни за сапунска опера, со големи љубови.

Како експерт во областа на соништата, духовноста и езотеризмот, посветен сум да им помагам на другите да го најдат значењето во нивните соништа. Соништата се моќна алатка за разбирање на нашите потсвесни умови и можат да понудат вредни сознанија за нашиот секојдневен живот. Моето патување во светот на соништата и духовноста започна пред повеќе од 20 години, и оттогаш интензивно студирав на овие области. Јас сум страстен да го споделам моето знаење со другите и да им помагам да се поврзат со нивното духовно јас.