Кој е мојот ангел чувар? Дознајте по раѓање, вашето име и повеќе!

  • Споделете Го Ова
Jennifer Sherman

Содржина

Како да дознаам кој е мојот ангел чувар

Ангелот чувар е небесно суштество кое нуди заштита. Тој воспоставува многу блиски односи со луѓето на кои сака да им помогне и прави се за да им испрати пораки, што обично се манифестира преку соодветни броеви.

За да дознаете кој е вашиот ангел чувар, треба да направите пресметка врз основа на датумот на раѓање. Така, цифрите се додаваат додека не се сведе на еден број од 1 до 9. Овој број ќе одговара на вашиот ангел чувар.

Во текот на статијата ќе се дискутираат повеќе детали за овие небесни суштества. За да дознаете повеќе, продолжете со читање.

Ангели чувари, барање за заштита и Псалм

Ангелите чувари испраќаат пораки до своите штитеници преку еднаков број и разни други средства. Меѓутоа, овие луѓе можат да контактираат и со нив кога ќе почувствуваат дека им е потребна помош од небесни суштества за да стигнат до решение на конфликтот.

Бидејќи ангелот е заштитна фигура и која се обидува да ги води луѓето во нивните патувања на животот, повиците се одговараат веднаш, потребно е само секој да може да ги протолкува пораките испратени за да го најде својот пат.

Понатаму, повеќе детали во врска со начините за барање заштита од ангелот ќе бидат коментираше. За да дознаете повеќе, продолжете со читање на статијата.

помош во одлучувањето. За да го привлечете, само започнете разговор или украсете ја просторијата со портокалови предмети.

Ракот и ангелот Габриел

Знакот Рак го штити ангелот Габриел кој се грижи за здравјето и внатрешниот развој на луѓето. Така, заштитникот им гарантира на Раковите рамнотежа помеѓу нивните емоции и нивната рационална страна, нешто што може да биде комплицирано за староседелците од овој знак во некои контексти.

Покрај тоа, контактот помеѓу архангелот и Ракот штити од прекумерна чувствителност и ја изострува интуицијата на овие домородци. За да го привлечете Габриел, само облечете бела облека и контролирајте го чувството на посесивност.

Лав и ангелот Мигел

Мигел е храбар и решителен ангел, кој гарантира дека Лавовите ќе успеат да ги задржат овие карактеристики во текот на нивниот живот. Архангелот, исто така, му помага на знакот Лав во смисла на помагање на вашата кариера, вашите студии и вашата работа, зајакнување на вашата способност да ги постигнете вашите цели.

Исто така, вреди да се напомене дека Мигел го става чувството на лидерство на лавови во подем. Кој сака да го привлече мора да носи жолта облека и да се труди да ги почитува луѓето околу него, секогаш контролирајќи ја гордоста.

Богородица и ангелот Рафаел

Архангелот Рафаел е заштитник на знакот Девица и се грижи за физичкото здравје на домородците. Покрај тоа, делува и во смисла на правењесо што луѓето Девица помалку се прикриваат и ги водат да научат да ја користат својата моќ на расудување и критикување попродуктивно.

Затоа, Рафаел придонесе за развој на поодлучна и фокусирана страна на домородците на Девицата. Оние кои сакаат да го чуваат блиску треба да носат со себе розова лента, која треба да ја стават во нивниот паричник или чанта. Исто така, тие треба да избегнуваат негативни мисли.

Вага и ангелот Анаел

Анаел е и водич на Знакот Вага. Меѓутоа, целите и енергиите на архангелот во овој контекст се сосема различни отколку кога тој е владетел на Бик. Во ова сценарио, Анаел ги прави поизразени деликатноста и солидарноста на Вагата и помага во споделувањето чувства.

Затоа, контактот со ангелот го прави знакот Вага уште поразбирлив и дарежлив. За да можете да го задржите ангелот блиску, само кажете молитви за него во моменти на неодлучност и облечете сина облека.

Шкорпија и Ангелот Азраел

Азраел е архангел поврзан со мудрост и мистицизам, две работи многу присутни во знакот Шкорпија, со кој владее тој. Тој е заштитник на врските, и на семејството и на љубовта и ги прави Скорпиите подиректни.

Неговото присуство помага во трансценденцијата на духот. Затоа, секој што сака да го има Азраел наоколу му требачувајте во вашата соба зелена лента, за да го привлечете вниманието. Понатаму, љубомората го избрка ангелот и треба да се контролира по секоја цена.

Стрелец и ангелот Сакиел

Ангелот Сакиел ги проширува хоризонтите на домородците на Стрелец и ги прави уште поспособни да стекнуваат нови пријатели и да се изразуваат, особено во контексти кои вклучуваат писмени докази. Стрелците, исто така, почнуваат да преземаат повеќе иницијативи кога се во присуство на ангелот.

Така, оние кои сакаат да го имаат Сакиел блиску треба да носат сини парчиња за да му го привлечат вниманието и да се обидат да ги контролираат импулсите, особено во ситуации кога другите луѓе може да бидат повредени од вашиот избор.

Јарец и ангел Касиел

Касиел е ангел фокусиран на решителност и рамнотежа, карактеристики што ги има заеднички со Јарецот. Затоа, овој Знак, кој веќе ги има овие особини на личноста, станува уште повеќе фокусиран на своите цели, покрај тоа што е поодговорен и дисциплиниран од било кога.

Вреди да се спомене и дека Касиел им нуди повеќе трпение на Јарците. Секој што сака да го има блиску може да носи парче облека во зелена боја и треба да избегнува да се однесува на премногу амбициозен начин, кој има тенденција да го избрка архангелот.

Водолија и ангелот Уриел

Архангелот Уриел е одговорен за повлекување на Водолиите назад во реалноста. ТоаСињо има многу силна врска со иднината и секогаш прави планови, но тешко го живее моментот. Така, Уриел ја презема оваа улога и носи просперитет и поголемо чувство за реализам на Водолија.

Затоа, постапките на ангелот брзо се чувствуваат во прашања од практична природа. Оние кои сакаат да го држат блиску можат да облечат сина облека и да се молат, барајќи заштита за да поминат низ животните тешкотии.

Риби и ангелот Асариел

Постапката на Асариел во животите на неговите штитеници се случува особено во моменти на провокација. Тој е бранител на Рибите од сопствената кршливост и им дава повеќе сила, така што тие стануваат понезависни луѓе и понаметливи во своите ставови.

Покрај тоа, Асариел внесува рамнотежа во животот на знакот Риби и ја отстранува вашата неодлучност од патот, како и вашата двојна личност. Кој сака да го привлече ангелот мора да користи бели предмети.

Ангел чувар според денот и месецот на раѓање

Друг начин да го одредите вашиот ангел чувар е да ги земете предвид денот и месецот на раѓање, бидејќи на секој му е доделен заштитник период. Затоа, сите оние кои се родени во овој интервал имаат ист заштитник.

На овој начин на разгледување на заштитата, имињата како Серафим, Вехујах, Јелиел и Стиаел завршуваат почесто се појавуваат за да гарантираатпросперитет, стабилност и способност за помирување, меѓу многу други работи што може да ги гарантира присуството на ангел чувар.

Следно, ангелите чувари ќе се дискутираат според денот и месецот на раѓање на неговите штитеници . Продолжете со читање за да дознаете повеќе.

Луѓето родени помеѓу 21 март и 30 април

Луѓето родени помеѓу 21 март и 30 април се заштитени од ангелот Серафим, кој ја зазема највисоката позиција во нивната хиерархија. Предметните ангели се познати како горилници на гревовите и, на тој начин, дејствуваат за да го прочистат и телото и мислите на човечките суштества.

Така, тие имаат многу директна врска со самата енергија. Оние кои сакаат да му угодат нека носат златна облека и додатоци, неговата омилена боја.

Родени помеѓу 1-ви мај и 10-ти јуни

Луѓето родени помеѓу 1-ви мај и 10-ти јуни се заштитени со херувими. Овие ангели ги претставуваат различните лица на кристалот за време на фаќањето на божествената светлина. Оваа светлина подоцна се пренесува на човечките суштества, така што херувимите носат пораки за љубов и мудрост.

Меѓу нив, можно е да се истакнат Хазиел, Аладија, Лаувија, Језалел, Хахаја, Мебахел, меѓу другите. Бојата на херувимите е сребрена и кој сака да ги привлече мора да носи облека или додатоци во таа боја.

Роденпомеѓу 11-ти јуни и 22-ри јули

Оние кои се родени помеѓу 11-ти и 22-ри јули се заштитени со престоли, меѓу кои се издвојуваат Леувија, Калиел, Пахалија, Нелхаел, Мелахел, Хахеуја и Јејаел. Овој тип на заштита зборува за минатите дејства и ја истакнува можноста домородците да треба да платат за нив. Преку нив, обидите на патеката стануваат малку помалку тешки.

Родени помеѓу 23 јули и 2 септември

Влијанието на доминациите е присутно кај оние родени помеѓу 23 јули и 2 септември. Тие ја спроведуваат врската помеѓу материјата и духовниот живот на луѓето и затоа обезбедуваат човечките суштества да имаат способност да ги реализираат богатствата што се присутни во нивните животи, без разлика дали зборуваме за материјалното или духовното ниво.

Така, Доминациите се оптимистички и претставени со сината боја. Меѓу нив е можно да се споменат Хааја, Нитаја, Сехеја, Јерател и Омаел.

Родени помеѓу 3-ти септември и 13-ти октомври

Оние кои се родени помеѓу 3-ти и 13-ти октомври се заштитени од Сили, ангели одговорни да ги научат да не дозволуваат да доведат до надворешни влијанија. Покрај тоа, тие исто така се способни да ги разбудат вредностите на човечките суштества и да донесат многу придобивкикој е близок. Бојата на Powers е црвена. Меѓу нив е можно да се истакнат Јехуја, Лехахија, Чавакија, Менадел, Аниел, Иејазел и Рехаел, кои дејствуваат според одредени денови и времиња.

Роден помеѓу 14 октомври и 22 ноември

Вертус е одговорен за заштита на луѓето кои се родени помеѓу 14 октомври и 22 ноември. Тие се одговорни за желбите на луѓето и за сета енергија што се добива и се канализира кон постигнување на целите, особено на најголемите.

Така, Вертус ја ослободува свеста и им овозможува на луѓето да можат да го пронајдат вашето вистински идентитет. Некои од неговите ангели се Микаел, Велија, Хахахел, Сехалија, Ариел, Асалија и Михаел, во зависност од денот и времето на раѓање на личноста.

Родени помеѓу 23 ноември и 31 декември

Помеѓу 23 ноември и 31 декември, луѓето се заштитени од кнежевствата. Дотичните ангели се сметаат за создавачи на врски, особено оние кои вклучуваат љубов. Така, мажите успеваат да ја распределат љубовта на луѓето што ги сакаат и да воспостават цврсти обврски.

Кнежествата се со жолта боја, а некои ангели се Даниел, Вехуел, Хахасија, Имамија, Нанаел, Мебахија, Нитаел и Појел , но неговото дејство зависи конкретно од датумот на раѓање и времето на денот на секоја личност.

Роден помеѓу 1Јануари и 9 февруари

Кој е роден помеѓу 1 јануари и 9 февруари е заштитен од семејството на Архангели. Тие се одговорни да донесат проникливост и способност да го споделат своето знаење со другите во нивните одделенија. Покрај тоа, тие дејствуваат за да обезбедат хармонија помеѓу луѓето горе и долу.

Архангелите имаат виолетова боја како нивна боја, а некои ангели од ова семејство се Немамија, Јеилел, Хараел, Мицраел, Умабел, Ануел, Јахел и Мехиел , но се зависи од датумот и времето на раѓање на луѓето што треба да се дефинираат.

Родени помеѓу 10 февруари и 20 март

Оние родени помеѓу 10 февруари и 20 март се заштитени од семејството на Ангелите. Тие се добродетели на луѓето и помагаат да се извлече од темнината предизвикана од незнаењето. Така, тие внесуваат светлина во животите на луѓето и ги тераат да сакаат да даваат сведоштва способни да ги осветлуваат другите луѓе.

Бојата на ангелите е зелена, а некои од нив се Ејаел, Рошел, Манакел, Јабамија, Хајаиел, Мумија и Дамабија. Нејзиното дејство ќе варира во зависност од денот и времето на раѓање на секоја личност.

Како да го повикам или привлечам мојот Ангел чувар?

Секој ангел чувар го привлекува нешто специфично. Во принцип, тие можат да се наречат блиски до нивните штитеници преку употреба на облека во нивните омилени бои илипоочигледни ставови, како на пример кажување молитва барајќи негово присуство.

Покрај тоа, вреди да се спомене дека молитвата треба јасно да објасни зошто се обидувате да се приближите до вашиот ангел. Во случај на заштитници кои имаат врска со знакот, тие дејствуваат во конкретни ситуации и им помагаат на домородците да се соочат со главните предизвици предвидени со нивниот знак.

Исто така, важно е да се знае дека постојат однесувања кои одбиваат ангелите и да ги избегнуваат овие пози. Генерално, ваквите однесувања се спротивно од она што се бара. На пример, ако некој побара трпение и се однесува нестрпливо, ангелот се оддалечува.

Што е ангел чувар

Ангелот чувар е небесно суштество кое треба да ги заштити човечките суштества. Секој од нив има ангел, кој може да се одреди според вашиот датум на раѓање и ќе биде одговорен да ве води по вашето животно патување, нудејќи пораки кои можат да помогнат во време на конфликт.

Вреди да се спомене дека ангелите се назначени при раѓање и ги придружуваат луѓето во текот на нивниот живот. Но, тоа не ги спречува другите заштитници да испраќаат пораки за помош.

Прашајте го ангелот чувар за заштита

Ангелите чувари може да се поврзат преку молитви насочени кон нив. Во овие моменти, потребно е да побарате будност и небесното битие да ги чува телото и душата, спречувајќи го вашиот штитеник да прави неправди кон другите и навреди против Бога.

Овие молитви се свртуваат и кон барања за заштита поврзани со здравјето, така што ангелот го чува физичкото тело безбедно за духот да може да помине низ неговиот процес на еволуција и да ја постигне својата мисија на Земјата.

Псалм на Ангелот чувар

Псалм 91 се смета за псалм на ангелите чувари. Тоа е исто така еден од начините на кои луѓето можат да стапат во контакт со нивните заштитници и да побараат помош од нив. Видете подолу:

„Оној што живее во тајното место на Севишниот, во сенката на Семоќниотќе почива.

Ќе речам за Господа: Тој е мојот Бог, моето засолниште, мојата тврдина,

Тој ќе те покрие со своите пердуви и ќе се надеваш под неговите крилја; неговата вистина ќе биде твој штит и браник.

Не се плашиш од стравот ноќе, ниту од стрелата што лета дење,

Ни од поморот што тера во темнината , ниту од чумата што пустоши напладне.

Илјадници ќе паднат од твојата страна и десет илјади од десната страна, но нема да ти се приближи.

Само со твоите ќе видиш очи и ќе ја видиш наградата на злите.

Зашто Ти, Господи, си мое засолниште. Ти направи живеалиште во Севишниот.

Нема да те снајде зло, ниту некаква неволја ќе се приближи до твојот шатор. по сите твои патеки.

Ќе те држат во рацете нивни, за да не ја удриш ногата на камен. Младиот лав и змијата ќе ги згазиш.

Бидејќи тој многу ме сакаше, и јас ќе го избавам; Ќе го издигнам, зашто го знае моето име.

Тој ќе ме повика, а јас ќе му одговорам; ќе бидам со него во неволја; Ќе го земам од неа и ќе го прославам.

Ќе го задоволувам со долги денови и ќе му го покажам своето спасение.“

Ангелот чувар преку математичко пресметување

Како ангелите начуварите испраќаат пораки и преку броеви, како што се истите часови, постои таканаречената ангелска нумерологија, која исто така може да се пресмета преку датумот на раѓање. Овој метод е најточен, бидејќи небесните заштитници се назначуваат токму во тој момент од животот на човекот.

Од првиот контакт со вашиот ангел, вашата врска со него е веќе блиска. Меѓутоа, за таа да стане поинтензивна во текот на животот, неопходно е да се преземат некои мерки на претпазливост за да се негува, како што се кажување молитви и слушање на знаците што се испраќаат до физичката рамнина.

Потоа, назначениот ангел за секој број ќе биде детално коментиран. Продолжете со читање за да дознаете повеќе за тоа.

Како да ја направите пресметката за да го дознаете мојот ангел чувар

За да пресметате кој е вашиот ангел чувар, само додадете ги сите броеви во датумот на раѓање додека не постигнете резултат кој се брои само со цифра. На пример, ако некое лице е родено на 24.06.1988 година, резултатот од збирот ќе биде 40. Значи, со собирање на 4 и 0, бројот на ангелот ќе биде 4, што одговара на Ханиел.

Број 1, Архангел Рагел

Рагел е познат како архангел на правдата и хармонијата и ги штити луѓето чиј датум на раѓање има сума 1. Неговото име значи „пријател на Бога“ , а тој е одговорен за исполнување на божествената волја на неговите штитеници. Така, сè станува подобро когаРагел е блиску.

Можете да го почувствувате неговото присуство кога работите ќе почнат да се подобруваат по молитвата до ангелот чувар откако ќе доживеете неправедна ситуација. Ова значи дека архангелот се обидува да го реши она што се случило и да ја врати сегашната хармонија во вашиот живот.

Број 2 и број 11, Архангел Уриел

Архангел Уриел може да се нарече и Ауриел, што на хебрејски значи „Божји пламен“. Така, тој ги осветлува животите на своите одделенија со божествена вистина и е поврзан со бројот 2, но може да се поврзе и со господарот број 11.

Големата желба на Уриел е да ги исполни животите на неговите одделенија со радост и вашите постапки се насочени кон тоа. Архангелот верува дека моментите на среќа имаат исцелителна моќ и се способни да ги решат животните грижи.

Број 3, Архангел Јофиел

Јофиел е архангел на божествената мудрост. Неговото име значи „Божја убавина“ и тој е инструктор и за другите ангели и за човечките суштества. На овој начин го проширува знаењето на луѓето за животот, правејќи ги помудри и способни да се соочат со нивните предизвици. Така, енергиите на Џофиел исто така имаат корист од областите како што се студиите и кариерата поради луцидноста што ја носи во животите на луѓето што ги штити.

Број 4 и број 22, Архангел Ханиел

Поврзан со бројот 4 и господарот број 22, архангелотХаниел е познат како „Божјата благодат“. Во принцип, тоа е поврзано со хармонија и мир во меѓучовечките односи, промовирајќи приближување на луѓето кои биле разделени во текот на животот.

Генерално, на физички план се појавува во женски форми, а неговите штитеници се луѓе кои секогаш се во потрага по достигнувања и радост. Ханиел ги учи како да станат поблиски со Бог на добронамерен начин.

Број 5, Архангел Еремиел

Името Џеремиел значи „милост Божја“ и тој е познат како ангел одговорен за визии и соништа. Покрај тоа, тој носи пораки за божествена надеж до оние што ги штити, особено оние кои се во неволја или се чувствуваат очајно пред тешкотиите во животот.

Затоа, архангелот им помага да ги водат луѓето по божествените патишта и да ги исполнат своите вистински цели, секогаш учат од нивните грешки и барајќи да следат нови патишта во решавањето на конфликтот, за да биде можно да се најде лек.

Број 6 и број 33, Архангел Михаил

Поврзан со бројот 6, Архангел Михаил е присутен во различни религиозни доктрини и претставува исцелување. Ова е еден од најчестите ангели во католицизмот, но многу луѓе знаат за неговата историја поврзана со исцелувањето и заштитата што може да ги донесе животот.

Така, Мигел ги штити злите духови и создава небесни штитовитака што вашите штитеници се безбедни. Оние кои имаат вера и имаат потреба од негова помош можат да контактираат со него преку голем број различни молитви.

Број 7, Архангел Рафаел

Архангел Рафаел има директна врска со бројот 7. Тој се смета за одговорен за промовирање на сите видови лекување, без разлика дали е духовно, физичко или психолошко. Така, тој е испратен од Бога токму за да ја промовира благосостојбата на неговите штитеници, нешто што е присутно од неговото име, што значи „Бог лечи“.

Рафаел се смета и како ангел одговорен за обезбедување полесен премин од материјалниот во духовен план и неколку пати се појавува во светите книги на јудео-христијанските религии.

Број 8 и број 44, Архангел Разиел

Архангел Разиел е одговорен за одржување на знаењето и пренесување на тоа до човечките суштества. Ангелот се смета за некој кој знае сè за неговите одделенија само гледајќи во нивните очи. Покрај тоа, според некои легенди, тој би бил автор на дело кое ги има сите сознанија за универзумот.

Исто така, вреди да се спомене дека Разиел е чувар на божествените тајни и има голема милост за човештвото . Кога Адам и Ева биле протерани од рајот, тој се обидел да им помогне.

Број 9, Архангел Гаврил

Гаврил е еден од најпопуларните архангели и е познат како Божји гласник.Секогаш носи добри вести, тој е поврзан со бројот 9 и се смета за заштитник на луѓето кои работат во медиумите.

Покрај тоа, Габриел е водач на омилените архангели и според некои доктрини се смета за израз на Светиот Дух. Неговото име значи „силен Божји човек“ и тој е одговорен за објавување на исполнувањето на божествените цели. Се појавува во неколку одлучувачки пасуси во Католичката Библија.

Ангел чувар на секој знак

Покрај тоа што се поврзуваат со нумерологијата, ангелите чувари имаат врска и со астрологијата. Така, секој архангел е назначен како заштитник на еден од 12-те знаци кои го сочинуваат зодијакот.

Овие ангели дејствуваат како владетели на знаците и им носат позитивни енергии на нивните штитеници, помагајќи им да се соочат со предвидените предизвици со нивната астрална карта и ублажување на низа ситуации кои би можеле да станат комплицирани благодарение на неповолните астролошки пласмани за домородците. Така, подолу, ангелите на секој знак ќе се дискутираат во поголема длабочина. Продолжете со читање за да дознаете повеќе за оваа тема.

Овен и Архангел Самоил

Самуил е заштитник на знакот Овен. Тој се смета за воин и најсилниот ангел. Така, таа има способност да им обезбеди храброст и цврстина на Ариевците кога поминуваат низ моменти на криза, во кои би можеле да бидатоштетени од нивната импулсивност.

Знакот и архангелот имаат низа заеднички карактеристики, како што се довербата и великодушноста. Сепак, Семјуел успева да ги направи своите штитеници постабилни помагајќи им во прашањата поврзани со самоконтролата. За да ги зајакнете врските со ангелот, само кажете молитва во моменти на вознемиреност.

Бик и ангелот Анаел

Анаел е ангел поврзан со убавината, љубовта и мајчинството. Неговото име може да се преведе како „Фала му на Бога“ и нуди поттик за разбирање. Покрај тоа, архангелот е одговорен за уште повеќе акцентирање на определбата на Бикот, правејќи ги домородците на овој знак да ја имаат потребната решителност да ги остварат своите соништа.

Еден начин да се приближи Анаел е да ја искористите сината боја , нејзиниот омилен. Затоа, секогаш кога бик сака да се усогласи со својот заштитник, тој само треба да ја прифати оваа поза и да се обиде да ја контролира својата тврдоглавост.

Близнаците и ангелот Рафаел

Креативноста и комуникацијата се две впечатливи карактеристики на ангелот Рафаел, владетелот на домородците на Близнаците. Двајцата имаат многу заедничко, како што се љубопитноста и потрагата по авантури. Но, архангелот може многу да им помогне на Близнаците да бидат поконцентрирани. За да го направите тоа, само кажи му молитва на заштитникот.

Покрај тоа, ангелот исто така е способен да обезбеди поголема рамнотежа на луѓето со кои управува и

Како експерт во областа на соништата, духовноста и езотеризмот, посветен сум да им помагам на другите да го најдат значењето во нивните соништа. Соништата се моќна алатка за разбирање на нашите потсвесни умови и можат да понудат вредни сознанија за нашиот секојдневен живот. Моето патување во светот на соништата и духовноста започна пред повеќе од 20 години, и оттогаш интензивно студирав на овие области. Јас сум страстен да го споделам моето знаење со другите и да им помагам да се поврзат со нивното духовно јас.