Јупитер во Водолија Значење: за астрологијата, во графиконот и повеќе!

  • Споделете Го Ова
Jennifer Sherman

Општо значење на постоењето на Јупитер во Водолија

Јупитер е планета на ментална експанзија и добронамерност. Нејзин приоритет е доброто на општеството во целина, покрај тоа што е планета на оптимизмот, надежта и вербата. Знакот Водолија, од друга страна, има жед за обновување и независност.

Со тоа што го има Јупитер во Водолија, родениот од овој аспект има тенденција да прошири сè што е постепено и футуристички. Сака да крши шаблони, правила и да излегува од кутијата во различни аспекти од животот. Обично се наоѓате себеси како ги обновувате работите и ги фаворизирате групите или заедниците.

Вообичаено е да се најдат овие домородци кои имаат многу различни идеи од вообичаените и секогаш размислуваат за доброто за човештвото. Себичноста не е нешто што го имаат, напротив, нивната волја се врти околу поголемото добро. Во продолжение погледнете ги сите значења на поставувањето Јупитер во Водолија за астрологијата.

Јупитер во Водолија за астрологија

Јупитер во Водолија ги прави домородците да уживаат во интеракцијата, без оглед на социјалната класа, раса или верувања. Овие домородци немаат предрасуди, напротив, тие имаат тенденција да веруваат дека разликите се многу позитивни за учењето на човештвото, бидејќи веруваат дека различниот начин на живот, моралните, социјалните и филозофските вредности учат и ги вадат сите од нивната комфорна зона. Она што го сакаат.

Почитта и толеранцијата се дел од нив.неговиот ентузијазам да го прегрне светот. Чувството на празнина може да биде исто така доста вообичаено, бидејќи најголемата карма во овој случај е незнаењето како да ја искористите вашата мудрост и ментална експанзија на правилен, здрав и продуктивен начин. Подолу се дадени уште неколку аспекти на оваа поставеност.

Ретроградни планети

Кога планетата е ретроградна во знак, тоа значи дека стекнатите карактеристики на тој знак се повлекуваат назад во времето. Односно, родениот од овој аспект повторно преживува во овој живот многу работи кои веќе ги живеел во минатите животи кои се поврзани со самата ретроградна планета.

Ова се случува затоа што, од која било причина, поединецот има душевни чувства поврзани со кармички лекции кои не се завршени и не се решени. Значи, тоа е како нова можност во животот се да се преиспита и промени, во смисла да има еволуција.

Меѓутоа, тоа е фактор што треба да се скрши и раствори, во спротивно, личноста може да се заглавите во ситуации на животи кои веќе се случиле, затоа, голем дел од вашата енергија се троши во минатото и не ја живеете сегашноста, што ви го отежнува животот, амбициите и лекциите од сегашниот момент.

Да се ​​скрши оваа енергија треба да ја потрошам на работи кои, всушност, се важни за постоењето на староседелецот во сегашниот живот. Исто така, потребно е да се разбере значењето и да се набљудува како, кога и каде се вклопува вонегов живот. По овој чекор, неопходно е да се скршат шаблоните и маѓепсаните кругови за да има поголема хармонија во овој аспект во картата на раѓање.

Симбол и значење

Планетата Јупитер е симболизирана со Полумесечина на душата. Се вели дека кога Материјата и душата се во хармонија една со друга, секој има капацитет да го реализира другиот. На Запад, овој симбол се гледа со Крстот на материјата, кој ја симболизира зрелоста на она што потекнува од раѓањето на поединецот на Исток, затоа, сето она што личноста го материјализирала во минатите животи и ја формира неговата мудрост. 4>

Во случај на ретрограден Јупитер, овој симбол е превртен и ја покажува Полумесечината на душата на исток што го носи Крстот на материјата на запад. Затоа, домородецот знае дека овој живот, како резултат на минатите животи, е сè што го раѓа она што треба да го доживее во земниот живот, односно животот за овие поединци станува многу позитивно духовно патување ако знае како да преземе предноста од ова.

Личност на оние кои имаат Јупитер ретрограден во Водолија

Овој аспект може да го направи поединецот многу приврзан за работи кои веќе се случиле, покрај тоа што не е многу отворена за нови луѓе и ситуации во нивниот живот.животот. Вообичаено е да се најдат домородци од ова место кои се позатворени, дури и во нивните телесни изрази.

Тие се понетолерантни и крајно тврдоглави. Тешкотијата е тукатокму справување со неприфаќањето на мислењето и многу ригидност и екстремизам во нивните идеи кон светот. Тие можат да бидат луѓе кои стануваат рамнодушни кон општеството и животот во целина.

Како сè да им поминало незабележано и ништо навистина немало конкретно значење во животот на овие луѓе. Вообичаено е овие домородци да градат сопствен меур за да живеат без да се грижат за целината.

Влијание на ретроградните на знаците

Сè што е ретроградно има одредени тешкотии во цртањето светлина и еволуцијата. Затоа, овој аспект прави сè покомплицирано и покомплексно за овие поединци, бидејќи има големи тешкотии во извлекувањето на придобивките од планетата која е ретроградна. И тоа е напорна работа на обиди да се трансформираат и преобразат сенките на овој аспект.

Ова дури станува мистерија за секој поединец додека не дојде до целосно и правилно разбирање за тоа како тоа се одразува во неговиот живот. Најголемиот проблем е токму тоа што има неколку аспекти на ретроградна планета и откривање на правилната димензија во која таа дејствува, бидејќи е потребна многу голема проценка на знакот, куќата и аспектот.

Покрај значењето на планетата сама по себе, потребно е широко разбирање на знакот во кој се наоѓа, од сите страни како светлина и сенка на тој аспект. Тоа е ново, длабоко, внатрешно и надворешно разбирање на поединецот и е единствено за секој поединец.еден.

Јупитер и планети за астрологија

Јупитер е една од осумте планети кои постојат во Сончевиот систем, па дури и е најголемата планета. Потребни се околу 12 години за да се направи целосен круг на зодијакот и поминува по една година во секој знак.

Тој е владетел на знакот Стрелец, па домородците од овој аспект се многу запознаени со оваа планета, бидејќи токму таму се чувствува како дома и каде што се истакнуваат неговите најголеми придобивки.

Јупитер се однесува на сè што е дел од менталното и духовното поле. Тоа го надминува она што е можно да се види, бидејќи е исклучително фокусирано на духовноста и верата. Принципите и филозофиите на поединецот се поврзани и со положбата на Јупитер во нивната родна карта.

Јупитер во астралната карта

Јупитер е планета позната по својата среќа. Без оглед на куќата во која се наоѓа на астралната мапа, ќе донесе голема среќа на поединецот. Планетата е таа што учи дека оптимизмот треба да биде дел од животот без оглед на тоа што се случува и дека дури и кога сè ќе излезе поинаку од планираното, мора да се има верба и надеж во чувството дека сè е како што треба да биде.

Јупитер секогаш ќе ги покажува решенијата за се што се случува, особено кога човек не се чувствува добро и комплетно. Тој е планета која создава заштитна и позитивна егрегора во животот на луѓето. Само кој помагада се најде смисла во животот и да се оди напред.

Областите на животот со кои владее Јупитер

Проширувањето и развојот се работи кои Јупитер многу ги цени. Значи, тоа се однесува на студиите на поединецот, патувањето, знаењето, наставата, учењето. Ова е аспектот што се занимава со духовноста, начинот на кој се работи доблеста и начинот на кој се негуваат соништата.

Јупитер кажува многу за начинот на кој поединецот се однесува со сопствената суштина и како да се храни и расте во здрав начин. Така, таа ги претставува сите аспекти од животот на човекот кои не се опипливи, но се од душата.

Нагласен е начинот на кој човекот го храни својот ум и интелект. Како да уживате во работите што животот ги носи лесно и имајќи ја предвид важноста на енергетското и духовното поле.

Планетарниот транзит на Јупитер

Планетите се секогаш во движење, во текот на нивното постоење. Во астрологијата, кога велиме планетарен транзит, тоа се однесува на влегувањето на планетата во одреден знак на зодијакот, што предизвикува тоа да го одреди начинот на кој поединецот и општеството како целина реагираат на надворешните прашања.

Во случајот на Јупитер, неговиот транзит варира од 8 месеци до една и пол година во секој знак. Затоа, тоа е период на експанзија и раст, а од својата зла страна ги претставува ексцесите ипретерувања.

Делови од телото поврзани со Јупитер

Секоја планета има своја енергија која се движи околу се и секого, но секогаш има делови од човечкото тело во кои планетите играат многу повеќе енергија и бараат малку внимание од поединци.

Планетата Јупитер бара внимание во црниот дроб, жолчното кесе, задниот лобус на хипофизата (поврзан со растот) и бутовите. Многу е веројатно дека индивидуите со проблеми во овие органи имаат дисфункција и нерамнотежа во сè што претставува Јупитер.

Кои ризици и негативни аспекти се поврзани со Јупитер во Водолија

Сите аспекти што го сочинуваат Роден лист има своја позитивна и негативна страна. Затоа, многу е важно да се потрудите да најдете рамнотежа во сè во животот. Јупитер во Водолија кога е слабо избалансиран има тенденција да го прави домородецот многу нагрден и тврдоглав. Изнесување на осаменост наместо осаменост.

Вообичаено е овие луѓе да имаат проблеми со соочувањето со физичкото тело во црниот дроб, жолчното кесе и делови од телото кои го негуваат растот. Покрај тоа, на ментално поле, тие имаат повозбуден ум, сакаат по малку од сè без да имаат фокус, па дури и можат да се оддалечат од личните циклуси, од својата професија и да имаат чувство дека не припаѓаат на работите во животот. .

Можеби се луѓе кои наместо да бараат духовност, одатбараат надворешни работи за да се окупираат и да ја пополнат постојаната празнина што ја чувствуваат. Мора да се внимава со аспектите на Јупитер во Водолија кои се надвор од рамнотежа за да не станат ризик за физичкото и менталното здравје на поединецот.

Јупитер во Водолија верува дека секој има свое место во светот и треба да биде на тие позиции за да учи и да еволуира. Дополнително, луѓето со овој аспект веруваат дека секое човечко суштество дава многу вреден придонес во општеството и дека разликите се она што го прави светот толку убав, богат, сложен и пријатен.

Еве само неколку од карактеристиките од оние со оваа поставеност на полето на љубовта, однесувањето, работата и друго.

Однесување и карактеристики

Домородците од овој аспект се оригинални луѓе, кои имаат добар интелект и се многу наклонети на проширување на вашиот ум со различни теми. Тоа е многу корисно поставување кога е во рамнотежа, бидејќи Водолијата е знак кој сака иновативни идеи, а Јупитер е планета на ментална експанзија.

Тие имаат тенденција да го чувствуваат повикот, цело време и во сè што прават. да го направи светот подобро место за живеење. Затоа, тие секогаш се во потрага по мисли и идеи насочени кон општественото. Тие се многу интелигентни, слободни, како и активисти и инвентивни.

Тие се во постојано движење на идеи. Тие не сакаат да се чувствуваат заробени, а уште помалку да им се забрануваат идеите. Ако има еден збор за да се дефинира кој го има овој аспект на табелата, тоа би било емпатија.

Ова е затоа што сакаат да им помагаат на другите, да откриваат нови начини на живеење и да го искусат животот. обично се луѓекои не се на Земјата само за да уживаат во овој авион, туку да направат разлика во светот со создавање нови визии.

Во дисхармонија

Кога некој аспект е во дисхармонија, домородецот ги чувствува последиците многу повеќе нивните сенки блескаат отколку нивната светлина и добрина. Јупитер во Водолија во нерамнотежа значи дека луѓето кои го имаат овој аспект во нивната родна карта имаат многу висок капацитет за расудување. Тие, исто така, можат да привлечат лажни луѓе во нивните животи.

Може да завршат многу повеќе да ги наметнуваат своите идеи без да ги почитуваат идеите на луѓето околу нив. Сè уште имаат тенденција да бидат многу тврдоглави и почнуваат помалку да ги слушаат другите и повеќе да зборуваат, како да се супериорни во однос на луѓето со кои живеат. Можно е да станат нетолерантни и незгодни.

Во љубовта

Да се ​​има Јупитер во Водолија и да се има љубовна врска е движење за кое е потребна голема доверба од партнерот. Кога мажот Водолија е заљубен, нема простор за сомнежи за ова чувство, бидејќи им е тешко да се заљубат во другите, а кога тоа ќе се случи, тие очекуваат голема доверба од партнерот во однос на нив и она што го чувствуваат.

За да функционира оваа врска, на овој аспект му треба партнер кој ја почитува неговата духовна страна и разбира дека често ќе му треба време сам. Умот на овие домородци е многу отворен и им треба само момент да се разберат себеси.

АВрската е крајно хармонична доколку личноста со која Јупитер во Водолија е во врска е исто така ослободена од предрасуди и стеги, е фер и бара слобода. Ако има посветеност и посветеност, врската ќе биде многу здрава.

За овие староседелци нема време за недостаток, страв и љубомора. Затоа, тие треба да бидат со луѓе кои се многу сигурни во себе и кои знаат што сакаат, и секако, кои се однесуваат на ист начин со нив, бидејќи чувството на затвор е нешто што го завршува интересот на луѓето со Јупитер во Водолија.

Во професионалниот живот

Кој го има Јупитер во Водолија обично е домородец кој го привлекуваат работи кои вклучуваат благосостојба на општеството како целина. Затоа, кога станува збор за професионалниот живот и кариерата, тој се труди да работи со нешто што има цел и прави добро.

Многу е ретко да се најдат луѓе со овој среќен аспект да прават нешто што не додава ништо социјално . Тие обично бараат професии кои можат да го збогатат сопствениот ум и интелект и кои, на некој начин, се одразуваат на поголемото добро за човештвото.

Бидејќи се многу независни луѓе, можеби претпочитаат да имаат сопствен бизнис без потреба да се даваат објаснувања на луѓето, па дури и немање хиерархија, сама по себе, во работната средина. Вообичаено е да се најдат овие домородци кои вршат волонтерска работа, или ставајќи ја својатапрактично или донираат дел од своите пари на институции.

Поентата е дека вака или онака, тие ќе прават нешто иновативно, паралелно со професијата или во рамките на неа. Ќе се занимаваат со некакво волонтирање и сигурно ќе бидат само во професионални средини додека учат нешто што мислат дека е релевантно, инаку излегуваат да го бараат она што, всушност, нешто ги учи и ги зема. надвор од зоната на удобност.

Јупитер во Водолија маж и жена

Жените со Јупитер во Водолија имаат тенденција да бидат многу отворени и сочувствителни во себе. Најчесто тие се многу емпатични и подготвени да се грижат и да им помагаат на другите. Чувствуваат голема љубов кон пријателите, семејството, па дури и кон луѓето кои не ги ни познаваат.

Тоа се жени кои однадвор можеби изгледаат подалечни и ладни, но имаат исклучително хумано срце. Тие обично наоѓаат задоволство и задоволство во чувството корисно во работната средина и имаат многу среќа во животот во целина. Љубовта им доаѓа многу слободно и духовно.

Мажите во овој аспект не се толку различни. Тие имаат тенденција да бидат многу привлечни луѓе и даваат чувство дека се оддалечени, но всушност се многу човечки и мудри. Подготвени да им помогнат на оние на кои им е потребно, кога е потребно.

Тие пренесуваат голема доверба во нивната љубовна врска и се многударежлив со сите околу вас. Сакаат да ги учат луѓето за светот, да ги насмеат, искусуваат и растат со него. Тие се волшебни, љубезни и приврзани.

Моќта на адаптацијата

За да се прилагодат на работите во животот, неопходно е да се има многу издржливост, а староседелците на Јупитер во Водолија имаат, и многу, оваа еластична карактеристика . Всушност, секоја трансформација и промена што може да се случи во животот ги маѓепсува.

Бидејќи тие се многу мудри души и многу жедни за слобода, нивното разбирање е дека животот има свои подеми и падови, и дека ова е дел на еволуцијата и учењето. Имаат голема верба дека сè е како што треба и поради тоа успеваат да се прилагодат на многуте промени во животот.

Тие веруваат дека животот секогаш ист може дури и да ја изгуби својата благодат. Затоа, потребно е постојано да се иновира и обновува. И токму оттаму доаѓа слободата и леснотијата на Јупитер во Водолија.

Принципот на правење добро

Јупитер во Водолија има тенденција да им помага на другите. Сè што е поврзано со благосостојбата на општеството во целина и футуристичките идеи го привлекуваат нивното внимание. Домородците од овој аспект обично имаат сочувство како голема животна филозофија и уживаат да бидат таму за другите.

Исклучително е вообичаено да се најдат социјални лидери на хуманитарни институции со овој аспект. Ова се случува затоа штоза овие домородци, најголемата лекција од овој живот е токму да се знае и разбере уникатноста на секој граѓанин, секоја култура, секое општество итн. Менталната експанзија за овие луѓе е токму вклучувањето во општествени и хуманитарни цели.

Во дисхармонија, тие можат да бидат рамнодушни и непостојани, што резултира со одбрана на нереални причини, па дури и игнорирање на дисциплина и одговорност, укажува дека кога ова аспектот е во хармонија и избалансиран, тоа се две карактеристики кои се основни за нив.

Индивидуализам

Кога некој го има Јупитер во Водолија во нивната родна карта, тие имаат тенденција да бидат понепредвидливи и да бараат многу знаење, надворешно и внатрешно. Поради оваа причина, можно е да се има впечаток дека се ладни луѓе и дека не ги покажуваат своите чувства толку многу како другите, на пример.

Овие домородци навистина уживаат во сопственото друштво и затоа што имаат многу вознемирен ум, секогаш фокусиран на целината и на проширувањето на знаењето, им треба малку време за себе.

Вообичаено е луѓето со овој аспект да сакаат да бидат сами и да бараат потивки и поизолирани места за поминување време . Слободата за нив е синоним за живеење и учење, затоа е толку неопходно малку да избегаат од се и од секого.

Тие имаат тенденција да бидат поиндивидуалистички, бидејќи така се чувствуваат слободни. Сите и сите ситуации во коиАко се чувствуваат заробени, тоа станува голем и интензивен товар за овие домородци.

Патологија и индицирани билки

Планетата Јупитер е синоним за веселост, оптимизам, надеж, верба и позитивно размислување. Таа ја претставува потребата да се има среќни, радосни искуства опкружени со насмевки.

Енергијата е целосно ментална, филозофска и социјална експанзија и затоа е вообичаена за местото во астралната карта во кое личноста нека Јупитер е аспект на многу добра среќа. Но, исклучително е важно да се има на ум дека сè што е вишок може да биде многу штетно и оваа планета не се разликува.

Личноста која го има Јупитер во Водолија има тенденција да има некои патологии, имено: хронична болка во долниот дел на грбот, мултипен миелом, ендотоксемија, артроза на глуждовите, конгестивна срцева слабост, венска инсуфициенција, проширени вени и хемороиди.

Некои билки се многу погодни за овие домородци да ги консумираат во текот на нивниот живот, како што се шафран, ехинацеа, птичји маточина око, див костен, рак, дрво уво, трева со копчиња, дигиталис и пориа кокос.

Зборови поврзани со Јупитер во Водолија

За подобро разбирање на овој аспект, на едноставен и праведен начин , можно е да се поврзат некои зборови со овие домородци и да се препознаат некои многу чести карактеристики меѓу нив.

Како што се, на пример, ментална експанзија, раст, среќа, можност, надеж,оптимизам. Тие имаат тенденција да бидат друштвени, инспирирани, искрени, верни и посветени домородци. Покрај емпатична, полна со сочувство и љубопитност.

Ретрограден Јупитер во Водолија

Планетата е ретроградна кога се движи во насока спротивна од онаа на другите планети во Сончевиот систем. Имајќи ја визијата за Земјата, постои чувство дека планетата се движи „наназад“.

Во астрологијата, кога тоа се случува во моментот на раѓање на личноста, тоа укажува дека родениот од овој аспект има одредени потешкотии во однос на темата дека оваа планета има својство и значење.

Аспектот на Јупитер во Водолија кога е ретрограден има тенденција да го направи домородецот многу вознемирен за иднината. Како да има итност да се пробаат работи, особено работи кои општеството како целина сè уште не ги пробало. Тој има многу вознемирен ум и на крајот го привлекува сè околу него.

За некои аспекти од животот, оваа поставеност може да биде штетна, на пример, за бракот, бидејќи личноста верува дека неговата слобода може да биде расипана , и затоа не го даваш најдоброто од себе на другиот. Но, она што домородците од овој аспект не го разбираат е дека најголемата слобода што им е потребна е менталната, многу повеќе од физичката.

Веројатно оваа личност поминува повеќе време во својот живот сам токму затоа што исклучува сè и секој што оди против својата волја и

Како експерт во областа на соништата, духовноста и езотеризмот, посветен сум да им помагам на другите да го најдат значењето во нивните соништа. Соништата се моќна алатка за разбирање на нашите потсвесни умови и можат да понудат вредни сознанија за нашиот секојдневен живот. Моето патување во светот на соништата и духовноста започна пред повеќе од 20 години, и оттогаш интензивно студирав на овие области. Јас сум страстен да го споделам моето знаење со другите и да им помагам да се поврзат со нивното духовно јас.