Астрален пекол на Риби: разберете го најстрашниот период на знакот!

  • Споделете Го Ова
Jennifer Sherman

Како да се однесувате за време на Астралниот пекол на Риби

Астралниот пекол на Рибите е период на интроспекција и соочување со тешкотии за домородците од овој знак, кои се соочуваат со нивните најголеми лични препреки. На тој начин, густата енергија ги интензивира карактеристиките на виктимизам, песимизам и склоност кон депресија, кои се темните аспекти на овој знак.

Така, за време на астралниот пекол, многу е важно Рибите да носат ум дека е пред минлив и неопходен момент и дека се обидува да дејствува со трпение и оптимизам. Понатаму, ова е одлична можност да се работи на квалитетите на спротивниот знак, Водолија, чии силни страни се рационалноста, практичноста и способноста да се соочуваат со предизвиците на одвоен начин.

Продолжете со читање за да дознаете повеќе за главните аспекти на пеколот и астралниот рај на знакот Риби!

Општи аспекти на астралниот пекол

Сончевата година настанува со минувањето на сонцето низ сите куќи на Астралот Табела и, на крајот на годината, се враќа во знакот чијшто е роден, кога се слави роденденот.

Последните 30 дена од овој циклус, сепак, се нарекуваат Астрален пекол, бидејќи дали таму се чувствуваат повеќе наелектризирани енергии. Тоа е кога сонцето минува низ куќите кои ги претставуваат најтешките прашања за многу луѓе.

Значи, во овој период, вообичаено е да се забележиНа Рибите најмногу им недостига емоционалната сигурност. И покрај признанието дека ја доживуваат афективноста како нешто важно, на Рибите им е тешко да веруваат во вистината на врските и на крајот лесно се повредуваат, па дури и се самоуништувачки.

Така, за време на астралниот рај, Рибите го наоѓаат мирот на имајќи верба во љубовта и врските, што е еден од најдобрите атрибути на оваа фаза што треба да ги доживее овој знак.

Романтични

Рибите ги ценат емоциите и љубовта, но токму Ракот е навистина, романтичниот знак. Така, во периодот на астралниот рај, Рибите стануваат уште поромантични, не штеди на своите зборови и изјави.

За Рибите, нема подобар начин да ја троши својата енергија отколку со демонстрации на љубов. Слободно да ги практикувате овие особини го прави Рибите навистина среќен.

Поприврзан

Покрај тоа што е во романтичен период и се чувствува безбедно, родното лице на Рибите е исто така исклучително поприврзано, за време на вашата време во астралниот рај. Така, прегратките, бакнежите, зборовите и демонстрациите на наклонетост се множат кај Рибите под влијание на Ракот, во текот на оваа фаза, затоа што одлично се инвестира во овие детали.

Ракот и Рибите се совпаѓаат?

Ракот и Рибите се два многу компатибилни знаци и се совпаѓаат, според астролошката анализа. Тоа е затоа што и двајцата се водни знаци, кои ги разбираат емоциите и афективноста каконајважните прашања што треба да се негуваат во животот.

Двајцата ги ценат длабоките врски и, во љубовниот однос меѓу нив, нема да има несигурност, недостаток на наклонетост или демонстрации на љубов, кои се од суштинско значење за двете. Сепак, тие само треба да бидат внимателни со прекумерниот романтизам, кој може да доведе до стагнација во врската, бидејќи не се во состојба да надминат поконкретни бариери.

Како да се подготвам за астралниот пекол?

Како што се приближувате до периодот на астралниот пекол, особено ако сте Риби, мора да имате на ум дека ова е минлив момент и дека, длабоко во себе, сè има цел да се трансформира позитивно.

Бидејќи е на крајот од вашиот сончев циклус, астралниот пекол е последниот момент на тестови и еволуција, за да можете да започнете нов циклус кој навистина е обновен. Откако работевте низ сè што е навистина неопходно за вашиот живот, овој циклус започнува повторно.

Затоа, најважната лекција од оваа фаза е да се однесувате трпеливо и благодарно, размислувајќи за се што сте поминале и подготвувајќи се за нови. Ако сте спремни, обрнувањето внимание на квалитетите на сончевиот знак од вашиот период на астралниот пекол е одлична мерка за директно соочување со предизвиците и да се обидете максимално да го развиете она што го нуди овој период.

промени во расположението, бидејќи домородците се справуваат со темни делови од несвесното и се соочуваат со лични и енергични пречки, покрај тоа што се уморни од текот на циклусот, кој е на пат да се прероди.

Следниве се најважните аспекти на циклусот.Астралниот пекол, како периодот што го опфаќа и неговото влијание врз знаците. Проверете!

Период во кој се случува астралниот пекол

Астралниот пекол се случува во 30 дена пред датумот на роденденот на поединецот, така што циклусот започнува повторно токму на тој ден , со што истовремено завршува периодот на астралниот пекол.

Значи, ако се претпостави дека некој со знакот Риби има роденден на 4 март, почетокот на периодот на астралниот пекол ќе биде во февруари 4-ти и крајот на 3-ти март.

Како влијае на домородците на знаците

Астралниот пекол претставува момент на финализирање и преоценување. Поради оваа причина, обично открива непријатност кај личноста која минува низ овој период.

Во однос на знаците, астралниот пекол му дава можност на поединецот да ги преиспита своите најголеми тешкотии и да ги преиспита своите позиција во она што го засега.тоа е посилно. Оваа анализа е суштинска, но секогаш значи непријатност.

Што е астрален пекол?

Астралниот пекол го опфаќа периодот од 30 дена што му претходи на влегувањето на сонцето во родниот знак. Така се нарекува затоа што епериод на наполнети енергии. Не само затоа што претставува крај на сончевиот циклус, туку затоа што е последна шанса да се решат отворените прашања.

Така, чувството на замор и импотенција е вообичаено во овој период. Покрај тоа, духовните прашања, емоционалните прашања и личните тешкотии, како што е самодовербата, се влошуваат, што го прави комплициран период на обработка.

Што е астрален рај?

Астралниот рај е периодот од годината кога сонцето е во 5-та куќа, која е дом на достигнувања, љубовни врски и добри вибрации.

Значи, во овој временски период во годината, станува попогодно да се доживеат моменти на среќа и просперитет, вклучително и љубов. Покрај тоа, со домородците на знакот каде што е вашата 5-та куќа имате најголеми шанси за врска.

Влијанијата на астралниот пекол на рибите

Во овој случај на знакот Риби, периодот на астралниот пекол може да донесе суштински промени во вашата личност. Домородците, кои веќе се исклучително подложни на емоции, почнуваат да имаат длабок контакт со темниот дел, кој и покрај тоа што е многу силен, тие имаат тенденција да го отфрлаат.

Поради оваа причина, Рибите се еден од знаците кои треба да бидете повнимателни со периодот на астралниот пекол, бидејќи поради песимистичката и виктимистичка тенденција на неговите домородци, тие може да имаат потешкотии да ја видат оваа фаза само како еднапериод и потонете во него.

Продолжете да читате за да ги разберете главните влијанија на астралниот пекол на рибите, како што се карактеристиките и недостатокот на контрола на овој период!

Карактеристики на Рибите во Астралот Пекол

Рибите можат да бидат исклучително весели, бидејќи се многу возбудени за животот во неговата суштина. Меѓутоа, на темната страна, постои можност за виктимизам, тага и склоност кон депресија, токму кога не можат да ја видат оваа леснотија, бидејќи премногу страдаат од световни проблеми.

Заради оваа причина, токму во периодот на астралниот пекол овие карактеристики се повозвишени, дури и малку опасни за рамнотежата на Рибите, кои имаат тенденција да се предаваат на пониските енергии.

Датум на астралниот пекол на рибите

Астралниот пекол го опфаќа периодот од 30 дена пред роденденот и, според тоа, варира од личност до личност, поради датумот на раѓање. Сепак, генерално, датумот на астралниот пекол на рибите е од 21 јануари до 19 февруари, што го опфаќа токму периодот во кој сонцето е во знакот на Водолија, пред оној на Рибите.

недостаток на контрола и астрален пекол на рибите

Рибите се, по дефиниција, знак предаден на емоциите и енергиите, бидејќи е најповрзан со духовниот свет на целиот зодијак.

Така, за време на периодот на Астралниот пекол, како што еенергиите се погусти, Рибите почнуваат поинтензивно да чувствуваат чувства, особено најтемните. Многу е веројатно дека постои чувство на недостаток на контрола и целосно предавање на овие енергии кои речиси ве парализираат. во 30-тите денови пред сонцето да влезе во куќата на знакот, во случајот со Рибите, овој момент го опфаќа периодот во кој сонцето е во Водолија. Затоа, карактеристиките на овој знак се оние кои најмногу влијаат на тешкотиите на Рибите кои се интензивираат во оваа фаза.

Бидејќи ова е момент на размислување за Рибите, токму карактеристиките на Водолијата се најмногу истакнати и оние Рибите кои природата најмногу ги отфрла. Подолу се дадени некои од главните карактеристики на Рибите кои се интензивираат во периодот на астралниот пекол. Следете го!

Склоност кон депресија

Знакот Риби сам по себе носи многу голема чистота, која се радува со ситниците во животот, но на која многу влијаат и најмалите тешкотии

Така, во периодот на астралниот пекол, постои силна склоност кон депресија, бидејќи овој песимизам и виктимизам, кои се својствени за него, се засилуваат. Во комбинација со густите енергии од овој период, мора да се внимава Рибата да не попушти и навистина да помине низ тешки времиња.

Повеќе солзи

Бидејќи се воден знак и веројатно најчувствителен во зодијакот, Рибите не ги кријат емоциите и на крајот се прилично солзи.

На овој начин, во периодот на астралниот пекол, оваа карактеристика е исто така засилена, бидејќи се истакнуваат прашања со кои е тешко да се соочиме, што ги прави домородците уште почувствителни и склони кон плачење.

Жалби

Рибите можат да бидат каприциозни и не се двоумат да го покажат своето незадоволство кога нешто не им е по волја. Тоа е затоа што тие разбираат дека животот го гледаат на најчист начин и со срце. Затоа, тие имаат право да ги бараат работите на свој начин.

На овој начин, во астралниот пекол, оваа карактеристика е исто така возвишена и тие се откриваат себеси како вистински жалители, на кои им недостига дури и сочувство до одреден степен. во намерата да правите ситуации, одете по ваш начин.

Внимавајте со пороците

Виктимизмот, песимизмот и ескапизмот, кои се многу силни кај староседелците од знакот Риби, го прават овој знак поподложен на пороци.

На овој начин, алкохолот, дрогата, храната и другите непосредни задоволства служат како вентили за спас за овие луѓе, кои не сакаат да се соочуваат со проблеми директно. Затоа, потребно е да се удвои грижата во периодот на Астралниот пекол, во кој енергиите се потешки и волјата забегањето од Риби уште повеќе се зголемува.

Како да се надмине

Енергијата на знакот Водолија во астралниот пекол на Рибите, освен што им пречи на Рибите, се чини дека го покажува патот за рамнотежа . Така, со обрнувањето внимание на квалитетите на овој знак, Рибите стекнуваат поголема свест за да се соочат со своите лични препреки.

Затоа, интелектуалноста, рационалноста, практичноста, слободата и пријателството, кои се позитивни точки на Водолијата, се карактеристики на кои мора да се работи во Астралниот пекол на Рибите. Ова мора да се направи како начин да се надминат овие густи енергии, кои се слабостите на знакот, како што се претерани емоции и идеализам, виктимизам и песимизам.

Се совпаѓаат Водолија и Риби?

Водолиите и Рибите се спротивни знаци, бидејќи многу го ценат она што другиот го отфрла. Така, Водолијата, како воздушен знак, ја цени својата слобода, многу ги цени практичните одлуки и сака да се дружи, но ретко се впушта длабоко.

Рибите, пак, ги ценат емоциите и односите се многу длабоки и едвај делуваат со разум, а не со срце. Така, љубовната врска може да биде многу тешка и да предизвика незадоволство кај Рибите, кои ќе чувствуваат дека Водолијата е секогаш оддалечена. Меѓутоа, ако и двајцата знаат да го ценат партнерот и да постапуваат со скромност, тоа може да биде конструктивна врска.

Астралниот рај на рибите

РајотАстралните риби се појавуваат кога сонцето е во знакот на Рак, односно 5-та куќа на Рибите. Така, под влијание на знакот Рак Рибите поцелосно чувствуваат љубов, просперитет и добри вибрации.

Ракот им дава простор на Рибите да ги живеат своите емоции онака како што би сакале. Овој знак се стреми кон врските и длабочината на емоциите на начин на кој Рибите не можат, бидејќи се премногу сочувствителни.

Следниве се некои основни аспекти на овој феномен, како што се карактеристиките на Рибите во астралниот рај. датумите и предлог како подобро да се искористи овој период. Проверете!

Карактеристики на Рибите во астралниот рај

Знакот Риби смета дека емоциите и искуството на афективноста се најважни во постоењето. Домородецот дури и тешко се справува со практичните прашања во животот, бидејќи премногу сака да живее со своето срце.

Така, во периодот на астралниот рај, Рибите конечно се слободни да живеат љубов во на целосен и чист начин, како што сакате. Поради оваа причина, во овој период, Рибите дејствуваат со повеќе радост од вообичаеното, чувствувајќи се задоволни, мирни и со верба во животот.

Датум на астралниот рај на Рибите

Астралниот рај за знакот Риби се јавува кога сонцето е во Рак, што се случува од 22 јуни до 22 јули.

Заради оваа причинаПричината е што се истакнуваат карактеристиките на знакот Рак и затоа Рибите во овој период го наоѓаат својот најдобар мир. Овде постои врска со водните карактеристики, а исто така е достапно она што ви недостасува и што најмногу го цените.

Како подобро да уживате во астралниот рај?

Најдобриот начин да уживате во астралниот рај на Рибите е да се ослободите. Едно од најголемите страдања на Рибите е тоа што не можат слободно да ги живеат своите емоции, бидејќи тоа, генерално, има последици. Меѓутоа, во овој период, емоционалното прашање вибрира со висока енергија и Рибите конечно може да уживаат во својата афективност онака како што најмногу сака: интензивно и слободно.

Ракот и астралниот рај на Рибите

Астралниот рај на Рибите се случува кога сонцето е во знакот на Рак. Поради оваа причина, токму карактеристиките на Ракот се возвишени и кои ги прават Рибите да се чувствуваат поудобно и посреќно во овој период.

Така, романтизмот, сигурноста да се доживеат емоциите и вербата во љубовта на Ракот се Рибите Главните сензации. Овие го исполнуваат со среќа родениот во овој знак, кој сака да доживува емоции. Подолу се опишани некои од главните квалитети на Ракот кои се рефлектираат кај Рибите во овој период, како што се емоционалната сигурност и романтизмот. Проверете!

Емоционална сигурност

Еден од аспектите на Ракот што го

Како експерт во областа на соништата, духовноста и езотеризмот, посветен сум да им помагам на другите да го најдат значењето во нивните соништа. Соништата се моќна алатка за разбирање на нашите потсвесни умови и можат да понудат вредни сознанија за нашиот секојдневен живот. Моето патување во светот на соништата и духовноста започна пред повеќе од 20 години, и оттогаш интензивно студирав на овие области. Јас сум страстен да го споделам моето знаење со другите и да им помагам да се поврзат со нивното духовно јас.