Akashic Records: Како да пристапите, да поставувате прашања, да медитирате и повеќе!

  • Споделете Го Ова
Jennifer Sherman

Содржина

Што се акашки записи?

Акашиците се записи кои содржат информации за нашите минати, сегашни и идни животи. Тие се како енергична библиотека на етерична рамнина. Во енергичната библиотека, можно е да се најдат приказни и искуства од минатото.

Така, акашките записи се записи на нашите души. Тие се архивирани на еден вид трансцендентално небо. Оттогаш па натаму, оваа библиотека функционира како централно складиште на информации и записи за сите луѓе кои некогаш живееле во универзумот и, конкретно, на Земјата.

Но, записите од Акаши не се само за зачувување на сечии сеќавања Земја суштествата како и тие се интерактивни. Тие дејствуваат директно и индиректно во начинот на живот на секој од нив. Така, тие имаат големо влијание врз нашите чувства, начин на размислување и делување. Следно, видете повеќе за Акашичките записи!

Повеќе за записите на Акашиците

Акашките записи се тесно поврзани со духовноста. Следно, ќе видиме малку повеќе за нивната историја, како да им пристапите; како да се визуелизира иднината во акашичните записи и многу повеќе. Следете го!

Историјата на Акашките записи

Секоја доктрина има своја поврзаност со Акашките записи. Овие беа со секој од почетокот на времето. До нив пристапувале антички народи од различни култури, вклучително ии лошо, бидејќи работите едноставно се такви какви што се.

На овој начин, секоја акција ќе предизвика последица и секој гест ќе привлече енергија со иста вибрација. Затоа, кога медитирате, важно е да стапите во контакт со себе. Друга поента која вреди да се спомене е дека телото треба да биде опуштено и концентрирано, за да пристапи до записите на Akashic.

Прашајте го името кога се поврзувате со друго суштество

Додека ги читате вашите Akashic Records, кога најдете некого, прашајте го името на суштеството и објаснете јасно и објективно што барате.

Во моментот кога ќе го прашате името, автоматски се приближувате кон тоа постоење. Ова ја олеснува врската помеѓу двете, бидејќи, врз основа на ова, некој може да ви помогне да ги најдете одговорите што ги барате.

Завршување на сесијата

Кога ќе одлучите да ја завршите сесијата за читање , земете длабок здив и одвојте време за себе. Одвојте време да размислите за тоа што се случило и да ги апсорбирате сите информации добиени од пристапот до Акашкиот запис.

Во извесна смисла, сте се занимавале со духовна енергија. Значи, ова генерира рефлексија. Оттаму можете да пишувате за мислите, емоциите, чувствата и за ова доживеано искуство. Важи да се стави на хартија она што е научено, видено и почувствувано. Во иднина, оваа информација може да биде корисна.

Секој може да пристапи до мојатаакашични записи?

Секој може да пристапи до Akashic Records. Пристапот може да се направи во сесија на тахелинг, хипноза или сам, преку медитација. Вреди да се напомене дека акашичните записи се записи на нашите души и тоа ги опфаќа минати, сегашни и идни животи.

Значи, кога пристапувате до овие записи, може да најдете интензивни елементи од вашиот живот, па затоа е важно да бидете подготвени на се.

Друга точка што треба да се нагласи е дека евиденцијата има одговори. За да ги најдете оние што ги барате, треба да верувате во тоа пребарување. Во спротивно, нема никаква корист. Потребна е вера, бидејќи записите на акашијата се поврзани со духовноста и секојдневно имаат влијание врз нашиот начин на размислување, дејствување и чувство.

Тибетанците и другите народи на Хималаите, како и Египќаните, Персијците, Грците, Кинезите и Христијаните.

Се тврди дека древните индиски мудреци на Хималаите знаеле дека секоја душа била снимена , во секој момент од своето постоење, во книга - книгата Акаша. На тој начин, секој што ќе се усогласи со себе може да пристапи до оваа книга, каде што ќе има безброј записи за неговата душа.

Дали е можно да се види за иднината во акашичните записи?

Може да се пристапи до акашките записи за да имате поголема свесност за вашиот живот, особено во аспектите поврзани со иднината, со цел подобро да се подготвите за тоа. Сепак, треба да бидете подготвени и да верувате дека е можно да ја видите вашата иднина.

На овој начин, до записите се пристапува преку молитвата наречена Молитва на патеката. Работи како водена медитација и работи на вибрационата фреквенција, која се состои од специфични звуци кои ви дозволуваат пристап до овие акашични записи.

Како функционираат акашичните записи?

Според нивното функционирање, акашките записи се како голема библиотека која ги чува сите информации за сите суштества на планетата Земја. Затоа, ако ги анализирате паралелните универзуми и различните димензии, сите тие постојат на исто место, само во различни вибрации. Она што ќе разликува една вибрација од друга е какотие го постигнуваат тоа.

Исто така, вреди да се спомене дека една вибрација привлекува друга слична вибрација. Затоа, за пристап до аркашикот потребно е да се вибрира во висока вибрација. Односно, треба да барате одговори и да бидете сигурни дека ќе ги најдете.

На пример, ако сте личност која се сомнева и мисли дека тоа не е можно, нема да го најдете акашикот, бидејќи енергијата и вибрациите треба да бидат слични.

Кој ги чита акашките записи препорачани?

Акашичните записи се препорачуваат за секој кој сака да знае повеќе за своето минато, сегашност или иднина. Читањето се препорачува и за оние кои сакаат да дознаат повеќе за својата историја и да ги отворат архивите на својата душа, преку духовна вибрација.

Така, можно е личноста која е заинтересирана за читање и во оваа работа да стекне некои бенефиции , кога читате за акашките записи. Како придобивка од информациите, ослободувањето и длабокото исцелување.

Кои се придобивките од читањето на акашките записи?

Првата придобивка што ја имате при пристап до записите на Акаши се информациите. Колку се поконкретни прашањата, толку поконкретни се одговорите. Втората придобивка е ослободувањето, бидејќи е можно да се разбере од каде доаѓа овој проблем или зло што го имате во сегашноста.

Со ова станува возможно да се разбере неговото потекло, неговото потекло икако може ова да се реши. На овој начин, тој генерира големо ослободувачко движење во нашата душа.

Третата придобивка е за длабоко исцелување: додека се канализираат информациите за да се одговори на овие прашања, енергијата што се канализира е акашична енергија. Тоа значи дека има високи вибрации, бидејќи е многу длабока енергија, која дејствува директно на нашите души.

Кој може да ги чита акашките записи?

Книгата на душата е класична и енергична архива во која се чуваат сите информации за патувањето и инкарнацијата на душата. Ова значи дека сè што мислите и правите е зачувано во оваа датотека - сите чувства, мисли и емоции на човечко суштество се складирани таму, се вибрации и енергија.

Значи, има безброј информации до кои може да се пристапи . Затоа, секој што е заинтересиран да сака да ги открие мистериите на својата душа може да ја прочита книгата на акашки записи.

Akashic records vs. Читање на аура

Акашиќ запишува пристап до информации од нашите души, додека читањето на аура пристапува до енергетското поле на поединецот. Преку ова читање, можно е да се има поголема перцепција за тоа како е нечија енергија и каква енергија тој пренесува околу себе.

Сепак, читањето на аурата е алатка за самоспознавање. При читање на ауратана некого, можно е да се долови неговата внатрешна состојба, како што се мислите, чувствата, емоциите и потенцијалите. Така, од ова читање, станува возможно да се откријат записите од минатото и трендовите на сегашноста, кои помагаат да се дефинира иднината.

Значи, постојат сличности меѓу акашките записи и читањето на аурата, токму затоа што и двајцата успеваат да пристапат до нечие внатрешно јас и да помогнат во составувањето на иднината.

Акашични записи vs. карма

На некој начин, акашките записи се како записи на душата, а кармата е дел од тие записи. Исто како што акашичните записи се поврзани со она што е отпечаток од минатото, сегашноста и иднината, така е и кармата. Меѓутоа, на друг начин.

Кармата е поврзана со минатите животи, со тоа кои сме биле и со се што сме правеле. Фразата „секоја акција има последица“ доловува за што се работи кармата. Затоа што, на пример, ако ги имаме правилно нашите ставови во минатото, ќе имаме добри можности во сегашноста. Од друга страна, ако направиме некои грешки, ќе треба да се справиме со нивните последици.

Како да пристапите до акашични записи?

Првото нешто што треба да го имате на ум кога пристапувате до записот на акашијата е дека тој ги содржи сите барани одговори. Акашикот не е ништо повеќе од сите собрани информации за вашата душа.

Сепак, нематреба да пристапите до акашикот за да знаете кој сте, бидејќи доволно е да ги најдете одговорите во себе, бидејќи тоа доаѓа од самоспознавањето. Меѓутоа, ако верувате во реинкарнација, минат живот и слично, во записите на акашијата е можно да ја најдете целата твоја помината лоза. Така, можно е да се пристапи до записите каде е вашата историја.

Овие, пак, може да ги донесат информациите што недостасуваат. Така, најлесниот начин за пристап до акашикот е преку медитација. Важно е состојбата на мозокот да се сведе на целната состојба. Оттука, станува возможно да се поврзете со себе.

Но, за да пристапите до акашичните записи, треба да бидете целосно опуштени и во допир со сопствената суштина. Во акашикот, нема материја, бидејќи сè е енергија и вибрации. Исто како и во астралното, сè што мислиме и чувствуваме постои.

На крајот, вреди да се спомене дека, во акашикот, сите димензии, можните иднини, минатото и сегашноста живеат истовремено.

Akashic Records and the Spirit Team

Akashic Records се наоѓаат во средната зона помеѓу астралниот и менталниот свет. Сепак, тие се спојуваат и стануваат едно. Затоа, духовниот тим му помага на лицето да пристапи до овие записи, на пример, преку молитва.

Значи, духовниот тим секогаш постапува според нашата вибрација. Друга точкаважно е да се пристапи до записите и да се разберат знаците на универзумот, потребата да се биде свесен за овие записи и да се вибрира на слична фреквенција како нив. Затоа, ако не се случи сличната вибрација, не се јавува духовната врска.

Какви прашања може да се постават до Акашките записи?

Секое прашање може да се постави до акашичните записи, бидејќи нема погрешно прашање. Било кој е валиден, особено ако се оствари. Значи, прашањата можат да бидат поврзани со себе, минати животи, инкарнации, семејство, пријатели, емоции, чувства и многу повеќе.

Некои прашања што може да се постават се: која е целта на мојот живот? Што можам да направам за да го олеснам мојот физички, ментален, духовен, емоционален раст? Дали сум на вистинскиот пат? Кое е моето патување овде на Земјата? Како да се надмине болката од раскинувањето? На какви болки треба да поработам?

Има многу можности за прашања и се зависи од побарувачката и чувството на секој од нив кога ги поставува.

Како да се прашаат Акашичките записи?

Многу е едноставно да се постави прашање до акашичните записи, само имајте на ум што сакате да им поставите. Покрај тоа, треба да обрнете внимание на начинот на кој ќе го поставите, бидејќи треба да биде суптилен, деликатен и објективен.

Затоа, колку сте посигурни за прашањето, толку поконкретно ќе биде вашетоодговори. Оттука, прашањата се на поединецот. Конечно, вреди да се напомене дека кога поставувате прашање, навистина треба да верувате во тоа, бидејќи во спротивно нема да успее.

Што се случува кога ќе ги отворите записите на Акаши?

Со отворањето на Akashic Records, се соочувате со вашите различни минати животи, со вашата сегашност и вашата иднина. Сепак, потребна е посветеност и цел да се пристапи до вашите душевни записи, бидејќи кога ги отворате овие записи важно е да бидете подготвени за она што ќе го видите.

Бидејќи тоа е складиште на информации и спомени, тој има големо влијание врз вашиот живот. Значи, треба да имате на ум што сакате, кога ги отворате акашките записи, бидејќи тие се моќни.

Чекор по чекор како да пристапите до акашичните записи

Чекорот од Чекорот за пристап до записите на Акашик вклучува да се има предвид што сакате да знаете, да ја разјасните намерата на прашањето, да верувате дека ќе најдете одговор, да медитирате и да се поврзете. Следно, ќе го видиме целосниот преглед!

Имајте на ум што сакате да знаете

За да пристапите до записите на акашијата на прецизен и длабок начин, првиот чекор е да знаете што сте барате и што сакате да знаете за себе. Во овој прв момент, станува неопходно да застанете, да земете длабок здив, да се концентрирате на себе и да размислите за своите емоции.

Значи, мора да имате на ум штонавистина сакаат. По ова размислување и овој момент поврзан со вас, станува возможно да се разјасни намерата на вашето прашање.

Разјаснете ја намерата на прашањето

Во оваа фаза, можете да прашате што сакате, затоа што нема погрешни или глупави прашања, но треба да ја разјасните намерата на вашето прашање. Запомнете дека вие сте човечко суштество кое се обидува да имате поголемо разбирање за вашето битие, вашата историја и вашата душа.

Од ова, разјаснете ја намерата на прашањето, според вашите чувства и вашите емоции во моментот. На овој начин, кажете ги вашите мисли и разговарајте со водичот, за тој да ви помогне во вашето патување да пристапите до вашите записи од Акаши.

Од во моментот кога знаете што сакате, со пристап до вашите акашки записи, мора да ја наведете вашата намера и да разговарате со вашиот водич. Во тоа време, на суптилен и прецизен начин ја разјаснувате вашата намера. Така, водичот може да ви помогне на подлабок начин.

Покрај тоа, вреди да се спомене дека треба да бидете подготвени и да ги замолите сите сили и водичи да откријат нешто, со што е неопходно да се има вера.

Медитација

Во медитацијата, важно е да се знае дека, во акашијата, времето не се дели на минато, сегашност или иднина. На овој начин, сè постои на исто место, во исто време и истовремено. Значи не постои такво нешто како добро

Како експерт во областа на соништата, духовноста и езотеризмот, посветен сум да им помагам на другите да го најдат значењето во нивните соништа. Соништата се моќна алатка за разбирање на нашите потсвесни умови и можат да понудат вредни сознанија за нашиот секојдневен живот. Моето патување во светот на соништата и духовноста започна пред повеќе од 20 години, и оттогаш интензивно студирав на овие области. Јас сум страстен да го споделам моето знаење со другите и да им помагам да се поврзат со нивното духовно јас.