Значењето на картичката Six of Cups во Тарот: во љубов, здравје и многу повеќе!

  • Споделете Го Ова
Jennifer Sherman

Што значи картичката Six of Cups во Тарот?

Картата Six of Cups е дел од малата аркана. На овој начин неговото значење и неговото читање се поврзани со другите картички. Сепак, неговиот костум, чаши, е поврзан со емоции и чувства, на начин што припаѓа на водениот елемент и неговите знаци.

Покрај тоа, Шест од чаши има карактеристика на носталгија и продолжување на минато, но секогаш со позитивен и лесен изглед. Односно, минатото се гледа како основа за достигнувањата на сегашноста и иднината.

На овој начин, оваа тарот карта носи рамнотежа, хармонија, чистота и сладост, кои се наоѓаат во минатото на секој . Покрај тоа, тука е и оптимизмот и удобноста, за да гледате поблаго на новите животни предизвици. Откријте повеќе значења на картичката Six of Cups во различни аспекти од вашиот живот во оваа статија!

Основи на Шест чаши во Тарот

Со Шест чаши во Тарот, треба да се спаси внатрешното дете. Ова мора да се случи за да ги инспирира, охрабри и утеши сегашноста и иднината. Тоа е, оваа картичка ги зема предвид сите фази и моменти од животот, вклучувајќи ги и оние што доаѓаат. Затоа, не држете се до минатото, сето тоа беше учење. За да дознаете повеќе за основите на оваа картичка, продолжете со читање!

Историја

Потеклото на таротот и неговите карти сè уште е мистерија за научниците икој бил посреќен во античко време.

На овој начин, ако сте го земале ова таинство во четиво, знајте дека минатото можеби има добри спомени и моменти, но дека ова е готово. Она што сега е важно е сегашноста.

Совети

Некои совети кога добивате Шест од чаши е дека личноста знае како да ја вреднува својата траекторија. Така, таа секогаш ќе биде внимателна на секој момент од нејзиниот живот. Кога обрнува внимание на овие моменти, таа мора да направи анализа, особено за тоа што ја врзува за минатото.

Затоа, со зрел поглед на младоста и детството човек успева да го води својот живот и да го промени таму. Сето ова се прави на најдобар можен начин: без страдање, тага или носталгија, само со сигурност дека минатото е лекција за подобра иднина. На тој начин, учи од минатото, но никогаш немој да се закачиш на него.

Дали картата Шест чаши во Таротот може да укаже на потреба од леснотија?

Шест чаши е карта, генерално, што укажува на позитивни чувства. На крајот на краиштата, пред неа е картичката Five of Cups, која претставува огромна тага доживеана. На овој начин, оваа таинственост е надминување на проблемите од претходната карта.

Она што е изгубено во Петте чаши носи размислување и учење, но и спомени и носталгија. На овој начин, лошите карактеристики на минатото се трошат и поединецот учи да ужива во сегашноста. Понатаму,наоѓа оптимизам да чекори по нови патеки.

Земењето на Шест чаши го покажува напуштањето на носталгијата и моментите од минатото кои некого го задржуваат, што укажува на потребата за леснотија. Затоа, не се врзувајте за минатото, бидејќи на тој начин ги заборавате неверојатните можности кои постојат во сегашноста и иднината.

Затоа, кога ги цртате Шестте срца, живејте ја вашата сегашност и градете ја својата иднина . Направете го тоа со сигурност и без да гледате лудо наназад.

љубителите на оваа практика. Меѓутоа, познато е дека една од првите манифестации била во Италија, во XIV век. Во тоа време, само благородниците го користеа таротот и палубата беше само за рекреација.

Меѓутоа, во средината на 18 век, Таротот стана форма на гатање и изучување на астрологијата. На овој начин, оттогаш, палубата Тарот се користи како извор на знаење за себе и за сите циклуси и моменти од животот на секој човек. таинствено одговорно за чувствата кои вклучуваат минатото, сегашноста и иднината.

Иконографија

Иконографијата на картичката Six of Cups мора да се земе предвид при нејзиното читање. Според Rider-Waite Tarot, оваа картичка прикажува млад човек кој мириса на цвет, кој се наведнува за да и го предаде на една млада жена.

Покрај тоа, на Six of Cups има бели петкраки цвеќиња, кои личат на ѕвезди. Овие цвеќиња се внатре во вазни, кои го претставуваат костумот на чашките.

На овој начин, испораката на овие цвеќиња ја симболизира хармоничната и почитувана средба помеѓу минатото и иднината, покрај удобноста и сигурноста што ја обезбедува оваа заедница . Жолтата боја на картичката покажува среќа и енергија во средбата помеѓу овие моменти.

Значењето на шесте чаши во тарот

Постојат неколку значења кога се цртаат шесте чаши во тарот. Така, генерално, имапозитивна карактеристика во однос на минатото и оптимизам за иднината. Но, оваа картичка може да биде и негативна, покажувајќи дека сте заглавени во минатото, бидејќи секогаш треба да гледате напред. Проверете повеќе за тоа подолу!

Емоции

Поврзувајќи се со минатото и носталгијата, Шест од чаши е картичка полна со емоции. На крајот на краиштата, со целиот костум на чаши владее елементот на водата, елемент зафатен од емоции.

Тоа значи, кога картичката Шест од чаши е нацртана во Тарот, лицето треба да размислува за неговата чувства, особено оние поврзани со минатото. Тоа се прави за овие емоции да не се претворат во товар или да испаднат негативни.

Затоа, потребно е секогаш да се стремиме кон позитивните аспекти на минатото, од него да се будат само добри емоции. Овие не треба да носат страдање или тага, само учење и знаење.

Чувства

Чувствата што ги носи Шест чаши, кога се појавува во Тарот, се двосмислени, бидејќи може да бидат и двете позитивно колку негативно. За да се дојде до овој заклучок, неопходно е да се знае темата на која се однесува оваа карта, покрај комбинацијата што ја прави со другата аркана.

На тој начин може да изнесе негативни чувства, како што е носталгија и огромна приврзаност кон минатото, за да не го оставиме зад себе. Но, може да ги покаже и позитивните аспекти наминатото и како постоело за созревањето на барателот.

Затоа, за да знаете на кое чувство се однесува Шест од чаши, неопходно е оваа картичка да се поврзе со сет, било да се тоа други карти или чувства.

Сеќавања од минатото

Картата Six of Cups е самата симболизација на носталгијата и минатото. Знаеме дека секој од нив има уникатна и лична приказна. Сепак, не може да се гледа на овие спомени од минатото со тага или копнеж.

Сеќавањата на минатото се она што го сочинува некого и што ја обликува сегашноста и иднината. Но, и покрај тоа, не можете да живеете во нив, бидејќи треба да го искористите најдоброто од она што го имаат и да ги гледате како искуства. Затоа, никогаш не се прилепувајте за вашето минато или не жалете за тоа. Погледнете што се случи како чекори за да стигнете до крајот и врвот на скалата на животот.

Оптимизам

Кога играте Тарот и наидете на присуство на картата Six of Cups, автоматски знаете - ако покаже оптимизам. Шест чаши, оставајќи го минатото зад себе, покажува дека вашата сегашност и вашата иднина ќе бидат обележани со среќа и задоволство.

Ова се должи на духот на детството и младоста што ги претставува оваа картичка. Односно, со оптимизам се ќе гледате поблаго, што е слично на визијата на децата. Покрај тоа, овој оптимизам ја носи и радоста и ценењето на животот, факт што ќе го олесниеволуирајте и постигнете го она што го сакате и настојувате да го постигнете.

Врски

Во однос на врските, Arcanum Six of Cups има негативни и позитивни карактеристики. Односно, кога темата е врска и се појавува оваа картичка, тоа значи дека сте заглавени во вашето љубовно минато. На овој начин, тој не може да живее и да ужива во својата сегашност на љубовен план, бидејќи е приврзан за нешто од минатото, било да е тоа личност или моменти од врската.

Но, тоа служи и како предупредување за личноста што се исклучува од овие врски од минатото. Треба да го гледате на поинаков начин и да ја цените сегашноста и она што се случува во тековниот момент, наместо неколкукратно да го преживувате она што веќе се случило.

Спонтаност

Со поврзување со внатрешноста на вашето дете и со своето детство, Шест од чаши го покажува капацитетот на слободата. Со тоа што ќе стане слободен, поединецот ќе може да најде хармонија во својата сегашност и минато, отворајќи многу патишта.

Така, тој ќе ги пронајде сите овие патишта, искористувајќи ја својата интуиција и спонтаност. Ова е типично за децата и детството. Затоа, засновајте се на спонтаноста што Шест чаши ја спасува од вашето детство.

Направете го ова за да можете да напредувате, да се менувате и секогаш да чекорите кон најдоброто од вашиот живот. Покрај тоа што ќе се ослободите од тешки и непожелни ситуации, не се задржувајте на вашето минато.

Невиност

Шестот чаши е поврзан со невиноста, како и со едноставноста. Ова се случува поради спомените од детството, кои се полни со невиност и чисти, детски чувства.

На овој начин, таинството ја носи чистотата на децата. Ова е за да можете да гледате на сегашноста и иднината на лесен и позитивен начин. На крајот на краиштата, тоа е единствениот начин да се оди по патека на лесен, едноставен и среќен начин.

Така со невиноста настанува и хармонијата, за избраните патишта да бидат најдобри можни и да се подобрат во животот на консултантот.

Шест чаши во Тарот во различни области од животот

При цртање на картичката Шест чаши во Тарот, за секоја различна област од животот, ќе има биде уникатен совет. Односно, во зависност од тоа што сакате да знаете, пораката ќе биде различна. Меѓутоа, бидејќи оваа картичка се однесува на минатото, таа секогаш ќе се однесува на античките аспекти на поединецот. Следете го!

Во љубовта

Шестте чаши во љубовта покажуваат дека сте заглавени со чувства од минатото. Ако личноста која ја нацртала оваа картичка е во врска, тоа значи дека треба да внимава на историјата на парот. Односно, постои некаква врска со минатото, или со некоја стара љубов или со она што врската била и не е повеќе.

На овој начин, Шест од чаши покажува дека вие и вашиот партнер мора да ја напуштите минато настрана и живејво сегашноста и во иднината. Покрај планирањето и грижата за него, што може да вклучи дете ако сте сингл, Шест од чаши, исто така, покажува дека мината љубов повторно ќе се појави.

На работа

Кога Шестте чаши се јавува во однос на работата, тоа не е ниту лош ниту добар знак. На овој начин, личноста треба да има поголем фокус и да не биде повеќе дисперзирана во однос на својата работа. На крајот на краиштата, минатото и младоста беа времиња кога имаше многу дисперзија.

Значи, гледајте ги Шест од купови како предупредување да се фокусирате на целите и достигнувањата. Користејќи ги искуствата од минатото, можете да имате одлични идеи и реализација на проекти. Дури и кога сте невработени и ја извлекувате оваа картичка, тоа значи дека наскоро ќе се вработите. Односно, вашата младост ќе помогне во комуникацијата за да ја добиете посакуваната работа.

Во здравството

Во однос на здравјето, Шест чаши покажува дека поединецот мора да се грижи за своето здравје, особено ментално здравје. Личноста мора да заборави на ситуациите што предизвикале штета и да не ги повторува ниту во неговата сегашност ниту во иднината.

Затоа, запомнете го вашето минато, но со намера да научите од него, а не да останете со носталгија или болка. Одржувајте урамнотежена исхрана и редовно вежбајте.

Покрај тоа, оваа тајна покажува дека мора да правите добри дела за далуѓе кои се борат со своето здравје. Исто така, добро е да се продолжи со грижата од минатото што била добра и која сега веќе не е присутна.

Шест чаши во таротот: превртени во различни области од животот

Читањето на картичките Тарот исто така зависи од позицијата во која се наоѓа картата, а не само од нејзиниот контекст. Затоа, кога Шест од чаши се појавува обратно, тоа покажува дека поединецот е целосно заробен во минатото и не може да се ослободи. Дознајте повеќе подолу!

In love

Превртениот Arcanum Six of Cups, во љубовта, има само негативни карактеристики. На крајот на краиштата, тоа покажува дека врската е во стагнација и во комфорна зона за парот. Ова открива дека, без напредок и во монотонија, врската нема многу предвидливост.

За самците, Шест од чаши работи како предупредување за да покаже дека личноста е заглавена во минатите врски. Ова го прави поединецот да ја изгуби можноста да запознае и да живее голема љубов, или едноставно да најде некој нов, според она што го сака.

Значи, ако сте ја земале оваа картичка, живејте во сегашноста, бидејќи таа ќе дојде Назад времето ќе донесе страдање и неможност за промена.

На работа

На работа, превртената Шест чаши значи професионална стагнација, со негативна пристрасност. Односно, постои само незадоволство и недостаток на креативност за личностада може да се развива професионално. На тој начин, треба да излезете од вашата комфорна зона и да преземате повеќе ризици, било во новата професија или во предизвиците во компанијата во која работите.

Со еволуцијата на работа доаѓа финансиската и професионалната стабилност. Но, за да го постигнете тоа, треба да престанете да живеете во минатото. Позитивните искуства од претходните времиња треба да послужат за вашиот раст и да инспирираат нови предизвици.

Малку повеќе за картичката Six of Cups во Тарот

Кога ќе ја нацртате Шестот од Чаши картичка Чаши во Тарот, тоа покажува на што треба да обрнете внимание. Ова внимание е поврзано со анализата на вашите животни циклуси, особено оние што ги поврзуваат минатото и сегашноста. Со оваа мудрост, ќе можете да се справите со овие различни времиња. За подобро да ги разберете овие аспекти, погледнете ги последните теми подолу!

Предизвици

Предизвиците што ги претставуваат Шест чаши се препознавање на позитивните и негативните точки во животот на поединецот. Така, ова знаење е она што ќе генерира мотивација за промени и можност за поинаку дејствување, без да се прават исти грешки.

Покрај тоа, друг предизвик е да знаете како да се справите со носталгијата. Бидејќи Шест чаши е суштински поврзана со минатото, оваа таинственост враќа ситуации, спомени и луѓе од тоа време. Затоа, поединецот може да почувствува болка и тага кога верува

Како експерт во областа на соништата, духовноста и езотеризмот, посветен сум да им помагам на другите да го најдат значењето во нивните соништа. Соништата се моќна алатка за разбирање на нашите потсвесни умови и можат да понудат вредни сознанија за нашиот секојдневен живот. Моето патување во светот на соништата и духовноста започна пред повеќе од 20 години, и оттогаш интензивно студирав на овие области. Јас сум страстен да го споделам моето знаење со другите и да им помагам да се поврзат со нивното духовно јас.