Значење Риби Тркало на среќата: За астрологија и повеќе!

  • Споделете Го Ова
Jennifer Sherman

Општо значење на Тркалото на среќата кај Рибите

Тркалото на среќата во родилната шема ја претставува позицијата во која вашата Месечина, Сонце и Асцендент се во хармонија. Во животот се подразбира аспектот кој носи среќа и исполнување во животот на поединецот, служи за водење на судбината на личноста и каде ќе ја најде среќата.

Затоа, оние кои ја имаат во Рибите ги имаат позитивните карактеристики на оваа знак како влијателни лица во оваа област од животот. Односно, ако овие квалитети се истражат, тие ќе послужат како компас за домородецот да дејствува и да ги освои успехот, среќата и среќата.

Застапените луѓе се солидарни домородци со добра способност да го разберат невидливото, во покрај тоа што е креативен. Сочувството е силна карактеристика кај оние кои го имаат Тркалото на среќата кај Рибите и нивните животи се водат од самоспознавање и чувствителност. Проверете повеќе за оваа астролошка позиција во оваа статија!

Карактеристики и однесување

Во оваа тема ќе бидат претставени општите карактеристики на оние кои го имаат Тркалото на среќата кај Рибите, како и како тие дејствуваат во врските, детските влијанија и други поспецифични карактеристики на овие староседелци. Следете го!

Општи карактеристики на оние кои го имаат Тркалото на среќата кај Рибите

Домородците со тркалото на среќата кај Рибите обично се погодни за волонтерска работа, како што имаат во нивнатаоднесување е карактеристика на многу донирање и тоа го прават затоа што чувствуваат потреба. Затоа, овие луѓе својот мир го наоѓаат со тоа што се дарежливи, бидејќи чувствуваат дека помагајќи им на другите, си помагаат самите себеси.

Тие се луѓе со силна интуиција и мистериозни, поради сета поврзаност на Рибите со духовното. Сепак, од истата причина, тие чувствуваат дека духовниот свет и физичкиот свет постојат и дека остануваат меѓу двете. Оние кои го имаат Тркалото на среќата во знакот Риби разбираат дека ограничувањата се само изглед.

Искуства од детството

Ако домородците со Тркало на среќата во Риби доживеале ситуации на притисок, кај возрасните животот, ќе осцилира помеѓу задоволни и сигурни во нивните одлуки и испрашување за истите тие одлуки, страв од неуспех.

Или повеќе, ако добијат позитивни резултати, тие ќе се запрашаат дали се достојни за тоа. Ова ќе биде онаа личност со плоден ум да создава мисли за самодоверба или недостаток на самодоверба. Меѓутоа, како што е кажано, само кога имала ситуации во нејзиното детство кои ја доведоа до ова, како што е многу силен притисок врз неа од некого.

Во нејзините односи

Родната со тркалото на Fortune кај Рибите, преку нивните врски и љубов, без разлика дали се во форма на пријателство или љубов, ќе го пренесат она што го перцепираат за светот и животот. И што забележуватеза животот е духовното и физичкото, свесното и несвесното дуалност.

Во нивните односи, овие луѓе ќе се дадат себеси на чист начин, бидејќи длабоко во себе знаат дека суштествата ги обединува целината и дека сите се слични. Покрај тоа што од знакот Риби ја наследуваат силната способност за емпатија, тие немаат себичност како карактеристика.

Хармонија со Космосот

Кој го има Тркалото на среќата кај Рибите има силната карактеристика својствена на овој знак: потрагата по спојување со космичкото, односно неговиот начин на течење помеѓу духовната и физичката реалност. Во тоа, личноста може да формира уметници, астрономи, физичари, мистици од секаков вид, научници, поети, филозофи, меѓу другите професии.

Оваа желба за потрага по хармонија со космосот може да се манифестира преку вежбата од овие цитирани професии, на пример, како и поврзаноста на Рибите со природата исто така. Затоа, во нивните најсуптилни дејствија, тие ќе ја покажат оваа хармонија, покрај тоа што се мистериозни луѓе.

Познавање на суштината на реалноста

Родмородецот со Тркалото на среќата во Риби има силна перцепција присутна во овој знак: гледање на животот преку постоењето на духовниот свет и физичкиот свет. Овој домородец подобро ќе ја разбере суштината на реалноста со тоа што ќе го знае и ќе го почувствува постоењето на две рамнини.

Тие ќе разберат дека суштината на реалноста е сфаќањето дека сèима на Земјата е одраз на неземниот свет, но дека има информации кои се недостапни за суштества како нас, и во тоа Рибите сфаќаат дека суштината е живот полн со можности, бидејќи нивната перцепција ќе биде исто како и тие видете го морето: џиновско и полно со стапици, познато само на површината, па така ќе биде животот за нив.

Не давајте ветувања

Домородците со Тркало на среќата во знакот Риби не сакаат да даваат ветувања, бидејќи разбираат дека исполнувањето или прекршувањето на едно не е целосно во нивна контрола . Тоа се прашања кои можат да претрпат мешање кои не зависат само од нив.

Бидејќи тие се луѓе кои веруваат во духовното и во начинот на кој сè во универзумот е меѓусебно поврзано, тие имаат перцепција дека не се во контролираат сè во нивните животи и затоа не даваат ветувања. Тие избираат да се одделат од резултатите и да ги остават работите едноставно да течат, затоа што веруваат дека животот има тек.

Тие не се покоруваат

Оние кои го имаат Тркалото на среќата кај Рибите се луѓе кои не сакаат поднесоци, бидејќи разбираат дека освојувањето и потчинувањето се спротивни концепти. Односно, за да се освои некого или нешто, не е неопходно да се потчини на што и да е.

За нив не е неопходно да се освојува, бидејќи тие се доживуваат себеси како дел од целината, како дел од она што управува со сè. Затоа, за овие домородци нема освојување. Без поднесоци, тие разбираат дека доаѓа радостаедноставниот тек на животните искуства.

Спротивната точка на тркалото на среќата кај Рибите

Да истражиме понатаму што е спротивната точка на тркалото на среќата. Кој го има кај Риби, во кој знак има спротивна точка? На кои начини можете да го искористите ова во корист на карактеристиките на знакот спротивна точка? Проверете го подолу!

Знакот Девица

Домородецот со Тркало на среќата има спротивна точка во Девица. Ова е знак на Земјата и неговите домородци можат да претеруваат со совршенство во своите постапки. Во љубовта тие се лојални. Без разлика дали се во романтични врски, пријателства или семејство, овие луѓе вистински сакаат.

Познато е дека е знак на практичност и токму преку него ќе се обиде да постигне совршенство. Домородецот има упорност и решителност да го постигне она што го сака. Како главна негативна карактеристика, постои неговиот начин на кој тешко се задоволува, бидејќи тој секогаш е во потрага по перфекционизам и затоа е знак на кој е тешко да му угодите.

Како да се користи спротивната точка во Девица во корист

Спротивната точка може да се користи во корист на поединецот секогаш кога тој ја користи на безличен начин. Од моментот кога ќе го сфатите лично, ќе ви биде тешко да ја постигнете хармонијата што ја носи Тркалото на среќата.

Да се ​​биде спротивна точка кај Девицата, како што е случајот со оние кои го имаат Тркалото на среќата во Риби, овие домородци можат да набљудуваатпозитивните карактеристики на Девицата, како на пример начинот на кој тие го организираат и планираат својот живот.

Значи, тие можат да го прилагодат ова со карактеристиките на знакот Риби, односно да разберат дека светското планирање е под влијание на универзумот . Ако оваа рамнотежа постои помеѓу Тркалото на среќата и спротивната точка, домородците ќе бидат на пат да ја најдат својата среќа.

Негативни ефекти од спротивната точка кај Девицата

Спротивната точка до Тркалото на среќата Фортуна го блокира протокот на енергија на поединецот и му го отежнува наоѓањето радост, доколку ја сфати лично.

Да се ​​биде во Девица, она што се случува е дека начинот на кој Девица го планира и организира својот живот ќе го види и поединецот кој го има Тркалото на среќата кај Рибите, предизвикувајќи блокада ако нема рамнотежа помеѓу двата знака.

Ова е затоа што Девицата живее ограничена во свеста дека материјалната реалност е единствената оној што може да се постигне. Така, оние кои го имаат Тркалото на среќата во Риби можат да видат подалеку и да знаат дека реалноста е бесконечна. Затоа, постои оваа несовпаѓање на идеи.

Тркало на среќата за астрологијата

Што значи Тркалото на среќата за астрологијата? Ќе го разбереме потеклото на оваа точка во Астралната карта, како да ја пресметаме и каква е нејзината врска со Сонцето, Месечината и Асцендентот на поединецот. Следете!

Потеклото и божицата Фортуна

Во римската митологијаБожицата на среќата претставуваше добра и лоша среќа. Во историјата, оваа божица ја делела среќата меѓу луѓето на случаен и непристрасен начин, односно претворајќи ја среќата во случајност. Така, таа стана позната и по тоа што е божица на судбината.

Заради оваа причина, Тркалото на среќата во астралната карта стана познато како среќа, среќа и исполнување на судбината, а не значи богатство во финансиска смисла . Сепак, бидејќи оваа божица ја претставува случајноста, оваа поставеност на астралната карта претставува и сè што не е под човечка контрола, како што е судбината.

Сонцето, Месечината и Асцендентот

Сончевиот знак ги претставува главните карактеристики на личноста на личноста и се смета за главна позиција низ астралната карта. Асцендентот е начинот на кој се претставуваме пред другите, како да е нашата „хартија за завиткување“, нашата обвивка или нашата „фасада“. Месечината ги претставува чувствата, емоциите на луѓето и начинот на справување со нив.

Секој може да го знае сончевиот знак преку датумот на раѓање. Но, знакот што расте и знакот на месечината бараат малку повеќе информации. Неопходно е да се знаат повеќе детали, како што е времето на раѓање.

Пресметката на делот од среќата во астралната карта

Во Астралната карта, Тркалото на среќата ја покажува поентата на усогласување помеѓу Сонцето, Асцендентот и Месечината на домородецот, местото каде што трите се во хармонија. Заза да се пресмета Тркалото на среќата потребно е да се знае вашето време на раѓање и дали било ден или ноќ, да се идентификува дали Сонцето е над или под линијата на хоризонтот.

Ако домородецот е роден во текот на денот , ќе се пресметува на следниот начин: растојание помеѓу Сонцето и Месечината од степенот на Асцендентот. Ако домородецот е роден ноќе, тоа ќе биде спротивно, растојанието помеѓу Месечината и Сонцето од степенот на Асцендентот.

Пресметка за дневни и ноќни раѓања

Астролошката пресметка се разликува за оние родени во текот на денот и оние родени во текот на ноќта. Затоа, наједноставната формула дадена од астролозите е следнава:

Дневни раѓања: Тркало на среќата = Асцендент + Месечина – Сонце

Ноќни раѓања: Тркало на среќата = Асцендент + Сонце – Месечина

Тоа е, ќе го видите степенот на Асцендентот во Астралната карта, ќе го додадете на степенот на Месечината и ќе го одземете оној на Сонцето, за дневни раѓања. За ноќните раѓања, дали степенот на Асцендентот, додаден на оној на Сонцето и одземен оној на Месечината.

Која е „златната саксија“ на оние што го имаат Тркалото на среќата кај Рибите?

Златно тенџере на домородецот со тркалото на среќата кај Риби, односно активностите за постигнување среќа и успех е неговата имагинација. Користење на хармонија помеѓу имагинацијата и разбирањето дека постои природен тек на животот и уникатност во сите нешта и суштества во универзумот, илиодносно дека универзумот не завршува во физичката и приземната материја.

Домородецот со Тркалото на среќата во Риби го има својот тенџере со злато кога ќе разбере дека животот и наметнатите ограничувања се појави. Со разбирање на ова, таа личност може да се прилагоди на секоја вибрација и следствено да ги задоволи своите потреби, постигнувајќи го успехот што го посакува.

Како експерт во областа на соништата, духовноста и езотеризмот, посветен сум да им помагам на другите да го најдат значењето во нивните соништа. Соништата се моќна алатка за разбирање на нашите потсвесни умови и можат да понудат вредни сознанија за нашиот секојдневен живот. Моето патување во светот на соништата и духовноста започна пред повеќе од 20 години, и оттогаш интензивно студирав на овие области. Јас сум страстен да го споделам моето знаење со другите и да им помагам да се поврзат со нивното духовно јас.