Што е Змијата Змија? Соѕвездие, влијание, што се менува и повеќе!

  • Споделете Го Ова
Jennifer Sherman

Содржина

Општо значење на знакот Серпентариј

Знаците се поделени во круг со 12 еднакви делови, така што секој од нив зафаќа 30º од целосната сфера. Иако тие не се однесуваат на особеностите на секое хороскопско соѕвездие, секој знак настанал врз основа на еден од нив. Сепак, се појавија гласини за можен 13-ти знак, поврзан со соѕвездието Serpentarius.

Астрологијата, иако ја користи астрономијата како почетна точка за набљудување на небесните тела, се разликува од објективното проучување на планетите, соѕвездијата и ѕвездите . Со текот на времето, небото се смени, но знаците не. Затоа, најважно е да се знае вредноста на астролошките концепти за самоспознавање.

Со ова многу луѓе останаа во недоумица. Дали се уште важи знакот што секогаш го сметале за нивен? За астрологијата, дали има некакви влијанија предизвикани од соѕвездието Serpentarius? Следете во статијата што има да каже небото за ѕвездата помеѓу Шкорпија и Стрелец и нејзините влијанија!

Пристап кој го брани невлијанието на Серпентариус во астрологијата

Во средината на информации за Серпентариус, постои пристап кој го брани одржувањето на сегашната хороскопска структура. Ова е многу стара концепција, односно ќе продолжи да се одржува и покрај соѕвездието Серпентариус, како што се случи со другите промени на небото. Дознајте повеќе загрупа современи соѕвездија. Ова се 13-те збирки ѕвезди низ кои поминувало Сонцето во текот на целата година, за време на неговото патување. Така, дел од астролошкиот циклус се случува со ѕвездата во соѕвездието Серпентариус, која е откриена пред илјадници години, дури и пред создавањето на астролошкиот календар.

Покрај тоа, научен факт што треба да се истакне е експлозија на најновата супернова на Млечниот Пат, позната како Кеплерова ѕвезда. Во 1604 година, тој експлодирал на небото и станал дел од соѕвездието Серпентариус. Секоја година, Сонцето поминува низ него во период од приближно две недели.

Кога и каде да се лоцира Серпентариус

Најдобро време да се лоцира соѕвездието Серпентариус од небото е летото во северната хемисфера, што одговара на зимата во јужната хемисфера. За набљудување, почетокот на ноќта е поволна можност, особено помеѓу крајот на јули и почетокот на август.

На северната хемисфера, позицијата е југозападна, во есенските ноќи. Неговата локација е северно од соѕвездието Скорпија. Најсветлата ѕвезда на знакот, Антарес, е исто така блиска до Серпентариус.

Кои би биле датумите на знаците ако го земеме предвид знакот Серпентариус?

Со сè што е објаснето, сè уште останува прашањето: каков би бил знакот на секој поединец, ако навистина има 13-ти што треба да се земе предвид? Со променатаОд датумите, Јарецот ќе има опсег помеѓу 20-ти јануари и 16-ти февруари, проследено со Водолија (16-ти февруари до 11-ти март) и знакот што ги опфаќа сите други, Риби (од 11-ти март до 18-ти април).

Датумите за Овен, Бик и Близнаци ќе бидат, соодветно, од 18 април до 13 мај, од 13 мај до 21 јуни и од 21 јуни до 20 јули. Раковите би биле родените помеѓу 20 јули и 10 август, Лавовите би биле оние родени од 10 август до 16 септември и Девиците би оделе од 16 септември до 30 октомври.

Конечно, би биле Вага (30 октомври до ноември 23-ти), Шкорпија (23-ти ноември до 29-ти ноември), Серпентариус (29-ти ноември до 17-ти декември) и Стрелец (17-ти декември до 20-ти јануари), завршувајќи го циклусот на 13-те хороскопски знаци.

следете!

Кој е знакот Серпентариус или Офихус

Знакот Серпентариус одговара на соѕвездието кое се наоѓа помеѓу Шкорпија и Стрелец. Овој збир на ѕвезди, исто така познат како Ophiuchus, има форма на скротувач на змии. Ако соѕвездието станало дел од патеката на Сонцето на небото, контроверзноста почнала да вклучува негово вклучување или не во хороскопот.

За теориите спротивни на вклучувањето, Серпентариус е соѕвездие, но не треба да биде сфатено како знак. Тоа е затоа што Земјата се движи, а не Сонцето. Во секој случај, местото што го зазема Серпентариус е пред она на Стрелец, од 29 ноември до 17 декември.

Влијание врз табелата и реалните влијанија врз астрологијата

Пристапот на невклучување на Serpentarius како знак го негира влијанието на соѕвездието во картата на раѓање. Тоа е затоа што Serpentarius не е дел од хороскопот, што ги елиминира неговите влијанија врз животот и однесувањето на луѓето, како што се појавило соѕвездието пред илјадници години. Сега, тој е дел од патеката на Сонцето со промената на оската на ротација на Земјата.

Разбирање на соѕвездијата за астрологијата

Астрологијата користи 12 соѕвездија како почетна точка за утврдување знаците. Соѕвездијата се збирки ѕвезди кои се значително блиску една до друга и може да се спојат со замислени линии.

За секој знак, постои соѕвездиесоодветни и тие се со различни големини и светлечки интензитети. Најголемото од нив е Девица, а соѕвездието Вага е единственото што симболизира нежив објект. Соѕвездијата се како точки кои се на патот по кој Сонцето патува на небото.

Покрај 12-те познати соѕвездија, тука е и Серпентариус. Сметајќи дека е правилно да се задржат толкувањата какви што се, 13-то соѕвездие мора да се сфати како присутно на небото и рамнодушно за разбирање на астрологијата. Соѕвездијата се видливи и сочинуваат дел од привидната патека на Сонцето, додека знаците заземаат симболични простори.

Појавата на 12-те знаци

Еклиптиката одговара на патеката што ја води Сонцето низ целиот година. Првично, тој беше поделен на 12 еднакви делови, секој зафаќаше еквивалент на 30º од кругот. Избраниот датум за почеток на поделбата на хороскопот беше првиот ден од пролетта на северната хемисфера, кога на Земјата се случува рамноденица.

Во низата, секој знак зафаќа дел од 360º. Тие упатуваат на 12 групи ѕвезди, добро познатите соѕвездија на хороскопските знаци, а исто така инкорпорираат митови од античките цивилизации, транзиции на годишните времиња, елементи и многу повеќе.

Прецесија на рамнодениците

Прецесијата на рамнодениците е бавното движење на Земјата во однос на сопствената оска. Ова поместување прависо северната оска на планетата насочена кон различни ѕвезди, според сукцесијата на самото движење.

Првично, оската беше насочена кон Овен, како почетна точка на зодијакот. Но, бидејќи прецесијата е еден вид превртена ротација, таа наизменично се менува меѓу знаците, секогаш во циклуси од илјадници години.

Доба на Водолија

Во 2020 година, главно поради пандемијата, сомнежите за астролошките векови повторно се појавија на површина. Не постои консензус меѓу астролозите на оваа тема, но најприфатената идеја е онаа за сегашната транзиција на возраста. Додека ерата на Риби донесе со себе судир меѓу верувањата и вредностите, ерата на Водолија дискутира за нови начини на живеење.

Значи, таа ја претставува колективноста, прашањата и идентификацијата на секое суштество како индивидуа во општеството. За традиционалната астрологија, северната оска на Земјата укажува на знакот Овен. Основната работа е да се разбере дека, според овој концепт, знаците никогаш не се менуваат, бидејќи тие го немаат вистинското небо како референца.

Совршенство на зодијакот

Пристапот што го зајакнува Невлијанието на Серпентариус во астрологијата го користи таканареченото совршенство на зодијакот. За да се разбере, неопходно е да се набљудува поделбата на 12-те знаци на различни елементи, енергии и низа, што не е случајно, како што многумина можат да си замислат.

Знаците се појавија на северната хемисфера, Овенот е напрво. Не е ни чудо, тој е првиот од хороскопскиот појас, кој е најмногу поврзан со идејата за нови почетоци и иницијатива. Во низата, другите знаци носат со себе концепти како што се материјализација, проширување и движење.

Затоа, може да се визуелизира низата знаци како дизајн на циклус, во совршено разбирање на природата на универзумот: создаваат, одржуваат, прошируваат. Неговите 12 дела се исто така поделени на квартети, според елементот (Оган, Земја, Воздух и Вода) и енергијата што владее со секој знак (Кардинал, Фиксен и Променлив).

Деталот е дека знаците на ист елемент тие никогаш не се управувани од истата енергија. Тоа значи дека има 12 знаци со уникатни комбинации на елемент и ритам, па ниту еден од нив не е ист. Совршеноста на оваа флуидност се подразбира како совршенство на зодијакот, можно само со тековниот број на соѕвездија.

Контроверзноста на Серпентариус и фаворизирањето на астрологијата

Контроверзноста што произлегува со Серпентариус има да се направи со промената на сите веќе познати основи на западната астрологија. Ако ова го разбира самоспознавањето, од движењето на ѕвездите на небото, нема наклонетост со појавата на друг знак.

Флуидноста на 12-те веќе познати го завршува циклусот на зодијачкиот појас. Освен тоа, соѕвездието Серпентариус, во антиката, било премногу далеку од другите, што до денес правидел од хороскопот.

Пристап кој го брани влијанието на Серпентариус во астрологијата

За оние кои го бранат вклучувањето на Серпентариус како знак и неговото астрлошко влијание, потребно е да се знае дека влијае на хороскопот како целина, со нови датуми и додавање на повеќе информации на картата на раѓање. Откријте, во пракса, што значи 13-ти знак и кои се највпечатливите особини на родениот Серпентариус подолу!

Новиот знак Серпентариус

Причината зошто Серпентариумот има влијание врз астролошките параметри е затоа што тоа е соѕвездие низ кое поминува Сонцето на својот пат во еклиптичкиот повик.

Затоа, постои период од годината во кој ѕвездата е во Серпентариум, кохерентно оправдување за оние кои веруваат во неговото влијание врз астрологијата. Тоа е затоа што соѕвездието е астрономски во еднаква состојба со другите.

Зошто е воведено?

Дискусијата за воведувањето на Серпентариус во хороскопот се случи бидејќи оската на Земјата се менува. Со тоа, соѕвездието станало дел од еклиптиката, што го зајакнува пристапот на вклучување на знакот. Всушност, соѕвездието станало дел од групата низ која поминува Сонцето во текот на деновите.

Промени во знаците

Со вклучувањето на Серпентариус, во зодијакот би имало 13 знаци. Бидејќи преминувањето на Сонцето низ соѕвездието е почетна точказа промената се менува целиот хороскоп, според периодот во кој останува ѕвездата во секоја од нив. Така, некои знаци би имале подолги интервали, како Девица (45 дена), а други, како Шкорпија, со намалени интервали (7 дена).

Карактеристиките на оние кои го имаат знакот Серпентариус

Сонцето во Серпентариус, како и во сите други 12 знаци, вклучува уникатни карактеристики за неговите домородци. Кој го има знакот има рефлексија како белег на личноста. Домородците се интелектуални, испитувачки луѓе кои длабоко размислуваат за најразновидните теми.

Значи, ова се тврдоглави поединци со голема жед за успех и еволуција. Нејзиниот главен предизвик е да научи да се справува со неуспесите и пречките, разбирајќи дека работите не одат секогаш според планираното.

Ставот на НАСА во однос на знакот Serpentarius

Ако соѕвездието Serpentarium е на небото, тоа не би останало незабележано од НАСА, одговорна за истражување на вселената. Со информациите што ги објави субјектот, се појавија уште повеќе прашања за причините за и против вклучувањето на 13-тиот знак. Следно, проверете го позиционирањето на НАСА и што се променило во зодијакот од овие податоци!

Разликите помеѓу астрологијата и астрономијата

Астрономијата е проучување на небесните тела во атмосферата, како и појавите што се случуваат во универзумот. Темикако затемнувањата, фазите на Месечината и теориите поврзани со обликот на Земјата и нејзината ротација припаѓаат на астрономскиот спектар. Астрологијата, пак, ја опфаќа анализата на влијанието на ѕвездите врз животот на луѓето.

Во пракса, тоа значи дека планетите, ѕвездите и другите елементи влијаат на човековото однесување и настани од различни размери. Имајќи ја предвид оваа дефиниција, може да се разбере вредноста на астрологијата во полето на самоспознавање, покрај интеграцијата на секој поединец како дел од универзумот.

Изборот на Вавилонците

Во античката историја, кога луѓето од Вавилон го воспоставиле она што се смета за хороскоп на денешницата, биле користени 12-те соѕвездија кои сочинувале дел од еклиптиката. Бидејќи беа очигледни на патеката која се сметаше како официјална на Сонцето во текот на деновите, тие служеа како инспирација за знаците на зодијакот.

Годината, поделена на 12 месеци, беше уште еден елемент за совршено вклопување помеѓу зодијакот појасот и должината на годината. Така, Вавилонците избрале да го остават настрана соѕвездието Серпентариус или Офиух, задржувајќи ги другите како дел од хороскопот. За да се финализира совршената поделба, на секој знак му беше даден еквивалент на еден месец во целина.

Мислењето на астролозите за позиционирањето на НАСА

Ставот на НАСА за Серпентариус беше нагласен: соѕвездието постоиилјадници години. Бидејќи таа не беше вклучена во астролошките размислувања, ништо не се менува. За астролозите, поставеноста на ентитетот е правилна и зодијакот навистина треба да остане таков каков што е. На крајот на краиштата, постојат бројни соѕвездија на небото кои не се дел од астролошките студии и Серпентариус е еден од нив.

Покрај тоа, Астрологијата долго време ги одржува своите темели, со свесност дека е поинаква од астрономијата. Со текот на времето, точноста на информациите и профилите на знаците станала поголема, достигнувајќи и до други ѕвезди во Сончевиот систем. Затоа, според астролозите, уште едно соѕвездие не воспоставува нов знак.

Митови, традиции, наука и историја на Serpentarius

Соѕвездието Serpentarius, без разлика на вклучување или не на знакот, се раководи од научни податоци и информации кои кружат веќе неколку години. Дознајте повеќе за митовите и историјата на Serpentarium подолу!

Митови и приказна за ѕвездите

Ѕвездите се опкружени со митови во врска со нивното појавување. Во случајот со соѕвездието Серпентариус, приказната се враќа на Асклепиј, грчкиот бог на медицината. Затоа, неговата претстава вклучува два дела, како докторот да држи змија. Покрај тоа, самиот симбол на медицината има врска со животното.

Историја и наука

Денес, Serpentarium е дел од

Како експерт во областа на соништата, духовноста и езотеризмот, посветен сум да им помагам на другите да го најдат значењето во нивните соништа. Соништата се моќна алатка за разбирање на нашите потсвесни умови и можат да понудат вредни сознанија за нашиот секојдневен живот. Моето патување во светот на соништата и духовноста започна пред повеќе од 20 години, и оттогаш интензивно студирав на овие области. Јас сум страстен да го споделам моето знаење со другите и да им помагам да се поврзат со нивното духовно јас.