Ракот деканира: значење, период, карактеристики и многу повеќе!

  • Споделете Го Ова
Jennifer Sherman

Кој е вашиот декан за Рак?

Покрај тоа што го познаваме нашиот сончев знак, имаме неколку точки на родилната карта кои мора да се анализираат во потрагата по самоспознавање. Деканот е едно такво поле. Тој ќе ни посочи зошто некои карактеристики на знакот ги имаме присутни во нашата личност, додека други се чини дека не постојат.

Постојат три временски периоди во деканот, од кои со секој владее различен владетел. Во првиот декан на Ракот ги имаме домородците кои се поемотивни. Во вториот декан, Раковите се тие на кои им е тешко да ги одржуваат односите, додека во третиот декан ги имаме највнимателните Ракови.

Тој беше љубопитен и сака да дознае малку за каков декан е и кои особини се присутни во вашата личност? Следете ја оваа статија и пронајдете ги сите информации што ви се потребни.

Кои се деканатите на Ракот?

Многу луѓе не знаат, но поединците покажуваат различни карактеристики во нивната личност додека се во ист знак. Како резултат на тоа, некои веруваат дека немаат ништо слично на нивниот сончев знак, но малкумина знаат дека, во зависност од деканот во кој се родени, некоја позната особина на нивниот знак нема да биде присутна во нивниот начин на постоење.

Деканот е поделба што се јавува во сите хороскопски куќи. Секој знак го дели на три периоди од 10интуитивни, кои го користат овој подарок во сите околности од нивниот живот. Кај Раковите овие се најчувствителни и не се плашат од сопствените емоции.

Се ставаат во кожата на другите луѓе и ако треба заедно со нив страдаат. Тие се креативни луѓе по природа. Меѓутоа, ако поминат низ епизода на страдање, може да развијат некои зависности. Проверете повеќе детали подолу.

Датум и владејачка планета

Од 11-ти до 21-ви јули, го имаме третиот декан на Ракот. Лицето одговорно за регентството во овој период е Нептун, истиот владетел на куќата на Рибите. Ова влијание ги прави овие домородци почувствителни и ја користат својата интуиција како нивен најголем сојузник.

Тие се луѓе кои разбираат и се ставаат во кожата на другите луѓе. Тие ја користат својата креативност за да се сложуваат во животот и да излезат од комплицирани ситуации. Кога сè ќе се распадне во животот на овие домородци, работите можат да станат малку комплицирани за него.

Интуитивен

Интуицијата е најдобриот пријател на Ракот во третиот декан. Ќе се потпира на неа за се што ќе му треба. Ако се сомневате во нечија намера или ако воопшто треба да се вклучите во таа ситуација, интуицијата е таа што ќе го води овој родител.

Ова шесто сетило е во состојба да избегне каква било лоша ситуација во која би можел да западне овој Рак. Но, за да се случи тоа, треба да го слушнете.неа наместо слепо да им верува на другите луѓе. Ако постои сомнеж, тој секогаш треба да го следи тој глас што сака да го води, бидејќи тоа секогаш ќе биде вистинскиот пат.

Исклучително чувствителна

Познатата чувствителност на знакот Рак е интензивно присутна кај родените во третиот декан. Ќе се чувствуваат подлабоко и поинтензивно од кој било друг Рак или кој било друг знак. Ова влијание доаѓа од владетелот Нептун, истиот владетел на куќата на Риби. Бидејќи се такви, тие имаат одредена леснотија во создавањето на афективни врски со другите луѓе.

Ова ги прави овие Ракови пољубезни, пољубезни и поприврзани од другите. Оваа многу благородна особина на куќата на Ракот ги претвора родените во третиот декан во одлични пријатели, роднини и одлични љубовни партнери.

Емпатична

Емпатијата е дел од родените под соѕвездието Рак, но поинтензивна е кај оние родени во третиот декан. Ќе те слушаат кога ќе паднеш и ќе ти го дадат најдобриот совет. Покрај тоа, тие се ставаат во кожата на другиот и не осудуваат, без оглед на тоа што личноста направила.

Тие се родени со дарба да слушаат и дури и ако личноста не сака многу да зборува, тие сфатете ги нивните чувства подлабоко. Оваа посебна особина ги прави еден од најдобрите пријатели што може да ги има секојнекој на кој можете да сметате кога и да ви треба.

Креативно

Друга особина која е дел од личноста на Ракот од третиот декан е креативноста. Оваа многу важна карактеристика ги прави да се издвојуваат од другите родени под истото соѕвездие. Со оваа креативност тие се изразуваат пред светот, а со неа и комуницираат.

Со креативноста како сојузник, овие Ракови успеваат да се истакнат на училиште, на работа и да најдат креативни решенија за било каков проблем. Во љубовта тие го користат овој трик за да ја изненадат саканата личност. Во однос на нивните емоции, Ракот може да ја искористи својата креативност за да ги разбере и изрази.

Негативна тенденција: употреба на дрога

Раковите од третиот декан се љубезни, љубовни и чувствителни. Кога ќе најдат некој посебен или ќе се чувствуваат сакани од семејството и пријателите, тие ќе одат до крајот на земјата за среќата на таа личност. Сепак, работите може да станат малку комплицирани ако се разочарани од некого или од некоја ситуација.

Често, кога овој родител не може да се справи со своите чувства, може да бара излези за да избега од нивните проблеми. Во обид да се извлече од длабокиот крај, овој изгубен Рак може да најде утеха во алкохол и други супстанции. Не е правило, но ако презентира ваков тип наоднесување важно е да се побара помош.

Дали може да помогне во личниот развој?

Познавањето на вашиот деканат ви овозможува да ги идентификувате особините на знакот Рак кои се присутни во вашата личност. Многу е вообичаено многу Ракови и луѓе од други знаци да не се поистоветуваат со својот знак, а тоа се случува затоа што не го знаат својот декан и кои особини се присутни во нивниот живот.

Познавање на деканот во кој родени ќе ви помогне да ги разберете карактеристиките присутни во вашата личност. Разбирањето на овие информации може да ги зајакне позитивните точки и да се обиде да контролира сè што се појавува прекумерно, избегнувајќи идни проблеми.

Подоброто спознавање на себеси е од суштинско значење за личниот развој и за да се чувствувате сигурни во себе. Откривањето на сите информации во вашиот деканат е еден од првите чекори во откривањето повеќе за себе.

дена секој. Секоја поделба е командувана од различен владетел, што на крајот влијае на одредени особини и однесувања. Сега разберете ги трите декани на Ракот и нивните главни карактеристики.

Трите периоди на знакот Рак

Како што веќе знаеме, деканот ја дели хороскопската куќа на три периоди од по 10 дена. Првиот декан на знакот Рак се случува помеѓу 21-ви до 30-ти јуни. Родените во овој период се емотивни луѓе кои лесно се нервираат. За овие домородци, ситуација од мала важност може да стане најлоша прилика досега.

Од 1-ви до 10-ти јули ги имаме Раковите од вториот декан. Овие се познати по својата упорност и посветеност. Можеби на почетокот имаат некакво триење во нивните односи, но штом ќе ја запознаат личноста подобро, се посветуваат на оваа врска како никој друг.

Конечно, ги имаме Раковите од третиот декан. Овој период се одвива од 11-ти до 21-ви јули. Тие се луѓе кои се посветени да им помагаат на другите и се подготвени да ги решат сите отворени прашања. Друга точка што треба да се истакне е вниманието што овие домородци го имаат кон луѓето што ги сакаат.

Како да знам дека мојот Рак се распаѓа?

Да откриете во кој декан на Рак сте родени е фундаментално за разбирање на некои од вашите карактеристики на личноста и како се справувате сосветот.

Деканите варираат во зависност од датумот на раѓање на поединецот. Периодот на знакот Рак започнува на 21 јуни и завршува на 21 јули. Овие 30 дена се поделени подеднакво на 10 дена за секој период.

Првиот декан се одржува од 21 до 30 јуни. Од 1-ви јули до 10-ти го имаме вториот декан на Рак. Родените помеѓу 11 и 21 јули го формираат третиот декан на овој знак.

Карактеристики на првиот декан на Рак

Почнувајќи го периодот на знакот Рак, го имаме првиот декан. Составен е од најемотивните староседелци кои лесно се повредуваат. Тие се луѓе кои сакаат да ги заштитат луѓето што ги сакаат и често се однесуваат како мајка на групата во која се вметнати.

Тие може да имаат ненадејна промена на расположението кога се вклучени во ситуации кои се надвор од нивните контрола. Тие исто така можат да покажат емоционална зависност од некои врски што ги имаат во нивниот живот.

Датум и владејачка планета

Месечината е владетел на првиот декан на Ракот. Има големо влијание кај родените помеѓу 21 и 30 јуни. Кој и да е роден во овој прв период ги има на ум највпечатливите карактеристики на овој знак. Тие се најчувствителни меѓу Раковите и имаат голема семејна привлечност.

Тие имаат темперамент кој може да се промени во секое време, во зависност од ситуацијата.ситуација во која се наоѓаат. Негативната страна е тоа што, во нивните односи, тие можат да покажат траги на емоционална зависност.

Чувствителни

Домородците од првиот декан на Ракот се многу чувствителни, но тоа не ги спречува да се соочат со своите чувства секогаш кога ќе треба. Покрај тоа, тие се луѓе кои, секогаш кога имаат можност, сакаат да зборуваат за тоа како се чувствуваат и се загрижени за чувствата на другите.

Кога имаат афективна врска со некого, тие се способни да да ги разбере чувствата на другите, чувствата на другиот и ќе направи се за да не ја види таа личност како страда. Ги ценат чувствата на оние околу нив и се одлични луѓе да ги слушаат проблемите и да даваат вредни совети.

Заштитници

Она што не можеме да го негираме е дека, кога е потребно, Ракот од првиот декан ги брани оние што љубат заби и нокти. Тие имаат дарба да се ставаат на местото на другиот и ќе направат се за некој да не страда или да се чувствува лошо. Оваа заштита доаѓа од неговиот мајчински инстинкт, кој е карактеристичен за Ракот.

За да не го гледа како страда саканиот, овој родител е способен да страда наместо него. Ситуацијата ја сфаќа како да е своја и се соочува со кој му треба. Ова може да заврши да стане штетно во некои ситуации, бидејќи може да се стави себеси во некои ситуации кои ја компромитираат неговата физичка и емоционална сигурност.

Мајка

Раковите напрвиот декан се многу заштитни. Ова се должи на фактот дека тие се од мајчина природа. Кога се во група, тие ја преземаат улогата на „мајка на толпата“, грижејќи се за сите свои пријатели како да се нивни деца и заштитувајќи ги од секаква штета.

Овој мајчин е оној кој ќе се грижи за другиот кога е пијан, дури и да е лут на личноста, за да му помогне да излезе од таа ситуација.

Кога пријателот ќе помине низ срцев удар или ќе го има животот надвор од контрола, тој родум од првиот декан ќе биде таму. Тој е способен да ги слуша сите проблеми и да се стави себеси на нивно место. По заедничкото страдање, тој ќе се обиде да помогне во решавањето на овој проблем, бидејќи ќе биде славниот пријател со сите часови.

Променлив

Како и самата Месечина, Раковите од првиот декан имаат свои фази. Еден момент е среќен и задоволен, во следниот момент се виктимизира себеси среде ситуација која не е толку сериозна. Таквото нестабилно расположение се должи на чистото влијание на неговиот проводник. Во моментите на криза, овие домородци можат да станат непрепознатливи, заплашувајќи ги луѓето со кои се поврзуваат.

Меѓутоа, овие периоди на бес брзо минуваат. Кога најмалку очекувате, овие Ракови повторно се чувствителни и љубезни. Затоа, важно е да бидете многу трпеливи во овој период на промени во расположението и да внимавате да не дојдете во триење сотие.

Негативна тенденција: емоционална зависност

Поради нивните чувствителни и емпатични карактеристики, Раковите од прводеканот многу ги ценат чувствата на другите, сакајќи да ги стават туѓите чувства над нивните. Покрај тоа, тие се луѓе кои имаат тенденција да донираат сè што имаат во сите врски што ги негуваат, често игнорирајќи ги сопствените волја и принципи.

Не управувајќи со овие карактеристики, Ракот од првиот декан честопати понекогаш се гледате себеси во врска, било да е било каква, тотално неурамнотежена. Тој се чувствува неспособен сам да ги реши своите проблеми и да ги разбере неговите чувства, покрај тоа што мисли дека луѓето со кои комуницира може да му помогнат да ги реши или да ги реши наместо него. Важно е да внимавате на овие детали и да побарате помош доколку е потребно.

Карактеристики на вториот декан на Ракот

Вториот декан на Ракот го опфаќа периодот од 1-ви до 10-ти јули. Овде ги наоѓаме најсомнителните домородци на овој знак. Во нивната личност, ние исто така идентификуваме одредена приврзаност кон луѓето во нивниот живот, како и некои особини на интроспекција.

Тоа се луѓе кои презентираат сексуалност на површината, со што е многу јасно за што дошле . Драмата е присутна и во личноста на овие Ракови. Тие се оние луѓе коиќе преземат мала ситуација и ќе ја претворат во најлошата работа на светот.

Датум и владејачка планета

Овој втор декан на Ракот е управуван од Плутон и трае од 1-ви до 10-ти јули. Поради нивниот владетел, овие Ракови може да имаат одредени потешкотии во односот со другите луѓе. Тие се поединци кои создаваат одредена приврзаност кон минати луѓе и ситуации. Недовербата е исто така дел од вашата личност и може да ви застане на патот на вашите планови.

Прилози

Раковите од вториот декан создаваат различни приврзоци во текот на нивниот живот. Оваа потреба се раѓа поради врските кои овој родител ги смета за важни и, оттогаш па натаму, тој ќе направи се за таа личност. Нема проблем да се приврзеш за некого, но во овој случај, можеби не е толку здраво, особено кога родното лице на крајот ќе се врзе за луѓе кои не му прават толку добро.

Таквата приврзаност може да да му наштети на овој Рак кога станува збор за прекин на врската, било да е тоа било каков вид. Бидејќи е многу носталгичен, ќе направи се за да функционира, дури и ако страда во текот на процесот.

Оваа особина може да се забележи дури и кај некои предмети кои имаат многу значење, било да е тоа некој предмет од детството или подарок на некој посебен. Ракот од вториот декан ќе направи се за да го зачува ова парче.

Сомнително

Недовербата е дел одвтор декан Рак личност. Ниту оддалеку нема да му верува на некого на почетокот. Тој ќе ја анализира личноста на секој можен начин додека не одлучи дека е безбедно да му верувате. Така, овој домородец ја користи недовербата како одбранбен механизам, главно поради неговата чувствителност. Доволно е да биде разочаран од другите за да го натера да се чувствува многу огорчено.

Пред да го даде своето срце, па дури и своето пријателство, Ракот од вториот декан ќе ја опкружува таа личност додека не се чувствува безбедно да биде со него. со неа. Колку и да им треба време на некои луѓе да веруваат, кога тоа ќе се случи, тој ќе направи се за да функционира оваа врска.

Интроспектива

Уште една интересна карактеристика на староседелците од вториот декан е интроспекцијата. Овие Ракови многу сакаат да набљудуваат пред да дејствуваат, тоа е уште еден одбранбен механизам за да не се повредите. Дури и во некои ситуации кога се чувствуваат загрозени или повредени, тие ќе го чекаат вистинското време да дејствуваат.

Кој мисли дека не е свесен за се што се случува околу него, греши. Колку и да не се мешаат во ниедна ситуација, сепак внимаваат на сите детали. Оваа особина ги прави одлични во читањето ситуации и луѓе.

Повеќе отворена сексуалност

Раковите од вториот декан ја имаат својата сексуалност на површина. Среќнитесе оние кои ја имаат довербата на овие домородци, бидејќи кога ја имаш таа врска, тие ќе направат се за личноста. Ракот се дава само на луѓе кои ја имаат неговата целосна доверба и, кога тоа ќе се случи, овие домородци ја прават магијата да се случи.

Кај нив тоа не е само секс заради секс. Тоа е доверба, соучесништво и многу љубов. Помеѓу четири ѕида ќе направат се за да му пружат задоволство на партнерот. Овие Ракови го носат сексуалниот однос на друго ниво, бидејќи веруваат дека овој момент е за поврзување помеѓу парот преку духовна размена.

Негативна тенденција: драма

Познатата Раковичка драма е многу нагласена кај родените во вториот декан. Секоја тема што не е толку важна може да стане крај на светот за овие домородци. Тие имаат тенденција да ја драматизираат секоја ситуација во која се чувствуваат загрозени и исплашени, правејќи ја другата инволвирана личност да се чувствува лошо и виновно.

Драмата може да доведе до одредена количина на манипулации од страна на овие Ракови. За нив е многу едноставно со својата драма да ја свртат ситуацијата во своја полза. Оваа карактеристика е негативна за нив и за луѓето околу нив, бидејќи може да заврши со еродирање на изградените односи.

Карактеристики на третиот декан на Ракот

За да се стави крај на деканот на Ракот, имаме родени во третиот период. Тука се среќаваме со Раковите

Како експерт во областа на соништата, духовноста и езотеризмот, посветен сум да им помагам на другите да го најдат значењето во нивните соништа. Соништата се моќна алатка за разбирање на нашите потсвесни умови и можат да понудат вредни сознанија за нашиот секојдневен живот. Моето патување во светот на соништата и духовноста започна пред повеќе од 20 години, и оттогаш интензивно студирав на овие области. Јас сум страстен да го споделам моето знаење со другите и да им помагам да се поврзат со нивното духовно јас.