Потомок во Девица: во карта на раѓање, знак во пораст, 7-ма куќа и повеќе!

  • Споделете Го Ова
Jennifer Sherman

Што значи да се има потомок во Девица?

Потомокот ќе го претставува начинот на кој се однесувате со другите луѓе околу вас, без разлика дали со љубов или дружељубивост во која било средина. Кој има потомок во знакот Девица има потреба од ред и рамнотежа во животот, работите не се случуваат туку така треба добро да се испланираат.

Потомокот се формира од асцендентот и ја зазема 7-мата куќа во графиконот Астрал. Во оваа статија ќе го разберете влијанието на знакот потомок во Девица во вашиот живот и сите потребни карактеристики и информации. Среќно читање.

Знаци за потомци и асценденти во родениот графикон

Покрај сончевиот и лунарниот знак, луѓето се под влијание и на нивниот Асцендент и потомок. Асцендентот ја зазема куќата 01, а потомокот ја зазема куќата 07 на астралната карта.

Двете куќи имаат моќ да влијаат и да го променат начинот на кој се чувствувате, дејствувате и се покажувате пред светот. Проверете подолу како да ги откриете вашите асценденти и потомци и како овие информации влијаат на вашиот живот.

Како да го откриете знакот потомок

01-та куќа е на спротивната страна од 07-мата куќа. случај, знакот потомок е во совршена спротивставеност на вашиот асцендент, па за да го откриете, неопходно е прво да знаете кој е вашиот асцендент.

Луѓето со знак во пораст Рак, на пример, го откриваат својот потомок гледајќина астралната карта, куќата пред вас, во овој случај тоа би бил Јарец. Не е комплицирано, само имајте пристап до вашата Астрална карта и знакот што изгрева.

Како да го дознаете знакот што изгрева

Знакот што изгрева, исто така наречен и изгрејсонце, е знакот што се појавува на хоризонтот во точниот момент на вашето раѓање. Се менува на секои два часа и ја зафаќа Куќата 01 на вашата астрална карта.

За да ја пресметате главно ќе ви треба датумот на раѓање и точното време кога сте родени, што се појавува на вашиот извод од матичната книга на родените. Оваа пресметка може да се направи бесплатно на неколку интернет страници.

Риби асцендент и потомок Девица

Ако вашиот потомок е во Девица, тогаш вашиот асцендент е Риби од Риби. Поради овој додаток, ја развивате навиката да бидете многу критични. Во љубовните врски или избирате некој што сака да критикува или има навика да ја критикува личноста до вас.

Луѓето со потомок Девица стануваат позрели како што поминува времето и се случуваат искуства. Со додавањето на Риби, нормално е да бараат сигурност и рано да се венчаат, но импулсивноста на Рибите со текот на времето се намалува и бракот не секогаш им успева.

Вообичаено е овие луѓе да бидат посреќни во вториот брак, бидејќи ќе бидат пореални и повеќе ќе ги анализираат работите, а Девицата ќе зборува погласно. Знајте ја вредноста на тоаимаш и што заслужуваш во животот, не прифаќај ништо помалку од тоа. Рибиската страна буди романтизам и чувствителност заедно со срамежливост и, според тоа, личноста има тенденција да избере некој критичен и баран.

Меѓутоа, кога ќе се појави жртвата на личната волја кај Рибите, таа завршува неутрализирана со дискриминација на потомок во Девица, кој генерира рамнотежа и суштинска грижа со граници. Обидете се да го балансирате отстапувањето и претераниот романтизам на Рибите со засилената критика на Девицата.

7-мата куќа на родениот графикон

7-мата куќа, или куќата на потомокот, зборува за врските суштински во животот на луѓето. Секој, без разлика на знакот или личноста, бара некого со кој ќе го сподели својот живот или ќе се поврзе на работа и на лично ниво.

Правило на Венера, Домот е одговорен за нашите партнерства, за тоа како се дружиме и споделувајте мисли со оние околу нас. Гореспоменатото партнерство значи доживотно партнерство, споделување искуства, имање луѓе кои нè придружуваат и посветеноста што ја имаме во оваа врска.

7-мата куќа кажува многу за вашето внатрешно „јас“. За тоа што знаете за себе и што им давате на другите. За да се разбере подлабоко, мора да се анализира куќата, планетите и знаците што постојат во неа.

Како Асцендентот и потомокот влијаат на мојот живот

Знакот Асцендент го претставува начинот на кој вие акопокажете му на светот како луѓето ве гледаат додека живеат со вас. Го симболизира вашето надворешно „јас“ и покажува што е внатре во вас.

По 30-тата година, карактеристиките на вашиот асцендент стануваат појасни, бидејќи сега имате консолидирана личност. Сте имале различни искуства, грешки и успеси и сте научиле од сите нив, трансформирајќи се во она што е вашата личност денес.

Затоа е од големо значење да внимавате што сакате, што сакате да му покажете на светот, искористете ја приликата да му покажете на светот што е најдобро во вас.

Знакот потомок е спротивен на асцендентот, го претставува вашето внатрешно „јас“. Неговата главна функција е да ни покаже колку е важно да погледнеме внатре и да ја разбереме сопствената вредност. Можеби изгледа едноставно, но многу луѓе се намалуваат затоа што мислат дека не го заслужуваат тоа што им го дава животот.

Потомокот исто така посилно влијае на нашите љубовни врски, бидејќи нашата внатрешност е таа што се трансформира. За ова, треба да бидете отворени за промени, да ги препознаете вашите грешки и да бидете отворени и за давање и примање. Тоа важи и за вас и за љубовта.

Секој тип на врска има цел, она што обично не го сфаќаме е дека ова партнерство е двонасочна улица, односно кога помагате, вие исто така помогнете си да ги разберете вашите чувства подобро.

Меѓутоа, имајте предвид дека потомокот не претставувасамо љубовта, таа ги претставува и тешкотиите и неволјите на животот, љубовта и омразата секогаш одат рамо до рамо. Со разбирање себеси, ќе знаете што да барате кај другите и ќе разберете како да се справите со предизвикувачки и тешки ситуации во врската.

Потомокот во Девица

Луѓето кои имаат потомците кај Девиците се под големо влијание на знакот Девица, но и на нивниот асцендент Риби. И двата знака, иако имаат контрадикторни аспекти, се исто така избалансирани кога влијаат врз поединецот.

Проверете сега сè што треба да знаете за карактеристиките и влијанието на потомокот Девица на најразновидните полиња од вашиот животен живот.

Карактеристики

Карактеристиките на потомокот Девица се вртат околу безбедноста. Тие се многу претпазливи и рационални луѓе, кои ги мерат сите фактори и имаат потреба од сигурност за да продолжат со кој било аспект од животот.

Од друга страна, тие се многу барани. Тие создаваат модел на совршенство во нивната глава и очекуваат луѓето околу нив потсвесно да ги следат. Ваквиот начин на дејствување генерира многу проблеми во создавањето врски, бидејќи од другите очекуваат исто ниво на интелектуалност и рационалност како што го имаат.

Оваа негативна карактеристика може да ја ублажи асцендентот кај Рибите, но сепак ја прави тешко за Рибите кои ги поседуваат овие потомци создаваат врски на која билотип. Нивните односи се целосно засновани на логично размислување, кршејќи ги очекувањата на трети лица.

Однесување на потомокот во Девица

Владејачката планета на Девицата е Меркур, онаа која носи комуникација и контакт со други луѓе. Оваа карактеристика е во конфликт со срамежливоста засилена од потомокот на Девицата, што генерира многу критична личност.

Оваа сместување на Девицата и Рибите во потомок и асцендент, соодветно, генерира голема двојност. Личноста ја цени, априори, интелектуалната размена и може да ја искористи дарежливоста на Рибите како фасада за да ја скрие оваа критична и селективна страна.

Запомнете дека животот не се оди сам, во ниту еден аспект. За да ја надминете срамежливоста и да стапите во контакт со луѓе за кои се грижите, понудете ја вашата експертиза и помош. Користејќи деликатес и љубезност, ќе најдете луѓе кои ги делат вашите интереси или кои се вклопуваат во интелектуалната група.

Вљубениот потомок Девица

Ова е незгоден дел за домородците на потомокот од Девица. Внатре сте смешни и верувате во љубов, дури и ако не ви се допаѓаат романтичните гестови. Меѓутоа, познато е дека односите се создаваат од она што му се дава на другиот, бидејќи внатрешното „јас“ го знае само самиот човек.

Потомокот ќе претпочита мали гестови, тоа славновелејќи дека „еден гест вреди илјада зборови“ совршено се вклопува овде. Заборавете на жестоките и страсни приказни, ако личноста зборува за брак, мисли на нешто од реалниот живот, во конструкција базирана на секојдневни демонстрации. Покрај тоа што барате сила и храброст кај другите да продолжите по патот, дури и кога пречките ве соборуваат.

Потомокот во Девица на работа

Работа, како и која било област на животот кој бара одредено ниво на односи со другите луѓе, се комплицирани прашања за потомците на Девицата.

Бидејќи тие бараат и имаат расудување како карактеристика, овие домородци се одлични кога станува збор за затворање договори и наоѓање на најдобри клиенти за компанијата. Внимателноста ве спречува да паднете во каква било неповолна положба.

Ако вашата работа е поврзана со финансиската страна, ќе поминувате часови анализирајќи табели и буџети за да бидете сигурни дека сè е во ред. Сепак, големиот проблем е да можете да создадете врски со тимот кој е на ваша страна.

Идеални партнери

Идеалниот партнер за домородците на оваа куќа е оној кој инвестира во однос со доверба. Потомците на Девиците не сакаат претерани изјави или луѓе кои сакаат да привлекуваат внимание, тие ја претпочитаат љубовта на двајца, докажана кога никој не гледа.

И покрај ова, побарувачката и расудувањето не ги оставаат, па ако личноста што те избрала езатоа што ги исполнивте сите барања што таа ги очекуваше. Искреноста, доверливоста и разумот се главните карактеристики што ги очекуваат од другата личност. Убавината не се зема предвид ако сериозноста и добрата природа се во прашање.

Како да се поврзете со потомок Девица

Домородците кои имаат потомок Девица не се толку заинтересирани за сексуалниот дел од односот, односот, туку на интелектот, организацијата и планирањето за иднината. Овие последни фактори предизвикуваат длабоко восхит и, обединети со етиката и карактерот, ги тераат да сакаат да се поврзат со другите.

Работните состаноци, библиотеките или местата каде што луѓето можат да го изложат својот интелект и да промовираат дебати се поволни средини за домородците совршени луѓе за пристап.

Кога станува збор за конфронтации, страната на разумот влегува во игра и тешко дека ја губите главата. Асцендентот Риби ве прави потивки, а другата личност може да ве принуди да зборувате и тоа може да ја поттикне лутата страна на знакот Девица.

Дали луѓето од потомството Девица се попребирливи?

Една од главните карактеристики на потомокот Девица е огромната побарувачка во сите аспекти на животот. Главно во односите, личноста станува крајно рационална и барањето доаѓа како дел од пакетот.

За нив другите треба да ги завршат барањата, барањето е во делотинтелектуални, тие треба да се восхитуваат на она што личноста го демонстрира со интелигенција, за она што го испорачува содржината. Ако ги исполнува овие барања, личноста почнува да се восхитува и автоматски бара да се зближи за да создаде врски.

Со сето она што е видено досега, потомокот во Девица треба да има доверба, интелектуална восхит и да најде добро природата во другиот и гестови кои докажуваат дека врската вреди.

Тоа е дар, бидејќи тие не се лесно маѓепсани од чувствата, но и проклетство, бидејќи го отежнува создавањето врски. И покрај големите барања, доколку покрај себе имате некој со потомок од Девица, знајте дека секогаш можете да сметате на таа личност.

Како експерт во областа на соништата, духовноста и езотеризмот, посветен сум да им помагам на другите да го најдат значењето во нивните соништа. Соништата се моќна алатка за разбирање на нашите потсвесни умови и можат да понудат вредни сознанија за нашиот секојдневен живот. Моето патување во светот на соништата и духовноста започна пред повеќе од 20 години, и оттогаш интензивно студирав на овие области. Јас сум страстен да го споделам моето знаење со другите и да им помагам да се поврзат со нивното духовно јас.