Лична година 1 во нумерологијата: влијанија, како да се пресмета и повеќе!

  • Споделете Го Ова
Jennifer Sherman

Што е значењето на личната година 1?

Личната година 1 е време на транзиција и нови почетоци; првиот од новиот деветгодишен циклус. Тоа нè учи да бидеме самоуверени, нè поттикнува да го видиме потенцијалот што се појавува и да го искористиме за да создадеме поисполнет живот.

Во оваа смисла, стекнувањето независност неизбежно резултира со изолација, осаменост и вина, што мора да се препознае за деструктивната сила што е, во спротивно ќе бидете заробени во ужасен циклус на горчина, збунетост и вина.

Така, личната година има суптилно влијание врз нашето постоење, вклучувајќи ги и видовите на настани и ситуации кои влијаат на нас. Во Лична година 1, луѓето на кои мислевте дека можете да им верувате можеби нема да бидат достапни. Проверете повеќе за оваа тема веднаш подолу.

Разбирање на личната година

На крајот на краиштата, што е личната година и за што служи? Сè во Универзумот се состои од енергија. Во нумерологијата личната година се користи за да се даде преглед на она што може да се очекува во наредната година. Кога ја знаете вашата лична година, можете да се подготвите за идните настани.

Овој број е одличен показател. Го открива најдоброто време за правење работи како што се фокусирање на работа, преселување, патување или одење во авантура. Разберете повеќе за вашите влијанија и научете како да ја пресметате вашата лична година подолу.

Влијанија од личната година

проблеми, нервози и стравови.

Комбинацијата на масло од петитгранин + здравец е одлична за ослободување од минатото и за дочек на новата година. Сепак, најдобрата мешавина за да излезете од вашата комфорна зона се маслата од ветивер + гераниум + пачули, кои нудат структура, прекин на навиките и парадигми.

Како да постапите во текот на вашата лична година 1?

Првата година е период на нови желби, искуства, цели и сфаќања. Тоа бара од вас да научите да се прилагодувате на промените, истовремено тестирајќи ја вашата способност да се водите себеси и другите.

1 е бројот на индивидуалност, затоа започнете со препознавање на потребата за промена, бидете реални за сопствената вредност и слушајте на вашите инстинкти. Запомнете дека она што го правите оваа година ќе ја одреди траекторијата на следните девет години. Ова треба да ви ја даде целата мотивација што ви е потребна за да донесете внимателни, практични проценки.

Признавањето на реалноста на вашата историја ќе ве направи посвесни за себе. Меѓутоа, ако мислите дека веќе знаете кој сте, подгответе се за неочекувани откритија.

Личните бројки за годината ни дозволуваат да ги предвидиме можностите и потенцијалните тешкотии за следната година. Тие следат деветгодишен циклус заснован на нумерологија. Вибрациската природа на нашиот број ја споделува секоја лична година.

Секоја година ни се доделува личен годишен број кој се движи од 1 до 9. Овој број ги претставува лекциите, можностите и искуствата со кои ќе се сретнеме во текот на годината . година.

Покрај тоа, познавањето на личниот годишен број на другите луѓе околу вас, исто така, ви овозможува подобро да разберете што се случува во нивните животи, што може да има корист за вашите односи.

Лична година и нумерологија

Нова година, нов живот. Според нумерологијата, нашиот личен број ќе ја одредува состојбата во наредните 12 месеци. Бидејќи личната година е единствена само за една година, нејзината виталност е посилна од универзалната година.

Познавањето на вашиот личен број на година ќе ви помогне да создадете структура за вашите активности што одговара на основната енергија на таа година. број.

Исто така, имајте на ум дека ова се само општи карактеристики на годишните релативни енергии. Како го доживувате и како се манифестира ќе биде исклучително лично за вас, вашиот живот и на што работите сега.

Како да ја пресметам мојата лична година

Познавањето на универзалниот број на годината е првиот чекор во одредувањето на вашата лична година. За да го сториме тоа, мораме да ги намалиме бројките за годинатасега живееме:

2121: 2 + 0 + 2 + 1 = 5

Потоа, одземете ги месецот и денот на вашето раѓање на коренски број. Ако го земете 2-ри јули и го намалите на коренски број, ќе добиете 9. За да го добиете вашиот личен број за годината, помножете го овој број со универзалниот број за годината:

9 + 5 е 14; 1 + 4 е еднакво на 5

Значи, во 2021 година, лицето родено на 2 јули ќе има личен број 5.

Лична година 1 за нумерологија

Лична Првата година е идеална за постигнување на сè што е значајно за вас во бизнисот или креативноста. Таков број еден е поврзан со почетокот на нови потфати, лидерство, ексклузивност и креативност. Ако отсекогаш сте сакале да постигнете нешто, ова е година кога треба да го направите тоа.

Нема подобро време од лична 1 година да започнете нов креативен потфат, да создадете бизнис или да започнете нов претприемачки потфат. Ако сте љубопитни и сакате да дознаете повеќе за влијанијата што овој број ги носи во вашиот живот, продолжете да читате.

Енергија во личната 1 година

Личната 1 година започнува ново патување полно со нови задачи, но и пресврти кои би можеле да ви го доведат животот во опасност. Ако ја имате оваа бројка во вашата лична година, знајте дека ќе се соочите со нови предизвици.

Пристапете им со позитивен начин на размислување и сметајте ги овие промени како можности за постигнување благосостојба.духовно и физичко битие што го посакувате. За да го започнете овој нов циклус, вашите најголеми сојузници ќе бидат вашата одлучност и самодоверба.

Според нумерологијата, личната 1 година е обележана со силна иницијатива и донесување одлуки. Овој нов почеток значи крај на двоумењето, жалењето и минатите неуспеси.

Љубовниот живот во личната 1 година

Со крајот на годината број 9, што веројатно резултираше со некакво преиспитување на врските или професионалните афери, во личната 1 година сте соочени со нов почеток.

Фазата на деветгодишниот циклус на годишни лични броеви започнува и оваа година со бројот 1; што обично се поврзува со започнување, производство, организирање и во одредени случаи изборот.

Тоа е година на иницијатива и креативност, па затоа треба да ги ставите вашите мисли на дело. Овогодинешната атмосфера ќе има значително влијание врз вашиот живот. Ќе се зголеми вашата моќ над другите, вклучувајќи го и вашиот партнер. Сепак, не го злоупотребувајте, бидејќи би можел да ве прогонува следната година.

Професионален живот во 1-та година

Ова е година да ги совладате уздите и да ги обезбедите вашите најдобри перформанси професионален. Во оваа фаза ќе мора да ги спроведете вашите најамбициозни цели.

Не плашете се да излезете надвор од зоната на удобност: вибрациите се во ваша корист и вашите соработници ќе бидат отворени за вашите предлози .Искористете ја оваа можност.

Инаку, многу е веројатно дека ќе еволуирате во вашата работна средина или ќе бидете унапредени. Ако размислувате за професионално сместување, промена во кариерата или зафат, ова е вашиот момент.

Социјалниот живот во личната 1 година

Оваа година го означува почетокот на нов циклус. Тоа ветува дека ќе биде ново и возбудливо искуство, со нови тешкотии кои чекаат да ве одведат во следната фаза од вашиот живот.

Ова е време да ги дефинирате вашите цели и да ги спроведете во пракса, сепак, може да потрае многу напор за да се започне нов бизнис. Мора јасно да се дефинираат и да се работи на новите цели, на крајот на краиштата тоа е почеток на деветгодишен циклус.

Може да се случи и повторно воспоставување на старо пријателство или почеток на ново. Затоа, подобро е да не останете во минатото; на крајот на краиштата, ова е фантастична можност.

Здравје во лична година 1

Во личната 1 година вашата физичка сила станува уште подобра, можеби повеќе отколку во претходните години. Тоа е затоа што имате некои исклучителни потреби за таа дополнителна енергија.

Стресот и грижата најверојатно ќе се зголемат поради сите обврски и промени со кои ќе се соочите. Затоа, од суштинско значење е да обрнете внимание на знаците и да барате стратегии и терапии кои ќе ви помогнат да се справите со исцрпеноста.

Започнете нова активностфизичката активност и нејзиното вклучување во вашата редовна рутина исто така може да биде корисно. На овој начин ќе можете да ослободите добри хормони во вашето тело, што ќе ве направи помалку загрижени и вознемирени.

Лична година 1 во 2021 година

Луѓе со лична година 1 во 2021 година ќе открие низа можности со следниот циклус што ќе започне. Тие ќе бидат поконцентрирани и независни, па ова би можело да биде позатскриена и поинтроспективна година. Сепак, овој период на осаменост ќе биде корисен за вашиот сопствен развој.

Оние кои имаат лична година 1 во 2021 година треба да се фокусираат на она што навистина го сакаат, да направат список со сите цели што имаат намера да ги исполнат и не се плашете да ризикувате, на крајот на краиштата, вашиот дух ќе биде подготвен за сè што ќе се појави. Продолжете со читање и дознајте што да очекувате од личната 1 година во 2021 година.

Што да очекувате од личната година 1 во 2021 година

Бројот 1 е поврзан со почетоците и можностите. Претставува почеток на нов 9-годишен циклус, затоа дознајте како да го искористите максимумот.

Во 2021 година, Личната година 1 ќе има нов почеток. После многу стресни месеци полни со нови проблеми, време е да се опуштите за сè да се врати во нормала.

Две илјади и дваесет и еден ја има енергијата на бројот 5 (2 + 0 + 2 + 1 = 5 ). Затоа, ќе бидеме опкружени со енергијата на овој број, претстава за среќа и задоволство. Проверете го влијанието на личната година 1 врз2021 година во следните 12 месеци во оваа статија.

Љубов во личната година 1 во 2021 година

Ако вашиот личен број е еден, знајте дека оваа година ќе биде обележана со нови достигнувања. Откако минавте низ исклучително болно искуство, оваа година нема многу можности да воспоставите сериозна врска.

Всушност, веројатно е дека ќе сакате да поминете некое време поодвоено и слободно додека пловите “. лебдат“. Но, бидете внимателни: може да паднете во сопствената замка, да бидете измамени од шармот на некој кој, како вас, сака да ја игра играта на љубовта и среќата.

Придобивки од личната година 1 во 2021 година

Првата придобивка што ја донесе нумерологијата 2021 година за личната 1 година е ослободување од огромен товар. 2020 беше тешка за сите, но знаеме дека беше уште потешка за вас.

Ќе можете појасно да видите што сакате во наредната година. Дополнително, ќе научите како да изберете цел од вистинска важност и да ги следите потребните чекори за да ја постигнете.

Вашата енергија ќе биде вратена и ќе бидете желни да ги искористите сите можности што ќе ги претстави 2021 година . Ќе бидете среќни и возбудени затоа што, на крајот на краиштата, така се чувствуваме на почетокот на нешто ново.

Предизвици на личната 1 година во 2021 година

И покрај тоа што е година на нови почетоци и садење , 2021 година ќе биде година на предизвици. Нумерологијата на личната година 1 во2021 година, исто така, покажува дека ова ќе биде година на многу учење за вас, особено во однос на самодовербата.

Ќе се појават нови можности за правење работи надвор од вашата комфорна зона, па мора да верувате во себе и во вашите имагинација, како и прифаќање на тешкотиите што ќе бидат претставени. 2021 ќе биде година на посветеност и напорна работа, но ако останете фокусирани, сето тоа ќе вреди.

Што да носите за лична година 1 во 2021 година

Дали знаете кои се вашите цели за 2021 година? Во нумерологијата, личната година ги претставува предвесниците за вашиот живот од јануари до декември. Ги покажува можностите и пречките кои можат да се истражат со енергијата на боите, кристалите, камењата, билките, аромите, па дури и есенцијалните масла.

Инаку, сите ние имаме различен тип за секој од овие елементи и сите тие реагираат според активноста на бројката прикажана во личната година.

Затоа, многу е веројатно дека ќе доживеете многу позитивна фаза ако ги користите тоновите и материјалите што се соодветни за вас во New Година и во текот на целата година. Проверете избор на совети и елементи кои ќе ја направат вашата година полна со позитивност.

Боја

Личната година 1 вибрира со црвена фреквенција, што може да му понуди веселост, енергија, охрабрување и мотивација на својот сопственик. Ако ова сте вие, обидете се да носите црвено на новогодишната ноќ иво текот на годината.

Оваа нијанса нуди диспозиција и агилност; покрај тоа што ги охрабрува, охрабрува и мотивира луѓето да го применат она што било прекинато.

Во ова сценарио, портокаловата е исто така погодна, бидејќи промовира доверба и самоувереност, што помага во донесувањето одлуки. Затоа, користете една или двете бои секогаш кога сакате да ги внесете доблестите на двата тона во вашиот живот.

Кристали и камења

Кристалите и камењата можат да ви помогнат да го искористите максимумот од вашата лична година и надминете ги можните ограничувања. Флуоритот е најдобриот камен за премин од еден циклус во друг, бидејќи е поврзан со трансформации, особено оние поврзани со менталитетот.

Исто така, има компоненти кои помагаат да се отстранат повредените чувства, лудоста и старите навики; овозможувајќи внатрешна трансформација. Флуоритот може да се стави на вашето биро или покрај креветот, важно е да го поставите на место каде што најмногу ќе можете да го видите. Ако сакате, можете да го понесете и со себе.

Билки, ароми и есенцијални масла

Оние со број 1 во нивната лична година во 2021 година ќе треба да вложат многу напор за да ги надминат нивниот немир и страв да пробаат нови работи. Од фундаментално значење е да се биде отворен за нови искуства и да се биде помалку самозадоволна.

Зборувајќи за храброст, невозможно е да се зборува за тоа без да се вклучи есенцијално масло од здравец. Ова масло ни дава влакна за да се соочиме со нови

Како експерт во областа на соништата, духовноста и езотеризмот, посветен сум да им помагам на другите да го најдат значењето во нивните соништа. Соништата се моќна алатка за разбирање на нашите потсвесни умови и можат да понудат вредни сознанија за нашиот секојдневен живот. Моето патување во светот на соништата и духовноста започна пред повеќе од 20 години, и оттогаш интензивно студирав на овие области. Јас сум страстен да го споделам моето знаење со другите и да им помагам да се поврзат со нивното духовно јас.