Камена енергија: кварц, јаспис, опал, турмалин, агат и многу повеќе!

  • Споделете Го Ова
Jennifer Sherman

Која е енергијата на камењата?

Камењата се извори на природна енергија, бидејќи се формирале во длабочините на Земјата пред милијарди години. Затоа, во неговиот состав има физички и хемиски својства кои произведуваат енергија способна да ги неутрализира густите и негативните енергии. Затоа, тие можат да се користат за прочистување на водата и апсорпција на зрачењето од електронските уреди.

Покрај тоа, камењата делуваат на физичкото тело блокирајќи ги лошите енергии, зависта, како и одбранувајќи ги злонамерните луѓе и конфликтите. Исто така, неговата енергија помага во духовното и медиумското будење, ја ублажува напнатоста и анксиозноста и носи многу други придобивки кои делуваат на рамнотежа на емоционалната состојба и вибрационото поле.

Во текот на овој напис, избравме широка варијација на камења кои, покрај тоа што носат позитивни ефекти, лесно се наоѓаат и користат. За да дознаете повеќе, продолжете со читање.

Камената енергија

Сите камења пренесуваат и апсорбираат енергија, но секој камен е уникатен и има свои својства и карактеристики, дејствувајќи со различни цели во телото и во околината. Затоа, погледнете ја оваа тема, главните камења и на едноставен начин научете како да ги користите во секојдневниот живот. Види подолу.

Аквамарин

Аквамарин промовира енергетско чистење, обновувајќи ја емоционалната и духовната рамнотежа. Сого зајакнува и буди умот да најде решенија за тешките проблеми.

За да се искористи енергијата на камењата

За да се извлече енергијата на камењата, потребно е правилно да се користат. Сепак, многу е едноставно и лесно да се справите со нив за да ги постигнете ефектите што сакате да ги привлечете. Следно, проверете како функционираат енергиите на камењата, како да ги користите и тајната за зајакнување на резултатите. Следете го.

Како функционираат енергиите на камењата

Камењата се елементи на природата и поради нивните хемиски и физички својства ги апсорбираат и трансмутираат вибрациите на луѓето и околината. На овој начин, камењата се користат уште од античко време, бидејќи нивната висока енергетска моќ промовира чистота и вибрациона хармонија.

Покрај тоа, сè на планетата Земја емитира позитивни и негативни енергии. Улогата на камењата е токму да ги балансираат поларитетите со цел да стимулираат и шират добри течности за да промовираат енергетска заштита, просперитет, здрави односи и исполнет живот, поврзувајќи ги луѓето со силата на природата и универзумот.

Како да ги искористите енергиите на камењата

За да ја искористите енергијата на камењата во ваша корист, можете едноставно да ги оставите блиску до вашето тело или да ги држите неколку минути. Поволно е и камењата да се поставуваат во околината, на место, по можност во близина или предза влезната врата, бидејќи тоа ќе гарантира максимална енергетска заштита.

Тајната за посилни резултати

Тајната за посилни резултати со енергијата на камењата е да ги програмирате така што ќе го привлечат токму она што го сакате. Затоа, пред да ги користите камењата, треба да замислите добри работи и да се фокусирате на придобивките за да ја манифестирате моќта што каменот ја има врз вас и местото по ваш избор.

Кој е изворот на енергија на камењата?

Енергетскиот извор на камењата, пред сè, доаѓа од нивниот хемиски и физички состав. Покрај тоа, сè на Земјата емитира позитивни и негативни енергии. Камењата имаат својства способни да апсорбираат лоши енергии и да преобразуваат добри вибрации.

На овој начин, како за личноста која го држи каменот, така и за околината, ги усогласува мислите и носи неколку придобивки кои ја будат духовноста и тие ја воздигнуваат интуицијата, ја зголемуваат личната моќ, покрај тоа што отвораат патишта кон материјалниот просперитет.

Наскоро, камењата се препознаваат по својата моќ уште од антиката и се користат не само за да се отстранат зависта и злите духови. Но и за терапевтски цели кои, иако не се научно докажани, познато е дека камењата емитуваат вибрации кои можат да помогнат во лекувањето на физички и емоционални болести.

неговата енергија, тој е во состојба да ги смири умот и срцето, покрај тоа што се користи во благи случаи на депресија. За вашето физичко здравје, овој камен го зајакнува имунолошкиот систем, давајќи повеќе сила и виталност.

Црн турмалин

Црниот турмалин се смета за заштитен камен способен да ги неутрализира лошите вибрации на луѓето и целата околина во која се наоѓа. Покрај тоа, со емитување јони, ја апсорбира емисијата на зрачење од електрониката, како што се мобилните телефони, компјутерите, меѓу другото. Овој минерал може да се користи и за отстранување на нечистотиите од водата.

Црниот турмалин е камен кој содржи висока енергетска заштита, што носи придобивки за вашето физичко и духовно тело, бидејќи го зголемува имунитетот, ја активира циркулацијата на крвта и носи емоционална рамнотежа . Освен тоа, се разбира, заштита од злонамерни и завидливи луѓе, па дури и поништување духовни дела.

Лапис лазули

Лапис лазули се смета за амајлија за подигнување на духовноста, внесување ментална јасност, заштита од енергетски напади и подобрување на комуникацијата, усогласување на меѓучовечките односи. Покрај тоа, тој е способен да ја активира интуицијата и да ја прошири врската со вашето внатрешно јас.

За физичкото тело, Лапис Лазули помага во ублажување на главоболките, болките во грлото и гркланот. Покрај тоа, овој камен помага во борбата против анксиозноста, депресијатаи промени во расположението, помагајќи при емоционална рамнотежа и несоница.

Розев кварц

Розовиот кварц, познат и како „Каменот на љубовта“, има моќ да ги усогласи односите и да ги зајакне семејните врски. Овој кристал е способен да го промовира емоционалното заздравување на оние кои го поседуваат, покрај подигањето на самољубието и самопочитта. Кога се користи блиску до телото или во околината, овој камен канализира ниски вибрации, трансформирајќи ги во енергија на љубов и леснотија.

Покрај тоа што ја неутрализира негативната енергија, розовиот кварц делува и за лекување на физички болести, како на пр. слаба циркулација и проблеми со бубрезите, на пример. Стресот и анксиозноста можат да предизвикаат други здравствени проблеми, така што кристалот е идеален за омекнување и смирување на нарушувањата на расположението.

Агат

Агат е прекрасен камен кој може да се најде во различни видови и бои: син агат, огнен агат, мов и дендрит. Генерално, таа емитира вибрации кои носат емоционално заздравување, самодоверба и стимулираат позитивно размислување. Покрај тоа, овој камен има својства кои го балансираат енергетското поле, усогласувајќи ги чакрите.

За терапевтски цели, агат носи бројни здравствени придобивки, како што се цревни заболувања, кожни болести, анксиозност и стрес. Затоа, вреди да се има ваков камен блиску до телото, но и во околината, за да се подигне енергијата и да се заштитипротив каква било негативност што виси наоколу.

Молдавит

Молдавитот е редок минерал и се верува дека овој камен произлегол од падот на метеорит и има висока енергетска концентрација. Затоа, содржи својства кои помагаат, главно, во духовното воздигнување, промовирајќи го проширувањето на личната и планетарната свест. Овој кристал е исто така моќен извор на заштита и среќа.

Бидејќи е кристал со високи вибрации, неговата употреба од страна на холистички терапевти е многу честа појава, бидејќи, покрај апсорпцијата на лошата енергија, молдавитот помага во лекувањето на физичката заболувања. Меѓутоа, неговата употреба, во некои случаи, може да предизвика главоболки и ако тоа се случи, тоа се должи на обновувањето на вибрационото поле.

Малахит

Малахитот е исцелителен и енергичен камен за проширување, покрај тоа што ја усогласува ДНК и штити од лошите енергии кои се обидуваат да ја нападнат аурата во секое време. Покрај тоа, овој камен помага во духовното воздигнување, промовирајќи поголема внатрешна и надворешна свест.

За здравје, Малахитот содржи лековити својства кои го балансираат целокупното функционирање на организмот. Покрај тоа, овој камен ја намалува менструалната колика и го зголемува либидото на жената. Сепак, може да ослободи токсична супстанција, затоа изберете полиран камен и избегнувајте контакт со носната и усната слузница.

Флуорит

Флуоритот е прекрасен камен кој имамоќ да го зголеми личниот сјај на оние кои го користат, покрај подигањето на самодовербата и самодовербата. Ова ја прави личноста попривлечна за очите на другите. Интелигенцијата и интуицијата се активираат и кога овој камен е во близок контакт со телото или присутен на местото.

Со овој камен се неутрализира зависта и секоја негативна енергија, со што се носи леснотија на физичкото и духовното тело. Флуоритот делува на различни коморбидитети, како што се внатрешни рани, грип и проблеми со зглобовите. Со подмладувачки својства, овој кристал може да се бори и со предвременото стареење.

Синиот кианит

Синиот кианит е еден од најмоќните камења, особено затоа што е поврзан со мечот на Архангел Михаил. Таа го пресекува и промовира исцелувањето од сите зла предизвикани од негативните енергии и ја раствора духовната работа. Со овој кристал исто така е можно да се зголеми интуицијата и капацитетот на медиумот.

Бидејќи е многу посебен кристал, Blue Kyanite носи придобивки што може да се почувствуваат веднаш штом ќе почнете да го користите, бидејќи помага да се смири срце во тешки времиња и носи сила и храброст да се соочи со стравовите. Затоа, негувањето добри емоции има тенденција да се одрази на здравјето, делувајќи на разни болести.

Амазонит

Амазонитот или каменот од Амазон привлекува добра енергија, отворајќи го патот кон просперитетот и личното изобилствои професионални. Вашиот скапоцен камен го отстранува злото око, зависта, негативните мисли и лошите чувства. Покрај тоа, овој камен го апсорбира зрачењето од електронската опрема.

Со користење на каменот блиску до телото, се подобрува концентрацијата, олеснувајќи го учењето, креативноста и зголемената перцепција за себе и надворешните прашања. Амазонитот, исто така, му помага на физичкото тело, бидејќи го регулира метаболизмот, покрај тоа што ги подобрува симптомите на стрес и анксиозност.

Аметист

Аметистот е кристал поврзан со мудроста, емоционалната и духовната рамнотежа. Силната енергија што ја испушта овој камен може да го отфрли секое негативно полнење и да заштити од зли духови. Неговата употреба ја зголемува интуитивната моќ, покрај тоа што ја проширува свеста, може да донесе откривачки и трансформирачки одговори.

Покрај тоа, Аметист помага во борбата против зависностите и саботирачките чувства кои имаат тенденција да го ослабат не само телото физички, како духовната енергија . Затоа, овој камен е одличен за медитација и контролирање на нападите на анксиозност, намалување на отчукувањата на срцето и ублажување на напнатоста, како и за обезбедување добар сон.

Citrine

Citrine е соларен кристал чија енергија е способна да даде енергија дури и други камења. Овој камен има висока моќ да привлече успех, финансиски просперитет и лично исполнување. Понатаму, сечевибрации на страв и несигурност и носи мотивација да тргнете во остварување на целите.

Каменот Цитрин делува и на здравјето како одличен детокс, односно ги елиминира токсините присутни во телото, го забрзува метаболизмот и на тој начин , промовирајќи виталност и радост на живот. Понатаму, за оние кои живеат преоптоварени на работ на ментален слом, овој кристал е идеален за донесување концентрација и емоционална рамнотежа.

Јаспис

Јаспис е еден од ретките камења што можат да се најдат во различни делови на светот, каде што има голема варијација во боите и текстурите, што го прави еден од најкомплетните камења за носење со вас. Генерално, овој камен штити од зло и привлекува добри енергии, покрај тоа што ги усогласува чакрите и емоциите.

Терапевтските ефекти на јасписот се многу, бидејќи ги обновува клетките на телото, носи веселост, ја подобрува циркулацијата на крвта, покрај обновувањето на сексуалната енергија. И во околината и покрај телото, ги зголемува енергетските вибрации, блокирајќи ја зависта и луѓето кои не резонираат во иста мелодија.

Црвен јаспис

Црвениот јаспис има моќ да се бори против лошите енергии и да ги прекине магиите или која било работа од духовна природа. Неговата енергија е способна да го прочисти секое место, привлекувајќи добри вибрации кои се компатибилни со местото.

Покрај тоа, овој камен има ефекти кои имаат корист идонесе благосостојба, како што се смирување на умот и срцето, елиминирање на ограничувачките верувања, олеснување на семејните конфликти и подобрување на квалитетот на сонот.

Обсидијан

Обсидијанот е познат како моќен заштитен штит способен да неутрализира секој енергетски напад. Покрај тоа, ја активира личната моќ, привлекувајќи личен и професионален успех и признание. Овој камен блиску до телото има тенденција да донесе ментална јасност, стимулирајќи ја интуицијата и медиумството.

Да се ​​има обсидијан како лична амајлија или како украсен предмет ќе донесе исцелување на душата, добра комуникација и хармонична социјална интеракција. Неговата моќ е исто така корисна за неутрализирање на напнатоста што предизвикува физички и емоционални проблеми.

Оникс

Оникс е камен на лична привлечност, неговата енергија носи самодоверба и емоционална сигурност за да го постигнете она што го сакате. Покрај тоа, тој ги трансмутира лошите енергии кои се обидуваат да го нападнат вибрационото поле, како личното така и околината во која се наоѓа.

Во физичкото тело, овој камен ја намалува анксиозноста, несоницата и импулсивното однесување, стимулирајќи само- контрола и донесување добри одлуки. Покрај тоа, го зајакнува имунитетот и има корист за здравјето во целина, давајќи повеќе диспозиција и енергија.

Опал

Енергијата на каменот опал нуди заштита од штетни вибрации кои можат да ја разнишаат физичката рамнотежа иемоционална. Така, аурата се зајакнува против енергетски напади, покрај будењето на духовните дарови и проширувањето на перцепцијата за себе и за универзумот како целина.

Опалот, исто така, ја поттикнува самољубието и хармонијата во односите, пред сè. афективното. Двојката има тенденција да се приспособува се повеќе и повеќе, правејќи ја страста да остане интензивна и продолжена. Затоа, ако вашата врска поминува низ криза, оставете го каменот некаде во вашата соба.

Окото на тигарот

Окото на тигарот камен ги апсорбира негативните енергии на зависта и злото око, претворајќи се во добри вибрации за оние кои го поседуваат и низ околината. Покрај тоа, тој носи виталност, самодоверба и ги олеснува борбите и конфликтите, внатрешните и надворешните.

Окото на тигарот ги поттикнува луѓето да живеат без страв, надминувајќи ги пречките и на тој начин можат да ја видат вистинската цел на животот. Овој камен се смета и за амајлија што носи среќа, финансиски и личен просперитет.

Педра да Луа

Енергијата на Педра да Луа е поврзана со женската моќ, стимулирајќи ги психичките и интуитивните моќи, покрај тоа што е корисна за балансирање на физичкото и емоционалното здравје, особено за жените. 4>

Овој камен исто така има способност да го подигне енергетското поле, правејќи го лицето што го носи да го зголеми својот личен магнетизам и да стане попривлечно. Понатаму, таа

Како експерт во областа на соништата, духовноста и езотеризмот, посветен сум да им помагам на другите да го најдат значењето во нивните соништа. Соништата се моќна алатка за разбирање на нашите потсвесни умови и можат да понудат вредни сознанија за нашиот секојдневен живот. Моето патување во светот на соништата и духовноста започна пред повеќе од 20 години, и оттогаш интензивно студирав на овие области. Јас сум страстен да го споделам моето знаење со другите и да им помагам да се поврзат со нивното духовно јас.