Како да ја поништам макумбата што ми ја направија? Бањи, симпатии и повеќе!

  • Споделете Го Ова
Jennifer Sherman

Содржина

Општи размислувања за тоа како да ја поништите макумбата што ја направиле

Ако ја читате оваа статија, се сомневате дека е направено некаква негативна духовна работа против вас. Можеби, чувствувате дека животот ви е заглавен и имате проблеми на работа, во семејството или во вашата врска.

Одеднаш, сè се сврте наопаку, а вие веќе не знаете што да направите за да го ставите својот живот. секирите. Не се грижи! Во оваа статија, ќе ве научиме како да препознаете дали било направено макумба за вас или за вашата врска, а исто така и најефективните начини да го поништите тоа.

Значи, ако се сомневате дека некој направил одредена работа за вие и вашата врска, па дури и љубовна врска, продолжете да читате и повторно имајте мир во вашиот живот!

Главните видови макумба што постојат

Не секој ја има потребната чувствителност на сфати дека е завршена работа. Сепак, негативните симптоми на оние кои примаат макумба секогаш се чувствуваат, само анализирајте ги.

Постојат четири главни типа на макумба и секој од нив носи различни последици по вашиот живот. Разберете како да ја поништите макумбата или врската што тие ја направија за вас, вашата врска или вашиот сопруг!

Како да ја поништите макумбата што ја направија за мене

Се чини дека ништо не оди како што треба во вашиот живот , вашите избори секогаш водат до негативни резултати, а вие се наоѓате во аНа крајот, земете ги 7-те свеќи и заокружете ја чашата на чинијата, а потоа запалете ја секоја свеќа во насока на стрелките на часовникот додека не го затворите кругот. Оставете ја свеќата да изгори еден час, земете ја хартијата и трите кибритчиња и ставете ја врз чашата. Ако се запали и хартијата се распадне, тоа значи дека личноста не направила магија против вас.

Бањи, магии и совети за прекршување на магии

Ако веќе сте сигурни дека вие, вашата сакана или вашата врска била жртва на макумба, не грижете се! Постојат неколку начини да ги скршите овие зли магии и повторно да имате мир. Продолжете да читате и научете како да ги правите бањите и магиите со кои завршија магиите!

Како да ги прекинете магиите

Постојат неколку макумби и секоја има своја цел. Ако сакате да знаете како да ги прекинете магиите, прво ќе треба да идентификувате која макумба била користена. Идентификувајќи го ритуалот што се користел, можете да прибегнете кон молитви, капење и сочувство за да ја прекинете магијата.

Моќна молитва и многу користена за сите видови макумба е молитвата за прекинување на магии. Запали свеќа, пред да заспиеш, и изговори ги овие зборови:

Во името на нашиот Господ Исус Христос, кршам, прекорувам и се исклучувам од себе (твоето име) и моето семејство (зборувај во име на засегнати луѓе) секоја магија и проклетство, вознемиреност, заведување, врзување, црна магија, лоша среќа, фасцинација, психички сили, вештерство, тоае ставен на мојот живот или на моето семејство. , без разлика дали од кој било или кој било извор од окултното, психичкиот извор, црната магија итн. Им наредувам на сите сродни духови да не напуштат во овој момент и му благодарам на Господ што нè избави. Амин.

Индицирани бањи

Индицирани се некои бањи кои можат да ве заштитат и да ги отстранат ефектите од макумбата. Се препорачува да се бориме со најмоќните макумбаси. Одделете ги следните состојки за да ја подготвите бањата:

- Босилек;

- Груба сол;

- 1 литар вода.

Добивање на состојките , ставете ги во тавче и потоа загрејте ги. Оставете ја оваа смеса да врие до 10 минути. После тоа, оставете го растворот да стане млак, па фрлете го од висина на вратот надолу. Препорачливо е да ја направите оваа бања после туширање, за целосно да го ослободите вашето тело од нечистотии.

Сочувство да ја поништите љубовната магија со бела хартија и боички

За да го направите ова, сочувство и поништи љубовна магија, ќе биде неопходно при рака да имаш бела хартија и боичка. На хартија, напишете ја со креда љубовната магија што ќе ја поништите. После тоа, одете во вашиот двор и целосно запалете ја хартијата.

Додека хартијата ви гори, ментализирајте ја вашата желба и побарајте од Бога заштита и мудрост на вашиот пат. Потоа соберете гопепел и дува во ветрот. Потоа, гласно, кажете го вашето барање и замислете дека ветрот ве ослободува од ова проклетство.

Правопис за поништување на љубовната магија на месечината што опаѓа

Во магијата со месечината што опаѓа, вие ќе го искористи и ветрот во ваша корист, правејќи го тоа во периодот на наведената месечина. Ова е идеално време да го зголемите сочувството и да ги поништите љубовните магии.

Затоа, одделете ги следните состојки: морската сол и пченичното брашно. Потоа, побарајте место каде што се чувствувате удобно и каде дува ветровито. Со солта и пченичното брашно во рака, дувајте ги полека кон ветерот. Откако ќе го направите овој гест, изговорете ја следнава молитва:

Господаре на ветровите, ветер што дува во полињата, ветер што шири хармонија, ветер што носи семе, земи ја со себе клетвата што ми ја испратија , враќајќи ја љубовта во срцето на личноста која го направила проклетството. Елиминирање во тој момент на секаква магија што е лошо за мене. Така да биде, така да се случи.

Совети

Постојат неколку совети кои можат да ги зголемат вашите симпатии. Препорачливо е истиот ден кога правите магија, да запалите свеќа и темјан, а исто така да направите медитација за да ви помогне да го вратите енергетскиот биланс.

Во секој случај, оние кои ги извршуваат симпатиите научени горе треба да се зачува позитивноста. НаПозитивните енергии и вербата се силни сојузници кои ќе ја одбијат негативноста во вашиот живот и ќе ви го осветлат патот. Затоа, секогаш молете се и правете добро, бидејќи таквите ставови ќе ви донесат среќа во животот.

Кој ја направил макумбата, ја добива назад?

Нема извештаи кои ја докажуваат тезата дека оние кои практикуваат макумба ја добиваат назад. Меѓутоа, за оние кои веруваат во универзалниот закон на кармата, кој објаснува дека, за секоја акција, постои реакција, ефектите од макумбата завршуваат на оние кои ја извршиле.

Значи, оние кои практикуваат макумбата со намери за лоши навики за некоја личност ќе ги трпи последиците од своите постапки.

Колку време е потребно за да се отповика макумбата што ја направија за мене?

Прво, важно е да се запамети дека макумба првично значи ударен инструмент од африканско потекло. Меѓутоа, во Бразил, овој термин почна да се припишува на магии и ритуали кои ги практикуваат религиите со африканско потекло.

Постои стигма за овој збор и многумина мислат дека макумба се однесува само на негативни магии. Сепак, макумба е многу поширок поим и носи неколку други значења.

Затоа, ако вие, вашиот партнер или вашата врска сте жртва на негативна магија, знајте дека навистина е можно да се поништи. Сепак, времето за елиминирање на оваа магија ќе зависи од неколку фактори. Првиотнивна е моќта на магијата, која, колку е помоќна и полоша намера, толку потешко ќе биде да се скрши.

Следно, вашата вера и посветеност при капењето и сочувствите исто така влијаат на времето за поништување на магијата магија. Затоа, важно е да се посветите и да ги следите инструкциите до буква, за да ја елиминирате оваа магија од вашиот живот и да можете мирно да го следите вашиот пат.

бега од лоша среќа - ова се симптоми дека ви направиле макумба. Веројатно, некој е љубоморен на вас или имало некакво несогласување со некој што ја фрлил оваа магија.

Но, постои метод за да се поништи макумбата. Претходно, ќе треба да имате пилешко јајце во рацете, бидејќи тоа ќе послужи за да ја апсорбира целата негативна енергија што е во вас.

Значи, првиот чекор во вашиот ритуал е да го истриете јајцето насекаде твоето тело. Додека го правите овој гест, треба да се молите, барајќи мир и заштита. Замислете, во овој процес, дека негативните енергии се апсорбираат од јајцето.

Внимавајте да не го прекинете ритуалот, инаку целата таа енергија ќе се врати во вашето тело. На крајот од овој процес, скршете го јајцето во тоалетот и веднаш исплакнете го. Сега, сè што треба да направите е да се молите Оче наш и да побарате заштита за вас и вашиот дом.

Како да ја вратите макумбата што ја направија за да разделат пар

Во случај да не Не го разбирате неодамнешниот распад на вашата врска или нешто чудно се случило меѓу вас, можеби сте биле жртва на макумба што сте ја направиле за да разделите пар. Ова е многу честа магија и ја користи личност која е заинтересирана за вас или вашиот партнер.

Симптомите на оваа магија се поврзани со нестабилност во врската, како што се конфликти од тривијални причини или недоразбирања во секојдневниот живот живот.ден. Значи, треба да се справите со овапроблем веднаш, бидејќи постои ризик вашата врска да заврши.

За да ја отповикате макумбата што ја направија за да разделат пар, ќе треба да и кажете молитва на Дона Марија Падила. Пред да започнете со молитвата, ќе треба да имате 7 црвени рози и да одите на раскрсница. Потоа мора да ја пеете оваа молитва 3 ноќи:

Дона Марија Падила, на која и беа зачнати сите сили во љубовта, ми треба вашата моќна помош за да ја скршам макумбата што влијае на целата моја врска.

Знам дека твој приоритет, Дона Марија Падиља, е среќата во љубовта и има лоши луѓе кои се обидуваат да ми ја расипат среќата во љубовта само затоа што е чиста и вистинита.

Те замолувам, во големите страдања, отстранете ги од мојот живот и животот на мојата љубов наречена (името на саканата личност), сите луѓе кои ни прават зло, ден по ден, ноќ по ноќ, час по час.

Прашувам дури и дали ги кршиш сите клетви, сите симпатии, сите макумби и зли сочувство што можеби ни ги направија за да ја прекинат сета наша радост и сета наша љубов.

Даружи ни вечна заштита од сите зла што можат да нападнат нас и отстранете од нас се што навистина може да ни наштети.

Ве молам да ми помогнете, ве молам да ми помогнете заштити ме и имај ме приоритет на листата на желби.

Не дозволувај некој да ми ја уништи љубовта со(име на саканата личност).

Во замена за вашата моќна помош ветувам дека ќе поставам гранка со 7 црвени на раскрсница.

Ви благодарам што ме слушавте, ви благодарам.

Како да ја поништам макумбата што ја направија за мојот сопруг

Стратегија што некои луѓе ја користат за да го уништат својот брак или запознавање е преку љубовната приврзаност на нивниот партнер. Ако чувствувате дека вашиот сопруг е далечен, дека изгубил интерес за вас и дека се однесува сомнително, можеби тој е жртва на закотвување.

Во овој случај, вашиот партнер не е виновен за што се случува, поминува и не знае како да постапи. Така, мора да ја извршите магијата за да ја прекинете обврзувачката магија, пред да биде предоцна. Соберете ги следниве материјали:

- 1 среден ѓумбир;

- кора од лук или кромид;

-половина лимон;

- 7 монети;

- 1 црвена свеќа;

- Чаша или чаша шампањ;

- Фотографија од вас со вашата сакана.

Овој ритуал исто така ќе искористете ја силата на Дона Марија Падила. Затоа, пред сè, ментализирајте ја енергијата на кралицата. Започнете со палење на црвената свеќа и сервирање на шампањот Марија Падила.

Во тенџере што врие ставете ги корите од лукот и кромидот, лимонот исечен на мали парчиња, паричките и ѓумбирот исечете ги на 7 парчиња. Оставете да зоврие неколку минути и исклучете го огнот. Затворете го тенџерето или тавата и оставете го да отстои околу половина час или додека не се загрее. Земете гослика, ставете ја во тавата и изговорете ја следната молитва:

Дона Марија Падила, помогни ми, ти ја нудам оваа црвена свеќа и оваа многу очајна чаша шампањ. Ми треба да ги разбиеш сите обврзувачки магии што ја направија нашата врска и Фулано да ми се врати.

Оставете ја тавата затворена 4 часа и потоа истурете ја содржината во тоалетот, со исклучок на монети и фотографија. Користете ги монетите нормално и здробете ја и фрлете ја фотографијата.

Како да ги отповикате магиите или магиите за врзување

За да ги вратите магиите или да ги прекинете магиите за врзување, можете да користите моќна молитва на Свети Кипријан. Таа има доволно сила да се справи со неколку макумби, а вие само треба да ја изговорите следнава молитва:

Свети Ципријано, Сан Ципријано, Сан Ципријано, денес ги повикувам твоите огромни моќи да ми дадеш заштита од сите мои непријатели и против сите нивни напади во овој момент.

Ја молам твојата моќна помош, свети Кипријане, да ги отповикаш сите злобни макумби што ги направија против мене и против сите оние што најмногу ги сакам.

Ја барам твојата славна и единствена помош, свети Кипријане, да ги отстраниш од моето тело сите зли магии и сочувство што можеби ми се правени во последно време.

Само јас знам како сум' одам, само јас знам како се чувствувам, само јас знам каква штета што ја носам во себе ја предизвиказа другите луѓе и јас само од тебе барам помош затоа што знам дека ти си единствениот способен да ми помогнеш.

Отстрани го од моето тело сето зло, сето зло, сите магии што можеби влијаат јас и сите оние злобни и моќни напади кои ми го уништуваат телото, мојата душа и особено мојата аура.

Во замена за твојата волја и твојата помош ќе запалам бела свеќа и ќе ја оставам да гори до крај.

Благодарам Сао Ципријано, благодарам.

Симптоми на макумба за некоја личност, врска или љубовна вратоврска

Симптомите на макумба или вратоврска обично се многу јасни. Покрај нерешливите проблеми во најразновидните сектори од животот, може да имате физички и психолошки симптоми. Во овој дел, ќе ви ги покажеме различните симптоми за различните видови макумба. Следете го!

Општи симптоми на оние кои се предмет на макумба

Општите симптоми кои обично ги погодуваат сите жртви на макумба се главоболки или стомачни болки кои не исчезнуваат и психолошка исцрпеност. Овој замор може да се манифестира во недостаток на концентрација, прекумерен замор, лошо расположение, тага без причина и агресивност кон саканите.

Покрај тоа, можно е да се разбудите помеѓу 2 и 3 часот по полноќ, да имате финансиски проблеми, дури и кога се обидувате да заштедите, и дека вие или членовите на вашето семејство страдате од повторливи несреќи.

Симптоми коипокажете дека сте предмет на макумба

Ако сте конкретно предмет на макумба, може да се појават други симптоми, како што се:

- Чувство дека ве гледаат;

- Болка и вртоглавица;

- Ненадејни промени во сексуалната желба, повеќе или помалку;

- Промена на апетитот и тежината;

- Замор, апатија и депресија;

- Промени во сонот, или несоница или прекумерна поспаност;

- Напади на бес без причина.

Симптоми кои укажуваат дека сте предмет на љубовна приврзаност

Обичната макумба е онаа на камшикување, која, кога се прави против вас, може да донесе симптоми како што се:

- Чувство на прогон;

- Необјаснета болка и болест;

- Ненадеен нагон да видите некој за кој порано не сте се грижеле;

- Мисли и слики што доаѓаат од никаде;

- Слика на личноста кога се буди и заспивам;

- Интензивни и чудни соништа.

Симптоми кои укажуваат дека правеле макумба за мојата врска

Ако макумбата имала цел Ако вашата врска е уништена, и вие и вашиот партнер ќе почувствувате симптоми. Тие можат да бидат:

- повторливи и неразумни тепачки;

- Сексуална незаинтересираност на еден од партнерите или двајцата;

- Зависности или ненадејни промени на личноста;

- Кошмари, чувство на прогонување и необјаснети стравови;

- Затворени патишта за парот, кој често не можеостварување на долго планираните планови.

Тестови за потврдување дека направиле макумба за мене

Дали се прашувате како да бидете сигурни дека вие или вашата врска сте биле цел на макумба. Постојат неколку начини да се потврди дали работата е завршена.

Значи, првиот од нив е да се консултирате со специјалист, како што е pai или madre de santo, кој ќе може да дознае преку Тарот , бузиите или со консултација со духовите, доколку сте жртва на макумба. Но, постојат и едноставни тестови кои можат да се направат дома и кои ќе го дадат одговорот на вашето прашање. Прочитајте и дознајте!

Чаша со вода, оцет и сол

Првиот тест за да откриете дали страдате од ефектите на макумбата е направен со едноставни и домашни состојки.

Прво земете една чаша и ставете вода, 2 лажици оцет и 2 лажици сол. Ставете ја оваа чаша 7 дена под креветот и ако забележите дека солта се качила по страните на чашата и исчезнала, тоа значи дека некој ви направил макумба.

Вода, масло и коса

За да го извршите ритуалот со вода, масло и коса и да откриете дали сте под дејство на макумба, одвојте чаша вода, ставете неколку прамени од вашата коса и потоа додадете 3 капки масло. 4>

Значи, почекајте еден час и потоа проверете дали косата што лебдеше е на дното на чашата. Ако е така, тоа значидека некој ви фрлил макумба.

Тест со јајца

Тестот со јајца е едноставен и прецизен за да откриете дали е направена макумба за вас. Важно е да се одржи во вторник или петок. Прво земете го јајцето и поминете со него по целото тело од глава до пети. Потоа извадете парче од кората и истурете ја содржината во чаша вода.

Ако водата стане заматена или меурчиња, тоа е знак дека сте жртва на макумба. Ако жолчката потоне на дното и белката остане на површината на водата, вие сте чисти.

Како да дознаете како да го дознаам името на кој ми ја направил макумбата

За да дознаете името на кој ви го направил макумба, мора да ги одвоите следниве ставки:

- 7 бели свеќи;

- натпревари;

- Бела хартија;

- 1 пенкало ;

- 1 кристална чаша;

- вода;

- сол.

Следно, земете го пенкалото и напишете име на белата хартија на личноста за која се сомневате дека ја направила магијата. Ако мислите дека има други луѓе кои можеби направиле макумба против вас, запишете го на други празни листови хартија. Не мора да се држите до едно име.

Откако ќе го напишете името на хартијата, земете 3 натпревари и ставете ги до името на врвот на хартијата. Оставете ги во таа положба 24 часа. После тоа, земете ја кристалната чаша, налејте ја вода со сол и потоа ставете ја чашата во центарот на чинијата.

Eng

Како експерт во областа на соништата, духовноста и езотеризмот, посветен сум да им помагам на другите да го најдат значењето во нивните соништа. Соништата се моќна алатка за разбирање на нашите потсвесни умови и можат да понудат вредни сознанија за нашиот секојдневен живот. Моето патување во светот на соништата и духовноста започна пред повеќе од 20 години, и оттогаш интензивно студирав на овие области. Јас сум страстен да го споделам моето знаење со другите и да им помагам да се поврзат со нивното духовно јас.