Како да го знаете вашиот кинески хороскопски знак? Дојдете да дознаете повеќе за хороскопот!

  • Споделете Го Ова
Jennifer Sherman

Содржина

Кои се кинеските хороскопски знаци?

Кинеските знаци се поделени на 12 животни: стаорец, вол, тигар, зајак, змеј, змија, коњ, овца, мајмун, петел, куче и свиња. Секој од нив е одговорен за управување со одредена година, според кинескиот календар.

Така, секој знак е одговорен и за влијание на различни прашања, поради оние што ги носат нивните специфични елементи, кои исто така го олеснуваат разбирањето на влијанијата и влијанијата.

Затоа, некои методи се усвоени од кинеската астрологија за да се разберат овие прашања, кои се сосема различни од она што обично се гледа во западната астрологија, со која повеќето луѓе се повеќе навикнати. Видете повеќе за кинескиот хороскоп подолу!

Разберете повеќе за кинескиот хороскоп

Кинескиот хороскоп се заснова на кинеската астрологија, која за разлика од астрологијата позната кај повеќето луѓе, се дели на специфични знаци. Во овој случај, животните се користат за симболизирање на овие прашања.

Разликата меѓу кинескиот и западниот хороскоп се должи на фактот што знаците не се поделени според месеците во годината. На овој начин, секоја година ќе биде управувана од одредено животно и сè што се случува во тој период се должи на ова влијание.

Оваа идеја го следи кинескиот календар, кој исто така се прави на многу поинаков начин од Западен. Дали бевте љубопитни?веднаш потоа!

Периоди

Годите и елементите што одговараат на знакот на зајакот се:

02/02/1927 до 22/01/1928 - Огнен зајак

02/19/1939 до 02/07/1940 – Земјен зајак

02/06/1951 до 01/26/1952 – Метален зајак

25/ 01/ 1963 до 02/12/1964 - Воден зајак

02/11/1975 до 01/30/1976 - Дрвен зајак

01/29/1987 до 02/16/ 1988 – Огнен зајак

16.02.1999 до 04.02.2000 – Земјен зајак

02/03/2011 до 22/01/2012 – Метален зајак

01/22/ 2023 до 09.02.2024 – Воден зајак

Позитивни и негативни аспекти

Луѓето со кои владее знакот Зајак имаат многу амбициозна личност, што ги тера да ги постигнат своите најпосакувани цели. Тие се исклучително талентирани и имаат голема чувствителност да се справуваат со различни ситуации.

Сепак, постојаната тврдоглавост на оние со кои управува овој знак е една од негативните точки на нивната личност. Меѓутоа, кога верува во нешто, Коељо едвај е отворен за откажување, што на крајот може да предизвика тензична ситуација, доведувајќи ги овие луѓе до неконтролиран бес.

Кинески хороскопски знак Змеј

Луѓето со кои владее кинескиот хороскопски знак Змеј, другите ги гледаат како екстравагантни. Во исто време, тие импресионираат со своите квалитети и начини на дејствување.

Овој знак се занимава со среќа и среќа. Така овие луѓе завршуваатсе во голема корист од влијанието. Тие се многу весели и сакаат да уживаат во животот со забави и забава, но многу ја ценат удобноста и бараат начин на живот во кој тоа е загарантирано преку богатства и добри финансиски случувања.

Енергијата на луѓето родени во една година на Змејот е нешто многу силно, што ги прави предмет на восхит за другите. Сакате да дознаете повеќе за знакот Змеј? Погледнете подолу за некои детали!

Периоди

Годите и елементите што одговараат на раѓањето на оние со кои владее знакот Змеј се:

23/01/1928 до 09 /02 /1929 – Земјен змеј

08/02/1940 до 26/01/1941 – Змеј од метал

27/01/1952 до 13/02/1953 – Змеј на вода

13.02.1964 до 01.02.1965 – Дрвен змеј

31.01.1976 до 17.02.1977 година – Огнен змеј

17/02/1988 до 05.02.1989 – Земјен змеј

05.02.2000 до 23.01.2001 – Метален змеј

23.01.2012 до 09.02.2013 – Воден змеј

10/02/2024 до 29/01/2025 – Дрвен змеј

Позитивни и негативни аспекти

Оние кои се управувани од знакот Змеј имаат силен магнетизам и се исклучително харизматични . Овие луѓе имаат многу голема моќ на заведување и имаат тенденција да напредуваат во сè што се подготвени да направат. Тие обично завршуваат да им се восхитуваат поради тоа.

Упорноста на овие луѓе, сепак, може брзо да се претвори вотврдоглавост, што покажува негативна страна. Друга лоша склоност е способноста да си го испразните умот и да се преправате дека нешто што не испаднало како што сакавте едноставно не постоело наместо да се занимавате со проблемот.

Змија во кинескиот хороскопски знак

Оние со кои владее кинескиот хороскопски знак Змија се познати по заводливата енергија што ја зрачат. Тие имаат голема моќ да ги маѓепсаат луѓето со нивната убавина, интелигенција, а исто така и со загадочната личност што ја имаат.

Генерално, овие луѓе имаат многу сензуалност и ја користат во текот на животот во ваша корист. Тие многу добро знаат како да го направат тоа.

Меѓутоа, ова не е сè што ја обликува личноста на луѓето од знакот Змија. Тие се многу паметни, аналитички и имаат многу длабок ум. Луѓето родени во овој знак многу се потпираат на нивната интуиција. Погледнете повеќе за знакот Змија подолу!

Периоди

Годите што одговараат на знакот Змија и нивните елементи се:

02/10/1929 до 01/09/1930 – Земја змија

27.01.1941 до 14.02.1942 – Метална змија

14/02/1953 до 02/02/1954 – Водена змија

02 /02/1965 до 20/02/1966 - Дрвена змија

02/18/1977 до 02/06/1978 - Огнена змија

02/06/ 1989 до 26/01/1990 – Земја змија

25.01.2001 до 11.02.2002 – Метална змија

02.10.2013 до 30.01.2014 – змија наВода

29.01.2025 до 16.02.2026 – Дрвена змија

Позитивни и негативни аспекти

Домородците од знакот Змија имаат многу развиена меморија. Тие се живи и загадочни луѓе. Никогаш не забораваат нешто што го доживеале во минатото и го чуваат за кога е потребно да го искористат во своја полза.

Меѓутоа, кај овој знак може да се забележат некои негативни тенденции. Како што стареат, вообичаено е овие луѓе да на крајот стануваат се поситни и може да се појави поинтровертна личност, што ќе ги натера да се изолираат и да се вклучат во недружељубиви активности.

Кинески хороскопски знак Коњ

Оние со кои владее знакот Коњ имаат различна личност. Чувството за хумор на овие луѓе произлегува од многу чудна премиса, покрај тоа што имаат голем талент за исмејување. Ова, сепак, може да се изгуби со текот на времето и годините.

Луѓето од овој знак во играта на самоисмејување наоѓаат можност да се справат со ситуациите околу нив без поголеми проблеми. Некои може да го сфатат ова како нешто негативно, но за овие луѓе тоа функционира на корисен начин.

Други може да ги гледаат староседелците од знакот Коњ како себични луѓе поради начинот на кој тие одлучуваат да го водат својот живот. Сакате да дознаете повеќе за знакот Коњ? Прочитајте уште неколку детали подолу!

Периоди

Годите што се однесуваат на знакот наКоњ и неговите елементи според кинескиот хороскоп се:

10/01/1930 до 16/02/1931 – Метален коњ

15/02/1942 до 04/02/1943 – Вода Коњ

02/03/1954 до 23/01/1955 – Дрвен коњ

01/21/1966 до 02/08/1967 – Огнен коњ

02/07 /1978 до 27.01.1979 – Земјен коњ

27.01.1990 до 14.02.1991 – Метален коњ

02/12/2002 на 31.01.2003 – Вода Коњ

31.01.2014 до 18.02.2015 – Дрвен коњ

17.02.2026 до 05.02.2027 година – Огнен коњ

Позитивни и негативни аспекти

Домородците од знакот Коњ се луѓе кои имаат многу способности и снаодливост во работата. Меѓутоа, на моменти може да се соочат со проблеми затоа што не сакаат да слушаат туѓи совети.

И покрај тоа, луѓето со овој знак секогаш имаат аплауз од оние околу нив, кои покажуваат восхит кон нив. Начинот на дејствување на знакот Коњ може да се гледа како себичен и понекогаш овие луѓе можат да се однесуваат така и на крајот да се надминат себеси.

Кинески хороскопски знак Коза

Луѓето со кои владее кинескиот хороскопски знак Коза се многу слатки и мирни. Интелигенцијата е исто така нешто што треба да се истакне и ги прави многу предиспонирани да се развиваат во уметноста и музиката.

Друга важна точка во врска со знакот Коза е фактот дека тие тешко дека не се гледаат како пријателски расположени. Налуѓето околу нив можат да ги користат како добар пример затоа што инсистираат да се однесуваат многу добро со нив.

Генерално, тие се добродушни и оптимисти луѓе, кои се обидуваат да ги согледаат ситуациите од подобра перспектива. Меѓутоа, длабоко во себе тие се справуваат и со некои лоши работи бидејќи се чувствуваат несигурни, вознемирени и постојано се справуваат со двоумењето да направат нешто. Дознајте повеќе за знакот Коза!

Периоди

Годите и елементите што се однесуваат на знакот Коза според кинескиот хороскоп се:

17.02.1931 до 05.02.1932 – Метална коза

02/05/1943 до 24/01/1944 – Водена коза

24/01/1955 до 11/02/1956 – Коза од Мадеира

09/02/1967 до 29/01/1968 – Огнена коза

28/01/1979 до 15/02/1980 – Коза на Земјата

02/15 /1991 до 03.02.1992 – Метална коза

01.02.2003 до 21.01.2004 – Водена коза

19.02.2015 до 07.02.2016 – Дрво Коза

02.06.2027 до 25.02.2028 – Огнена коза

Позитивни и негативни аспекти

Луѓето управувани од знакот на кози, колку што имаат многу добра меморија и запомнете сè, исто така многу лесно се простуваат. Понатаму, тие имаат многу позитивна способност да станат преговарачи.

Нешто што може да ги натера домородците од овој знак да се чувствуваат непријатно е безделничењето. Ова има тенденција да ги дебалансира умовите на оние со кои управува Коза и тие почнуваат да се сомневаат во значењето наЖивотот и одете во многу длабоки препукувања.

Кинески хороскопски знак Мајмун

Луѓето со кои владее знакот Мајмун во кинескиот хороскопски знак се познати како одлични оратори. Имаат природен талент за тоа. Покрај тоа, тие се луѓе со остар ум и кои се обидуваат да го преиспитаат она што се случува околу нив.

Луѓето од знакот мајмун имаат и посебен талент бидејќи се многу интуитивни и можат да сфатат дека нешто ќе се случи порано дури и ако тоа се случи.

Тие се многу немирни луѓе и имаат различен ритам од другите. Ваквиот начин на дејствување и гледање на работите ги тера оние со кои управува Мајмун да сакаат интензивно да го живеат животот и да уживаат во сето она што тој го нуди. Погледнете повеќе за знакот Мајмун подолу!

Периоди

Годите и елементите што одговараат на знакот Мајмун според кинескиот хороскоп се:

20/02/ 1920 г. до 07.02.1921 – Метален мајмун

02/06/1932 до 25/01/1933 – Воден мајмун

25/01/1944 до 12/02/1945 – Дрвен мајмун

02/12/1956 до 02/12/1945 – Огнен мајмун

01/30/1968 до 16/02/1969 – Мајмун Земјата

02/16/1980 до 04.02.1981 – Метален мајмун

04.02.1992 до 22.01.1993 – Воден мајмун

22.01.2004 до 08.02.2005 – Дрвен мајмун

02/08/2016 до 01/27/2017 – Fire Monkey

01/26/2028 до 02/12/2029 – Earth Monkey

Позитивни аспекти иНегативи

Домородците од знакот Мајмун сакаат да се чувствуваат слободни. Тие секогаш се во потрага по нови идеи и нешто што ги прави да се истакнат по нивните таленти и вештини. Тие секогаш бараат решенија кои на прво место имаат креативност.

Луѓето со кои владее знакот Мајмун, сепак, имаат тенденција да се однесуваат со одредена ароганција во одредени ситуации. Бидејќи имаат големо его, ова може да стане доста вообичаено.

Кинески хороскопски знак Петел

Домородците на кинескиот хороскопски знак Петел се елегантни и многу живи луѓе. Тие имаат тенденција да се однесуваат топло и многу пријателски кон кој и да е околу нив.

Овие луѓе може да се гледаат како просветлени бидејќи каде и да одат го оставаат тој заеднички сјај на нивните личности. Тие се исклучително блескави и имаат цел да ги слушаат сите околу нив. Никогаш никого не оставаат настрана.

Вештините на родното лице од знакот Петел се неколку, од менаџерски вештини до способност да се развиваат и да бидат успешни во сопствениот бизнис. Прочитајте повеќе за знакот Петел подолу!

Периоди

Годите што се однесуваат на знакот Петел во кинескиот хороскоп и неговите елементи се:

08/02 /1921 до 27.01.1922 година – Метален петел

26.01.1933 до 13.02.1934 година – Воден петел

13.02.1945 до 01.02.1946 година – Петел од Мадеира

31.01.1957 до 17.02.1958 година - Петел наФого

17.02.1969 до 05.02.1970 – Земјен петел

05.02.1981 до 24.01.1982 – Метален петел

23/01 /1993 до 09.02.1994 – Воден петел

09.02.2005 до 28.01.2006 – Мадеира петел

28.01.2017 до 15.02.2018 – Пожар Петел

13.02.2029 до 02.02.2030 – Земјински петел

Позитивни и негативни аспекти

Домородците од знакот Петел се вбројуваат со силна личност. Покрај тоа, тие се покажуваат како многу емпатични и добронамерни луѓе. Во личниот живот, луѓето со овој знак имаат силна склоност да станат примерни родители или баби и дедовци во иднина.

Негативните тенденции на Петелот откриваат луѓе на кои во зависност од ситуацијата не им е грижа да звучат непочитување . Тие можат да создадат вистинска фасада за луѓето околу нив да веруваат во нивното чувство за правда. Сепак, она што е внатре во твоето срце може да биде сосема различно од тоа.

Кинески зодијак Куче

Домородците од знакот Куче од кинескиот хороскоп се покажуваат како фини, пријателски настроени и многу паметен. Тие не можат да поднесат живи искуства на неправда и секогаш бараат да им помогнат на луѓето да избегаат од овој тип на ситуација.

Тие имаат природен подарок да се посветат на хуманитарните искуства, кои имаат за цел да им користат на другите луѓе само надвор од добрината на нивното срце, кое е многу големо. Една од најголемите квалитети на Качоро е длабочината на која се посветуваза луѓето што ги сака.

Во некои моменти домородците може да завршат со цинично, па дури и ладно однесување, но ова се однесува само на луѓето кои не може да ги негува добрите чувства. Дали бевте љубопитни? Дознајте повеќе за знакот Куче!

Периоди

Годите и елементите што се однесуваат на знакот Куче во кинескиот хороскоп се:

28.01.2022 до 02. 15/1923 – Water Dog

02/14/1934 до 02/03/1935 – Wooden Dog

02/2/1946 до 01/21/1947 – Water Dog Fogo

18.02.1958 до 07.02.1959 година – земјено куче

02/06/1970 до 28/01/1971 – метално куче

25/01/1982 до 02 /12/1983 – Water Dog

02/10/2006 до 02/17/2007 – Wooden Dog

01/29/2006 до 02/04/2019 – Earth Dog

02/03/2030 до 22/01/2031 – Метално куче

Позитивни и негативни аспекти

Луѓето со знакот Куче имаат многу поедноставен поглед на нивните односи: тие се или пријатели или непријатели. Нема средина. Тие имаат многу големо чувство за набљудување и го користат ова за да ги заштитат луѓето околу нив. Покрај тоа, лојалноста е нешто многу присутно кај овој знак.

Сепак, луѓето од кучињата имаат силна тенденција да се однесуваат на љубоморно и непопустливо. Тие се дефекти кои постојано се појавуваат во нивните постапки.

Кинески зодијак Свиња

Луѓето со знакот свиња во кинескиот зодијак сеПрочитајте повеќе детали за кинеските знаци подолу!

Концепт и основа

Анализите направени преку кинеската астрологија во однос на нејзините аспекти се засноваат и на движењата направени од сонцето и исто така на движењето на месечината.

Така, техниките што ги користи кинеската астрологија го земаат предвид и кинескиот календар за нивните анализи, што се прави на поинаков начин, со циклуси од дванаесет години. Како и западниот хороскоп, кинескиот хороскоп исто така се засноваше на движењата на ѕвездите, но има некои основи свртени кон религијата.

Легенда

Целата историја на кинескиот хороскоп традиционално е раскажана како легенда. Според тоа, Буда одржа забава за да ја прослави новата година и ги покани сите животни во шумата.

Сепак, само 12 се појавија и како награда Буда го именуваше секое присутно животно на група луѓе во шумата. хороскоп и редоследот бил според пристигнувањето на животните во настанот. И така се роди кинескиот хороскоп, кој секоја година зема предвид животно што ги претставува луѓето родени во тој специфичен период.

Елементи на кинеските знаци

Покрај животните кои го претставуваат кинескиот хороскоп, постојат и некои елементи кои можат да влијаат на знаците и да дадат поголем акцент на карактеристиките и ситуациите. Постојат пет различни елементи коисекогаш многу перфекционист и сака да работи и да се развива во овој сектор. Тие бараат да се однесуваат правилно, а тоа имплицира дека се многу толерантни со некои однесувања и не ги губат лесно нервите.

Генерално, луѓето од овој знак се многу пофалени од своите пријатели и од оние кои живеат со нив. Тие секогаш се многу дарежливи и љубезни кон секого. Покрај тоа, тие имаат висока способност за мода и сакаат да се гледаат во позитивно светло.

Домородците на Свиња сакаат да ги живеат задоволствата што им ги нуди животот и да го искористат максимумот од тоа. Сакате да дознаете повеќе? Прочитајте подолу за хороскопскиот знак на свиња.

Периоди

Години и елементи кои се однесуваат на хороскопскиот знак на свиња во кинескиот зодијак се:

02/16/ 1923 до 04.02.1924 – Водено прасе

04.02.1935 до 23.01.1936 – Дрвена свиња

22.01.1947 до 09.02.1948 – Свиња од Пожар

02/08/1959 до 27/01/1960 – Земја прасе

01/27/1971 до 02/01/1972 – Метално прасе

02/13 /1983 до 01.02.1984 – Водено прасе

31.01.1995 до 18.02.1996 година – Дрвена свиња

18.02.2007 до 06. 2008.02 – Пожар Свиња

02.05.2019 до 24.01.2020 – Земја прасе

01/23/2031 до 02/10/2032 – Метална свиња

Позитивни и негативни аспекти

Домородците од знакот Свиња имаат многу големо спокојство и секогаш се трудат да постигнат внатрешен мир. Уживајте во контакт со природата имирот што го носи во вашиот живот, обезбедувајќи лична рамнотежа. Свињите не можат да кажат не и како резултат имаат тенденција да очекуваат нешто за возврат.

Кога не го добиваат, вообичаено е да реагираат негативно, особено во однос на љубовта. Свињите можат да бидат малку бавни, но за нив тоа функционира затоа што сакаат многу добро да се организираат за да ги постигнат своите цели.

Зошто кинескиот хороскопски знак Коза се смета за несреќен?

Според кинеската традиција, хороскопскиот знак на Козата се смета за најнесреќниот од сите 12. Сепак, ова се гледа само во поглед на аспектите кои вклучуваат пари.

Коза е знак многу повеќе фокусиран на прашања кои вклучуваат уметност и соништа. Така тешко дека ќе имате толку силна врска со стока и пари. Затоа, на крајот се гледа како на несреќникот кога набљудува само низ призмата на она што го добива.

Затоа, знакот Коза така се гледа бидејќи нема некои карактеристики заеднички за другите 11 знаци на кинескиот хороскоп кои можат да се развиваат подобро финансиски и да постигнат извонредност во овој сектор.

тие обезбедуваат универзална рамнотежа.

Сите споменати елементи се дел од Земјата и погледот на кинеската астрологија за поединците има длабока врска со неа. Така, тој е составен од овие елементи, кои придонесуваат за поврзувањето.

Петте елементи се целосно поврзани, така што едниот може да биде контролиран од дејствата на другиот и исто така да има моќ да се инхибира едни со други. На овој начин тие можат да ги прикажат силните и слабите страни според нивните влијанија. Дознајте повеќе за елементите што го сочинуваат кинескиот хороскоп!

Како да го откриете вашиот елемент кај кинеските хороскопски знаци?

За да го откриете вашиот елемент, прво мора да го откриете вашиот знак во кинескиот хороскоп. Како што се прави со циклуси, животните не се нужно фиксно комбинирани со елемент.

Така, личноста родена на 12 септември 1991 година ќе биде во циклус кој започнал на 12 февруари 1991 година и ќе заврши на февруари 03, 1992. Оваа година беше спроведена од Кабра де метал. Затоа, прво мора да го пронајдете циклусот на денот, месецот и годината кога сте родени за откривање.

Метал

Луѓето кои се родени под силно влијание на металниот елемент се гледаат како себеси -доволно и многу одлучно. Тие се и луѓе кои имаат многу јасна визија за тоа што сакаат и ги прави амбицијата што ја носат со себесе стремат кон успех.

Затоа, тие тешко се откажуваат од своите крајни цели. Некои трендови кои може да се гледаат како негативни се индивидуализмот и ирационалниот и нефлексибилен начин на кој тие завршуваат со дејствување.

Вода

Луѓето кои се родени со влијанието на водениот елемент се многу комуникативни и потпирајте се на многу силна интуитивна и чувствителна страна. Затоа, тие се луѓе кои лесно ќе ја почувствуваат тежината на работите што се случуваат околу нив, што може длабоко да влијае на нив.

Овие луѓе имаат многу флексибилни и прилагодливи мисли. Тие се пријателски расположени и имаат дарба за убедување. Но, од негативна страна, тие завршуваат со склоности кон рамнодушност, несигурност и се многу непостојани, што може да им донесе проблеми.

Дрво

Оние кои се родени под влијание на елементот дрво покажуваат личност многу креативна и иновативна. Ова ги прави овие луѓе експанзивни и способни да се покажат пред светот токму на овој начин, покажувајќи ги своите квалитети кои можат да ги освојат.

Тие се дарежливи луѓе кои градат идеалистички мисли. Сепак, тие имаат тенденција да имаат потреба од поголема поддршка за да продолжат со своите цели, бидејќи лесно се чувствуваат незадоволни, покрај тоа што имаат силна тенденција да се распрснуваат и непостојани.

Оган

Влијанието на огнениот елемент врз луѓето го покажува страста. Затоа, владетелите селуѓе кои имаат многу позитивни карактеристики, како што е креативноста. Тие се покажуваат како вистински лидери бидејќи се екстровертни луѓе кои сакаат да преземаат централни улоги. Ова се должи и на фактот дека тие имаат тенденција да бидат многу самоуверени.

Негативните тенденции, сепак, ги тераат овие луѓе на крајот да преземаат агресивни, неконтролирани и нетрпеливи пози. Тие можат да дејствуваат со одреден радикализам и импулсивност.

Земја

Оние управувани од елементот Земја се доста избалансирани, вообичаена карактеристика на овој елемент. Тие се луѓе кои бараат стабилност бидејќи такви се во своите постапки. Тие ја ценат организацијата, претпазливоста и конкретните цели.

Меѓутоа, тие имаат некои лоши тенденции кои можат да им наштетат во текот на нивниот живот. Бидејќи се премногу претпазливи, тие завршуваат многу бавно и сакаат да негуваат рутина наместо да дејствуваат врз основа на креативност и да пробуваат нешто ново.

Кинески хороскопски знак Стаорец

Луѓето владееле според знакот стаорец во кинескиот хороскоп имаат многу позитивни тенденции, покрај личноста што ги прави доволно вешти да се соочат со криви патишта и да излезат од овие ситуации посилни и поостварени.

Ова е знак што многу зборува за искреноста и покажува квалитети насочени кон оваа карактеристика. Луѓето со кои владее знакот наСтаорците се сигурни, и покрај тоа што понекогаш немаат доверба во себе.

Нешто што може да се забележи е фактот дека тие не се чувствуваат целосно задоволни со себе и можат да доживеат вистинска дилема во текот на животот во потрага по подобра рамнотежа. Сакате да дознаете повеќе детали за знакот Стаорец? Видете подолу!

Периоди

Годите што одговараат на знакот на Стаорец во кинескиот зодијак и неговите елементи се:

05/02/1924 до 24/01/ 1925 – Дрвен стаорец

01/24/1936 до 02/10/1937 – Огнен стаорец

02/10/1948 до 01/28/1949 – Земјен стаорец

28.01.1960 до 14.02.1961 – Метален стаорец

02/15/1972 до 02/02/1973 – Воден стаорец

02/02/1984 до 02/19/ 1985 – Дрвен стаорец

02/19/1996 до 06/02/1997 – Огнен стаорец

02/07/2008 до 01/25/2009 – Стаорец Земја

25/01/2020 до 11/02/2021 – Метален стаорец

Позитивни и негативни аспекти

Луѓето управувани од знакот на Стаорец имаат личност многу динамична и позитивна, што ги прави способни да се развиваат на многу добар начин бидејќи поставуваат амбициозни цели и желби што треба да се исполнат.

Меѓутоа, тие можат да покажат некои лоши карактеристики. Тие се опортунисти и алчни и имаат ненаситна жед за богатство. Тие ќе направат се што е потребно за да напредуваат во животот без да штедат напор, дури и ако тоа чини многу.

Кинески хороскопски знак Ox

Хороскопскиот знак на Волво кинескиот хороскоп покажува многу мирна енергија и луѓето управувани од неа се многу самоуверени и имаат добро дефинирани животни цели.

Покрај тоа, тие се избалансирани луѓе кои имаат многу голема желба за освојување нивните соништа. Дури и во време на тешкотија, тие ја наоѓаат потребната сила да ги надминат проблемите и да одат напред во што и да е.

Тие се исто така силни, имаат извонредна личност и го покажуваат тоа преку своите ставови, бидејќи се способни да подигнете се по падот и тргнете напред со поголема сила. Дознајте повеќе за знакот Вол веднаш подолу!

Периоди

Годите и елементите што одговараат на знакот на Волот се:

25.01.1925 до 02 /12/ 1926 – Дрвен вол

02/11/1937 до 20/01/1938 – Fire Ox

01/29/1949 до 16/02/1950 – Earth Ox

02/15/1961 до 02/04/1962 - Metal Ox

02/03/1973 до 01/22/1974 - Water Ox

02/20/1985 на 02 /08/1986 – Дрвен вол

02/07/1997 до 27/01/1998 – Fire Ox

01/26/2009 до 13/02/2010 – Вол од Земјата

12/02/2021 до 31/01/2022 – Metal Ox

Позитивни и негативни аспекти

Луѓето со кои владее знакот вол имаат позитивни тенденции за организација и дисциплина. Покрај тоа, тие бараат да инвестираат во сопствените бизниси и не сакаат да им се објаснуваат на шефовите и луѓето повисоко во хиерархија.

Eng.Од друга страна, тие можат да се видат на негативен начин поради некои карактеристики кои имаат тенденција да предизвикаат непријатност. Тоа е затоа што луѓето со кои владее знакот Вол имаат многу надуено его и веруваат дека секогаш се во право во своите визии. Тие се едвај флексибилни поради овие мисли.

Кинески хороскопски знак Тигар

Луѓето со кои владее знакот Тигар во кинескиот хороскоп се исклучително харизматични и успеваат да ги освојат симпатиите на сите околу нив, и нивните пријатели и непознати, на кој почнуваат да му се восхитуваат на начинот на кој се однесуваат.

Ова е знак кој го привлекува вниманието на луѓето бидејќи има природен магнетизам, кој е дел од неговата позитивна личност. Генерално, тие се луѓе кои живеат живот со возбудливи моменти и се страстни за нови искуства.

Знакот Тигар е интензивен, полн со квалитети и може да се види како центар на внимание каде и да одат. Сакате да дознаете повеќе за знакот Тигар? Прочитајте за некои детали!

Периоди

Години и елементи на раѓање за хороскопскиот знак Тигар според кинескиот хороскоп се:

13.02.1926 до 01.02.1927 - Огнен тигар

21.01.1938 до 18.02.1939 година - Земјински тигар

17.02.1950 до 05.02.1951 година - метален тигар

05/02/1962 до 25/01/1963 – Тигар од вода

23/01/1974 до 10/02/1975 – Тигар од дрво

09/02 /1986 до 28.01.1987 година - Тигар наФого

28.01.1998 до 15.02.1999 – Земјински тигар

02/14/2010 до 02/02/2011 – Метален тигар

01/02 /2022 до 21.01.2023 – Воден тигар

Позитивни и негативни аспекти

Луѓето со кои владее знакот Тигар имаат личност фокусирана на храброст и решителност. Покрај тоа, тие се сметаат за лидери затоа што тие ја заземаат оваа положба на многу природен начин.

Кога се чувствуваат незадоволни од нешто, Тигарот има силна тенденција да се крие или да се преправа дека работите не се случиле, оставајќи го тоа на реши во друго време и усвојување на речиси алтернативна реалност, така што сепак ќе можеш да се впуштиш во нешто што има неколку ризици.

Кинески хороскопски знак Зајак

Оние со кои владее знакот зајак во кинескиот хороскоп се луѓе со многу реална, претпазлива личност и покажуваат голема интелигенција. Тие се многу цврсти на земја и не дозволуваат да бидат понесени од ништо.

Начинот на гледање на светот на оние со кои управува овој знак е многу креативен и тие го користат за да донесат повеќе сјај во нивните животи , дури и ако понекогаш тоа ги натера малку да излезат од нивната вообичаена реалност.

Знакот зајак ги фаворизира оние кои се управувани во смисла на лично исполнување. Тие секогаш бараат да се подобрат и не се двоумат на ниту еден начин да имаат корист од она што им носи мир, оставајќи го настрана она што ги мачи. Дознајте повеќе за хороскопскиот знак зајак

Како експерт во областа на соништата, духовноста и езотеризмот, посветен сум да им помагам на другите да го најдат значењето во нивните соништа. Соништата се моќна алатка за разбирање на нашите потсвесни умови и можат да понудат вредни сознанија за нашиот секојдневен живот. Моето патување во светот на соништата и духовноста започна пред повеќе од 20 години, и оттогаш интензивно студирав на овие области. Јас сум страстен да го споделам моето знаење со другите и да им помагам да се поврзат со нивното духовно јас.