Како да дознаам дека некој ми направил макумба? Знаци, поништи и повеќе!

  • Споделете Го Ова
Jennifer Sherman

Дали има начин да дознаам дали некој направил макумба за мене?

Да. Постои начин да знаете дали некој ви направил макумба, токму затоа што кога се извршува негативна духовна работа, можно е да се забележат одредени разлики и знаци. Јасно е дека секогаш најдобрата опција е да имате помош од професионалец кој го разбира и работи со духовниот свет.

Меѓутоа, набљудувањето како е вашиот живот во целина, ненадејните промени што се случуваат, покрај другите знаци што може да се појави, од фундаментално значење е да имате подобра идеја за тоа дали некој завршил работа или не.

Можно е дополнително да ги анализирате знаците дека некој направил макумба за вас. Следете во следната тема како можете да идентификувате, во секоја ситуација, изведена магија.

Знаци дека некој ви направил макумба

Во зависност од видот на духовната работа што е извршена, може да има многу специфични знаци дека нешто не оди добро и треба да се обрне внимание.

И со повнимателно разгледување на однесувањето на луѓето околу вас, што се случува со нив и со вас, полесно е да се идентификува дали нешто не е во ред.

Подолу ќе ги процени главните знаци што може да се појават кога некој работи за нивната врска, работа, семејство, па дури и да му наштети на своето здравје.

За врската

Понекогашживотот. Простете им на оние кои ве повредиле, идентификувајте ги знаците и избегнувајте ситуации кои можат да предизвикаат повеќе проблеми.

Чувајте го вашиот ум без лоши мисли и штетни идеи и отворете ги очите за нови можности, а згора на тоа, заштитете се секогаш внимавајте за нови напади. Како да откриете дека некој ви направил макумба не е толку тешко, а со правилните техники е можно да се откриете, отповикате и заштитите.

врската може да предизвика завист кај другите луѓе, без разлика дали станува збор за некој во семејството или некој кој едноставно сака да ја натера таа друга личност да раскине.

Постојат некои специфични знаци кои можат да се појават во овие случаи, а може да дојдете да забележите:

• Постојани и необјаснети главоболки;

• Мисли за прекин на врската;

• Постојани тепачки со партнерот и без релевантни причини;

• Страда што не исчезнува;

• Лошо чувство кога сте со партнерот;

• Треба да барате некој друг.

Многу е важно да бидете со внимание на овие детали и потврдете дека фактот дека вашата врска е лоша не мора да има врска со работа на вештерство.

За работа

Може да се случи и некоја лошонамерна личност да направи макумба за да влијае на нивната работа и перформанси.

Причините можат да бидат најразновидни, дури и дури и од завист на функцијата што ја има или унапредување што го добил. Може да се случи дури и да имате унапредување на ум и некој да сака да се понапред од вас.

Во секој случај, многу е важно да ги видите знаците дека нешто не оди наопаку, а поточно, не очигледна причина и ненадејна.

Главните знаци се следните:

• Тепачки на работното место без причина;

• Ненадејно несогласување со вашиот шеф или колегидиректни;

• главоболки;

• тешкотии и пречки во извршувањето на работните активности кои претходно не претставувале никакви проблеми;

• Ситуации кои претходно биле поволни и наеднаш се менуваат

Обратете внимание на овие и други знаци кои може да се појават и спречете се од зла што може негативно да влијае на вашата кариера.

За семејството

Покрај макумбите што некои луѓе го прават за врски и работа има и такви насочени кон семејството. И исто како и другите, исто така има знаци кои можат да укажат на начинот на идентификување на ваква работа.

Затоа, внимавајте на ситуации како што се:

• Проблеми што се појавуваат без објаснување;

• Постојани и неразумни тепачки со членовите на семејството;

• Повторливи финансиски проблеми;

• Несоница;

• Депресија;

• Болки во телото.

Семејството е нашата најголема основа. И наоѓањето проблеми предизвикани од вештерство или вештерство што ги нарушува врските е нешто што треба да ни биде на внимание. Затоа, секогаш анализирајте ги овие знаци и преземете ги потребните мерки.

За здравје

Здравјето е нашето најскапоцено богатство. Без него, не можеме да направиме ништо и немаме начин да ги постигнеме нашите наједноставни цели. Затоа, потребно е да се внимава на знакот на извршената работа за да се наштети на овој дел од животот:

• Појава на болестиненадејно и необјаснето;

• Постојана малаксаност;

• Болки во грбот и главоболки;

• Растенија умираат во вашата куќа;

• Чувство дека сте постојано под набљудување;

• Обесхрабрување.

Практични знаци дека некој направил макумба против вас

Покрај сите знаци кои веќе детално ги презентиравме за макумбите направени за одредени делови од животот, други специфични може да Исто така, се појавуваат, во одредени аспекти.

Физичките или менталните знаци, покрај оние што се мешаат во други аспекти од вашиот живот, може да завршат да се појават. Погледнете подолу подетално што треба да имате на ум и да набљудувате според настаните од вашиот ден на ден.

Знаци на телото

Постојат многу физички знаци кои можат да се појават кога некој прави макумба за друга личност. Некои од нив се како што следува:

• главоболки;

• постојана болка во грбот;

• Вртоглавица;

• Промени во тежината;

• Тешкотии со спиењето;

• Постојан замор.

Ова се само некои од знаците дека нешто не е во ред. Кога овие симптоми се појавуваат одеднаш, без причина, добро е да се биде внимателен.

Знаци во умот

Покрај физичките симптоми, постојат и такви кои влијаат на умот. Негативните енергии имаат моќ да го модифицираат начинот на кој се справувате со вашата психологија. Некои од знаците се како што следува:

• Депресија;

•Плачење без причина;

• Анксиозност;

• Вознемиреност без објаснување;

• Неконтролирани лоши мисли;

• Гнев без причина;

• Незадоволство;

• Стрес.

Психолошкиот фактор е еден од најпогодените од ваков проблем. И на крајот предизвикува екстремно негативни последици за оние кои ги трпат ефектите од магиското дело.

Сигнали во 5 сетила

Може да бидат засегнати и сетилата. Меѓу главните знаци може да се појави следново:

• мириси на непријатни работи или предмети кои не се во близина;

• Непријатен вкус на храната или недостаток на вкус;

• Чувство на испакнатини на кожата;

• Гледање духови или дури фигури со одредена фреквенција;

• Слушање гласови или звуци дури и кога сте сосема сами.

Знаци во општествениот живот и интеракцијата со луѓето

Кога личноста е цел на макумба, може да се случи да има проблеми не само со себе, туку и со луѓето кои живеат околу него.

Постојаните тепачки, проблемите во комуникацијата со луѓето, како и лутината, огорченоста и тешкотиите во врската се некои од точките кои заслужуваат внимание.

Знаци на предмети

Предмети кои исчезнуваат без објаснување, а потоа повторно се појавуваат на други јасно видливи места е една од работите што обично се случуваат. Затоа, ова е еден од факторитеза тоа како да откриете дека некој ви направил макумба.

Покрај тоа, нештата што се кршат без очигледна причина, како огледала, чаши или чинии, исто така се знаци на загриженост.

Знаци во сон и соништа

Несоницата е еден од најјасните симптоми дека нешто не е во ред. Освен тој факт, сонот за луѓе кои ги нема или за непријатни ситуации на повторлива основа секако е загрижувачки.

Тестови за да откриете дали некој ви направил макумба

Да знаете дека некој ви направил макумба е многу важно за да можете да се заштитите од предизвиканата штета.

Постојат неколку тестови посветени токму на оваа цел, кои ви олеснуваат да ги идентификувате причините за проблемите што се појавуваат во вашиот живот. Подолу ќе дадеме пример за главните тестови и ќе покажеме како треба да ги извршите.

Тест за монети

Првиот тест што треба да го претставиме е многу познат, наречен тест за монети. Навистина е ефикасен, но не е најефективниот од сите. Можете да го правите тоа во кој било ден од неделата и во секое време. За да го направите ова, само земете која било паричка, чаша и масло и искористете ги во овој тест.

Ставете многу масло во чашата и потоа потопете ја паричката таму, оставајќи ја таму 5 минути, без мешање . По тоа време, извадете ја паричката од таму, со рацете, а потоа ставете ја на дланка и затворете ја. чекај од15 до 20 минути со затворена рака и паричка на средина.

Потоа, фрлете ја паричката во воздух и почекајте да падне за да го видите вашиот резултат. Ако слета, што покажува глави, некој направил макумба или магии за да ве удри. Ако означува опашки, вие сте ослободени од овој проблем.

Тест на јајца

Тестот на јајца е најкомплетниот од сите и овозможува попрецизни и пореални резултати. Сепак, тоа треба да го правите само во вторник или петок.

Земете пилешко јајце кое не е расипано за да го користите за овој тест, а исто така и сад со половина од неговиот капацитет за вода. Поминете го јајцето, внимавајќи да не се скрши, по целото тело од врвот до дното. Добро втријте го на себе до нозете.

Потоа, скршете го во садот со вода и видете што ќе се случи. Ако жолчката е на дното на тенџерето, а белката е чиста, нема што да се грижите. Ако водата одеднаш се затемни, макумбата што ја направиле има за цел да го трансформира нивниот живот во финансиска беда. Ако видите еден вид крст во чистото, веројатно страдате од неколку магии.

Тест за масло

Тестот за масло може да се направи секој ден, но имајте предвид дека е помалку ефикасен од тестот со јајца. Земете една чаша и ставете половина вода во неа. Во друга чаша ставете маслиново масло. Потопете го показалецот во маслото ипотоа однесете го во чашата со вода, испуштајќи три капки.

Внимавајте како капките масло ќе се однесуваат во водата. Ако капките паднат и останат на дното на чашата, некој ви направил макумба. Ако маслото плови нормално, тогаш немате правопис и не треба да се грижите.

Тестирајте за да го дознаете името на личноста која ве направила макумба

За да го дознаете името на личноста која ве повредила, потоа земете сад и лист хартија. Запишете ги имињата на луѓето за кои се сомневате дека ви направиле макумба. После тоа, исечете го секое име на мало парче и добро превиткајте го, ставајќи ги сите парчиња хартија со името добро свиткано во тенџерето. Исечете уште хартии, но не пишувајте ништо на нив.

Потоа ставете ги сите хартии заедно во овој сад, добро измешајте и оставете го јајцето внатре со нив. Сега извадете една од хартиите од контејнерот. Ако излезе без име, во бело, никој од овие луѓе не ти направи макумба. Ако има име, тоа лице извршило магија против вас.

Што да направите кога ќе дознаете дека некој ви направил макумба

Кога ќе дознаете дека некој ви направи макумба, многу е важно да барате начини како да го вратите ова зло за повторно да имате мирен живот. Погледнете подолу за неколку совети за тоа што да направите во оваа ситуација.

Поништување макумба, магија, духовна работа

Поништувањето на магијата е нешто исконско итреба да се обидете да го направите тоа што е можно поскоро за да избегнете поголеми зла. Во овие случаи, справувањето со pai или madre de santo може да помогне да се отстрани негативната духовна работа, помагајќи ви да ја надминете оваа неволја.

Свесна самоанализа

Правењето самоанализа на вашата совест и вашите ставови, исто така, помага да се идентификува проблемот и да се пронајдат причините што можеби го навеле тоа друго лице да ве насочи кон такво лоша работа. Обидете се да ги оцените проблемите во вашиот живот и да ја анализирате оваа ситуација, со што ќе избегнете големи несреќи на вашиот пат.

Отпуштање на простувањето

Простувањето особено на оние кои ве повредиле е секогаш одличен лек. Дури и кога ќе дознаете дека некој ве упатил на некоја духовна работа, простете му на таа личност и не се обидувајте да и вратите во натура.

Барање помош и духовна заштита

Конечно, барањето помош и заштита може да ве ослободи од ефектите на макумбата, како и да ве заштити од други напади. Консултирајте се со експерт и дознајте за најдобрите начини да се затворите од овие закани, заштитувајќи се себеси, вашиот дом, вашата работа и вашата врска.

Како да ги свртам работите кога ќе дознаам дека некој ми направил макумба?

Кога ќе дознаете дека ви е дадена духовна работа, очајот може да погоди, но не дозволувајте да ве собори. Побарајте стручна помош и потоа вратете ја контролата врз вашата

Како експерт во областа на соништата, духовноста и езотеризмот, посветен сум да им помагам на другите да го најдат значењето во нивните соништа. Соништата се моќна алатка за разбирање на нашите потсвесни умови и можат да понудат вредни сознанија за нашиот секојдневен живот. Моето патување во светот на соништата и духовноста започна пред повеќе од 20 години, и оттогаш интензивно студирав на овие области. Јас сум страстен да го споделам моето знаење со другите и да им помагам да се поврзат со нивното духовно јас.