12 молитви за враќање на љубовта денес: запознајте ги најсилните!

  • Споделете Го Ова
Jennifer Sherman

Содржина

Зошто и денес се кажува молитвата за враќање на љубовта?

Кога некој ќе се зближи со друга личност и ќе се заљуби во него, тие почнуваат постојано да размислуваат за него. Сите фантазии се поврзани со романтични моменти и тешко е да ја извадите личноста од памет. Заљубените дури мислат дека, што и да се случи, тие секогаш ќе бидат со саканата личност до крајот на животот.

За жал, многу луѓе завршуваат разочарани, па дури и се откажуваат од љубовта затоа што не биле возврати. Сепак, нема ништо што верата во Господ не може да го постигне, вашата среќа треба да биде постојана цел.

Треба да ги извршувате овие молитви од две причини: првата е дека сакате да ја вратите вашата сакана личност, а втората е дека овие молитви се ефективни, има сведоштва кои го докажуваат тоа. Сакате да дознаете повеќе за молитвите што ќе ви ја вратат љубовта? Проверете!

Молитва за враќање на љубовта кај Свети Антониј и денес

Свети Антониј е еден од најмоќните светци кои постојат и за жал малку луѓе знаат колку е моќен. Има поединци кои секојдневно му кажуваат молитви, па дури и сочувство. Ова се должи на неговата огромна моќ, особено во љубовта. Дознајте повеќе подолу!

Индикации

Ова е моќна молитва што може да се изврши во секое време од денот и во која било фаза на Месечината. Секогаш е важноприрода, мисла и сето зло во животот на (името на саканата)

О, моја славна света Варвара, донеси ми (име на саканата) кроток, јагне, под левата нога, со силите на Исус, Марија и Јосиф.“

Молитва за враќање на љубовта и денес кај Афродита

Во наративот на грчката митологија, Афродита се карактеризира како жена која веќе се родила возрасна. Таа е опишана како божество на љубовта, сексуалноста, а исто така е третирана како заводлива и суетна. Сакате да дознаете повеќе за божицата на љубовта и молитвата до неа? Проверете!

Индикации

Ако не сакате да го чекате враќањето на вашата љубов со празни раце, најдоброто нешто е да кажете молитва итно, таа е помоќна и ефикасна ако сета своја вера и енергија ја положите во молитвата. Колку брзо ќе се остварат вашите желби зависи многу од вашата способност да верувате дека ќе се случи она што го баравте.

Покрај насоките што беа споменати погоре, треба да запалите црвена свеќа, како што мора да биде принесен на божицата Афродита за време на нејзината молитва. Положи сета своја вера во оваа молитва, само така ќе се исполни твојата желба.

Молитва

„Афродита, божица на љубовта, се ставам во заедница со тебе за да одговориш мојата молитва. Не знам веќе што да правам, ми недостига типот дење и ноќе. Врзи го типот! Држете го момчето! Направете го тоа и онака само за моитестрана и никој друг. Помогни ми, кралице, така знам дека ќе биде!“

Молитва за враќање на љубовта и денес на Помба Гира

Мистичното суштество познато како Помба Гира може да се именува и како Марија Падила. Таа е едноставно прекрасна кога станува збор за љубовта. Таа е ентитет на кандомбле и умбанда, а е претставена од сензуална жена. Сакате да дознаете повеќе за молитвата за неа? Проверете!

Индикации

Ако другите молитви не функционираат и сакате личноста итно да се врати, сè уште има начини да се прибегнете кон некое божество, можете да се жалите на оваа молитва. но само вие треба да го направите ова како последно средство. Личноста која ја посакувате ќе се чувствува толку непријатно што очајно ќе ве бара.

Важно е уште еднаш да се нагласи дека оваа молитва треба да се извршува само како последно средство, на крајот на краиштата, таа е многу силна . Молитвата што ќе ја видите подолу е молитва која има за цел итно да ја врати вашата љубов. Ќе се обратите кај Помба Гира за да го направите ова.

Молитва

„Дона Гира да Енкрузилхада, сензуална и воин жена, намачкај ме со мед од Гира и увери ја страста. Толку многу сакам човек, го сакам за себе, без да чекам и без да се залажувам, го сакам за себе!

Премисли, Помба Гира, пријателе, да има очи само за јас и за никој друг друга жена. Грижете се за неговиот ум, така што тој самовиди желба во мене. Така, верувам дека ќе биде, Помба Гира се грижи за мојата судбина!“

Молитва за враќање на љубовта и денес во Сао Ципријано

Многу луѓе прибегнуваат кон Сао Хорхе, сепак, има и такви кои не го сметаат за доволно брз за да одговори на нивните молитви. Со тоа тие бараат други алтернативи, како Сао Ципријано, на пример. Тој е светец на сите светци и сопственик на сите срца. Дознајте повеќе подолу!

Индикации

Единствената понуда што ќе треба да ја принесете во оваа молитва на Свети Кипријан е црвена свеќа. Оваа молитва ќе ви ја врати љубовта во рок од 24 часа. Во случај да немате црвена свеќа на располагање, можете да изберете да користите бела свеќа. За да го извршите овој ритуал, мора да го запалите на крајот од молитвата и да го оставите да изгори додека не заврши.

Оваа молитва можете да ја извршите каде било, важно е да е упатена до Свети Кипријан. Обидете се да ја ставите целата своја вера во молитвата што ќе ја извршите, само тогаш ќе биде ефективно да ја вратите љубовта во вашите раце.

Молитва

„Сао Ципријано, Сао Ципријано, сопственик на сите љубови, сопственик на сите умови и сопственик на сите срца на сите луѓе на земјата. Ги повикувам твоите огромни моќи во љубовта за да ми помогнеш да освојам некого назад.

Неговото име е (лицето) и побегна од мене без трага. Ја повикувам вашата моќна помош за тоанатерај го да ми се врати во прегратка, на кој било начин, со или без страдање.

Сакам да се погрижиш (името на лицето) да не може да јаде без да мисли на мене, сакам да го натераш да не не пиј без да размислуваш за мене и немој да спиеш без мојата слика да биде присутна во твојата глава!

Преобрази ги сите твои мисли во мои слики и преобрази ги сите твои чувства во чист и вистински копнеж. Не дозволувај да ми избега, не дозволувај да бега од мене или нека проба нешто со некој друг.

Ти ги затвора патиштата во љубовта и ја трасира нашата судбина, еден покрај друг. Во замена за твојата љубезност ќе ти понудам прекрасна црвена свеќа која ќе ја оставам да гори во текот на целата денешна ноќ. Ти благодарам Свети Кипријане.“

Молитва за враќање на љубовта и денес кај Свети Ѓорѓи

Можеби го познавате овој лик преку црква, па дури и телевизија или интернет. Луѓето постојано зборуваат за тоа колку е прекрасен овој светец, но никогаш не се сеќаваат да побараат нешто поврзано со љубовта. Дознајте повеќе за Свети Георгиј и за молитвата упатена до него подолу!

Индикации

Оваа молитва упатена до Свети Георгиј е многу моќна, па дури и може да ви ја врати љубовта денес. Тоа е доста ефикасно, особено за оние кои веруваат со сета своја сила. Ако имате слика од овамоќен светец, изврши молитвата пред неа.

За оваа молитва не е потребно да се принесува никаков принос, само следете ги упатствата дадени погоре и читајте ја молитвата со вера. Многу брзо, во зависност од вашата вера, веќе ќе можете да го видите резултатот од вашата молитва.

Молитва

„О Свети Ѓорѓи, Свети Георгиј, вие што доминирате со сè и секого со својата моќна сила, ти што оставаш никого без реакција само гледајќи ја својата прекрасна фигура, употреби ја својата огромна моќ да ми помогнеш во однос на љубовта!

Твојата дрскост е поголема од сечија и знам дека ја користиш за да им помогнеш на оние на кои навистина им треба. Те молам Сао Хорхе, те молам со многу страдање во моето срце, донеси ја мојата љубов (името на личноста) повторно во моите раце за да бидам вистински среќен покрај тебе.

Страдам, Плачам и навистина очајувам без твоето присуство во мојот живот, затоа те молам да ми помогнеш да ја вратам таа вистинска љубов!

Тој замина, ме остави, ме отфрли, но можам да простам тој и јас можеме да направиме сè повторно да функционира.

Донесете ми (лицето) денес, ако е можно за помалку од 24 часа, за да бидам среќен. Ви благодариме за вашата прекрасна помош Сао Хорхе, благодарам.“

Молитва за враќање на љубовта дури и денес за Maria Padilha das Almas

MariaPadilha das Almas е господар на заведувањето и може да го освои секој човек и срце. Според легендата, тоа дури го натерало одреден крал да се сврти против својата жена за да може да остане со него и да владее со неговото владеење. Проверете повеќе за молитвата подолу!

Индикации

Оваа силна молитва за враќање на љубовта има и понуда. Во овој случај, ќе мора да оставите црвена роза на крстопат. Има луѓе кои сакаат да остават запалена свеќа, но имаат тенденција да се гаснат многу лесно и често.

Затоа се препорачува наместо свеќата за принесување да се користи само црвената роза .

Оваа силна молитва за враќање на љубовта има и понуда. Треба само еднаш да ѝ ја кажеш молитвата на Марија Падила дас Алмас, не повеќе од тоа, туку направете го тоа со вера.

Молитва

„О моќна Марија Падила дас Алмас, вие што сте совладете ја моќта на привлекување, заведување и страст, искористете ја својата сила и вашите вештини за да победите, така што бившиот повторно се врати кај мене и повторно ме сака како што ме сакаше на првиот ден!

О, неговото име е ( име на личноста) и ме остави беспомошен, не знаејќи како да постапам и не знаејќи што навистина да правам.

Ве молам да ми помогнете бидејќи не можам да дејствувам, не знам што да правам и дури и дека знаев дека едноставно ја немаш твојата способност да го извлечешпобеди назад.

Сакам да ми помогнеш да го вратам, добро врзан, добро заљубен и целосно луд по мене. Повторно запали го пламенот на (името на личноста) во неговото срце, натерај го да ме сака како што ме сакаше првиот ден и натерај го никогаш да не сака да ме остави.

Знам дека можеш лесно да ми помогнеш и јас знај дека им помагаш на оние жени кои се навистина очајни за мене и верувај ми дека сум и затоа ја молам оваа молитва итно да ја врати љубовта.

Знам дека си силна, знам дека си брз и јас знај дека си делотворен и затоа ти се молам, Марија Падила дас Алмас. Во замена за вашата добра волја ветувам дека ќе ви понудам црвена роза. Ќе ја оставам на крстопат да мисли на Тебе.“

Молитва за враќање на љубовта дури и денес за Душите

Блажените души за жал се заборавени безброј пати од повеќето луѓе. Нивната заборавеност е лоша работа, бидејќи никој не се сеќава на нив и сакаат да се паметат преку молитви, а кога тоа ќе се случи тие ја остваруваат секоја желба. Дознајте повеќе подолу!

Индикации

На крајот на молитвата, мора да запалите бела или црвена свеќа, ова ќе биде принос за блажените души. Молитвата за душите да го вратат љубовникот може да се направи заедно со другите молитви прикажани низ овој напис. Можете и треба да ги молите сите нив.

Со тоа,ќе ја имате максималната моќ на ваша страна за да го постигнете она што го баравте во текот на вашите молитви. Направете сè како што е наведено во темата и вежбајте ја целата своја вера. Со ова, само бидете сигурни дека вашата вистинска љубов ќе се врати во вашите раце.

Молитва

„О, моќни благословени души, паднавте во заборав за многу луѓе, но за мене останувате живи како сонцето!

Силни и издржливи души на кои никој не се сеќава, се молам денес во мое име за вашето име за да бидете запаметени вечно и секогаш.

Драги души, вие кои паднаа во заборав, употреби ја својата моќ, која никој не ја памети, за да ми помогнеш во љубовта, помогни ми да го вратам (името на личноста) што е можно поскоро во прегратка!

Ти се молам со многу вера и со многу очај, истиот очај што го имате во вашите срца, затоа слушајте го моето скромно барање затоа што страдам од ден на ден.

Ви се молам со молитва да ја вратите љубовта денес , по можност во рок од 24 часа, бидејќи мојата среќа зависи од тоа.

Знам дека им помагаш на оние на кои навистина им треба и јас навистина ми требаш Сакам таа личност покрај мене да биде среќна.

Ви благодарам за вашата подготвеност да ме слушате и во замена за тоа ќе запалам црвена свеќа на благодарност до вас, благословени души. Благодарам, благодарам.“

И акомолитва за враќање на љубовта и денес не функционира?

Важно е да се нагласи и признае дека молитвата само еднаш не гарантира брзи и ефикасни ефекти. Затоа, важно е да се истрае во молитвите, па дури и да се моли повеќе од еден светец или божество. Ова ќе ја направи вашата молитва поефективна и можете да бидете сигурни дека вашите молитви ќе функционираат.

Моќта на обединетите различни светци сигурно ќе ја натера вашата сакана да се врати во вашите прегратки. Секојдневно извршувајте ги сите молитви што сте ги избрале за да ја вратите вашата сакана. Сепак, не заборавајте на укажувањата и изразете голема верба дека вашата желба ќе се оствари. Верувај ми, не можеш да погрешиш.

започнете ја оваа молитва правејќи го крстот и молејќи се со голема вера. Молете ја молитвата што ќе ја проверите подолу за Свети Антониј итно да ви ја врати љубовта.

Губењето на љубовта никогаш не е лесен момент, на крајот на краиштата, поединецот создал длабока афективна врска со таа личност и ја раскинува секако предизвикува многу болка. Меѓутоа, молитвата кон свети Антониј може да ги излечи раните во твоето срце, враќајќи ја љубовта во твоите раце.

Молитва

„Мој свети Антониј кој се грижи за човечката среќа, во љубов те молам да направиш (името на бившиот) длабоко да ме сака, да ме следи како билките на полето дојде до подножјето на крстот. Тој ќе ми даде сè, нема да крие ништо од мене, нема да ми одрече ништо и секогаш ќе ми биде верен.

Можете (името на поранешниот) да дојде да ме бара. Нека (името на бившиот) нема секунда мир во твојот живот додека си далеку од мене од овој момент! Амин.

Молитва за враќање на љубовта и денес на Свети Антониј и Исус

На 13 јуни секоја година се слави Денот на Свети Антониј, кој во светот е познат по посредување за луѓе кои сакаат да ја најдат љубовта на својот живот или дури и да решат конфликти со својата сакана. Дознајте повеќе подолу за молитвата до Свети Антониј и Исус!

Индикации

Постојат два клуча за успехот на молитвата: првиот од нив е дека вашето барање е воусогласеност со Божјата волја, ако не, не биди тажен, Тој знае што е најдобро за тебе. Вториот клуч е моќта на верата. Кога ја извршувате молитвата која ќе биде спомната подолу, обидете се да верувате дека Исус и Свети Антониј можат да го исполнат вашето барање.

Ако се молите со вера и силно верувате дека молитвите ќе функционираат, бидете сигурни дека нивната љубов , ако тоа е Божја волја, тој брзо ќе се врати во твојата прегратка и можеш повторно да бидеш среќен.

Молитва

„Драг Исус Христос. Во оваа прилика апелирам на оваа молитва во потрага по нејзините сили и духовна помош. Поминувам низ деликатен момент кој ми нанесува голема штета и сакам веднаш да се реши.

Мојата сакана реши да ја прекине нашата врска без да ги земе предвид моите чувства. Воден од гнев и бес, решил да замине и да не се врати. Те молам да му го ослободиш умот од маглата на злото, гневот, недовербата и да му дозволиш да ја види вистината низ твоите очи.

Не дозволувај гревот да го завладее твоето битие. Те молам, Господи, да (име) комуницираш со мене во следните 24 часа со олеснета глава и без лути чувства за да можеме да разговараме. Ти не научи дека зборот може да реши се, те молам да дозволиш итно да зборуваме за да ги решиме нашите проблеми.

Ти благодарам, Господи, за сета добрина што ја стави во моето срце изатоа што ги отворив очите кон чудото на простувањето. Разбрав дека моја должност е да го тргнам гневот на страна и да чекорам по патот на радоста и помирувањето. Ви благодариме, господине.

Свети Антониј вратете ми ја мојата љубов (име)!

Свети Антониј слушнете ја мојата молитва! Свети Антониј ја слуша мојата молитва! Амин.“

Молитва за враќање на љубовта и денес кај Бога и Свети Антониј

Конфликтите во односите се секогаш многу болни. Многу парови завршуваат со раскинување затоа што не можеле хармонично да се справат со секојдневните проблеми. Соочени со оваа ситуација, ако сакате да ја вратите вашата љубов, ќе ви помогне молитвата кон Бога и Свети Антониј. Проверете!

Индикации

Оваа молитва има главна цел да ја врати љубовта која била изгубена поради низа околности. Имајте на ум дека целта на оваа молитва ќе се оствари само ако е во склад со божествената волја. Едно од Божјите својства е сезнајноста, односно Тој знае сè.

Затоа треба да веруваме дека Тој секогаш го сака најдоброто за секој од нас. Започнете ја молитвата така што ќе бидете благодарни на Бог што се грижи и што секогаш го посакува најдоброто за вас. Ако вашето барање не се исполни, изразете му благодарност на Бога што ви го подготвил најдоброто. Конечно, вежбај ја својата вера со сета своја сила.

Молитва

„Татко, сакам да ти се заблагодарам забезусловна љубов што ми ја покажуваш. Само ти можеш да ме сакаш толку многу и целосно. Знам дека сите планови што сте ги испланирале за мојот пат се неопходни за мојот личен и семеен раст.

Меѓутоа, бев длабоко тажен поради заминувањето на (толку-таков). Свесен сум дека работите можеа да испаднат подобро и со тоа и жалам. Го имав потребното време да размислам и да се вратам на твоите учења, повторно да го најдам твојот збор и да ги сфатам сите мои грешки.

Те молам, Господи, со оваа молитва да ја вратиш љубовта, да ми дадеш втора шанса во оваа врска, токму сега. Знам дека ни е предодредено да бидеме заедно и дека твоето отсуство (толки) ми предизвикува огромна болка во мојата душа која може да се излечи само со твојата љубов, Господи.

Нека се испреплетат нашите души и можеме повторно да ја изградиме убавата врска што ја имавме во минатото. Ве молиме вратете (толку-така) денес. Барајте и вратете ми ја љубовта!

Се молам пред Бога, да ни ги отвори очите за грешките од минатото и да ни даде дарот на прошка. Незадоволството ми предизвикува само болка, а јас сакам да го исфрлам од мојот живот. Помогни ми итно да тргнам по патот на добрината и многу љубов, Исусе Христе.

Го молам Свети Антониј оваа молитва итно да ја врати љубовта! Амин!“

Молитва за враќање на љубовта кон Исус Христос денес

Цела власт на неботои на земјата му беше дадена на Исус Христос, за да може да го исполни твоето барање. Оној кој умрел за вас е подготвен да внимава и на вашата среќа. Научете да ја следите молитвата за Исус Христос да ви ја врати љубовта!

Индикации

Разговорот со Бога и неговите светци е нешто што бара голема концентрација од страна на лицето што се моли. Затоа, оваа и сите други молитви треба да се изговараат на мирно место, каде што можете да го исчистите вашиот ум од лошите мисли кои го попречуваат вашиот процес на размислување.

Најдете мирно место за да ги изговарате молитвите, на тој начин ќе бидете во можност целосно да се концентрирате на вашата цел со изговарање на оваа молитва: да ја вратите изгубената љубов. Отворете го вашиот ум и дух за да може Исус Христос да работи во вашиот живот и да ја врати вашата љубов.

Молитва

„Драг Исус Христос, наследник на царството небесно и сине Божји. Секогаш ми покажуваше дека молитвата е најдобрата комуникација што можам да ја имам со тебе. Со оваа моќна молитва се обидувам да ми ја вратам љубовта!

Врската со која имав (име) пропадна поради грешка. Длабоко ме повреди, но ти ме научи да простувам.

Твојот збор е мое дело и сега сум подготвен да ги простам сите твои грешки. Го имам светиот дух во моето срце и знам дека пречекувањето на мојот поранешен (име) со раширени раце ќе ни овозможи на двајцата дада се излечиме.

Ве молам да интервенирате во неговите мисли и да го натерате да ги види своите грешки и како да ги исправи. Дозволете и на силата на простување да го заземе неговото битие за да може сега да се врати на моја страна, покаен, но подготвен да ја реши ситуацијата.

Нека тој (името на лицето) види дека сме совршени еден за друг друг и дека заедно постигнавме незамисливи работи!

Ти благодарам, господару, за сето добро што ми го внесе во животот. Дозволете ја оваа можност, оваа среќа на моето семејство засекогаш да се врати во нормала под ваша заштита. Амин!“

Молитва за враќање на љубовта и денес кај ангелите

Ангелите се небесни суштества чија основна функција е да му служат на Бога и да им помагаат на човечките суштества во нивните битки секојдневно. Тие играат многу важна улога во животот на луѓето. Проверете повеќе за молитвата до ангелите да ја вратат вашата љубов!

Индикации

Ова е една од најдобрите молитви за да ја вратите вашата сакана во прегратка. Ангелите се многу моќни небесни суштества и ќе ви помогнат во извршувањето на оваа цел. Започнете ја оваа молитва со ставање знак на крст и завршете ја со молитва еднаш на Оче наш, Здраво Марија исто така еднаш и на крајот Символ на верата како форма на благодарност.

Исклучително е важно да се изврши оваа молитва со голема вера и волја да ви се исполни желбата, само така ќе можете да ја достигнете благодаттадека толку многу сакаш. Меѓутоа, ако тоа не е волјата на Отецот, бидете сигурни, Тој секако се грижи за вашата благосостојба.

Молитва

„Свети Михаил, Сан Рафаел и Сан Габриел, моќни ангели на небото , Го ставам моето срце полно со љубов пред твојата света помош, те молам да му се обратиш на срцето на (името на твојата љубов) допирајќи го со нежност, правејќи го секој сомнеж да исчезне од него за љубовта што ја чувствува кон мене.

Ги молам светите ангели да го благословат во сите потреби низ кои минува сега и дека ја сфаќа вредноста на она што постои меѓу нас двајца и што ме вика токму сега, признавајќи дека сме еден за друг, благословени од твојата светлина.

Ги молам Светите Ангели да ја удостојуваат нашата љубов засекогаш и секогаш, отстранувајќи ги од нас сите негативни енергии, сите лоши мисли, сите зли сили, сите несогласувања и недоразбирања.

Ве молам да упати ги кон Светата Тајна Господи Исусе Христе, до нашиот Вечен Отец, моето искрено барање за прошка за сите гревови што можеби сме се обврзале, ставајќи ја нашата врска и љубов во служба на Божеството.

Ги молам Светите Ангели да го стават мојот ангел чувар и ангелот чувар на (името на вашата љубов) во контакт токму во овој момент, така што обајцата ги обединуваат силите што ги поседуваат, со цел да не благословат и да го благословат нашиот сојуз.

Свети Михаил, Сан Рафаел и Сан Габриел, Пресветите ангели на небото,Те молам сега, со моето срце отворено пред тебе, за (името на твојата љубов) да ме побараш токму сега, откривајќи дека бил допрен од Твојата благодат.

До тебе, свети ангели, ако ги видам моите молитвите се одговорени, ќе ја посветам сета моја посветеност, така што благословите на нашата врска и љубов ќе бидат овековечени.“

Молитва за враќање на љубовта во Санта Барбара денес

Санта Барбара се слави како христијански светец во Католичката црква. Во Португалија и Бразил, посветеноста кон неа стана популарна. Таа се смета за заштитничка при бури, молњи и громови. Нејзиниот ден се слави на 4 декември. Дознајте повеќе подолу!

Индикации

Санта Барбара е светецот одговорен за вршење на многу чуда на овој свет, особено оние поврзани со љубовта. Така, не можете а да не ја изговорите следната молитва. Ако сакате повторно да ја имате вашата љубов во вашите раце, изговорете ја молитвата што ќе биде опишана во следната тема.

Од суштинско значење е молитвата да се кажува на Санта Барбара секој ден 30 последователни дена. Ќе видите дека оваа молитва е многу едноставна и многу делотворна. Искористи ја верата и молиш со сите сили, само така ќе си ја вратиш љубовта.

Молитва

„О, моја славна Света Варвара, ги молам сите твои маченички смртни случаи, меч и со стеблото, како што ги смируваш молњите и громовите, го омекнуваш срцето,

Како експерт во областа на соништата, духовноста и езотеризмот, посветен сум да им помагам на другите да го најдат значењето во нивните соништа. Соништата се моќна алатка за разбирање на нашите потсвесни умови и можат да понудат вредни сознанија за нашиот секојдневен живот. Моето патување во светот на соништата и духовноста започна пред повеќе од 20 години, и оттогаш интензивно студирав на овие области. Јас сум страстен да го споделам моето знаење со другите и да им помагам да се поврзат со нивното духовно јас.